"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > DNO – En oppdatert TA betraktning.
DNO – En oppdatert TA betraktning.
Per ulv
25.09.2000 09:55
#1280

Endre
ET SANNHETEN ORD..

Etterpå klokskap er en skeptikers rusmiddel, en dårene glede og visjonerens fremtid..

DNO - INNLEDNING

Jeg har i den siste tiden vert meget positiv til DNO.. Nå er jeg om mulig enda mer positiv.. Ikke det å forstå at aksjen nå skal himmelhøyt umiddelbart.. Det vil nok ta noe tid og,… lengere tid enn tidligere antatt.. Timingen skal vi imidlertid komme tilbake til senere..

Om jeg har vert naiv eller ikke overlater jeg til andre og bedømme.. Det jeg imidlertid har gjort er å fokusere på at DNO sannsynlig ville lage et duplikat fra nåværende stigende trendkanal.. Jeg valgte selv og fokusere på dette, til tross for relativt høye verdier i ulike TA verktøy. Man blir kanskje ”litt blendet” og tenker irrasjonelt.. Siste dagers utvikling i kursen for DNO lå faktisk i kortene.. Andre på ST har gjentatte ganger påpekt ulike fundamentale hendelser, som innsidesalg og usikkerhet rundt oljeprisen, som gjennom AI parametere faktisk favoriserte den delen av tidligere TA som omhandlet nedsiden.. For ordens skyld limer jeg inn avsnittet her..

DNO – TIDLIGERE TA

”” Saken er meget enkel.. Det som vil avgjøre deler av hypotesen er brudd ned gjennom NOK 29,40/20 eller opp gjennom NOK 29,70/90.. En case i øyeblikket kan være ny test av støtten på NOK 28,50.. og korrigere opp.. I såfall har vi et fallende triangel.. (noe vi for så vit har i øyeblikket.) Et brudd ned gjennom 28,50 vil ta DNO ned gjennom ”Danger Line” i tidligere argumenterte trendkanal og bekrefte en kortsiktig korreksjonskanal i denne.. Jeg tror imidlertid ikke sistnevnte vil skje… ””

Før dette avsnittet ble følgende tidligere skrevet i separat TA.

”” Skal man se på ”Worst case” og potensiell fallhøyde kan trekke frem noe mer avanserte analysemodeller og se på ”Bullish Runaway Gap” i relasjon til Fibonacci hvor man ved bruk av disse kan argumentere for ytterligere korreksjon gjenom det faktum at Fibonacci retrasement level 50 leser NOK 26,25 som harmonerer godt med det tidligere argumenterte ”Runaway Gap” som leser NOK 26,50 til 27,20.. Kan vi så forvente en ytterligere korreksjon med close av RG?..

Vel.. Som argumentert for over er dette mulig.. ””

Det ble i tillegg til dette også påpekt argumentet, rent teknisk, for de som hevdet/håpet å få DNO nede i området NOK 25,-.. Dette området representerer støtten i nedre diagonal i inneværende trendkanal.. La oss se litt på hvorfor aksjen nå har falt tilbake til dette området før vi ser på fremtiden..

DNO – FUNDAMENTALE PARAMETERE (AI)

Av fundamentale negative faktorer som kan ha påvirkning effekt for DNO den siste tiden er innsidesalg, problematikken mellom PDR og FO, teknisk dobbel topp og ikke minst den siste tids generelle markedspsykologi. Sammen med disse faktorene finner vi også usikkerheten rundt oljeprisen.. Av positive faktorer finner vi siste melding fra Yemen. Dementi fra Moldestad rundt problemstillingen PDR/FO. (Dog ikke som børsmelding) samt fortsatt høy oljepris.. Relaterer vi disse faktorene til et chart teknisk bilde finner vi, som omtalt i tidligere innlegg, området NOK 28,50 som det strategiske prisleie. Dette gjennom det faktum at området forrige uke representerte ”danger line” i nåværende trendkanal samtidig som det ga teknisk støtte gjennom bunnformasjoner etablert gjennom august og første del av september som sammen med fallende topper kan karakteriseres som et ”fallende triangel”.. (Et stigende triangel tilkjenne gies gjennom motstand i dobbel/trippel topp som danner horisontal linjen og hvor undersiden preges av høyere bunner opp mot horisontalen)

Om man virkelig skulle bli avanser innen AI vektlegges disse faktorer samen med et bredere parameter utvalg som bl a. omfatter internasjonal utvikling, rentesyklus etc. etc. Hadde man gjort dette ville argumentene for et brudd ned vert relativt mye kraftigere enn det motsatte.. Igjen.. Etterpåklokskapen fører ingen vei.. La oss heller, med denne bakgrunnsinformasjon, se på den forventede utviklingen fremover..

DNO har begrenset nedside og det kan se ut til at DNO er i ferd med å etablere en sterkere stigningstakt. Scenarioet vil sannsynlig inntreffe om ikke noe helt radikalt fundamentalt negativt skulle inntre Rent teknisk kan vi tillate en close på NOK 25,- med intraday falskt utbrudd ned mot NOK 24,-.. Dette er nok noe avhengig av de helt ultra korte fundamentale forhold som relateres til internasjonale markeder. Dog.. med fredagens reversering av verdens børser etter OSE sin stengetid er vel neppe dette noe og frykte.. Worst case er imidlertid et fall ned til nedre diagonal i uke chartet som leser NOK 22,- 24,- La oss nå bli litt avanserte..

DNO – OLJEPRIS – RELATIVE PERFORMANCE

Det forekommer meg at markedet priser DNO basert på løpende oljepris og ikke tar hensyn til fortløpende økning i produksjonsvolum eller oljereservoarer. Dette begrunnes utfra ”relative performance” mellom chartet til DNO og chart på olje, Brent Crude notert på IPE. Om vi tar utgangspunkt høsten 1997 finner vi at oljeprisen i perioden lå i intervallet USD 21,- til USD 17,- mens DNO den gang var priset til ATH NOK 36,- til 39,-. Oljeprisen faller ned til intervallet USD 15,- til 13,- sommeren 1998 og DNO prises i perioden til NOK 28,- til NOK 26,-. Et videre fall tar oljeprisen ned til USD 12,- til 10,- ved årsskifte 198/99 og DNO prises i perioden NOK 8,- til NOK 12,-

Oljeprisen begynner en stigning og når intervallet USD 22,- til USD 24,- høsten 1999 I denne periode prises DNO i intervallet NOK 18,- til NOK 14,- for så og stige til NOK 26,- til 28,- tidlig år 2000 når oljen i samme periode prises til USD 28,- til USD 30,-. Oljeprisen faller så tilbake til USD 26,- til USD 22 i perioden vår år 2000 og DNO følger med ned og prises i intervallet NOK 17,- til NOK 19,- Oljeprisen stiger så til 10 years high medio september hvorpå DNO i samme periode prises i intervallet NOK 31.50 til 28,- for så og falle tilbake til NOK 25 på bla frykt for fall i oljeprisen. Relativ performance relateres således nå til en oljepris USD 23/25

Ser vi på produksjonsvolumet i samme tidsperspektiv finner vi at produksjonen i årene 1998/99 er langt

termin
25.09.2000 09:59
#1552

Endre
RE. PE..UL..

Vannvittig bra innlegg selv om jeg ikke skjønner noen ting.

termin= Formann i VSISBAT

ARK
25.09.2000 10:06
#96

Endre
re.pu.
Enig med termin.
Det han glemte å si at dette er en vinneraksje som skal opp.Om det tar tid så er det greit for meg.
Det tjenes penger og dette er og blir en pengemaskin.
BigWolf
25.09.2000 11:12
#1242

Endre
quote:
Originally posted by Per ulv:
ET SANNHETEN ORD..

Etterpå klokskap er en skeptikers rusmiddel, en dårene glede og visjonerens fremtid..PU


Jeg tror du ikke helt har forstått hva etterpåklokskap er.. jf. noe du beskyldte undertegnede for på fredag..

Det er ikke etterpåklokskap når jeg FØR kursen faller forklarte HVORFOR kursen kom til å falle.. Gidder ikke gjenta det jeg sa da DNO-kursen var over 30 en gang til.. Attpåtil indikerte jeg også 25 - 26 som det kortsiktige fallpotensialet.. Hva har skjedd, om jeg tør spørre..??

Ellers takker jeg for en god TA.. Da jeg har på følelsen at enkelte sitter på meglerkreditt og MÅ selge i dag, kommer jeg til å ligge og plukke DNO på strategiske steder på 25-tallet.. he-he

BW

BigWolf
25.09.2000 11:50
#1243

Endre
Hepp!

Så langt har dagens fangst blitt 10.000 på 25,80 og 5.000 på 25,70..

BW

Per ulv
25.09.2000 12:21
#1282

Endre
Det er selvfølgelig for tidlig å trekke konklusjoner..

Det ser imidlertid meget lovende ut for DNO.. Med oppgang i dag og oljepris som korrigerer ned til akseptabelt nivå relatert til USA og EU’s ønsker samt sannsynlige nye godbiter fra DNO vedrørende boringen sammen med Hydro, kan kritisk nivå 28,50 testes meget snart. Melding som bekrefter produksjons start i Yemen samt resultater fra prøveboringene sammen med Hydro gir sterke AI parametere i positiv favør. Om en stabil oljepris +/- USD 30,- er inndiskontert bor markedet snart også ta hensyn til produksjonsøkning og utvidelser av reservoarer..

Jeg anser sjansen for sterkere stigningstakt mot fall tilbake til diagonalsupport i uke chartet som 70/30 i det nåværende bildet.. Med positiv close i dag går DNO inn i et nytt ”bull cross” på meget hyggelige nivåer i Stochastics samtidig som Stochastics i uke chartet også går mot nytt bull cross. Dette tilkjennegir en lengere oppgangsperiode. Konklusjonen på dette må være at dagens nivå er meget gunstig og at man kan forvente en stigning opp mot 28,50 raskt.

PU


PS.. Velkommen tilbake i DNO BW.. (he, he)

termin
25.09.2000 12:31
#1556

Endre
RE. P..UL

Slutt og mas om DNO, la nå heller oljeprisen føre aksjen lenger ned holder på og frigjøre kapital og som kjøper trives jeg best med DNO så lavt som mulig.

ps. Oljeaksjer forventes og tryne noe sinnsykt i USA så egentlig bør alle selge DNO nå.

BigWolf
25.09.2000 12:38
#1247

Endre
Skøyer'n..

quote:
Originally posted by termin:
RE. P..UL


Du blir bare mer og mer morsom når du forkorter nickene til folk, din dumme lille termitt.. he-he

BW

[This message has been edited by BigWolf (edited 25-09-2000).]

phudge
25.09.2000 12:42
#315

Endre
Takk for godt innlegg.
Meget positivt posisjonert aksje.
Har fulgt denne i hele sommer og DNO har vist jevn og fin vekst siden den var nede på 20,-.
Med dagens oljepris er et kursmål på 40+ uten tvil i sikte innen 31/12.

termin
25.09.2000 12:50
#1557

Endre
RE. bi..wo..

Hadde ikke fått med min forkortelse selv men kanskje Per Ulv burde ta det som et hint om hva han burde gjøre i stedenfor og snakke opp kursen i DNO

Per ulv
25.09.2000 12:56
#1283

Endre
Folkens…

Om noen av de større meglerhusene, fondsforvaltere eller institusjonelle investorer ønsker relativt rimelig inngang i DNO må de snart begynne og kjøpe.. Jeg tror det ligger begrenset med aksjer for salg under 28,50.. Rundt dette nivå kommer det sikkert inn noe mer... Jeg forventer imidlertid at vi da bryter denne barrieren på høyt volum.. Når/om dette skjer er ny kanal bekreftet og motstand NOK 32 står for tur. Mange ser brudd på dette nivå som sterkt kjøp signal..

PU

corus
25.09.2000 13:08
#161

Endre
Meglerhusene synes Dno er et spennende case men holder igjen inntil PDR er avklart.
Når en avklaring finner sted i positiv retning vil Dno gå voldsomt.
runnym
25.09.2000 13:16
#426

Endre
Var det denne uken førføyningen skulle opp i Oslo?
BigWolf
25.09.2000 15:07
#1251

Endre
rynnum

Svar på spørsmålet ditt angående rettssaken finner du her:
http://stocktalk.solbors.no/Forum2/HTML/018620.html

Ellers solgte jeg meg ut av DNO på 26,60 fordi bl.a. Sundal Collier, Bergen Fonds og Garde dukket opp med relativt store selgere rundt kr. 27.. Ikke umulig at en del av emisjonsaksjene fortsatt sitter ganske løst.. Ved fall ned mot 25,50 vil jeg vurdere å kjøpe meg inn igjen..

BW

J Dal
25.09.2000 16:16
#200

Endre
Vel Termin, er det enklere å forstå når du får det inn visuelt.. Prøv da vel


------------------
J Dal

J Dal
25.09.2000 16:27
#201

Endre
vi kan også for morroskyld legge inn DNO VS Oljeprisen, de to siste årene. Og det er merkelig hvor sammenfallende dette er. Som PU Skriver så skulle en ikke tro at investorer ser fremmover i det hele tatt. Dersom Amerikanerne bruker av sitt strategisk lager så er det Amerikanerne og DNO som kommer til å tjene grovt på dette. Hvorfor?? Vel Amerikanere de selger "Dyr" olje i dag og kjøper denne tilbake på Forwards neste år og slutter kontrakter på 25 - 26$ fatet, alså tjener de grovt på dette. Så vil dere lure på hvorfor DNO tjener på dette. Vel saken er den at DNO har "låst" endel av salget sitt til maks 25$ fatet. Dette blir frigitt til nyttår. Som følge av omfordelingen av det strategiske oljelageret så vil denne opperasjonen presse prisen ned i dag men opp når lageret skal fylles opp igjen. Siden forbruket av olje er stigende vil ikke snittprisen forringes vesentlig over tid så lenge det er så store begrensninger i produksjonsmulighetene.


------------------
J Dal

Per ulv
25.09.2000 18:06
#1284

Endre
Var dagen i dag optimal for ny inntreden i DNO?

Vel.. Om dagen i dag var, eller morgendagen blir skal foreløpig være usagt. Dog er det en del indikasjoner som på det nåværende tidspunkt kan tale for dette. Oljeprisen har som forventet falt noe tilbake. Et sell off i oljefutures og oljeaksjer var realiteten når USA åpnet i dag.. Dette sell off foyer seg inn i rekken av siste dagers utvikling innen sektoren. Men..

Fra og være ned USD 1,35 fra morgenen har oljen tatt seg betraktelig inn. Oljeaksje indeksene i US moter alle god support i nåværende området og man skal ikke bli forundret om indeksene tar seg inn en del frem mot stengetid. Om så blir tilfellet ligger alt godt til rette for DNO i dagene fremover. Man skal også merke seg at sell off i DNO forrige uke avsluttet med stikk i uke chartet ned på NOK 25,- og med close NOK 26,- En videre oppgang for DNO i morgen sannsynliggjør ytterligere en ny og mer aggressiv stigningstakt for aksjen..

Jeg retter forovrig en takk til J Dahl som har belyst oss med innleggelse av chart i denne topic..

PU

J Dal
25.09.2000 18:24
#202

Endre
re PU

Det var da intet å takke for. Det var bare for å vise de med mer dystleksi enn meg hva du snakker om når du legger ut på den lange ordsti med emminente forklaringer på hvordan fremtiden blir forklart på historien... phhuu den var lang, mistet pusten.

------------------
J Dal

Pitty
25.09.2000 18:37
#114

Endre
Re : J Dal
Bare en liten presisering ang. DNO's pris-sikring :
Daglig oljeproduksjon til DNO ASA er i
dag ca 5.000 fat pr dag, og oljeprisen
som oppnås er basert på såkalt
"Monthly average dated brent".
Selskapet har nå prissikret en
oljeproduksjon på 3.000 fat pr dag
frem til 31.12.2000, ved at det er
etablert en bunn på USD 17 pr fat,
samt et tak på USD 25,82 pr fat for
prisen som kan oppnås for den sikrede
oljeproduksjonen. Dette innebærer at
hvis Monthly average dated brent
faller under USD 17 pr fat, så vil DNO
fremdeles få USD 17 pr fat for den
sikrede oljeproduksjonen. Likeledes
hvis Monthly average dated brent går
over USD 25,82 pr fat, så vil DNO få
USD 25,82 pr fat for den sikrede
oljeproduksjonen.

Dette var børsmedling fra 14/1. Daglig produksjon i dag er vel en del høyere enn 5000.
Forøvrig flotte innlegg!

BigWolf
25.09.2000 19:28
#1260

Endre
Tipper det er mulig med ny inngang et godt stykke nede på 25-tallet i morgen..

Oljeselskapene fortsetter fallet i USA..

BW

[This message has been edited by BigWolf (edited 25-09-2000).]

NILSERIK
25.09.2000 21:14
#512

Endre
Re BW

Tviler på det. http://www.bigcharts.com/quickchart/quickchart.asp?symb=osx&sid=0&o_symb=osx&freq=1&time=8

BigWolf
25.09.2000 21:21
#1267

Endre
NilsErik

Når ble DNO et oil service selskap..?

Korrekt at oil service er noe opp nå, men oil index befinner seg ganske langt nede på denne lista:
http://timely.com/t/timely5indexgroups?fd=1&le=2&lg=2&ff=3&fg=2&fh=1&fc=25&fq=0&fe=61

BW

Per ulv
25.09.2000 22:18
#1286

Endre
Hei BW..

Oljeservice endte i pluss.. Oljeindeksene endte riktig nok ned men som forventet tok teknisk support i mot.. Mye kan tyde paa at sell off naa er over og at inedksene igjen skal opp..

PU

Lady Emanuelle
25.09.2000 22:30
#70

Endre
Men, det kan også tenkes at DNO har fått nok juling. Mens oljeindeksen har gått ned 10% har DNO gått ned det dobbelte. Hvem vet hvilken vei vinden blåser på en enkelt dag? Ikke bekymrer det veldig, heller. Har desverre altfor mye annet å bruke tida til.
termin
25.09.2000 23:07
#1561

Endre
RE. J DAL

Takk for hyggelig forsøk på hjelp men dersverre når det gjelder kurver og grafer som fyker opp og ned så er jeg total hjelpeløs og ville ikke skjønt det om du tvang det i meg med t -skje.

Men dersom andre fatter noe er jo det veldig hyggelig.

pelaris
25.09.2000 23:10
#65

Endre
Jeg gir stort sett f*n om DNO går opp i morgen eller ikke. Jeg er rimelig sikker på at om 6 mndr. ser vi tilbake og undrer oss hvor "dumme" vi var som ikke pantsatte huset til pipa for kjøpe flere DNO aksjer.
Hansemann
26.09.2000 00:49
#610

Endre
Pelaris

Tror jeg og på....

skipper
26.09.2000 15:48
#908

Endre
så vet vi det...
26/09-2000 15:27:53: (DNO) DNO - NY REGISTRERT AKSJEKAPITAL
Forrige Neste

Oslo Børs har mottatt firmaattest fra DNO ASA i forbindelse med en rettet emisjon og erklæring av opsjoner,se børsmelding av 01/09 og 04/09.

Ny aksjekapital er NOK 200.668.788,00 og er registrert fullt innbetalt i Foretaksregisteret.

J Dal
26.09.2000 17:33
#203

Endre
Så var cboe oil index positiv det samme kan sies om


olje service selskapenes index

Happy trading, støtten holder, Investorer forstår at det over tid måtte komme en korreksjon i oljeprisen og at dette egentlig er priset inn..

------------------
J Dal

Per ulv
26.09.2000 18:51
#1291

Endre
Folkens..

Som argumentert tidligere tok US oljeindeksene mot støtte og er nå igjen på vei oppover..

Om vi tar en av disse, CBOE Oil Index, var danne nede under 300 på gårsdagens intraday men stengte noe over 300. Som det fremkommer av chartet har indeksen god support i dette området gjennom tidligere topper i mars/april, juli samt bunner i mai og juni i år. Nå er indeksen på vei opp godt forankret gjennom moderat stigende til stabil oljepris i kombinasjon med sterke anbefalinger for sektoren sammen med oljeservice…

Faktumet er at vi nå kan argumentere for en ny markant bunn i ovennevnte indeks, noe som i grunn bekrefter en sterk oppadgående trendkanal med test av kanalens nedre diagonal.. Indeksen er nå klargjort for nye løft oppover.. Relatere vi dette til mine argumenter om ny stigningstakt for DNO kan man i chartet argumentere for at gårsdagens test av 300 harmonerer med DNO sin test av NOK 25,- og med dette som lav i uke chartet forrige uke…

Bildet er i dag relativt klart og jeg blir meget overrasket om ikke DNO får en fin utvikling og test av NOK 28,50 i løpet av uken..

Dessverre fik jeg ikke DNO til 25,70 i dag men måtte nøye meg med 25,80/90.. (Er nå fullastet til ripa)

He, he..
PU

PS.. Satser på NOK 44,- + ved Q3..

KENT
27.09.2000 09:51
#489

Endre
API viste uventede fall i lagrene igjen, Et salgssignal for DNO ?
Nei helt ærlig så begynner jeg nå å tro at DNO kan begynne å gå noe fryktelig fort opp mot 40-45. I morgen kommer det en slags melding fra OPEC som vistnok skal sende sjokkbolger både hit og dit så hva skjer?

Kent

Morten M
27.09.2000 10:37
#271

Endre
RE Pelaris:Helt enig!

RE KENT:Hallo Skøyer'n.Ja la oss tro DNO fortsatt
går ned på gode nyheter.he-he.
Selskapet blir jo bare billigere og billigere å kjøpe.


Morten M
27.09.2000 11:23
#272

Endre
RE: PU

Hvor mange idioter er det i DNO, mon tro????
Har de fleste idiotene solgt seg ut nå,mon
tro på 26 og lavere????
Jeg har sluttet å forundre meg om hvor mange
som har solgt seg ut til spottpris.
Jeg kan avsløre av jeg har en god del tusen
stk til snittpris ca 30kr.Jeg har samme gode
følelsen med disse som da jeg kjøpte
PAN-fish til spottpris i aug-sept i fjor.
Termin forstår sikkert hva jeg mener om
paralell situasjon og fremtid for DNO/Pan
selv om vi snakker om 2 forskjellige bransjer.
Begge selskaper kommer fra en "underdog"-situasjon med sterk fokus på mangedobling
av produkjonene innen 2år samtidig som markedssegmentene (Olje og havbruk)neste 2 år
ser meget bra ut.
Nå har jeg ikke valgt ut hverken PAN kr15, FJO kr 17,5,NOF kr 4 (før splitt)eller
DNO kr 30 i fylla.
Og det er vel ingen hemmelighet at jeg
mildt sagt har tjent gode penger på alle unntatt
DNO.(Men det kommer jeg også til å gjøre).
(Jeg har sittet til de har flerdoblet seg)

For å si det rett ut:,- JEG GIR JAMNT BLANKE
I OM DNO står i 26,25,20 eller 15kr akkurat nå.
Mitt hovedfokus er utelukkende på det fundamentale.
Selvsagt har jeg noen regler for meg selv
for å plukke selskaper.
Nå har jeg økt beholdningen med 50% på
snitt kr 27,30 og ytterelige 50% på kr 26,20.
Jeg venter spent på en 3-4dobling av DNO's
oljeprod. innen 1 år.
Tyngdeloven forutsatt ingen store prisendringer er at kursen vil flerdoble seg.

Morten M

arrow
27.09.2000 12:19
#108

Endre
Nå når emisjonen er behørig registrert så er det vel på tide å spørre seg: hvem var det som tegnet seg? Noen som sitter på ferske aksjonærlister? Jørgen?
BigWolf
27.09.2000 12:39
#1302

Endre
Som sagt skulle jeg inn her igjen på 25-tallet, og har så langt i dag kjøpt 10.000 på 25,80..

Videre ligger jeg med flere kjøpere nedover på 25-tallet, i tilfelle det kommer flere gavedryss..

Stikkordet er emisjonsaksjene som gikk inn på VPS i går.. Selv om det er noen av disse som har solgt seg ut i forkant.. virker det som det fortsatt er noen av disse igjen som absolutt vil selge emisjonsaksjene sine..

BW

driller
27.09.2000 12:43
#507

Endre
I dag ble jeg DNO-aksjonær for første gang på lang tid. Enten det er emisjonsaksjer eller usikkerhet rundt oljeprisen som gjør at prisen er såpass lav så er det uansett hyggelig å få kjøpt DNO-aksjer til under 26 kr.
beachboy
27.09.2000 12:46
#245

Endre
Er det bare hos meg denne topic har blitt veldig breeeedddd????
Morten M
27.09.2000 12:47
#273

Endre
Re:Big Wolf:Heldige JÆVEL som fikk
aksjene på kr25,80-
I et fundamentalt perpektiv har du vunnet
10000lodd i lotto som garantert gir deg
3-dobbelgevinst innen 1år og 5-dobbel innen 2år.
Gratulerer heldig-gris!!!


Morten M

Hebbe
27.09.2000 13:01
#45

Endre
Neida, topicen er like breeed hos meg. Det er de pastede bildene til J Dal som gir slik effect

Plukker mer DNO idag. Volumet er lavt akkurat som igår. Dette tror jeg betyr kraftig stigning fremover, kanskje allereded neste uke, men ihvertfall før kvartals rapporten i November

Hebbe

skipper
27.09.2000 13:10
#917

Endre
hei driller
hyggeli å se at du er med DNO også, så vi kan få noen gode analyser ...
det er spennende tider her også..

spesielt fremleggelsen av 3Q den 20.10.200 kommer sikkert til å bli kanll godt...med de oljeprisend som nå har herjet i markedet

Per ulv
27.09.2000 13:11
#1293

Endre
Hei Morten..

Gjett vem som fikk posten paa 25,70..

He, he..
PU

beachboy
27.09.2000 13:15
#246

Endre
Grattis PU

Du må vel begynne å bli godt lastet nå. Vi får satse på at fokus snart blir rettet mot Q3 resultatene.

BB

Per ulv
27.09.2000 13:25
#1294

Endre
Folkens..

DNO signaliserer nå også mulig sterkere stigningstakt i dag chartet.. Om dette holder, noe som siste dagers bunnformasjon kan antyde, vil vi meget snart ha et 25% duplikat inne..

NOK 28,50 er fortsatt nøkkelen og jeg blir ikke overrasket om nivået testes denne uke gitt at fundamentale forhold holder og at US indeksene utvikles som tidligere argumentert..

PU

Krafer
27.09.2000 14:02
#119

Endre
Re skipper
I følge informasjonen min skal Q3 legges frem 20.11.00. Men ellers enig i at resultatet blir veldig bra med litt produksjonsøkning, høyere oljepris og høyere dollarkurs.

Eneste spenningsmomentet i resultatet er eg. PDR. Håper PDR kan inntektsføre forsikringspengene for Sashin dette kvartalet. I såfall vil ikke PDR belaste resultatet særlig heller og da blir det enda bedre. Uansett er DNO helt klart underpriset. Hadde tenkt å sitte med litt cash nå men med fallet i DNO-kursen ble fristelsen for stor. Har sjelden vært så sikker på at en investering skal gi god avkastning som nå til tross for litt turbulent marked.

Morten M
27.09.2000 15:22
#274

Endre
Gratulerer PU.
FY te grisen for en innbruddspris!
Hvem solgte?
FRETEX???
Frelsesarmens julebingo på forskudd???
SE OG HØR's FLASKEPOST-Gevinst???
Du kommer til å tjene tusenvis av kr. de neste mnd på disse 4ooostk.


Morten M.

Alf
27.09.2000 15:23
#149

Endre
Dagens børsmelding:
"DNO - TRANSPORT- OG TARIFFAVTALE
Utbygging av Tasour B feltet i Yemen (Blokk 32), hvor DNO er operatør er nå i sluttfasen, og produksjonstart er planlagt i 4. kvartal 2000. Produksjon fra feltet mot slutten av året er forventet å være 9.000 - 10.000 fat olje pr. dag, Oljen fra Tasour B feltet skal knyttes opp mot eksisterende infrastruktur i Masila området ( Blokk 14) hvor Canadian Occidental er operatør med en oljeproduksjon på over 200.000 fat pr. dag. DNO har nå ferdigstilt en tilknytningsrørledning på omlag 65 km til det sentrale produksjonsanlegget i Masila området. DNO ASA kan herved opplyse om at avtaler om tilknytning av oljeproduksjon fra blokk 32 til eksisterende infrastruktur i Masila området, eksport gjennom hovedrørledning til kysten samt bruk av lasteterminal er nå undertegnet. Det refereres i den forbindelse til vedlagte pressemelding fra Ministry of Oil and Mineral Resources (MOMR) i Yemen."

Yemen ser ut til å gå som planlagt.

Per ulv
27.09.2000 15:24
#1295

Endre
hei gutter..

har dere sett meldingen som kom 15:10..

Ser ut til at markedet sover naar det gjelder DNO.. Denne kommer som et skudd i morgen.

He, he..
PU

runnym
27.09.2000 15:30
#451

Endre
Soving???!! Nei, her er det snakk om skikkelig snorking med sov i ro godt stappet inn i øra med bind forann øya.

Hallllooooo, er det noen der ute???
DNO pumper olje for harde livet!! Lyst å tjene noen grunker?

Morten M
27.09.2000 15:43
#275

Endre
Ja Per Ulv;
Denne meldingen understreker mitt tidl.
innlegg idag at det er det fundamentale som
teller.(Selv om TA er hyggelig til sitt bruk.
Nemlig om rett timing på inn og utgang av
en aksje.
Denne meldingen gleder oss fundamentalister
av flere grunner.

1.Tidsplanen for igangsetting av prod.holder.
2.Vi får rundt 1nov en betydelig øking av
DNO's produksjon.
3.Denne sammenkoblingen med Masilafeltet
gjør at DNO's sannsynligvis vil bore en
rekke nye brønner på blokk 32.
4.Brønninv. vil bli tilbakebet. under 30
dager.SLÅ DEN!
5.Prisen på nye brønner vil bli kjempebillig,
sannsynligvis ned mot 5 dollar fatet inkl.
prod.kostnader.SLÅ DEN!
6.Behovet for utvanning av aksjene gjennom
emisjoner vil minke pga.svært rask øking
av kontantstrømmene pga. av rask og billig
utbygging.

Her kan sikkert GEORG supplere dere med
info hva disse opplysningene egentlig
innebærer.
Så får bare idiotene bare fortsette
å dumpe aksjer under og rundt 26kr.
(Det er visst ikke så mange igjen rundt disse nivåene.)

Morten M

Krafer
27.09.2000 16:14
#121

Endre
Re Morten M
Må arrestere deg på pkt. nr 5 om at den totale kostnaden pr. fat for nye brønner blir NED MOT 5$. Den blir godt under :-). Kostnaden på de første brønnene ligger på 5$. På nabofeltet har de allerede sagt at kostnadene blir ca. 25% mindre fordi de bare kan legge en kort rørledning til Tasourfeltet for å koble seg til.

Ellers helt enig i det du sier.

termin
27.09.2000 16:21
#1579

Endre
re. folk som liker DNO.

Dere må bare se dagens kurser som en sjelden gave som man bør utnytte til fulle jeg er som dere sikert ser ikke like aktiv i DNO topic for jeg kan bare skrive under på alt som sies fra posetiv side.
Alt er sagt alt er bra og med tiden til hjelp så blir vi nok alle bedt på ligningskontorets årlige julebord for kjekke (store) skattebetalere.

termin= Elsker gaver og spesielt de som er så verdifulle som en DNO aksje til ca nkr. 26,-

rrl
27.09.2000 17:11
#13

Endre
Det store spørsmålet rundt DNO er tillit og psykologiske forhold rundt det. Jeg tror grunnen til at kursen er så lav kan forklares med det alene.

Noen som har vært borti selskaper som mangler tillit før? Hva har i så fall skjedd når alle økonomiske piler peker opp? Det er jo tilfelle for DNO så langt jeg kan se.

Jeg er redd det må skje noe med tillitsforholdet til investorene. Noen synspunkter?

Clipper
27.09.2000 19:00
#654

Endre
Noen som vet hvor stor andel av produksjonen som tilfaller DNO? Deler de med andre selskaper?

Dette går rette veien!

Clip med DNO til himmels!

Clip

Per ulv
27.09.2000 19:19
#1297

Endre
Folkens..

Dette kunne neppe bli bedre..

Dog, en ”gladmelding” om prosjektet DNO/Hydro ville kanskje gitt mer sus.. Men.. Momentum bygges og kursen vil nå gå opp til NOK 28,50.. Jeg blir mer og mer overbevist om at kursutviklingen er i ferd med skifte gir..

Av fundamentale forhold (AI) som nå inntreffer i positiv favør er dagens melding om produksjonsvolum fra Yemen samt oppstart av denne. Selv om det ikke er direkte nytt at DNO sin andel i dagsproduksjon er 4K til 4,4K pr. dag er det imidlertid en solid bekreftelse på at ting går etter planen. Jeg antar også at de analyser som er gjort av DNO opererer med et dagsproduksjons volum på 1K til 1,4K pr. dag for DNO da det er dette som er oppgitt i årsmeldingen.

Som Georg tidligere har antydet er et resultat fra prøveboringene sammen med Hydro rett rundt hjørnet. Dette sammen med sannsynlig snarlige meldinger vedrørende PDR , konfliktsituasjon samt nye avtaler med Petrobras vil virkelig gi DNO et ”Kick off”

Dagens melding var således perfekt.. Perfekt i den forstand at den passer optimalt inn i et TA monster.. Ser vi nå på dag chartet leser RSI 21 ca. 31 og RSI 10 har snudd opp fra bunn ner 0 og leser etter dagens utvikling 11. Ser vi på Stochastics har denne nå gitt bull cross på 20. M.a.o. Momentumanalysene er tilnærmet perfekte og gir et klart bilde om fremtidig oppgang.

DNO tar av i morgen… Sann mine ord…

PU

PS.. Det er også ”en stund siden” vi så ordrer på 50K av gangen bli plassert.. Her er det store aktører som igjen melder sin interesse...

Og.. Oljeindeksene fortsetter opp i US i dag.. CBOE Oil Index nermer seg 2% opp.

limit
27.09.2000 19:44
#369

Endre
I går kom meldingen BW har ventet på så lenge. Emmisjonsaksjene var endelig klar til å bli lempet ut i bøtter og spann av missfornøyde investorer som ble lurt med på emmisjonen (ifølge BW). Ser vi på volumet de to siste dager er det helt klart at emmisjonsaksjene ikke har blitt lempet ut i bøtter og spann. Bw bør derfor etter min mening trekke tilbake sine tidligere uttalelser om at de som deltok i emmisjonen ble lurt (ref meldingen PDR/ARKTIK/NORDEN OIL). Jeg er overbevist om at emmisjonen hadde blitt fulltegnet selv om den saken hadde vert kjent i forkant. Men Bw har en tendens til å vektlegge nesten ubetydelige hendelser alt for mye (ilikhet med ressten av markedet). Nå er han nok svært lykkelig over å ha kjøpt Dno grisebillig fra ekstremt uintelligente investorer.

Men nå er det bare et tidsspørsmål før markedet er nødt til å se realiteten i øynene og sende DNO lengt oppover.

Bw fikk jo rett i at aksjen ville falle langt ned på 25 tallet, men det ville aldri skjedd uten panikksalget på verdens børser i forge uke.

I dag fikk vi nok en gladmelding fra DNO, så for å si det mildt: jeg hadde ikke turt å ikke eie aksjer i DNO nå.

hawk
27.09.2000 19:48
#142

Endre
Jeg har lest alle DNO topicene med stor entusiasme, utfra innleggene og PU.L sine TA har jeg prøvd å time kjøp og salg, legger nå merke til at det begynner og bli lengre mellom Georg sine innlegg, dette sammen med lav RSI tolker jeg som et klart kjøpesignal. Vurderer nå og legge meg på kjøpern på 24 tallet, da jeg regner med en dupp ned når oljen som nå er på vei til USA kolapser oljeprisen.
Clipper
27.09.2000 20:39
#657

Endre
re hawk


Du skriver:

"Vurderer nå og legge meg på kjøpern på 24 tallet, da jeg regner med en dupp ned når oljen som nå er på vei til USA kolapser oljeprisen"

Hvorfor det?

Det er jo ikke ledig kapasitet på raffeneriene.

Nei! kjøp deg inn i morgen på 27 tallet og du er med oppover!

Clip

hawk
27.09.2000 21:54
#143

Endre
Clipper

Når råoljen hoper seg opp utenfor raffeneriene, vil jo dette føre til mindre etterspørsel etter råolje, og økte priser for raffenerering? dette er ingen forsøk på å prate kursen ned, Prøver å forutse hvor langt denne kan falle, er enig om at DNO vil stige før Q3

KAUS
27.09.2000 22:59
#9

Endre
Per Ulv ! Du sa for ca: en måned siden at 29,5 var en perfekt inngang i DNO. Hvordan visste du det?
Profit warning
27.09.2000 23:02
#35

Endre
Innsiderne var pissetrengt.
Per ulv
27.09.2000 23:03
#1298

Endre
Hei Hawk..

Er det derfor råoljelagerene i USA faller?..

Siste uke var fallet på over 2m.. Litt av en teori du har. Herved omdøpes du til "Filosofiens far"..

PU

limit
27.09.2000 23:20
#373

Endre
Har akkurat hørt på oljeanalytiker Ole Martin Gustavsen i Norvegian oil Trading. (var på imarkedet-tv). Han forventer en gjennomsnittspris på 20-25$/fat i år 2000.
Han forventer at vi skal ha en test av 22$/fat utpå vårparten (Opec har satt et prisbånd mellom 22 og 28$/fat). Han mener at den største faren for opec er at de ikke klarer å reagere raskt nok dersom oljen faller gjennom nedre del av prisbåndet.
Og så var det det med mild/kald vinter da.
Forskjellen er 500K/2Mill fat/dag (forbruk av fyringsolje)
Per ulv
27.09.2000 23:27
#1299

Endre
Hei Limit..

Der tor jeg fyren tar skammelig feil.. Punkt en er at oljeprisen i aar 2000 ikke har vert under USD 24 (vel kort notering 22 i april)Poenget er at om oljeprisen skulle oppnaa et snitt som fyren antyder maa oljeprisen langt under USD 20 resten av aaret.. Hvem tror paa Julenissen?.. Dessuten antar jeg at OPEC vil vere fore var.. denne gang.. Og om ikke det er nokk vil vi faa et kraftig rally opp om oljeprisen gaar ned til USD 24/22..

Faa fyren sparket..

PU

limit
27.09.2000 23:32
#374

Endre
Beklager Per min feil, skulle være år 2001
Morten M
27.09.2000 23:32
#276

Endre
RE:Hawk!
Prisen på Olje bestemmes i samsvar med
raffineringskapasiteten.
Sagt med andre ord,vil prisen på bensin,
fyringsolje og destillater bestemmes av
manlemde raff.kapasitet.
Best ser man dette ved at når besinlagrene
faller,øker oljeprisen og omvendt.
Det er derfor OPEC (F.eks Rodriguez) sier
at det ikke er noen vits å prøve å senke
oljeprisen ved å øke oljeprod. sålenge vil
har raffinering som flaskehals.


Morten M

termin
27.09.2000 23:41
#1583

Endre
re. limet.

Dersom du en gang klarer og finne en spådom fra NOT som sett i ettertid ikke har vært hakkende gale så gi meg et hint er du snill, bare for og gi deg et tips om hvor du skal begynne og lete så kan du gå ca 1 år tilbake i tiden og se hva NOT sa da.

termin= trives med aksjer i oljeselskap som leverer + resultat med oljepris ca 70%lavere enn dagens.

BigWolf
27.09.2000 23:41
#1322

Endre
Hei Limit

Kommentar til ditt innlegg kl. 19.44. Jeg mener fortsatt at emisjonsaksjene var noe av grunnen til at DNO falt såpass som den gjorde.. og jeg sitter med en følelse av at mesteparten av emisjonsfolka som absolutt skulle selge, solgte seg ut i forkant av VPS-registreringen av aksjekapitalforhøyelsen.. Det har visst vært noe forsinkelser med levering av DNO-aksjer, også for de som kjøpte i forrige uke.. nettopp av disse årsaker..

Ellers har jeg kanskje hatt mer flax enn jeg fortjener.. men jeg er nå den lykkelige eier av 15.000 DNO ervervet i dag med hhv. 10.000 på 25,80 og 5.000 på 26,20.. Mulig jeg blir noe mer langsiktig enn jeg pleier denne gangen..

BW

Morten M
28.09.2000 00:15
#277

Endre
For å konkretisere produksjon og kurser,
er det for ordnes skyld viktig å
konkretisere produksjonen og postensialet
kursmessig.

Først dagens prod:
(Alle tall er selskapets egne!)
Jotunfeltet: 1620 fat pr.dag.(Juni)
Torfeltet : 423 fat pr dag.
Claymore : 340 fat pr. dag.
Heather : 4800 fat pr. dag

NordsjøenSUM:7183 fat pr. dag.
-------------------------------
I tilegg kommer følgende prod.
i 4.kv.:
Blokk 32 Tasour : 4-4500 fat pr.dag (DNO)
Heather:2Nye brønner 2200 fat pr.dag(s.2
fra 2.halvårsregnsk)
SUM 13383-13883 fat pr dag
============== innen 31/12)
2000

Vi snakker om nesten en fordobling av prod.
og minst en fordobling av inntektene hvis
man ikke binder prisen på denne nye prod.
Også overskudd P/E vil naturlig fordoble seg
forutsatt liten endring i prisen.

HVA BØR SÅ KURSEN PÅ DNO VÆRE 31/12-00???

I tilegg venter vi innen 4uker svar på
brønnboringene i Jemen og Nordsjøen.Og det
er heller ikke nevnt prod. på
Glitnefeltet i Nordsjøen neste sommer der
DNo's andel er 10%.

Ei heller er nevnt mulighetene i Timan Pechora (med AGD) der det allerede er påvist
570mill fat med en treffprosent på ca 83%
på brønnboringene.Jeg venter spent på nyheter
fra forhandlingene med AGD om dette.
Dette er bare et lite omriss av de fundamentale forhold rundt DNO.
EK er over 800mill og lav gjeldgrad gjør
selskapet til et sjeldent inv.objekt der man
kan kombinere stor vekst med lav gjeldgrad
og gode markedsutsikter.
Og hva med PL203, PL006 ,PL148 ????????

Jeg forventer ikke at lavpannede dot.com-
konsentrerte meglere skal finne ut av dette
før DNO starter samme børsrakettferd som PAN,FJOR,NOF gjorde i sin tid.


Morten MBigWolf
28.09.2000 11:47
#1335

Endre
Jaja, så fikk jeg kjøpt 10.000 DNO på 26,00 i dag oxo.. Sitter med en følelse av at noen ble tvangssolgt; emisjonsaksjer eller noen som har handlet uten å ha penger de siste dagene..

Jeg tror dette er siste mulighet til å fylle opp DNO rundt kr. 26 før den stikker..

BW

Per ulv
28.09.2000 11:55
#1303

Endre
Hei BW

He, he...

Jeg ligger ogsaa paa kjopern i dag igjen.. Det er helt utrolig at noen dumper aksjer paa dettenivaa.. DNO gaar ut med melding som inneberer ner dobling av produksjon fra neste kvartal.. Dog synes jeg det er noe "tafatt" av DNO og legge meldingen inn 30 minutter for stengetid og ikke gjenta meldingen dagen etter..

Jeg forventer storre kjopere inn utover ettermidagen..

PU

phudge
28.09.2000 13:25
#319

Endre
Uansett hvor positive nyhetene går for å være er det soleklart at INGEN fatter det!

Det kun omsatt 147k i dag og selgesiden er det kø for å komme seg inn på.

Tviler på vi kommer til å se denne over 27 på en god tid fremover.

Per ulv
28.09.2000 13:36
#1307

Endre
DNO bygger en kort kile i dag chartet et brudd paa denne kan komme naar som helst.. Senest i morgen eller mandag...

PU

J Dal
28.09.2000 13:45
#206

Endre
For å komplettere tidligere chart med oppdatert chart legges det inn nytt her.

------------------
J Dal

Per ulv
28.09.2000 13:49
#1309

Endre
OK..

Her er de..

Er det noen som er i tvil?..

PU

hawk
29.09.2000 16:03
#144

Endre
DNO etablerer seg nå under antatte trendlinje, og tangerer P.UL’s worst case, alt tyder nå på at vi skal ned å teste støtten rundt 24 legger meg på kjøperen i dette området. Sitter nå selv med et snitt på 26.35.Velger selv å sitte på de jeg nå har. Jeg har ingenting i mot denne duppen.

PS: det vil si at jeg liker ikke det kortvarige minuset som kommer på høyre side i min porteføljen. S-A-T-A-N I H****** .Unskyld.
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS