"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > ST Opinionsmåling for Okt 2000
ST Opinionsmåling for Okt 2000
vanHalen
03.10.2000 20:22
#298

Endre
Hei alle sammen.
Jeg fikk en ide om å lage en opinionsmåling over hvordan St'erene ser på det økonomiske bildet fremmover og hvilke grep de har gjort i sin portefølje. Blir responsen bra kan dette bli en fin rettesnor for oss private investorer. Dette er ikke noe hause innlegg men kun en måling for å sjekke markedsinteressen her på ST.

Jeg er først ut med mine svar. Ved ukeslutt vil jeg gå igjennom svarene og sette opp en statistiskfordeling. Da starter jeg en ny topic som vil bli kalt "Resultat av opinionsmåling Okt 2000"

1. Hvordan er dine midler fordelt akkurat nå
Svar: 56% i aksjer, 25% i fond, 19% i kontanter

2. Hvilken bransje er du mest positiv til på kort og mellom langsikt (3 til 6 mnd)fremmover.
Svar: Oilservice/Offshore

3. Hvilken bransje er du mest negativ til på kort og mellom langsikt (3 til 6 mnd)fremmover.
Svar: Business & Public Services


Tank-Andersen
03.10.2000 21:21
#198

Endre
1. Hvordan er dine midler fordelt akkurat nå
Svar: 25% i aksjer, 70% i fond, 5% i kontanter

2. Hvilken bransje er du mest positiv til på kort og mellom langsikt (3 til 6 mnd)fremmover.
Svar: IT/CRM (SUO), Finans (DnB), Medical/Farmasi (Carnegie Medical)

3. Hvilken bransje er du mest negativ til på kort og mellom langsikt (3 til 6 mnd)fremmover.
Svar: IT/ASP, Tank/Flyselskaper

BAFI
03.10.2000 23:19
#556

Endre
1.
50 % aksjer 50 % cash

2.
Telecom infrastruktur: strømsystemer, fiberteknologi, laserteknologi, software for å øke ytelsen på nett

ELT, Carrier Access (Nasdaq: CACS), m.fl

3.
Internettportaler og B2C konsepter:
ELG, SCO, Yatack m.fl

SL
03.10.2000 23:24
#48

Endre
1. Hvordan er dine midler fordelt akkurat nå
Svar: 100% i kontanter

2. Hvilken bransje er du mest positiv til på kort og mellom langsikt (3 til 6 mnd)fremmover.
Svar: Oilservice/Offshore/ IT

3. Hvilken bransje er du mest negativ til på kort og mellom langsikt (3 til 6 mnd)fremmover.
Svar: Ingen spesiell

Superoptimisten

termin
03.10.2000 23:30
#1626

Endre
100% aksjer

Hvilke sektor jeg tror på.

tjener de peng og fornuftig priset så tar jeg alle bransjer.

Disse tar jeg ikke på med ildtang(i hvertfall ikke mer en et minutt eller to om gangen)

Selskap som ikke tjener peng men som er priset som detaldrimerblirenregnværdagmer.

termin=elsker selskap som tjener peng I DAG!!!

beat pete
03.10.2000 23:39
#413

Endre
1: 85% aksjer 15% cash.
2&3: Vansklig å si, det er så store variasjoner fra selskap til selskap innen hver sektor. En del offshoreselskaper er nok rimelig høyt priset, men de forsvarer nok prisingen godt. En del industri inkl NHY, og NSG synest jeg er meget rimelig, mens TOMRA er meget høyt priset. Den gang Tomra skuffer, det har det gått rykter om før (kurs 110 tidligere i år) så er det lite som holder denne igjen.
Tomra: Børsverdi 24,5mrd. Res 1 halvår 2000 etter skatt 138,3mill. Jevn men ikke så imponerende sterk vekst.
NSG: Børsverdi 12,2mrd. Res. første halvår 2000 etter skatt 906mill. Lever vi i en sprø verden eller hva?

Tallene ovenfor viser sitt. Tomra er dobbelt så høyt priset som NSG, men leverer et resultat 7 ganger dårligere enn NSG. Jeg tipper i tillegg at NSG kommer til å ha sterkere vekst i resultatene enn TOM i tiden fremover. Hadde jeg hatt TOM aksjer hadde jeg solgt de så snart som mulig og satt de rett over i NSG.
Altfor mange kjøper TOM fordi det liksom er en vinneraksje, det gjør den liksom sikker. Men en eller annen gang kommer investorene til å se på inntjening i forhold til børsverdi, og det er ikke noe hyggelig lesning for tiden. Dvs. P/E er på ca. 80-90 for år 2000. Lykke til TOM aksjonærer.

Mec Iver
04.10.2000 00:47
#2035

Endre
Hvorfor setter ikke termin sine penger i REMA1000 eller RIMI eller rett og slett kjøper seg en åkerlapp på potitjordet med noen tusen oppdrettsgriser? Da blir det penger og hente for gutten.

1. 100% Aksjer
2. BIOTECH (sier ikke hva)
3. Plastiske Lagringsmekanismer som må ha et eget kraftverk for å drive saken.

termin=snart REMA1000 sjef

rik
04.10.2000 08:51
#1336

Endre
1. Godt over 100% i aksjer
2. Digital tv og digital video/kamera knyttet mot nett (TAT og DynaPel)
3. Steinrøyser på filippinene, tårvfjell i Finnmark o.l

rik

[This message has been edited by rik (edited 04-10-2000).]

pelaris
04.10.2000 08:55
#75

Endre
1. 90 % aksjer, 10% cash.

2. Olje/Offshore

3. dot.com + teknologi uten inntjening

Gladiator
04.10.2000 09:44
#230

Endre
Nå. 118% cash - grunnet midlertidig kapitalbehov, inn igjen 120% i løpet av høsten

Tror mest på: Fremtidens teknologi (spes. media) og olje

Tror minst på: Gud

Jackson
04.10.2000 09:50
#527

Endre

1: 50% aksjer og 50% cash

2: Jeg er positiv til noen IT selskaper samt tank.

3: Negativ til bank/finans, forlite potensiale.

vanHalen
09.10.2000 22:30
#299

Endre
Ja ja ikke helt lett å lage noe statistikk av dette da enkelte er mer interessert i å kjase om enkelt selskaper enn å svare på det spørsmålet som ble stilt. Anyhow..
1: gjennomsnitlig fordeling:
60% aksjer / 21% fond / 9% aksjer
2: Mest positive bransje neste 3 til 6mnd:
Electronic Components, Instruments
3: Mest negative bransje neste 3 til 6mnd:
Business & Public Services

Tror ikke jeg gjentar denne undersøkelsen da den ikke fikk den motagelsen jeg hadde håpet på. Så lykke til med drittkasting + haussing
opp og ned.

JackGakk
09.10.2000 22:41
#13

Endre
80% Aksjer 20%Cash

Har tro på:
shipping generelt og Olje

Tror ikke på:
Dot.com, finans og Jens Stoltenberg

stohauge
09.10.2000 23:12
#491

Endre
Nå, det ser ut som undersøkelsen alt er over, men lell:

1. Hvordan er dine midler fordelt akkurat nå
Svar: 90% i aksjer, 5% i fond, 5% i kontanter

2. Hvilken bransje er du mest positiv til på kort og mellom langsikt (3 til 6 mnd)fremmover.
Svar: Oil/IT/Cruice

3. Hvilken bransje er du mest negativ til på kort og mellom langsikt (3 til 6 mnd)fremmover.
Svar: Konsum (- Cruise)

Vinnere neste 6 måneder:
InFocus atter en gang, SUO, RCL, NOF, NOFldt


Tryggtrader
10.10.2000 00:20
#301

Endre
1. Min fordelig er:
60 % Cash
40 % Aksjer

2. Positiv til kortsiktige mellomlangsiktige:
Oljerelaterte
Sykliske (kun selskaper attraktivt priset. KOG/NSG)

3. Negativ til kortsiktige mellom langsiktige:
IT (unntak NER/TAD)
Biotech
Bank

Mvh
TT

minus
10.10.2000 00:25
#201

Endre
1. 100% aksjer

2. Cruise (RCL) og offshore/dypvann (OCR)

3. Deler av teknologisektoren som OPC og STP - hurra for keiserens nye klær !

KENT
10.10.2000 09:50
#516

Endre
1. 70% kontanter 30% aksjer

2. IT/Offshore med inntjening og substans

3. Eiendom konsum

Avventer inngang i 2-6 uker eller til markedene har fått en bunn noe den ikke har.

Kent




Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS