"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > FOE har definitivt snudd oppover.
FOE har definitivt snudd oppover.
skipper
07.11.2000 15:03
#1183

Endre
FOE

TA viser nå at denne aksjen definitivt har sparket fra og er nå på vei oppover mot gamle høyder
steint
07.11.2000 18:04
#13

Endre
I den grad man kan stole på TA. Bare synd at HW fikk de kontraktene nylig. De taper jo bare penger uansett, ser det ut for meg. Bedre om hele HW hadde blitt borte!

ambisjonene for FOE på et halvt års sikt burde være over kr 100,-

skipper
07.11.2000 19:44
#1185

Endre
viser til et innlegg skrevet av Future den 14.04.00 som sikkert fortsatt er interessant.
copy:
Det forgår nå en gigantisk opprustning av sjøsonen rundt Belfast. I et stadig større tempo bygges det luksusleiligheter, Hilton-hotell, og bedrifter legger sine hovedkontor i området.
I oktober 1999 betalt Dunloe Ewart, som er et større nordirsk eiendomsfirma, ca. 300 mill. Nkr. (omregnet) for 16-acre (ca. 6 1/2 mål for et tomteområde ikke langt fra H&W. Harland and Wolff sin eiendom utgjør ca. 300 acres (1200 mål). H&W sitt område ligger litt lenger vekk fra sentrumsområdet enn området som ble kjøpt av Dunloe Ewart, men til gjengjeld enda nærmere Belfast City Airport.

For ikke lenge siden var et team fra Harland and Wolff på en utstilling i Cannes der de viste frem selskapets eiendommer, bla. 400 mål - eller det såkalte Titanic Ouarter waterfront strech. Her er det nå gjordt avtale om fremtidig utnytting av området.

1200 mål i dette området blir meget interesant for FOE. Kall det Aker Brygge eller IT-Fornebu, her har vi å gjøre med en gigantisk teknologi- og utviklingspark som kommer til å skape enorme verdier til området og mange tusen arbeidsplasser.

dette er vel fortsatt aktuelt ???
steint
07.11.2000 21:57
#19

Endre
Jøss - jeg har også lest om dette. Er usikker på hva som ligger i det av virkelig potensiale.

EIER foe virkelig alle disse arealene? Kun bygningsområdet ved verfttene kanskje? Kan de selge uten konsesjonsproblemer? Eller er det en type leiekontrakt? Dette har det vært spekket mye på tidl. i dette forumet. Spekulert mye over.

Er det noen som har facts? Det var noen som hadde mye peiling var det georg eller bno, eller var det kanskje future som du nevner? Mulig de solgte seg ut alle sammen i sommer, sånn som jeg.

MEn nå er jeg inne igjen med snitt 67.
skipper
08.11.2000 10:12
#1188

Endre
FOE

her er noe som ikke stemmer og har aldri stemt i dennne aksjen... selger 68 og kjøper 70 følger ikke meglerne med eller er det for selv å skaffe seg billige aksjer ved å selge småaksjonærenes aksjer billig tiltross for at det er kjøpere som er villige til å betale mer ???
bno
08.11.2000 14:47
#615

Endre
Re Steint
Det er mange interessante aspekter ved H&W eiendommen. Deler av eiendommen er "bygslet" på lang tid. Men brorparten er eget... Ellers så kan jeg anbefale å rote litt rundt i tidligere topic. Når det er sagt så ser jeg i aksjeforum idag at Statoil er i gang med et helhetsperspektiv på brønnintevensjon. Dette har jeg nevnt som et meget stort satsningsområde. Per diag er det 122 rene oljebrønner på norsk sokkel som ikke er tilgjengelige fra fast installasjon. Dette segmenet passer som hånd i hanske for et av nyinnkjøpene til FOE. De må nå vite sin besøkelsestid og komme i samarbeid med relevante parter slik at synergier kan frigjøres gjennom egne ressuser (les Dolphin Well service..) Riggkapasitet og et av de større brønnspesialistselskap.
bno
NB! Jeg har benyttet anledningen i det siste til å vekte meg opp. Men jeg er redd for at vi vil se en dipp nedover først. FOE er nå gjenstand for et kontrollert nedsalg fra enkelte fonds/meglerhus ifm. Telenorintro. Disse vil komme svømmende tilbake etterhvert.
[Endret 08.11.00 14:48 av bno]
[Endret 08.11.00 22:24 av bno]
arrow
08.11.2000 22:13
#125

Endre
Mulig dette foreløpig hører til under en NIS-topic, men........hva skjer med test av BOPen til Explorer 1 ? Dette får jo problemene som PDRs Valentin Shashin hadde ved oppstart i Brasil til å fortone seg som "easy-street".
bno
08.11.2000 22:39
#616

Endre
Sakset fra petrobras ifm. beskrivelse av "Well control project":
".....The main objectives of this project are development of theoretical and experimental studies for helping in the definition of adequate well control procedures to minimize the possibility of blowouts. Considering the risks associated with gas influx control, early kick detection is a key factor. The influx volume should be minimized for safer well control operations and avoidance of gas in the riser before the BOP is closed.


As many deep water wells are being drilled by dynamic position drill ships, improvement of the BOP operation reliability during emergency disconnection will be analyzed. Usually, the drilling fluid is weighted to prevent any eventual loss hydrostatic due to a BOP failure during an emergency disconnection. This well design procedure, called riser safety margin, cannot be applied in waters deeper than 1000m. Increase in the drilling fluid density to satisfy this criterion can fracture the formation at casing shoe while drilling the 17 1/2 inches hole......."

Det er store utfordringer med BOP systemer på slike havdyp. Derfor er nok Petrobras rimelig på tuppa og stiller nok særegne krav. Vær også oppmerksom på at NE1 skal kunne bore på ganske stort dyp sammenlignet med tilsvarende boreskip. Et annet moment er at BOP´en som NE1 har, ikke har vært installert på så mange dyptvannsrigger tidligere. (Tror det er snakk om mindre en man kan telle på ei hand) Når man ser NE1 prosjektet som helhet er det et mega vellykket prosjekt. At man da erfarer det man er vitne til nå må regnes for en bagatell som vil løse seg på en tilfredstillende måte. "Dette er ikke tua som velter et stort lass"
bno


[Endret 08.11.00 22:41 av bno]
[Endret 08.11.00 22:44 av bno]
bno
09.11.2000 18:43
#618

Endre
Vedr. H&W eiendom lease:
Privatisation of port 'in doubt:
David Ervine said he was fearful that a renegotiation of the Harland & Wolff land lease would bring about the end of shipbuilding and other heavy industries at the site. He accepted that the scheme meant leaseholders would be negotiating with elected representatives but expressed concerns it may allow H&W to pursue more lucrative use of the land through redevelopment resulting in “heavy industry being wound down to redevelop the land.”
Les mer her...
bno
skipper
13.11.2000 21:46
#1199

Endre
FOE-kontrakt på 8,1 mill. pund

Fred. Olsen Energy har fått en kontrakt for «Borgsten Dolphin» på fem brønner på britisk sokkel i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på rundt 8,1 millioner britiske pund.
Dette opplyser selskapet i en børsmelding mandag.
Oppstart vil skje i direkte fortsettelse av den forekommende kontrakten for Talisman. Oppstart ventes i andre halvdel av januar 2001, og programmet varer i seks måneder.

Kilde: tdn finans

har slike kontrakter ingen verdi i aksjemarkedet i dag ???
Ihvertfall var det ingen reaksjon av betydning...
eller er det stille før .....
Higher
13.11.2000 22:48
#216

Endre
Forhåpentligvis stille før ....
Og snart har FOE et billig bra båt og et kjempekonsept fra Navis. Burde være bra muligheter for en rekyl oppover
bno
13.11.2000 23:24
#620

Endre
Re Skipper
Kontrakten som ble annosert idag, er gammelt nytt og derfor ikke noen posistiv reaksjon. Det man venter på akkurat for øyeblikket er resultatet fra voldgiftsdommen. Det har dradd besynderlig lenge ut.
bno


[Endret 13.11.00 23:24 av bno]
skipper
14.11.2000 16:30
#1201

Endre
hei bno
har du noen aning når vi kan vente resultatet fra voldgiftsdommen ...
takker
Ice
14.11.2000 18:01
#35

Endre
Fred. Olsen venter fortsatt på penger
2000-11-14 15:19:00
Skrevet av: Arne Lunde

Fred. Olsen Energys nordirske verft Halrand og Wolff venter fortsatt på de 31 millioner dollarene fra Global Marine. Det er en fortsatt uavklart ankesak som holder pengene tilbake.

Harland og Wolff vant tid 9. oktober en voldsgiftssak mot det amerikanske riggselskapet Global Marine angående sluttoppgjøret etter byggingen av riggen Jack Ryan. Global Marine ble dømt til å betale verftet 31 millioner dollar, men riggselskapet anket.

- Vi har ikke fått noen konklusjon fra dommeren, og grunnen til det er arbeidspress i retten, sier Fred. Olsen Energys finansdirektør Ola T. Gjørtz til Reuters.

I utgangspunktet skulle voldgiftsdommen være endelig men Global Marine fikk medhold av en ankedomstol i London om at saken kunne ankes. Til en avgjørelse faller må verftet vente på oppgjøret. Verftet er eid med 71 prosent av Fred. Olsen Energy, som også har stilt garantier til det kriserammede verftet.

Fred. Olsen vurderte en nedleggelse som et av alternativene for verftet dersom det ikke vant saken mot Global Marine. Gjørtz sier til Reuters at dersom verftet taper anken vil verftets fremtid igjen komme under vurdering.

- Vi har ikke kommet med noen andre store kontrakter ennå, men verftet jobber med mange mindre og noen større kontrakter, sier Gjørtz til Reuters.
bno
14.11.2000 18:05
#626

Endre
Re skipper
Ringte og ville snakke med Gjørtz ca. 12.00 tiden, han var da i møte. Så kom vedlagte informasjon til avklaring:
FOE-Ingen avklaring om Global-avdrag på $31 mln

OSLO, 14 nov (Reuters) - Harland & Wolff, som eies med cirka 71 prosent av Fred. Olsen Energy , har ennå ikke fått noen endelig avgjørelse angående betalingen på 31 millioner dollar i avdrag fra Global Marine.

- Vi har ikke fått noen konklusjon fra dommeren, og grunnen til det er arbeidspress i retten, sier Fred. Olsen Energys finansdirektør Ola T. Gjørtz til Reuters.
Det var den 9. oktober at en domstol i London dømte Global marine til å betale kriserammede Harland & Wolff et avdrag på 31
millioner dollar i forbindelse med byggingen av boreskipet Glomar Jack Ryan. Global Marine anket og en ankedomstol i London
ga dem medhold i at avgjørelsen kunne ankes. Det var forvenet at ankebehandlingen ville være ferdig i løpet av oktober. Til anken
er avgjort er beløpet på 31 millioner dollar depontert hos ankedomstolen.

Skulle det vise seg at Harland & Wolff ikke får tilkjent disse pengene sier Gjørtz at situasjonen ved verftet må vurderes på nytt.
Verftet ble ansett som berget fra nedleggelse da det ble tildelt en kontrakt på bygging av to ferger (roll-on-roll-off-fartøy) fra det britiske forsvarsdepartementet den 26. oktober. Med denne kontrakten vil verftets 600 ansatte være sikret beskjeftigelse i ytterligere to år.
- Vi har ikke kommet med noen andre store kontrakter ennå, men verftet jobber med mange mindre og noen større kontrakter,
sier Gjørtz. Han legger til at med de store nedbemanningene, fra 1.500 til 600 menn og kvinner, trenger ikke verftet all verden av
ordremasse for å gå i break-even.
[Endret 14.11.00 18:06 av bno]
skipper
15.11.2000 15:14
#1211

Endre
bno
takk for opplysningene, men i dag ser det ut til at noen har oppdaget aksjen FOE
det er en god stund siden vi har noe posetivt fra Navis skuta..
får de testene til å virke mon tro...
bno
15.11.2000 22:16
#630

Endre
Er ikke oppdatert på testen. Men frykter den heller ikke. Fred er kommet forbi "point of no return" via-a-vis NIS og er pokkers nødt til å kjøre dette gamet helt ut. Her frykter jeg ingen overraskelser. NIS har valgt en BOP leverandør uten for mange erfaringer på dypt vann(slik jeg har fått opplyst) fra meget sentral kilde. Jeg har i samtale med sentral person i FOE, stilt spørsmål om det er vikarierende motiver som er årsaken til sendrektigheten (uten at jeg vil spesifisere hvilke her og nå), men slike spekulasjoner (min hypotese) ble bestemt og kategorisk avvist.
bno[Endret 15.11.00 22:18 av bno]
[Endret 15.11.00 22:20 av bno]Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS