"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Olje-Til ettertanke!
Olje-Til ettertanke!
georg
02.11.2000 07:51
#1112

Endre
Verden forbruker i dag ca 75 millioner fat olje per dag. Hvor mye er egentlig dette?

Vel det betyr blandt annet at forbruket tilsvarer to ganske store nordsjøoljefelt per uke. For eksempel ett oljefunn på 300 millioner fat pluss ett på 225 millioner fat...HVER UKE.

Et gigant felt på en milliard fat forbrukes i løpet av to uker.

Hvor ofte gjøres denne type oljefunn? Vel I norge så har det vel vært funnet et par felt på ca 200 millioner fat i løpet av de siste fem år og i UK ligger de vel dårligere ann enn dette?

Det gjøres en del funn i Vest Afrika, Brasil og I US gulf, men monner det i forhold til dette formidable forbruket?

PS. forbruket er forventet til å vokse fra dagens 75 millioner fat til ca 120 millioner fat i løpet av 2020!!. Skal dette kunne realiseres så er det jammen mange som skal få det travelt i årene fremover.

Det har nå kommet tykke rapporter som viser at vi må forvente høye oljepriser i årene fremover. Dette er ikke komplisert. En slik analyse bør kunne skrives på en A 4side.

Jeg tror at det eneste som kan hjelpe er at investeringene i denne sektoren økes dramatisk i forhold til hva vi har sett de siste 15 årene. Vi er i ferd med å gå fra en situasjon preget av for mye av alt ,rigger, raffenerier oljeproduksjonskapasitet,oljefolk tankskip og annet relatert utstyr, til å komme i en situasjon preget av knapphet på alt. Dette vil vare lenge!

Det er trist at norske analytikere meglerhus og investorer ikke er i stand til å se den situasjonen som er i ferd med å oppstå. Landet går p.g.a dette glipp av enorme muligheter for å ta del i den utviklingen som vil komme og underprisede norske selskap blir kjøpt opp av store utenlandske selskap. AMA er nok bare en begynnelse på dette. Jeg gremmes!
dammerud
02.11.2000 08:35
#1797

Endre
Til Georg.

Usa bruker 20 mill. fat pr. dag og leter med lys og lykte etter egne ressurser,bla. a. vil Bush inn på naturresevat i Alaska.

MVH.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS