"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > ENI - sikret UMTS (((?)))
ENI - sikret UMTS (((?)))
oldham
16.10.2000 20:20
#12

Endre
Flere aviser mener nå at ENI i samarbeid med Sonera er en av de 4 vinnerene av UMTS-lisen. http://www.dn.no/artikkel?ID=EPS_7870 http://www.aksjeforum.com/articles/?artid=3185
Etter hvert som denne kjennsgjerningen forsterker seg, er det vel snart på tide at kursen tar en annen vei enn den har gjort i det siste.
Eller hva???
jerry
16.10.2000 23:05
#8

Endre
Det synes som dette kun er spekulasjoner i media som flere journalister sluker rått før de sender meldingen videre. Post og Teletilsynet har i dag ( i følge media ) avkreftet de rykter som går.
bønna
17.10.2000 09:49
#191

Endre
Nettavisen og DN bringer ikke rykter, men har kilder i PTT som sier at Eni/Sonera får en lisens. Vi kan derfor anta dette for mer enn 90 % sikkert, særlig om du leser Nettavisen der kilden i PTT faktisk også har sagt noe om på hvilket grunnlag beslutningen er fattet.

Når det gjelder kursutviklingen er jeg usikker på om Eni vil oppleve et løft selv om de får en lisens. Når det ble kjent at de søkte sammen med Sonera steg kursen i to timer, senere falt den kraftig, og UTMS-søknaden ble begynnelsen på nedgangen på Eni. En utbygging krever betydelige investeringer og Eni har som kjent betydelige finanskostnader allerede. En ny emisjon vil trolig også bli nødvendig, og det liker nok markedet dårlig. At UTMS-lisensen på lang sikt vil være gull for Eni er sikkert, og sjansene for oppkjøp vil igjen stige, men jeg er heller negativ til at Eni vil få et løft selv om de får en UTMS-lisens.

Eni var tidligere priset ut fra forventning om oppkjøp og fremtidig inntjening. Nå er den priset ut fra resultat, noe som jo er temmelig meningsløst for et selskap som har sagt offisielt at de ikke vil tjene penger på flere år. Men selskapet har seg selv å takke, og som jeg har sagt før på disse sider trenger Eni å å få strammet opp informasjonsstrategien sin. De er uproffe, sier feil ting på feil tidspunkt og mangler fokus. Synd for meg, også, som sitter i Eni til oppunder øra.

Finbeck
17.10.2000 09:54
#1189

Endre
Håper dette er feil, ellers blir det innhogg i cigar beholdningen..
MrBurns
17.10.2000 09:55
#272

Endre
Enig med boenna mht. kursutvikling for
UMTS-soekere... Kursen raser nok ikke
gjennom taket naar det blir kjent at et
selskap skal investere milliarder i et
noksaa usikkert fremtidsprosjekt. Men de
som garantert vil tjene fett, er jo utstyrs-
leverandoerer. Eks.: Ericsson, Nera, osv.,
jfr. det aa selge spader til gullgravere...
Mao.: Loep og kjoep Nera!
El Toro
17.10.2000 10:02
#45

Endre
Re bønna

Enig i mye av det du sier. Men det er ikke bare kapitalkostnadene som kan være en utfordring for ENI. Det er utfordrende i seg selv å være en tredjeoperatør i et mobilmarked, hvor skala har så stor betydning som det har.

Se hvor tøft NetCom har det som andreoperatør, forestill deg ekstremt mye høyere utbyggingskostnader enn for GSM, og så at man skal konkurrere mot tre etablerte spillere i markedet (Tele2 opererer som service provider - og har Kinnevik/MTG i ryggen) samt en mengde service providers... og at markedet nå begynner å bli skeptiske til inntjeningspotensialet til UMTS, sett i lys av at ingen av de eksisterende nett-på-mobil tjenestene har klart å få folk til å gjøre noe særlig annet enn å ringe. Da begynner plutselig tanken på å investere milliarder for å dekke landet med et fjerde nett å virke mindre attraktiv.

ENI har alltid vært mest aktuell som oppkjøpskandidat. Et spørsmål er nå hvor mye av UMTS-investeringene en eventuell oppkjøper vil la ENIs nåværende investorer ta før de går inn og kjøper ENI til Rimi-pris. Samtidig kan det ha meldt seg et par nye oppkjøpere: Hvis Orange eller Vodafone kjøper Sonera, kunne det jo være aktuelt å snappe ENI også for å bevege seg mot pan-nordisk dekning. Dette vil igjen avhenge av utfallet i Sverige: Hvis Orange får en lisens der, vil de trolig være mer interessert i Norge også.

Jeg tror ENI kommer til å lide ytterligere under den generelt dårlige stemningen for telekom, og tror altså ikke at UMTS er redningen.

JomfruInød
17.10.2000 10:03
#316

Endre
Re : Finbeck

Det gleder meg.......

Er du snill gutt, så skal du få sitte i røyken når jeg tenner den.
Mvh Jomfruen

bucks
17.10.2000 10:56
#132

Endre
Delt fjerdeplass for ENI har versert som rykte lenge. Det er ikke noe annet som kan leses ut av denne "nyheten" heller.

Dog påstås det hardnakket at disse ryktene har sitt utspring på "kompetent nivå" i PTT. - Og det skal vi ikke se bort fra.

Enig i at dette alene neppe gir løft. Som oppkjøpskandidat kan imidlertid verden raskt forandre seg for ENI og det er ikke sikkert at en slik situasjon er langt unna...

bucks

B_my_choice
17.10.2000 15:36
#20

Endre
ENI stiger på oppkjøpsrykter!
Volumet er større enn på 3 uker, og aksjen omsettes opp 3 kr.

Enitel har vært nevnt som aktuell oppkjøpskandidat både for TeleDanmark (som mistet NetCom) og Deutsche Telecom (som vil inn i Norge). Dersom Orange ikke får UMTS-lisens, kan vel et oppkjøp i Enitel gi dem det...

Gikk inn i Enitel idag.

Bmc

Jake
17.10.2000 20:06
#18

Endre
Dere må huske at ENI har det største fastnettet i Norge etter Telenor (6000 km), det betyr at de kan bruke sitt eget fastnett til å linke basestasjonene i UMTS nettet sammen til en lavere linjeleie enn feks. NetCom kunne. De må som kjent leie fastlinjer av Telenor og ENI.
El Toro
18.10.2000 10:09
#48

Endre
Ang inntektspotensiale UMTS: Fra DN idag:

Kanskje break even i Norge
- Vi setter store spørsmålstegn ved om mobil-operatørene noensinne vil tjene penger, i alle fall i de landene hvor lisensene auksjoneres bort. Vi ser muligheter for at de kan gå i break even i land som Norge, hvor lisensene deles ut etter en skjønnhetskonkurranse, men det blir aldri lukrativt å være nummer 3 eller 4 i Norge, sier Erik Klausen, som er ansvarlig for Arthur Andersens satsing på telekom, media og IT i Norden til avisen.

Hele artikkelen: http://www.dn.no/artikkel?ID=EPS_8385
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS