"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Vikingen - problemer/spørsmål/svar
Vikingen - problemer/spørsmål/svar
mads
03.01.2000 11:28
#96

Endre
Siden vi har en del brukere av Vikingen her oppretter jeg denne topic.

Mitt problem i dag er at jeg ikke får snapshot oppdatering, pluss at Dow Jones ikke har blitt oppdatert siden 29.12.99.

Er dette også tilfelle for andre?

Ellers oppfordrer jeg alle til å sende e-mail til Delphi IT ( delit@online.no ) så snart dere har problemer. Der har vært alt for mye tull med oppdateringer i det siste.

mads
03.01.2000 11:35
#97

Endre
Snapshotten virket 5 minutter etter at jeg skrev dette innlegg.
Gordon
04.01.2000 10:52
#150

Endre
Fortsatt er det ingen oppdatering av amerikanske indekser siden 29. desember. Dvs børsen har vært åpen tre dager siden indeksene sist ble oppdatert. Dette er helt utrolig!

Mail er avsendt!

Gordon
04.01.2000 15:51
#153

Endre
Fikk nettopp svar fra Delphi. Vedkommende regner med det skyldes skifte av leverandør, og har sendt saken videre. Ikke akkurat betryggende - det virker som om de ikke var klar over problemet. Og de skjønner i alle fall ikke at dette må rettes opp meget raskt.

Jeg oppfordrer alle andre til å sende mail om dette, slik at de kanskje skjønner alvoret.

mads
05.01.2000 07:57
#102

Endre
Problemer igjen i dag.

Ingen oppdatering for Dow Jones, England, olje, gull og sikkert mer !!!!!

Send mail til Delphi IT.

Gordon
05.01.2000 09:48
#161

Endre
Jeg har snakket med Jimmy på support. De må visstnok registere aktuelle data manuelt, fordi de ikke får data fra sin leverandør. Han trodde de skulle rekke det før lunch, men var ikke sikker.

mads - hva med å prøve metastock?

Rollo
05.01.2000 11:19
#2

Endre
Problemene er nå temmelig utålelige. Jeg brygger nå på en mail til Kenneth Werbes, ansvarlig for kursdata hos Delphi i Sverige, med kopi til Delphi i Norge. Jeg legger et utkast frem her for evt. å få problemlisten supplert og utfylt av andre misfornøyde brukere, f.eks. deg Mads.

-----------

Overskrift: Problemer med Vikingen-data

Jeg har som norsk kunde i ett år siden starten erfart betydelige problemer med bruk av Vikingen. Mye tid og energi er anvendt på å løse problemene, bl.a. ved tallrike kontakter med Delphis support-tjeneste, men hittil uten tilfredsstillende resultat. Disse forhold, som jeg vil konkretisere nedenfor, gjør at jeg nå meget alvorlig vil vurdere å skifte til et annet produkt, f.eks. Metastock, innen mitt neste abonnementsforfall.

Jeg tar nå direkte kontakt med deg fordi jeg har observert at du i en annen sammenheng nylig har gitt en adekvat respons på et problem til en annen bruker, og fordi du i mai i fjor bidro til midlertidig avhjelp av det viktigste problemet, se nedenfor. Her er problemene:

1. Volumdata mangler for OBX-indeks på OSE
OBX er underliggende for norske derivater og meget sentral. Volumdata er nødvendig for teknisk analyse. Jeg har klaget på dette i snart et år uten resultat, selv om jeg nå vet med sikkerhet at den hindring som tidligere besto (ikke-levering fra Oslo Børs Informasjon) har vært fraværende siden i fjor vår. Jeg finner det meget utilfredsstillende at Delphi, med pretensjon om å være ledende i Skandinavia på dette feltet, og etter tallrike klager, ikke løser et så vesentlig problem.

2. Volum, andre indekser
FTSE: Fraværende.
X-DAX: Så mangelfull/feilaktig at det må regnes som fraværende.
Nasdaq: Fraværende.
CAC: Så mangelfull/feilaktig at det må regnes som fraværende.

Nok en gang: Volumdata er nødvendig for teknisk analyse. Med mindre volumdata ikke er kommersielt tilgjengelig for Delphi, hvilket jeg betviler, anser jeg det ovennevnte som uakseptabelt og verdireduserende for produktet.

3. Uriktige kurser
Gjennom siste kvartal 1999 har jeg observert en høy forekomst av feil på de objekter som jeg følger nøye. Jeg mistenker at dette også har forekommet tidligere uten at jeg har oppdaget det. Senest ble påklaget i mail til Delphi 13.12.99. Når feil kursdata observeres, skaper det en meget ubehagelig fornemmelse vedr. de analyser man har foretatt og basert sine beslutninger på. Det er også lite motiverende for fremtidig bruk av Vikingen.

4. "Feil" Nasdaq-indeks
Vikingen inneholder Nasdaq 100. Det burde vært Nasdaq Composite Index (CCMP). Dette er den som markedsaktører over hele verden følger. Den gir også en bedre representasjon av markedet. Dette er en mindre alvorlig feil enn de ovennevnte, men likevel irriterende for de av oss som følger USA relativt nøye.

5. "Feil" oljepris
Vikingen inneholder Brent spot. Det burde vært Brent future (1 md). Dette er den generelle referanseprisen for det europeiske markedet. Også dette er mindre alvorlig, men likevel en ufullkommenhet som burde være unødvendig.

6. Manglende oppdatering, USA-indekser
I det siste har USA-indekser hatt sterkt forsinket oppdatering. DOW-verdier for 30.12.99 kom først 04.01.00. Dette er fullstendig uholdbart. DOW-verdier for 04.01.00 kom først (ja, når kommer de egentlig?).

Jeg ber om en konkret og adekvat respons angående hvert av de ovenstående punkter. Jeg står i kontakt med andre brukere av Vikingen som jeg med sikkerhet kan si at deler mine frustrasjoner, og som vil lytte med stor interesse til resultatet av min henvendelse.

Med vennlig hilsen

----------

Som sagt, jeg ber om å bli supplert, gjerne med konkrete eksempler.

mads
05.01.2000 11:53
#104

Endre
Re: Rollo

Jeg syns ditt forslag var meget godt og dekker de frustrasjoner som jeg også har. Jeg har ingen ytterligere kommentarer.

Men til dere andre Vikingen brukere. Kom med deres kommentarer. Vi bør "stå sammen" om dette.

Takk Rollo !

Gordon
05.01.2000 13:39
#163

Endre
re: Rollo

Dette er meget bra, og jeg stiller med 100% bak ditt innspill!

Angående ditt punkt 6: Amerikanske indekser var i går ikke oppdatert siden 29. desember, dvs det var tre handelsdager hvor indeksene ikke var oppdatert. Av den grunn sendte jeg en mail til Delphi på den adresse mads ga i et tidligere innlegg, hvor jeg gjorde oppmerksom på problemet. Deretter ble det rettet opp i løpet av kort tid slik at disse indeksene i løpet av gårsdagens kunne oppdateres. Tilsynelatende var de altså ikke klar over den manglende oppdateringen, alternativt nedprioriterte de problemet inntil de fikk henvendelser om det.

I dag er problemet det samme. Ifølge Delphi skyldes dette at de må registrere alle data manuelt fordi de ikke får informasjon fra sin underleverandør. Det er slikt man må regne med av og til, men det er meget kritikkverdig at de ikke har rutiner for å registrere data manuelt når slike ting skjer. Det tar ikke mange sekundene å legge inn de få data det er snakk om, og det burde være helt unødvendig at vi som brukere i det hele tatt opplevd dette problemet. De burde etter min mening ha startet arbeidsdagen med å sjekke om oppdateringen av gårsdagen har gått som den skal, og umiddelbart registrert eventuelle manglende data manuelt.

Gårsdagens data er ennå ikke registrert, når nesten to tredjedeler av børsdagen over. Og det på en dag hvor S&P500 falt nesten 4%! At vi ikke har mulighet til å se hvordan gårsdagens betydelige fall påvirker chartene er intet mindre enn en skandale!

---------------------------------------------

Jeg oppfordrer alle brukere av Vikingen til å gi sin støtteerklæring til Rollos innsats!


Kramer
05.01.2000 23:12
#1

Endre
Meget bra brev!!
Jeg støtter deg 100% i denne saken og håper at det nå vil bli forandringer!

------------------
Kramer
andreassen@c2i.net

BØTTA
05.01.2000 23:35
#2

Endre
RE:Rollo

Må si jeg er enig i det du skriver.
Har hatt Vikingen siden Juli,og merka ikke så mye i starten,da jeg ikke var klar over det.Har nå lært å bruke Vikingen bedre og merker da at jeg er helt avhengig av å få rett data.Har ringt et par ganger å få til svar at det skal bedre seg,men har ikke merket noe bedring.Så jeg støtter brevet ditt 100%.Jeg syns vi skal hålle denne topicen varm så vi i felleskap kan sette et press på dem.Så Rollo send det bra brevet så får vi se om vi får noe svar,venter i spenning.

------------------
MVH BØTTA

mads
06.01.2000 07:44
#106

Endre
Fornyet skandale !

Ingen oppdatering av DJ fra i går.

Ingen oppdatering av råvareindeksen og US 10 års rente siden 23.12.99.

Ingen oppdatering av gull og olje siden 29.12.99.

Dette er virkelig amatørmessig.

Bully
06.01.2000 10:38
#4

Endre
Grr!! Må si meg enig med innleggene over. Dette er bare ikke holdbart, og jeg må bare si meg totalt overrasket over at firma som Delphi tar seg råd til å miste sitt gode(?) navn og rykte på å ikke ordne opp i disse problemene! JEg har selv sendt en mail til Delphi for uttrykke min vrede!
Snapshoten fungerer selvsagt ikke i dag heller...arg!
Gordon
06.01.2000 16:11
#181

Endre
Amerikanske indekser er ikke oppdatert med gårsdagens sluttkurser. Og det etter at Oslo Børs er ferdig med hele handelsdagen. Jeg kan vanskelig uttrykke min vrede sterkt nok! Oljeprisen er forøvrig ikke oppdatert siden 29. desember.

Jeg sender mail til Delphi hver dag ting ikke fungerer, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Kanskje de til slutt gjør noe med problemet!

Gordon
07.01.2000 09:38
#185

Endre
Nei, nei, nei

Amerikanske indekser er ennå ikke oppdatert for onsdagens kurser,halvannet døgn etter at de forelå. Vi mangler dermed data for to dager på disse indeksene.

Oljeprisen er visst heller ikke viktig for oss - siste oppdatert 29. desember i fjor. Dette er samme dato som amerikanske indekser var oppdatert før siste oppdatering.

Dette er helt utrolig!

Send mail og uttrykk deres vrede på delit@online.no.

Skriv gjerne innlegg etterpå, slik at vi får oversikt over hvor mange som har påpekt problemet. Det kan være nyttig info for Rollo, som følger opp denne saken.

Bully
07.01.2000 12:19
#7

Endre
Snakket akkurat med Delphi!
De driver å sender ut nye CD'er, jeg ble lovet min i morgen, og så snart den er innstallert, skal oppdateringen av snapshots fungere!
De har visstnok byttet leverandør av utenlandske indekser (som tidligere påpekt på denne siden), og har enkelte problemer med dataene her (bl.a. volum).
Får håpe alle her får sine nye program-CD'er snarest, slik at alle får den informasjonen vi har krav på! Lykke til folkens
Gordon
07.01.2000 12:34
#192

Endre
re: Bully

Hva sa de om utenlandske indekser? Volum er én ting, men at prisbildet ikke oppdateres er noe helt annet og langt mer alvorlig. Spurte du om hva de har tenkt å gjøre med det, og hvor lang tid det tar før de har ordnet dette?

Bully
07.01.2000 12:49
#8

Endre
Gordon:
For å være ærlig så fikk jeg en viktig telefon mens jeg satt i telefon med Delphi, og hadde derfor ikke mulighet til å "spørre de ut". Uansett nevnte personen jeg pratet med at de "jobbet med saken".
PRoblemet har jo vart i noen dager nå, så det burde jo vært løst for lenge siden. Uansett synes jeg det er merkelig at de ikke har sendt ut CD'ene før, hvis dette vil løse alle problemer...
mads
07.01.2000 12:53
#115

Endre
Re: Bully

Det du får på CD er ved "datatransfer" programmet Upd2000. Dette gjør oppdateringen kjappere.

Upd2000 fikk jeg på e-mail for noen dager side.

Det som virkelig er problemet er mangel på data som tidligere omtalt, og det tror jeg er en helt annen sak.

Bully
07.01.2000 13:20
#9

Endre
Til alle:
Fikk følgende mail fra Tore Martinsen, som forøvrig nevner at "vi prater maksimalt ut neste uke før problemene er løst".
---
Hei!

Som du påpeker er det nå ganske krise pga år 2000. Det er en del av underleverandørene som ikke klarte år 2000 selv etter full sjekk. Vi puncher nå ting manuelt og står på for å få det fikset. Min prognose er at vi kanskje har en tøff uke foran oss, men at det derifra går bedre. Det var også mye rart i desember, men det var da på grunn av forberedelsene til det nye årtusenet. Nå er vi i det nye årtusenet og sitter midt oppe i problemene. Allikevel når disse er løst, så er de løst for godt.

Det er også nå ny daglig leder her i Norge. Jeg håper at jeg klarer å sette mer fokus på disse problemene enn min forgjenger. Det er ihvertfall mitt formål at jeg skal gjøre akkurat det. Jeg skal også sette mer fokus på Norge som enhet i Delphi systemet, noe jeg tror vil bedre brukervennligheten for dere.

mvh Tore Martinsen
Delphi Finansanalyse

Gordon
08.01.2000 13:52
#205

Endre
Upd2000 kan lastes ned fra www.delphi.se.

Jeg registrerer til min fortvilelse at det nå ikke er mulig å oppdatere Vikingen med fredagens sluttkurser for norske aksjer og indekser. De kurser som kommer frem er omtrent midt på dagen.

Dow Jones er nå oppdatert t.o.m. torsdag, men ikke S&P500 og Nasdaq100. Det er for slappt!

Changes
08.01.2000 18:34
#39

Endre
Anbefaler alle som har hatt problemer med Vikingen, å kjøpe nye Meta Stock 7.0.

Fikk selv tilbud om dette nå, og kommer til å benytte meg av det.

Metastock er ledende i verden idag, og er også det eneste alternativet for dem som vi benytte seg av real-time chart.

Prisen er god. Ca 3.500,-

Change

Interresserte kan ta kontakt på post@base.no

Bully
08.01.2000 20:34
#10

Endre
Fikk CD'en jeg ble lovet i dag. Den inneholdt Vikingen 4.02 samt winupd2000 programmet som enkelte her nevnte jeg ville få. Har nå innstallert og oppdatert kursene, og like skuffet som før må jeg innse at hverken Nasdaq eller kursene fra OB er oppdatert med siste sluttkurser. Virkelig skuffende. Dette vil de tape mange kunder på.

Changes Du nevnte Metastock. Hvordan synes du dette er i forhold til Vikingen (hvis du da har brukt Vikingen)? Videre sa du at prisen var 3,5k, kommer da årlig oppdatering i tillegg? Inkluderer prisen snapshots?? Takker for svar

Gordon
08.01.2000 21:12
#208

Endre
re: Changes

1) Jeg bruker Ecovision real time over internett. Kan jeg bruke dette til oppdatering av Meta Stock?

2) Kastet ikke du hele dritten i hagen forleden dag? Er dette programmet plutselig blitt så bra?

3) Har du noen tilknytning til Meta Stock eller anbefaler du dette programmet utelukkende på bakgrunn av dine erfaringer som bruker?

Changes
08.01.2000 22:35
#41

Endre
re bully/gordon

Oppdatering kommer i tillegg. ca 1500.

Man kan nok ikke bruke ecovision til real-time chart. Joda. Jeg har gravd ner min gamle versjon med yk2 bug.

Change

Changes
08.01.2000 22:39
#42

Endre
Njet.

Jeg har ingen tilknytning til Meta.

Changes
09.01.2000 15:15
#43

Endre
Ad Meta vs Vikingen

Den største fordelen med Meta, slik jeg ser det, er at Base sitt konsept bygger på logging fra tekst-tv. Da kan man oppdatere Meta hvert 15 min. Har man i tillegg realtime tilgjengelig, er man så nærme realtime-chart, som en kan komme i Norge, idag.

Således er systemet gratis i drift. Jeg har likevel valgt å abonere på kursdata fra Base.
Disse lastes da ned fra nettet. Normalt er de klar klokka 17.00.
Pga at tekst-tv kan være noe ustabilt, risikerer man å logge en del feil kursdata. Bruker man parabol, er problemet langt mindre. Uansett er filene som man kan laste ned fra nettet stort sett perfekte.
Jeg erstatter derfor mine teks-tv data med filene fra base.

Sjekk ut mer på www.base.no

Change

Changes
09.01.2000 15:19
#44

Endre
En ting til.

Base har tilbud på Meta Stock 6.52 frem til 19. januar. 'De som benytter seg av tilbudet får gratis oppdatering til Meta Stock 7.0, som er like rundt hjørnet.

Change

ncella
09.01.2000 17:00
#8

Endre
Syns de presumptivt salgsfremmende base.no-sidene virker å være like håpløst oppdaterte som deler av kursinfoen vi Vikingenabonnenter mottar.

For øvrig er problemstillingene ovenfor hva angår Vikingen også smertelig erfart av meg. (HAr bl.a. måttet oppdatere med modem helt til den siste versjonen med ny UPD-forelå. Gadd ikke bruke opp all energi på å krangle med supporten.)

Det referete klagebrevsinnholdet er berettiget og erfart bl.a. av undertegnede, og det er på tide at noen orker å ta et tak for at vi skal få den varen vi vitterlig betaler for - bra!

------------------
ncella


Kramer
12.01.2000 00:36
#2

Endre
Skulle Delphi sende ut cd'er til alle kundene? Jeg har ikke fått noen cd i posten!!

Ellers ser jeg at ikke alt virker som det skal enda, men det eneste problemet jeg har hatt (som om det ikke er stort nok!)er skikkelig oppdaterte kurser og volum!!

------------------
Kramer
andreassen@c2i.net

Gordon
15.01.2000 14:33
#250

Endre
Endelig skjer det ting!

Etter det jeg kan se oppdateres amerikanske indekser nå som de skal, dvs automatisk. I tillegg er data for norske aksjer og indekser fredag 7. januar korrigert slik at de nå er korrekte.

Chart for råvarer og renter oppdateres også, men er ikke bra for den perioden de ble oppdatert manuelt. Jeg har sendt mail og gjort dem oppmerksom på dette.

paljo
19.01.2000 20:45
#3

Endre
Vilken versjon bør jeg satse på Vikingen Børs eller Vikingen Trading ?
Er det noen som har erfaring med Vikingen trading ?
mads
20.01.2000 07:47
#156

Endre
På ny - ingen oppdatering av DJ for i går !
Gordon
20.01.2000 08:33
#279

Endre
Helt utrolig at det går an - nå går vi inn i siste tredjedel av januar, og de har enda ikke greid å løse problemet!
mads
23.01.2000 13:33
#171

Endre
Jeg fikk kjørt den tilsendte CD'en nå og oppdatert min database.

Jeg ble positivt overrasket med at de nå har inkludert en del nye (for meg) objekter; bl.a. S&P500, Nasdaq100, US30'åring, etc.

Men de daglige oppdateringer for utenlandske objekter virker fortsatt ikke.

------------

Vet noen av dere hva FT WORLD INDEX er?

Per ulv
23.01.2000 15:38
#49

Endre
Financial Times sin index.
PU
Realisten
23.01.2000 15:56
#3

Endre
Re: alle

Har den siste tiden begynt å interessere meg for teknisk analyse, har lest litt litteratur om emnet og prøver å følge med her (meget interessant lesning forøvrig).

Hittil har jeg hatt størst profitt på unoterte aksjer og har følgelig ikke hatt bruk for noe analyse verktøy, men mener tiden er inne til kjøp av Vikingen eller Metastock.

Forstår at flere her på forumet er rimelig irritert over manglende profesjonalitet når det gjelder Vikingens daglige oppdateringer.

Mitt spørsmål er så; er det spesielle fordeler ved å velge Vikingen kontra Meta ved at Vikingen er et skandinavisk produkt? Har det f.eks. bedre oversikt over det norske markedet på noen som helst måte?

mads
23.01.2000 22:05
#175

Endre
Takk Per ulv !

I tillegg fant jeg også MSCI WORLD INDEX. Hva er dette?

Ikke at jeg tror det har noen betydning for mine hobbyinvesteringer, men vet du hvor anerkjente Financial Times verdensindeksen og MSCI'en er i forhold til Morgan Standly verdensindeksen?

mads
25.01.2000 07:14
#177

Endre
Fortsatt mangler daglige oppdateringer av utenlandske objekter, etc.

Har noen av dere hørt noe mer fra Delphi IT ?

Dette er vanvittig dårlig !

mads
27.01.2000 10:20
#190

Endre
Re: Rollo

Har du hørt noe mer fra Delphi IT angående din henvendelse?

Vistnok blir alle disse data handtert fra Sverige og det betyr sannsynligvis at nåværende situasjon er like ille for alle brukere fra hele norden.

At de tørr !

mads
27.01.2000 10:23
#191

Endre
Slettet pga dobbelt innlegg.

[This message has been edited by mads (edited 27-01-2000).]

paljo
28.01.2000 00:10
#6

Endre
Har nettop inst. vikingen for første gang. Etter første oppdatering fra CD fikk jeg kun tilgang til Danske selskaper. På listen over Objekter er kun Danske selskaper tilgjenglig. Er det noen som kan gi meg noen tips hvordan få til gang på OSE ??

mvh.
Realisten
28.01.2000 01:02
#9

Endre
Er det virkelig ikke flere enn changes som har testet Metastock?
Er fortsatt interessert i synspunkter fra noen som har testet både Vikingen og Metastock før jeg tar mitt valg.
Gordon
28.01.2000 09:57
#316

Endre
Delphi ringer nå rundt og tilbyr deltakelse på kurs i teknisk analyse.

Jeg oppfordrer alle som mottar telefon derifra til å takke nei til dette tilbudet, men i stedet benytte anledningen til å fortelle hvor svakt det er at med oppdateringen av amerikanske indekser og snap shots.

Amerikanske indekser er på det beste oppdatert ett døgn for sent, dvs at vi alltid har minst én handelsdag i Oslo uten oppdatering fra NY. Det er helt ufattelig at de ikke gidder å bruke noen minutter hver morgen på å registrere mangledende data manuelt inntil de får orden på sitt eget system. Dette er meget kritikkverdig!

Snap shots oppdateres noen få ganger i løpet av dagen. Det er helt utrolig at dette ikke skjer hver 15. minutt, til tross for at kursdata fra Oslo Børs gis ut gratis hvert kvarter. Til og med NRK tekst-TV oppdateres hvert kvarter! Hos Delphi er det et mål at de skal få til like hyppig snap shot-oppdatering som det tekst-TV allerede har hatt lenge.

Og dette er et selskap som fremhever seg som ledende i Norden innenfor sitt område!

mads
29.01.2000 20:07
#215

Endre
Jeg hadde kontakt med Tore Martinsen på torsdag.

Han uttrykte stor fortvilelse over situasjonen og sa at de allerede hadde tapt kunder, men la vekt på at det var minimalt de kunne gjøre i Oslo. All databehandling foregår i Sverige. Det han kunne gjøre var kun å utøve press på hovedkontoret i Sverige.

Jeg vil derfor foreslå at flest mulig sender daglige mailer til Sverige, pluss til Oslo, så lenge problemene vedvarer.

Adressene er:

Kundetjeneste - kundtjanst@delphi.se
Rapportering av feilkurs - kurskorr@delphi.se
Oslo - delit@online.no.

mads
29.01.2000 20:38
#216

Endre
Hei Rollo!

Har du hørt noe mer fra Delphi IT angående din henvendelse?

mads
30.01.2000 12:34
#219

Endre
Jeg sente nylig følgende til Delphi IT i både Sverige og Oslo:

Jeg er nå meget fortvilet over manglende daglige oppdateringer av kurser (overgripende faktorer) i Vikingen Børs. Dette har nå pågått i flere uker.

Det er fullstendig uholdbart å få kurser på for eksempel Dow Jones, S&P500 og Nasdaq100 nesten et døgn forsinket og etter at en hel børsdag her hjemme er over. I helgene blir det jo enda lenger å vente. At vi ikke har mulighet til å se hvordan gårsdagens utvikling påvirker grafene er intet mindre enn en skandale!

En annen ting er ”snap-shot” oppdateringen som er kraftig forsinket. Det virker som om denne kun blir oppdatert noen få ganger om dagen. Det er helt utrolig at dette ikke skjer hver 15. minutt, til tross for at kursdata fra Oslo Børs gis ut gratis hvert kvarter.

Videre mangler volumdata for en hel rekke objekter, hvor det mest alvorlige uten tvil er OBX’en. Hvor viktig volumet er for teknisk analyse burde egentlig være unødvendig å fortelle en leverandør av et teknisk analyseprogram.

Til slutt vil jeg nevne at der også forekommer kursfeil alt for ofte på enkelte objekter. Det virker som om Delphi IT har en relativ dårlig kvalitetssikring her.

Jeg vil innstendig be om at disse forhold bringes under kontroll snarest mulig slik at kvaliteten til Vikingen Børs kan tilfredsstille det som bør forventes av et profesjonelt analyseverktøy og i henhold til det produktet vi faktisk har betalt for.

Jeg imøteser deres avklarende svar snarest mulig.

Gordon
30.01.2000 12:49
#329

Endre
re: alle

Jeg har sendt flere mailer til Delphi v/Tore Marthinsen. Her er den foreløpig siste i rekken (jeg har byttet ut navnet på et meglerhus med XXX).

Mailen ble sendt ved lunchtider mandag 25. januar, og er ikke ennå besvart til tross for at jeg ba om seriøs tilbamelding på mine kommentarer samt prisavslag. Dette er meget slett - de leverer ikke bare en dårlig tjeneste, men svarer heller ikke på tilbakemeldinger.

---------------------------------------------
Hei

Atter en gang: Amerikanske indekser oppdateres ikke automatisk, og rutinen for manuell registrering virker ikke som den skal.

Fredagens kurser ble oppdatert i dag tirsdag. Dette er meget svakt. Men det som verre er: Jeg skjønner ikke hvorfor man ikke kan oppdatere også med gårsdagens kurser når man først er inne og registrerer fredagens data manuelt i dag formiddag. At man da kan utelate gårsdagens data fra registreringen er for meg uforståelig.

Jeg synes den manglende utvikling/forbedring på dette området er meget skuffende tatt i betraktning den lave kompleksitetsgrad problemet har (data kan enkelt og greit registreres manuelt bare man prioriterer å gjøre dette) og de signaler som fra Delphis side er gitt mht hva vi som kunder kan forvente oss. Jeg viser i den sammenheng til tidligere svar du selv har gitt, og til svar fra Delphi Sverige. Vedlagt en mail fra Kenneth Werbes 20.12.99. Dette svaret kunne like gjerne ha vært gitt i dag mer enn 6 uker senere, noe som vel sier det meste om den utvikling som har skjedd.

Når det gjelder din påstand om at feilprosenten er på det nivå man må regne med og at meglerhusene har flere leverandører for å sikre seg mot denne type problemer, finner jeg denne merkelig. Jeg har diskutert dette med flere av mine meglere (i ulike meglerhus), og ingen av disse kan bekrefte dette. F. eks bruker en av mine faste meglere i XXX Reuters, og kun Reuters. Ifølge vedkommende megler har XXX ulike leverandører fordi hver enkelt megler skal kunne bruke sitt favorittsystem, og det er meget sjeldent at det forekommer feil på f. eks. Reuters. Og skulle det inntreffe, løses problemet i løpet av veldig kort tid. Ingen av de meglere jeg har diskutert problemet med har noensinne opplevd tilsvarende manglende feilretting som det Delphi nå presterer. Den forklaring som er gitt om at dette "dreier seg om en vanlig feilprosent...." er således i beste fall misvisende.

Jeg forutsetter at du nå griper fatt i problemet og sørger for at amerikanske indekser registreres manuelt om morgenen dagen etter at de aktuelle data foreligger. Det er helt unødvendig at vi som kunder ikke skal ha oppdaterte chart for amerikanske indekser m.v. når vår hjemlige børs starter kl 10:00.

Jeg ber om en seriøs tilbakemelding på denne mail med redegjørelse for hvorfor man velger å ikke registrere de siste data men i stedet kun for ytterligere én dag tilbake, og for hvor lenge vi som kunder skal måtte finne oss i mangelfull levering av den vare vi har betalt for.

Jeg ber også om prisavslag for foregående periode slik at min kostnad bringes i samsvar med den vare dere har levert.

Rollo
31.01.2000 00:00
#17

Endre
Re: Mads vedr. min henv. til Delphi.

Ja, i og for seg, men det er stort sett bare bla, bla, bla; alt skal bli bedre og verden er et vanskelig sted å være osv. Ingen skikkelige svar. Jeg er nå grundig lei hele Delphi. Noen penger av meg for oppdatering skal de få vente lenge på. Jeg synes det er ufattelig talentløst at jeg nå, søndag kveld, må sitte her uten fredagens USA-ras i chartet mitt.

[This message has been edited by Rollo (edited 31-01-2000).]

Kramer
31.01.2000 18:34
#6

Endre
Jeg var i kontakt med Delhpi i dag, han jeg snakket med sa at det skulle være et møte med den nye ledelsen i Norge/Sverige i begynelen av februar.
Den nye norske ledelsen stilte vist høye krav og han jeg snakket med håpet jo selvsagt (som alle sier) at det ble forandringer så fort som mulig.
Gordon
31.01.2000 18:47
#338

Endre
Snap-shot-oppdateringen virket ikke for aksjer i dag, og bare unntaksvis for indekser. Martinsen ga følgende kommentar:

"Den svenske børsen har ikke handel idag. Systemene er nede. De kjører på et manuelt system. Dette stopper vår feed gjennom Six. Jeg regner med at den daglige oppdateringen på slutten av dagen er i orden pga at det er en annen leverandør."

Hvilken mangel på back up-systemer!

Han har forøvrig innvilget meg 3 mnd gratis kursoppdatering som følge av den manglende oppdateringen, i tilfelle noen skulle være interessert i å slippe å betale full regning.

Kramer
31.01.2000 19:22
#7

Endre
Svært få av mine kurser er oppdatert i dag, dett er elendig!!!!
Kramer
01.02.2000 17:30
#8

Endre
Er det flere av dere som mangler aksjer i Vikingen??
Jeg fant tilfeldigvis ut i sta at jeg mangler Kitron!!??
jama
01.02.2000 19:44
#2

Endre
hei
Igår fikk jeg etter flere forsøk tilslutt lastet ned mine data, men de aksjer jeg følger særskilt var så full av feile data mht til høyeste kurs, laveste kurs etc. Orkla var bare registrert med siste kurs, og ingen søyle i chart. OB totex helt feil første kurs etc.

Da ingenting var rettet opp idag, ble umiddelbart mail avsendt.

Som beskrevet i mail overfor har jeg også problemer med å få inn oppdaterte internasjonale data.

jeg har nå bedt om fortløpende informasjon til kundene om når vi kan forvente problemene løst, samt hvilke kompensasjonstilbud de vil komme med for de ulemper vi har hatt i over en måned nå.

Jama

mads
01.02.2000 20:19
#225

Endre
Følgende ble sendt til Delphi IT i kveld:

Det er med beklagelse jeg registrerer at situasjonen beskrevet i min e-post av 30.01.00, angående mangler ved Vikingen Børs, enda ikke er ordnet. Jeg har heller ikke mottatt svar på den refererte e-post.

Jeg håper på snarlig svar.

Vi som brukere ville også satt stor pris på om Delphi IT kunne tatt seg bryet med å informere oss alle om situasjonen gjennom Vikingen Børs egen posttjeneste.

På forhand takk.

Gordon
02.02.2000 10:11
#351

Endre
Feil data for Dow og S&P500 i går tirsdag 1. februar. Riktige data skal være:

Dow: H 11073,32, L 10907,96, CLOSE 11041,05.

S&P500: H 1412,49, L 1384,79, CLOSE 1409,28.

Dette kan dere rette opp selv under Database, Underhold kursdatabasen, Kursdata, Rediger.

mads
02.02.2000 10:32
#229

Endre
Jeg fikk nå svar fra Delphi IT i Oslo pr. mail, men ønsker ikke å legge denne ut direkte da innholdet faktisk var relativt alvorlig.

Jeg er ikke lenger i tvil om at Tore Martinsen forsøker å gjøre det beste han kan og at det er Sverige som er problemet.

Fortsett med å sende mailer, kanskje spesielt til Sverige.

Kramer
02.02.2000 15:43
#9

Endre
Hva var det som var så alvorlig?
Har du mast litt for mye, og han ble litt sinna på deg, eller var det noe annet?
mads
02.02.2000 16:31
#234

Endre
Re: Kramer

Det var faktisk mer det motsatte.

Kramer
02.02.2000 17:30
#11

Endre
re mads

Som hva da,begynte å bli litt nyskjerrig nå

Vist du ikke vill legge den ut her, kan du ikke maile den til meg på andreassen@c2i.net ?

Gordon
03.02.2000 09:47
#355

Endre
Amerikanske indekser oppdateres nå kontinuerlig, ser det ut til. Men: S&P500 er oppdatert med feil data for tirsdag. Dere finner korrekte data i mitt innlegg ovenfor.

Jeg sjekker de aktuelle data mot følgende side hver dag:

http://www.quote.com/quotecom/

mads
03.02.2000 14:18
#241

Endre
Svar fra Sverige i dag (innimellom min opprinnelige tekst):

Jeg er nå meget fortvilet over manglende daglige oppdateringer av kurser
(overgripende faktorer) i Vikingen Børs. Dette har nå pågått i flere uker.

Det er fullstendig uholdbart å få kurser på for eksempel Dow Jones, S&P500
og Nasdaq100 nesten et døgn forsinket og etter at en hel børsdag her hjemme
er over. I helgene blir det jo enda lenger å vente. At vi ikke har mulighet
til å se hvordan gårsdagens utvikling påvirker grafene er intet mindre enn
en skandale!

Vi är medvetna om problemet och Er frustration, den finns hos oss
också, då en stor del av problemen inte härstammar från oss, till
viss del är vi dock ansvariga och ber om ursäkt för det.
Förhoppningsvis skall det börja fungera bättre från och med ikväll/imorgon
vad avser amerikanska index o dyl, då vi tror oss ha funnit varför vår
data skrivs över med felaktig information i vårt system.

En annen ting er "snap-shot" oppdateringen som er kraftig forsinket. Det
virker som om denne kun blir oppdatert noen få ganger om dagen. Det er helt
utrolig at dette ikke skjer hver 15. minutt, til tross for at kursdata fra
Oslo Børs gis ut gratis hvert kvarter.

I och med att vi bytte data/uppdateringssystem under hösten förra
året så har snapshoten varit långsam, vilket beror på att systemet inte
håller vad leverantören lovat. Då samtidigt vårt gamla system inte
klarar sig så bra över 2000-skiftet. Systemet har dock trimmats så
förhoppningsvis kommer kurserna att komma in snabbare och snabbare allt
eftersom åtgärderna implementeras. För övrigt en fråga, använder du WinUpd
eller UPD2000?

Videre mangler volumdata for en hel rekke objekter, hvor det mest alvorlige
uten tvil er OBX'en. Hvor viktig volumet er for teknisk analyse burde
egentlig være unødvendig å fortelle en leverandør av et teknisk
analyseprogram.

Som TA-intresserad inser vi vikten av att volymen är med. Dock så
får vi ej volymer på en massa index som vi tidigare hade volym på,
sedan SIX, vår leverantör av nordisk data lagt ner sitt gamla system pga
2000-problematik och försett oss med ett system som heter SIX- trader, där
saknas volymen på en massa index. Vi har dock börjat stansa in volymen på
OMX- index och Oslo Börs Totalindex. Om du känner till någon källa på
Webben som har volymen på OBX-index så vore jag tacksam om du kunde
meddela mig så kan vi även stansa in den.

Til slutt vil jeg nevne at der også forekommer kursfeil alt for ofte på
enkelte objekter. Det virker som om Delphi IT har en relativ dårlig
kvalitetssikring her.

Den senaste månaden känner jag till 2 gånger då det varit generellt
fel på norska aktiers slutkurser. Senaste gången den 31/1 då
Stockholmsbörsen hade problem att leverera svenska kurser till vår
leverantör SIX, detta slog, enligt SIX, även ut resten av deras system och
därmed blev resultatet dåliga kurser. Vi har dock fått en adress hos OBI
(oslo börsinformation) där vi kan hämta korrekta filer om ngt går fel
(förövrigt en tjänst som OBI skall ha all heder av då de övriga
börserna inte har ngt liknande).

Jeg vil innstendig be om at disse forhold bringes under kontroll snarest
mulig slik at kvaliteten til Vikingen Børs kan tilfredsstille det som bør
forventes av et profesjonelt analyseverktøy og i henhold til det produktet
vi faktisk har betalt for.

Då vi är ett kommersiellt företag som lever på att Ni kunder är
nöjda är vi väl medvetna om att vi ej levt upp till Era förväntningar
den senaste tiden, vilket vi även dessvärre märker på vår kundlojalitet.
Vi arbetar hårt på att få till det hela så att vi når en kvalitet som
ligger i linje med vad Ni har rätt till.

Med förhoppningar om ett gott samarbete i Framtiden

MVH Kenneth Werbes

PS förövrigt vill jag meddela att problemen med uppdateringen ligger
hos oss i Sverige och inte hos det norska Delphikontoret som lite
orättvist hamnar i kläm när systemen inte fungerar som förväntat

Gordon
05.02.2000 12:36
#357

Endre
Oppdatering av sluttkurser fredag:

Indeksene samt ORK ble tilsynelatende korrigert etter stengetid fredag, til lavere nivåer enn hva de var kl 16:00. Dette har Vikingen ikke fått med seg.

Amerikanske indekser fredag er oppdatert med kurser midt på dagen, ser det ut til. Disse må også korrigeres.

Dixi
07.02.2000 10:01
#1

Endre
Jeg har brukt Vikingen Trading i 1 år. Jeg byttet i forrige uke til Metastock i kombinasjon med Base Børslogg med innhenting av kurser via tekst-TV kort i PC'en.
Jeg er overhode ikke i tvil om at denne kombinasjonen er langt bedre enn Vikingen.
Metastock som analyseverktøy er mye mer fleksibelt enn Vikingen. Nå får jeg inn de indikatorene som Vikingen manglet. I tillegg er skjermoppsettet i Metastock mye mer fleksibelt og programmet er svært brukervennlig. Base Børslogg sørger for at jeg ikke lenger er frustrert over manglende "snapshots". Nærmere "real-time" er det vanskelig å komme for en så lav investering.
Kramer
14.02.2000 11:03
#15

Endre
Noen flere som mangler Kitron i Vikingen????
mads
17.02.2000 07:41
#276

Endre
Jeg fikk ikke riktige sluttkurser for norske aksjer og indekser i går og får heller ikke inn gårsdagens indekser i USA.

Andre som har tilsvarende problemer?

Kramer
17.02.2000 10:12
#17

Endre
Jepp, jeg har også samme problem!!
Kan ikke si at jeg liker at det er slik!Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS