"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > KEN – Har aksjen en fremtid?.
KEN – Har aksjen en fremtid?.
Per ulv
21.09.2000 19:36
#1245

Endre
Jeg konstaterer at BigWolf sin topic har forsvunnet som ånd i en fillehaug..

Som tidligere påpekt har undertegnede den siste tiden hvert skeptisk til gull.. Argumentene for dette er tydelig gjort rede for i tidligere topics..

I går brøt gullprisen ned gjennom det viktige støtte nivået USD 269/70.. grunnen til dette er amerikanerens oppfatning av gull auksjonen til BoE. Selv om denne var ”bid” med 2,6 ratio imponerte ikke dette. Selv vil jeg, basert på tidligere auksjoner, si at resultatet var nøytralt selv om prisen var noe lavere enn forventet.

Mine argumenter for et mulig utbrudd i gullprisen rundt September var begrunnet ut i fra delvis teknisk, sesong for fysisk kjøp samt psykologiske faktorer rundt BoE siste auksjon som markerer vendepunktet.. (De har nå solgt 50% av annonsert salg) jeg har også tidligere antydet at kjøperne sannsynlig vil komme rundt USD 268 men at hovedtyngden av disse mulig vil flytte kjøps ordrene lavere basert på resultatet av auksjonen i kombinasjon med aggressiviteten på nye short spekulasjoner fra amerikanske hedge fonds.

I dag, og i skrivende stund er gull oppe og tester USD 270 fra undersiden. Om ikke markedet har vilje til å kjøre gullet gjennom dette nivå nå vil nivået kunne karakteriseres som ”key resistance” og nytt tak for gull.

Jeg vil ikke dømme noen gjennom å skrive dette. Jeg synes, som argumentert tidligere, at risiko i gullmarkedet nå er stor. Om man ikke har solgt Kenor ennå skal jeg ikke påstå at dette er lurt nå. Jeg vil imidlertid anbefale nye kjøpere å avvente kjøp til gullprisen etableres over USD 270 og med omslag i kortsiktige tekniske indikatorer fra negativ til positiv..

Gullmarkedet stenger om ca. 1 time.. For dere som sitter i KEN håper jeg vi ser et brudd opp gjennom USD 270 i dag eller i morgen. Av hendelser som kan påvirke gullprisen er høye oljepriser med påfølgende inflasjon relatert til Asia. Brer panikken seg i regionen er det her man benytter gull som safe haven.

Lykke til..
PU

PRINCE
21.09.2000 20:34
#18

Endre
Ree: PER ULV.
Ja aksjen har en fremtid.
Mine aksjer får du ikke. Mye vil ha mer.

Denne linken gir svar.

http://www.gold-eagle.com/editorials_00/robbins092200.html

------------------

BigWolf
21.09.2000 20:44
#1178

Endre
quote:
Originally posted by Per ulv:
Jeg konstaterer at BigWolf sin topic har forsvunnet som ånd i en fillehaug..

Hepp!

For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at den forrige tråden ble startet av selveste Turnips.. og legger linken her:
http://stocktalk.solbors.no/Forum2/HTML/018822.html

Den tråden er jo full nå, så det er greit at diskusjonen fortsetter her..

Ellers er jeg enig i de fleste betraktningene som du kommer med her..

BW

EYN
21.09.2000 20:50
#141

Endre
jeg har ikke like mange som PRINCE, men de jeg har er heller ikke til salgs. mitt kursmål er 30, i et 3-årsperspektiv. mulig krakket kommer lenge før dette. i så fall vil målet nås enda hurtigere og jeg vil da oppjustere kursmålet.
Flamy
21.09.2000 21:07
#12

Endre
Jeg har 100.000 aksjer til snittpris 5,-
Dei får du kjøpt når vi passerer 11,-

Mvh Flamy

goldyear
21.09.2000 21:38
#118

Endre
re PU

Jeg har 100 000 aksjer med snittpris 3 kr.-.

Du får ikke 1 aksje fra meg uansett. Enten får jeg tape alle penga, eller som jeg tror. Få igjen mange ganger pengene når nedgangstiden får skikkelig tak og kjøpe billige boliger av gjeldsofre skapt av Gjedrem når gullaksjer trades på all time high og ikke all time low.

Dette er ikke mere komplisert.

Goldyear

skyblue
21.09.2000 21:41
#309

Endre
Kursmål 15,- 2001.

("Har aksjen en fremtid" - makan!!)

Per ulv
21.09.2000 21:43
#1247

Endre
Hei folkens..

Det blir liksom litt patetisk med argumenter som.. ”Mine aksjer får du ikke”..

Det virker for meg som om mange med aksjer i Kenor sitter med skylapper foran øynene og nekter å se realitetene.. Man kan selvfølgelig altid håpe på bedre vær.. Dog.. Når monsumtiden setter inn kan som kjent væromslaget ta laaaang tid.. Nei her dreier det seg om å være eller ikke være.. (I dobbel betydning)

Faktum er at gullprisen faller. Med fall i gullprisen faller inntektene i Kenor. Samtidig faller aksjekursen. Malmforekomster med av god kvalitet produseres, men hvor lenge holder disse?.. Det hele skinner mer og mer igjennom.. Kenor vil, med mindre gullprisen stiger radikalt, aldri klare og tjene penger.. Vel.. Nye forekomster kan man selvfølgelig ikke se bort i fra. Dog er det langt fra gitt at disse vil inneholde malm av drivverdig kvalitet, noe som etter hver synes å tynge selskapet. Husk at lav kvalitetsmalm trenger betydelig høyere gullpris for lønnsom produksjon.. Et annet poeng er at for å lokalisere nye forekomster trengs penger. Hvor skal disse komme fra?.. Neppe fra driften..

Den bedagelige kursutviklingen for Kenor setter en ”hvis gruppe” investorer i et dilemma” Mens kursen synker stiger bankrenten. Ved ekstraordinær GA ble det surmult noe fordi rentebetingelsene på konvertibelt lån den gang ble sett på som gode. Dette er for ca. et år siden. Det siste året har NB satt opp renten hele 12 ganger. Spormålet man da må stille seg er om lånevilkårene under dagens situasjon er attraktive. Til det er svaret.. Ikke spesielt..

Jeg tror desverre vi nå står ovenfor en tap/tap situasjon for Kenor om ikke gullet stiger kjapt og høyt.. Jag antar at det konvertible lånet ikke vil bli konvertert men innløst. Beløpet er kjent for de fleste og er dessverre større en året og muligens neste års fortjeneste slått sammen.. Og da folkens er den såkalte høygehalt malmen oppbrukt.. I mellomtiden trenger Kenor penger for å opprettholde leteaktiviteten..

Konklusjonen på dette innlegget bør fremstå relativt klart.. Og… Nei.. jeg vil ikke ha aksjene deres under de nåværende markedsomstendigheter..

PU

goldyear
21.09.2000 21:46
#119

Endre
re PRINCE

Kan det være dollaren har sett toppen for denne gang? Den har fått skikkelig pull back i forhold til Euro i dag.

La oss håpe det. Da har vi nådd bunnen for gull i år.

Goldyear

goldyear
21.09.2000 22:06
#120

Endre
Re PU

Når PU er i dette hummøret er det på tide for å kjøpe aksjer. Kommer til å fylle opp med noen til i morgen.

He,he

Goldyear

skyblue
21.09.2000 22:09
#310

Endre
Ken tjener penger som gress, selv med dagens gullpris. At inntjeningen og selskapets verdi (og aksjekurs) varierer med gullprisen er opplagt. At gullprisen fra dagens nivå like gjerne kan gå opp som ned, er de fleste klar over. De som tror prisen vil stige, kjøper og beholder ken - og motsatt. Enkelt og greit. Det er dette som skaper markedet.

Så kommer man trekkende med det konvertible obligasjonslånet igjen. Lånet kan konverteres i aksjer, kurs noe over 5 kr. Lånet kan derimot ikke kreves innløst før låneperioden er omme.

Så var det noe med "tap/tap". Det var da svært. Har hørt om vinn/vinn, men da i konstellasjoner mellom to parter - hvem er den andre parten her?

"Har aksjen en fremtid?" Er faktisk i tvil om dette er ment som et retorisk spørsmål - hvis ikke er det en direkte latterlig tittel.

kristian
21.09.2000 22:32
#136

Endre
Re. PU "har aksjen en fremtid"

Aksjens fremtid bestemmes uansett ikke av kortsiktige svingninger i gullprisen.

For ca. 3 uker siden definerte du Kenor som et mega-trend selskap, nå er det kun møkk og gråstein igjen.
Greit nok at du skriver på denne måten, men så veldig troverdig er det ikke.

[This message has been edited by kristian (edited 21-09-2000).]

ncella
21.09.2000 22:36
#183

Endre
PU
Når Barbie begynner å forlange gull istedenfor stål, da kan Ken komme til heder og verdighet igjen!
Finbeck
21.09.2000 22:38
#1059

Endre
Tja, kan hende PU er inne på noe. Det er jo en måte og se det på.

En annen er å se de posetive sider.

- KEN har posetive utsikter til betydelige økning av ressurser i det området de allerede er inne i. Samtidig har de konsesjon på områder som forløpig har gitt meget posetiv utsikter for ytterligere økt ressursgrunnlag.

- Gullprisen er på et lavt nivå, men selskapets program for sikring av gullet tar hensynt til variasjoner, og sikrer en bra pris.

- KEN tjener penger som aldri før. Utsikten til at dette øker er svært posetive.

- Sentralbankens salg av gull er godt igang, og prisen ser ut til å ha funnet sitt nivå. Og forvente noen større nedside gjør hverken jeg eller mange aktører. Nå er halvparten av BOE solgt, Denne gang til 100% økning i overtegning.

- Det er selvmotsigende å tro at alle Sentralbanker ønsker gullet til helv.ete. De skal jo erstatte gull med valuta. Og de enkelte lands styresmakter ønsker så bra pris som mulig, gitt at salget er et faktum.

- Et samlet amerikansk og europeisk finasmiljø og politisk miljø ønsker en svekking av USD vs Euro. Dette vil gi posetivt utslag for gull. I helga har vi G7 og det forventes uttallelser som vil kunne styrke euro.

- Høye kurser på USD forsterker også det negativt bildet at man selger gull billig og
kjøper valuta dyrt. Jeg kjøper ikke det argumentet.

- AUS dollar er knegått. Men en skal huske at finansmiljøet er meget påvirket av OL og når dette er over vil en styrking her kunne styrke AUS dollar og øke kjøp av gull.
En generell svekkelse av USD gir sammen resultat.

Personlig er det klart at vi er langt nede på gullprisen, men gullprisen i NOK er den samme nå som i Feb 00. med dagnes gull på USD 270 og USD i 9.4.

Det er jæv.li viktig å ikke se på aksjekursen og gullspot alene, (med mindre man skal kjøpe), men holde øyet på det faktum at forholdet rundt KEN sjelden har vært så bra som nå.dr. Stockman
21.09.2000 23:07
#637

Endre
Mitt poeng er allerede nevnt av Finbeck, så da får jeg nøye meg med å gjenta det. Jeg hadde jo forleden en egen topic den kjengjerning at Kenor tjener penger som aldri før.
Man må gjerne mene at gull blir stadig billigere, men sett fra de fleste valutaers side så stemmer ikke dette med virkeligheten. Tvertimot er det dollaren som har svingt mot stadig nye høyder, og ettersom gull nå engang prises i dollar så fremstår gull som stadig billigere.

Psykologisk er dette et markedsmessig problem, så vi får vel håpe på lavere dollar slik at gull kommer til heder og verdighet i nominell prising.

dr. Stockman
22.09.2000 00:30
#638

Endre
Gull har tatt seg opp til 271 nå. Tror nok vi har sett toppen av dollarkurven,og at jeg får rett i at gull ikke ville bryte gjennom støtten ved 268.

After hours trading ser ikke bra ut. Intel 20% ned, og betydelig nedgang også for andre teknologilokomotiver. Jeg har jo varslet en dyster høst for teknologiaksjene, og sitter følgelig kun med Cru og Kenor. Ser derfor med forventning og ikke bekymring på signalene fra USA.

Finbeck
22.09.2000 08:34
#1060

Endre
De siste dagers uro i aksjemarkedet og nattens kraftige fall på NIKKEI kan være en utløsende faktor til et short covering rally.

Selv om dette er en forslitt påstand, er det et faktum at slike "rally" skjer hele tiden.

I det siste har de ikke vært spesielt kraftige, men jeg sitter med en besemt følelse av at de skal være xstremt kalde som med den rekordhøye USD og uro i aksjemarkedet, ikke seriøst vurdere å begynne å dekke inn short posisjoner.

BOE auksjon er over, og det negative presset dette har i markedet er forløst.

Igår kveld så vi XAU'n krummet kraftig opp på slutten.

Og skal vi tro PU's hint om hvilke dager som er gullets gode handledager, er vel fredag en fin dag??


ksandal
22.09.2000 08:51
#197

Endre
hmmm...... Tror som vanlig at PU er rette mann og høre på her. Venter litt til før jeg hopper på denne.
Dream Attack
22.09.2000 08:53
#410

Endre
siste Market Update21.09.00
turnaround
22.09.2000 09:06
#1276

Endre
Re. "Tareknotten", dette blir ikke særlig troværdig fra ditt tastatur.
Hva er endret fra sist du kjøpte kenor til 4,35, og Kenor var den store lykken i livet.??
Gullprisen har falt ca 0,03%.
25 Tonn gull ble auksjonert bort, ved 271, og interessen var meget stor, med en overtening på 160%.
Gehalten i malmen, kan neppe ha endret seg på 14 dager?? eller.
Nei Per Ulv ditt inlegg er en klar melding til truseskvetterne om å slippe et knippe aksjer til deg på nedre støttenivå ved kr 4, jeg tror du virrer litt for mye ut og inn i Kenor, og kan risikere å ikke bli med på neste løft. Nei kom deg inn igjen fortere en svint.
Børsen fikk seg en real karamell, men Kenor sto bra i mot, ved å kun falle fra 4,13 og ned til 4,01.
Jeg sitter på mine aksjer og snittprisen er nå 4,20.
turn


[This message has been edited by turnaround (edited 22-09-2000).]

Per ulv
22.09.2000 09:33
#1249

Endre
Hei Frukthue..

Forskjellen er NOK 0,73 i profitt..

Troverdigheten til ledelsen i Kenor er etter min mening temmelig frynsete… Først går man ut med egen hausing av resultatet i media kun få dager for resultat fremleggels,e for så og fortelle markedet at selskapet ikke klarer å innfri.. Jeg kjøpte som mange andre KEN før resultatet i forventinger om et godt resultat.. Jeg ante imidlertid ugler i mosen og solgte 75% av beholdningen dagen før resultat fremleggelsen.. kanskje ikke så dumt når man ser ting i ettertid?..

Angående malmgehalt har jeg valgt en større tiltro til Highlander og, tro det eller eig, Partfinder sine beregninger, basert på den frynsete track rekord ledelsen har i sin troverdighet.

Rent markedsmessig vil jeg ikke vurdere Kenor for gullprisen bryter USD 275,00 og legger dette bak som key support og floor.. Som skrevet i mitt innledende innlegg ser jeg ikke bort i fra at Asia nå kan være drivkraften til en høyere gullpris.. En smakebit fikk vi i natt.. Gullet er tatt opp til motstanden USD 272.00 så får vi avvente US sin reaksjon i dag..

PU

Alopex
22.09.2000 12:08
#366

Endre
Gullet ser ut til å greie seg fint. Etablerer seg over 272 ser det ut til (selv om det er litt tidlig å si - vi må vente på USA). Et lite trøkk på USD og et lite dytt på AUS og Euro så tar vi faktisk av. Ken har en bunnsolid trading-range mellom 4 og 5 og er nå så lavt nede i denne som man kan komme. Dette vet PU og vil veldig gjerne plukke noen helt på nederste hylle før det hele tar i vei opp igjen og så selges om noen uker på 4,7 - 4,8. Godt fiske PU!
akkamannen
22.09.2000 12:27
#366

Endre
re Per Ulv

Du er og blir en real vond suppe! Eller skal vi bruke de nynorske ordet for flaggermus; vinglefi...?

Smakløst PU!

BigWolf
22.09.2000 12:34
#1191

Endre
Nå syns jeg dere må være litt snille med PU..

Hvis han tror gullprisen skal opp regner jeg med at han går long i selve gull spot eller kjøper calls..

Mye mer å hente på det enn å kjøpe KEN..

Som PU er inne på er det for mye usikkerhet knyttet til KEN fortsatt..

KEN = et kontorfellesskap for 4 potensielle sosialklienter som liker å reise på safari i Afrika og storbyferier på aksjonærenes regning.. I ressursgrunnlaget har de cut off gehalt 0,5 g/tonn som de eneste i verden.. Og lavgehaltsmalmen er aktivert i balansen.. Den beste malmen er snart brukt opp.. Så løp og kjøp KEN folkens.. ledelsen kjøper ikke aksjer i KEN selv, og jeg skjønner godt hvorfor..

he-he

BW

BigWolf
22.09.2000 12:41
#1192

Endre
Og folkens - stiger KEN mot formodning er det motstand på 4,10.. og 4,15.. og 4,20 (den motstanden kommer til å bli fet nå).. og 4,30.. og 4,35.. og 4,40.. og 4,49 (for der kommer Turnips til å legge seg).. og 4,50.. og 4,60.. og 4,80.. og 4,90.. og ikke minst på 5,00..

KEN er tradet i hjel for lenge siden.. og ledelsen driver bare med humbug..

All sannsynlighet taler for et brudd under kr. 4 når som helst..

Dette hadde skjedd for lenge siden hadde ikke ST-erne kjøpt så mange aksjer..

God fornøyelse..

BW

Finbeck
22.09.2000 12:43
#1062

Endre
re BW,

Så du antyder at Q1 var et resultat av at gullklokka til Kroppe datt i malmhaugen???

Det skal vi nok snarest få avkreftet ved å kontakte selskapets kaffekoker,..eh jeg mener IR ansvarlig.

BigWolf
22.09.2000 12:50
#1193

Endre
Finbeck

I desember 1999 og 1 kvartal i år brukte de den desidert beste malmen sin..

Sjekk regnskapet for knust malm/malm lagt til laking i de forskjellige periodene..

Og hvis du ringer kaffekokeren.. Spør ham om hvilken betydning oljeprisen har på cash cost.. og om de mener det er realistisk at de klarer årets produksjonsmål.. Legg ut svaret her, er du snill..

BW

turnaround
22.09.2000 12:58
#1278

Endre
Re. Kenor snudde på nedre støttenivå, og dere som ikke allerede har tatt plass, har nå en unik mulghet, og se ikke bort fra at både BW&PU, nå er med he he.
Kenor en av de få som går opp i dag, og det i seg selv må sies å var en begynnende styrke, må dog inrømme at jeg ikke trodde at vi skulle helt ned i kjelleren før kjøperne kom på banen.
Er forøvrig helt enig med Tareknotten i at et løft over 275 vil være et signal til aktørene i gullmarkedet, da kilebruddet ligger på det nivået.
turn
turnaround
22.09.2000 13:11
#1279

Endre
Gullprisen siger oppover, og Kenor er i startgropa, det plukkes forsiktig nå, er det deg Tareknotten som er på kjøper'n, din sleipe ulvepels he he
turn
akkamannen
22.09.2000 13:13
#367

Endre
Hehehe! Gullet kom tilbake gitt! 273,5 nå and still going strong!
Kursen til kenor kvikner litt til igjen, men har liten tro på noe rally i dag eller mandag. Tror gullprisen må dibles før rallyet kommer i ken..... Men den kommer en vakker dag, bare vent!
akkamannen
22.09.2000 13:18
#368

Endre
274,25 nå hehe. Tar vi 275 allerede?? Har vel ikke helt troen på det, men en skal ikke se bort i fra det!

Kjøpsanbefaling fra meg nå på kenor, tror dere kan få fin kortsiktig gevinst om dere går inn nå!

kristian
22.09.2000 13:20
#137

Endre
quote:
Originally posted by BigWolf:
Finbeck

I desember 1999 og 1 kvartal i år brukte de den desidert beste malmen sin..

Sjekk regnskapet for knust malm/malm lagt til laking i de forskjellige periodene..

Og hvis du ringer kaffekokeren.. Spør ham om hvilken betydning oljeprisen har på cash cost.. og om de mener det er realistisk at de klarer årets produksjonsmål.. Legg ut svaret her, er du snill..

BW


Voldsomt til aggresjon dette !! regnestykke er enkelt og viser at Kenor i 1. og 2. kvartal har forbrukt malm med et gjennomsnittsgehalt på ca. 3 g/tonn.
Den høyeste produksjon noensinne kom i 2. kvartal d.å.

I hht. gruveplanen skal det produseres 103000 uncer av ca. 1.1 mill tonn malm noe som gir et snitt på ca. 3.3 g/tonn og en stipulert cashcost på 185 US.

I Pascua gruven estimerer Barrick produksjon av gull til en cash-cost på 150 US pr. unce, gullinhold er 1.68 g/tonn med en en recovery rate på 85% .

I Fort-Knox produserer Kinross gull til cashcost 199 US pr. unce,
gullinhold er 0,98 g/tonn med en recovery rate på 90% . (mulig de stjeler fra lasset) http://www.kinross.com/op/min/fkx.htm

I Denton produserer Kinnross gull til en cashcost på 235 US pr. unce,
gullinhold er 0,68 g/tonn, recovery rate er ikke oppgitt

Felles for disse gruvene er at de har en betydelig dårligere malmkvalitet en Kenors gruve og at de produserer lønnsomt.


BigWolf
22.09.2000 13:21
#1196

Endre
Turnips + Blakkamannen

Selv om gullprisen nå stiger noe, er det ikke sikkert at KEN stiger i samme grad..

Jeg husker en dag AU spot var opp 8$ intra og KEN steg samme dag hele 1 - ett - øre..

Vær også klar over at min advarsel ikke går på gullprisen, for den stiger og kan utmerket godt stige noe videre..

Selve poenget mitt er: Det er IKKE dermed sagt at KEN stiger allikevel.. for ledelsen driver med så mye kokkelimonke..

BW

oeyvind arnesen
22.09.2000 13:24
#192

Endre
Re.BW
Angående produksjonsmål har jeg fått denne meldingen fra T.B
Når det gjelder årsproduksjonen, jobber vi fortsatt ihht eksisterende gruveplan og produksjonsmål.
Og i skrivende stund er gull opp 4$ fra NY close
BigWolf
22.09.2000 13:25
#1197

Endre
Kristian

Nå er du inne på sakens kjerne..

Hvis gjennomsnittet i KEN's ressurser er ca. 1,5 g/t.. og de først utvinner ressursene med 3 - 4 g/t..

Da blir det mest bare 0,5 - 1,0 g/t igjen til slutt.. og regnestykket blir enda mer håpløst når KEN er så inneffektive at de ikke greier å gå i pluss med malm på 2,0 g/t en gang.. og aldri når sine egne produksjonsmål..

Våkne opp, folkens..

BW

akkamannen
22.09.2000 13:27
#369

Endre
re BW
Full av dritt du er da!!
Har snakka med ledelsen og de forholder seg fremdeles til gruveplanen, om de nå er i ei bakevje for tida, skal man ikke male alt svart, husk resultatet fra i fjor der det var siste kvartal som klart var best. Så skjer nokså sikkert også i år!
Og så dette her med "blakkamannen"! Fantastisk morsomt, burde fått en Oscar i humor for den der hehehe, hihihi, hohoho!!

Din lille vonde suppe!

Finbeck
22.09.2000 13:34
#1063

Endre
re kristian,

Skal ikke se bort for at ulven(e) lider av delirium fordi han har forspist seg på endel bedervede aksjer av organisk karakter.

Slikt gir tendenser til fleinsopp-rus, og endel babbel kan også følge av dette..

Og gullet stiger. Snart ser vi Best salg av DNO fordi PU må oppfylle sine profetier.

kristian
22.09.2000 13:46
#138

Endre
quote:
Originally posted by BigWolf:
Kristian

Nå er du inne på sakens kjerne..

Hvis gjennomsnittet i KEN's ressurser er ca. 1,5 g/t.. og de først utvinner ressursene med 3 - 4 g/t..

Da blir det mest bare 0,5 - 1,0 g/t igjen til slutt.. og regnestykket blir enda mer håpløst når KEN er så inneffektive at de ikke greier å gå i pluss med malm på 2,0 g/t en gang.. og aldri når sine egne produksjonsmål..

Våkne opp, folkens..

BW


Re B.W

Kenor har ressurser på 1.1 millioner uncer med et gjenomsnitt på 2.6 g/tonn (Lero).

I Fayala har Kenor ca. 1.3 mill uncer med et gjenomsnittlig gehalt på 1. 4 g/tonn.

Gjennomsnittet for alle Kenors ressurser er 2 g/tonn noe som gir grunnlag for lønnsom drift i mange år.

Finbeck
22.09.2000 13:46
#1064

Endre
Nå må jeg si det kribler i magan!

Med den betydelige svekkelse vi idag har i USD vs alle de valutar som tradisjonelt er store gullkjøpere, kan dette fort bli et skikkelig rally.

Vi får se om det holder. En kort spekk i KEN bør ha betydelig oppside.


BigWolf
22.09.2000 13:56
#1200

Endre
quote:
Originally posted by kristian:
Re B.W

Kenor har ressurser på 1.1 millioner uncer med et gjenomsnitt på 2.6 g/tonn (Lero).

I Fayala har Kenor ca. 1.3 mill uncer med et gjenomsnittlig gehalt på 1. 4 g/tonn.

Gjennomsnittet for alle Kenors ressurser er 2 g/tonn noe som gir grunnlag for lønnsom drift i mange år.


KEN greier knapt å tjene penger på ressurser med gehalt 2 g/t.. De har jevlig høye administrasjonskostnader (sponsing av de 4 sosialklientene på kontorer + ferieresier for disse) og hvis prisen på drivstoff/olje (til produksjonsanlegget) holder seg på dagens høye nivå, tror jeg nesten de går i minus ved å utvinne ressurser med 2 g/t oxo..

Selve hovedpoenget mitt har du oversett; nå utvinner de malmen med gehalt rundt 3 g/t og over.. Hva blir igjen etterpå???

BW

BigWolf
22.09.2000 13:58
#1201

Endre
quote:
Originally posted by Finbeck:
Nå må jeg si det kribler i magan!

Med den betydelige svekkelse vi idag har i USD vs alle de valutar som tradisjonelt er store gullkjøpere, kan dette fort bli et skikkelig rally.

Vi får se om det holder. En kort spekk i KEN bør ha betydelig oppside.


All erfaring med KEN tilsier max. 10 - 20 øre..

Mye mer å hente ved å spekke på gullderivater..

Har du forresten ringt til kaffekokeren, Finbeck..?

BW

Finbeck
22.09.2000 14:02
#1067

Endre
re BW,

Som du selv ser stuper oljeprisen og aksjer som DNO er dødens. Før KEN må fylle på parafin på traktor'n sin er oljeprsen nede i 20 USD/barrel.

Kostnadene til drivstoff er en liten del av totale kostnader, og energiprisen påvirker kun denne.

Per ulv
22.09.2000 14:06
#1258

Endre
Gullprien stiger paa intervensjon fra ESB og FED..

Og oljeprisen er igjen paa vei opp..

Hikk..
PU

kristian
22.09.2000 14:12
#139

Endre
Re. B.W

Konsekvensene av å produsere 103000 uncer med et snitt på ca. 3 g/tonn er en reduksjon i eksisterende total reserver fra ca. 2.0 g/tonn til ca. 1.95 g/tonn (en nedgang i gehalt på ca. 2%).

Dramatisk hva ???

Ett av mine poenget er også at gull kan
produseres lønnsomt med gehalter under 1 g/tonn.

BigWolf
22.09.2000 14:14
#1203

Endre
Kristian

Ja men det greier IKKE Kenor!!!

BW

BigWolf
22.09.2000 14:16
#1204

Endre
Og de greier ikke å produsere lønnsomt med gehalter på 2 g/t en gang..

BW

Finbeck
22.09.2000 14:20
#1068

Endre
Åja, PU, hva er det du sitter og gliser av??

Sjekk om ikke du har fått noen margin calls fra meglern din du!

Og de blir ikke borte fordi om du hiver mobbe'n.

Eneste jeg kan anbefale i en sådan stund er at du prøver å gi bort telefonen til BW. Han har fortsatt klokketro på gullet skal ned på plastikk nivå, og vil nok falle deg om halsen.

turnaround
22.09.2000 14:24
#1281

Endre
Ja, Bw, nåhar Ken gått 20 øre allerede, og gullet har kun steget 3 Usd.
Det kribler i magan, er du med eller?, vil du helst ha aksjen litt ned igjen he he
turn
BigWolf
22.09.2000 14:26
#1205

Endre
Fa-en Finbeck..

Nå må jeg gjenta et av mine tidligere innlegg bare til ære for deg..

quote:
Originally posted by BigWolf:

Selv om gullprisen nå stiger noe, er det ikke sikkert at KEN stiger i samme grad..

Jeg husker en dag AU spot var opp 8$ intra og KEN steg samme dag hele 1 - ett - øre..

Vær også klar over at min advarsel ikke går på gullprisen, for den stiger og kan utmerket godt stige noe videre..

Selve poenget mitt er: Det er IKKE dermed sagt at KEN stiger allikevel.. for ledelsen driver med så mye kokkelimonke..

BW


For n'te gang: Jeg sier IKKE at gullprisen skal falle, så du kan IKKE ilegge meg slike meninger som du gjorde i ditt siste innlegg..

Så nå heller til å få ut finger'n og ringe kaffekoker'n.. du stoler jo på alt han sier så.. og tar det til ditt hjerte som om det er sannheten, veien og livet..

he-he

BW

Per ulv
22.09.2000 14:28
#1259

Endre
OK.. Gutter..

Jeg har kjopt Kenor..

kunne ikke dy meg da FED og ECB intevenerte mellom EURO og USD..

Dette sammen med Asia kan vere vendepunktet for gullprisen..

PU

BigWolf
22.09.2000 14:32
#1206

Endre
quote:
Originally posted by turnaround:
Ja, Bw, nåhar Ken gått 20 øre allerede, og gullet har kun steget 3 Usd.
Det kribler i magan, er du med eller?, vil du helst ha aksjen litt ned igjen he he
turn

he-he

Skjønner du ikke tegninga, Turnips.. KEN-aksjen stiger nå fordi ingen ringere enn PU har kjøpt seg inn..

Husker dagen før resultatet da du og han gikk hånd i hånd og anbefalte KEN på kurser rundt 4,80 - 5.. rett før stupet kom..

Hvis dere rotter dere sammen og skriver litt positivt greier dere KANSKJE å få KEN opp i 4,30 - 4,40 med et skrik, hvis dere i tillegg får litt hjelp av gullprisen og mailvennene dine..

Hikk.. det er helg!
BW

akkamannen
22.09.2000 14:34
#370

Endre
Å nå er det på tide for per ulv å hausse opp aksjen igjen. Kunne du bare ikke innrømme at du selv er en av de useriøse aksjonærene i kenor som du har klaget på her på ST i årevis? Patetisk kar/suppemann!!
BigWolf
22.09.2000 14:35
#1207

Endre
Hepp PU!

Ja tenk, jeg skjønnte det.. Du postet ditt siste innlegg mens jeg satt og skrev på mitt..

Har du helt glemt hvordan du handler gullderivater.. eller har du mista lappen med telefonnummeret til megleren i London..?

he-he

BW

Per ulv
22.09.2000 14:40
#1260

Endre
He, he..

Neida..

Poenget er at plutselig sammenfaller en del funamentale forhold som sansynlig er katalysatoren for gullprisen.. Vi faar se. Gull er opp USD 5,-

Ellers handler jeg derivatene mine online..

PU

turnaround
22.09.2000 14:40
#1283

Endre
Hei Tareknotten, gullklompen min
glad to have you back he he
Er Fia på ny handletur eller, er det sentralbankene som frykter inflasjon??
turn he he
Per ulv
22.09.2000 14:42
#1261

Endre
Og man skal jo ha litt baller for aa handle en aksje som er opp paa en dag som dette..

PU

PS.. Gullet fortsetter opp..

Finbeck
22.09.2000 14:44
#1069

Endre
re BW,

Rett skal være rett. Men jeg kunne ikke dy meg. Du sloss jo litt mot vindmøllen nå ..eh??

Forøvrig vil jeg gjenta, uten at jeg gidder å finne fram det innlegget, at dersom forholden rundt KEN legges til rette, kan kaffekoker'n fortsette med det han er best til.

Uten at det får betydning for kursen i KEN.


BigWolf
22.09.2000 16:47
#1218

Endre
Gullprisen var oppe og smakte på motstanden rundt 275 - 276.. men da slo shortegutta til igjen.. Prøver gullprisen seg oppover tror jeg ikke KEN stiger allikevel..

Motstanden på 4,20 er nemlig FORMIDABEL..

Og de alvorlige problemene med KEN og ikke minst kaffekokeren eksisterer i beste velgående fortsatt..

Kaffen der har visst blitt veldig tynn i det siste, for det samme filteret er brukt et uvisst antall ganger..

Men det er mulig positive innlegg fra PU og Turnips i løpet av helgen klarer å få KEN opp to øre til hvis de betalende mailvennene til Turn. tømmer skoa sine på mandag..

Hikk..
BW

Per ulv
22.09.2000 16:53
#1266

Endre
Hei BigWolf..

Din etterpaaklokskap er ALTID like imponerende..

Poenget er at det, naar gullet saa ut til aa bryte, ingen selgere rundt 4,20.. Faktiskt var det svert tynt selgerbilde intill gullet gikk sorover igjenn..

Dog skal det innrommes at jeg dumpet min beholdnig paa best og tok et lite tap.. Dette ble gjort tilfordel for DNO (igjen)

PU

goldyear
22.09.2000 18:32
#121

Endre
re lilleulv

Dust! Bruk tid på noe du tjener penger på så kan det hende neste dama er hos deg noe lengre.

re PU

Bedre kjøpssiganl finnes ikke. Kjøpte også flere aksjer i dag.


Goldyear

Dream Attack
23.09.2000 08:26
#415

Endre
There will be a big spike in the Gold price between now and Nov 7th
Tidligere enn forventet, hvis..
Dream Attack
23.09.2000 19:20
#417

Endre
Hei!

- Dette ser virkelig lyst ut!

I slutten av august brukte Nicket "Genesis Orridge" ulver som bakgrunnsvokal på sin siste "Spin the blood red thread". Om han spiste dem etter innspillingen forteller derimot omtalen intet om.

KEN - Klart kjøp! og ting kan tyde på det er ulvene som blir markedssauene denne gang.

Bør kanskje beklage å ha brukt nickets aggressive "Blood Pressure" på ST. i forbindelse med involvert i noe barnslig rølp. PU kan da hvis han vil og kan i aller høyeste grad faget sitt. Men dog, "ULVEN kan til de grad bli til GUDS elegante humor" om ikke ting går hans vei.

optimist
23.09.2000 20:13
#255

Endre
Re Per Ulv:
Vet du hva en kameleon er for noe?


Optimist

optimist
23.09.2000 20:14
#256

Endre
Re Per Ulv:

Vet du hva en kameleon er for noe?
(Har du samtidig en teori om hva som ligger bak et så dumt spørsmål?)

Optimist

[This message has been edited by optimist (edited 23-09-2000).]

EYN
23.09.2000 22:14
#143

Endre
PU er blitt rimelig patetisk i det siste.

det var forresten han som bomba ut den tynne kjøpersiden i KEN på fredag, to minutter før stengetid, kylte han egenhendig kursen halvveis tilbake til utgangspunktet med studentposten sin, på en ellers meget god dag for KEN.

spot-gull var også fint i siget, med hele 5 dollar i pluss på et tidspunkt. men som så ofte før, kom de nakne shorte-gutta på banen og banka gullet ned igjen, nesten tilbake til utgangspunktet. litt utrolig at de enda kan holde spillet i gang. et økende antall aktører må jo vite at alt gullet som er lovt levert, faktisk ikke *kan* leveres.

Maxus
23.09.2000 22:35
#60

Endre
Re EYN,
Jeg fyller stadig innpå og fikk fanget fullt i de siste minuttene fredag (fra PU), men det var ingen selgere lenger under kr 4,20!

Tror ikke det blir lett å få KEN under kr 4,20. Tigrene har vel planer, og slår til snart!

m

trader.nr1
23.09.2000 22:37
#75

Endre
http://www.gold-eagle.com/gold_digest_00/vonbraun092500.html
trader.nr1
23.09.2000 23:09
#76

Endre
The author believes that the GOLD WEAPON might be used now by some oil producers. There is no incentive to stick with the dollar. First they control the gold price, then they attempt to control oil the price. Where doe it all end?

Watch the news.....You will not be surprised if you see next week that some producer is asking for payment in hard currency: GOLD !!!! Or maybe the oil producers will just close the valves a little -- no need to damage oil reservoirs by overproducing them, if the oil price is falling.

The dice have been rolled...... Much higher Inflation is around the corner. It just has been delayed a few months. Only those that know how to hedge against it will survive. We all know what is the only hedge that works.... REAL Money !!!! Gold !!!!
http://www.gold-eagle.com/editorials_00/azteca092500.html

Dream Attack
24.09.2000 13:30
#426

Endre
Fra siste Market update for kommende uke:

Bullish implications for Gold

The S&P500 versus the XAU

...a chart of the S&P500/XAU ratio since 1996 showing the up-trend that has been in place since early 1997. In Oct-97, Oct-98 and Oct-99, the ratio dropped to the up-trend line. If Oct-00 is going to see another test of this up-trend and the S&P500 remains near its current level, then the XAU would need to rise to 76 over the next month.

[This message has been edited by Dream Attack (edited 24-09-2000).]

Per ulv
24.09.2000 13:34
#1278

Endre
Traider1..

He, he..

Yes.. Jeg antydet dette allerede for et aar siden.. Araberene har vert de storste nettokjopere av gull de siste to aar..

PU
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS