"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > HEX - Et lyspunkt i en ellers mørk børstid
HEX - Et lyspunkt i en ellers mørk børstid
Elgen
21.09.2000 23:42
#65

Endre
HEX - Hexagon Composites ASA (Tidl. NOA)har et godt potensiale utover høsten.

Har hentet frem noen punkter fra halvårsrapporten som viser at dette selskapet er på riktig kurs.

** Det er inngått avtale om salg av eiendelene i NAT Compipe. Dette vil gi en regnskapsmessig gevinst på 9,5 Mill som blir regnskapsført i 3 kvartal.

** Etter sammenslåingen med Devold AMT er hovedkontoret nedlagt. Kostnadene med dette og skifte av adm. dir. er belastet 2 kvartals regnskap.

** Resultatet før skatt ble -0,2 Mill som er en forbedring på 4,4 Mill i forhold til 1999.

** For Devold AMT står det at selskapets driftsinntekter var pr. 2 kvartal 42,3 Mill, som er en vekst på 123% i forhold til 1999.

** For Devold AMT står det også at selskapets ordresituasjon med rammekontrakter de nærmeste år er på i underkant av 200 Mill, og at dette tilsier en svært høy aktivitet også i 2 halvår.

** For Devold AMT ble driftsresultatet betydelig forbedret sammenlignet med samme periode i 1999 både p.g.a. omsetningsfremgang og økt produktivitet.

Når vi ser på disse tingene og ser at det var en del ekstraordinære kostnader i 2 kvartal, og legger til bokføringen av salget av NAT Compipe og ordresituasjonen, så ser dette meget positivt ut i forhold til resultatfremleggelse av 3 kvartal.

Jeg mener det er meget gunstig å posisjonere seg i denne aksjen nå. Det er også positivt å se at HEX ikke har fallt lengre ned slik som flertallet av aksjene på OSE. Dette tyder på at dagens aksjonærer ikke er villig til å slippe aksjene på ytterligere billigsalg.

Hilsen
Elgen

------------------

Robin Hood
22.09.2000 00:05
#23

Endre
Fiber til vindturbiner

Den norske fibermatteprodusenten Devold AMT skal levere strikkede fibermatter til den danske vindturbinprodusenten LM Glasfiber. Kontrakten omfatter leveranse av 2000 tonn spesialmatter som skal brukes som armering i propellbladene på vindturbiner. Kontrakten er treårig og har en verdi på rundt 150 millioner kroner, melder Sunnmørsposten.

Devold AMT på Langevåg er Norges største produsent av strikkede og vevde armeringsmatter for avanserte komposittkonstruksjoner. Blant annet har Devold levert mattene til Sjøforsvarets mineryddere og Skjold-klasse MTB. Også den svenske marinen bygger fartøyer i kompositter hvor Devolds matter er kjernen i armeringen. Strikkede matter har fordeler kontra vevde matter når det gjelder styrke og stivhet i komposittkonstruksjonene, og de brukes i blant annet redningsfartøyer som skal tåle ekstreme påkjenninger.

Ordren fra Danmark øker den årlige omsetningen med over 60 prosent.

HEX er fortsatt råbillig, men det minker på billigaksjene.
7kr før jul.

Elgen
22.09.2000 09:59
#66

Endre
Se på ordrebildet til HEX nå før børsen starter opp.

Selgerne trekker seg oppover. De er ikke villig til å gi bort disse aksjene, da det er store forventninger til utviklingen fremover.

Foreløpig så er ikke kjøpersiden god nok, men det kommer. Svært betryggende at det ikke panikkselges i denne aksjen. Dette bør også være et styrketegn.

Hilsen
Elgen

------------------

kap1000
22.09.2000 17:37
#99

Endre
re-robin hood

Dersom det er riktig det du skriver om
storkontrakt i Danmark, syntes jeg det er særdeles merkverdig at HEX ikke går ut med en børsmelding om dette !!! Dette ville jo løftet kursen ut av sumpa.
Er det bare rykter eller ???????
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS