"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Den dagen det gikk opp et lys for meg !
Den dagen det gikk opp et lys for meg !
Moneylooser
25.11.2000 04:13
#136

Endre
Vi har nå i lengre tid hørt den samme svadaen fra OCR om at kontraktene er "rett rundt hjørne", markedet stramer seg til etc.

(er det 3. eller 4. året vi hører dette nå ?)

Fra Nettavisen :
"Ledelsen i Ocean Rig har lenge hevdet at en kontrakt er like om hjørnet for selskapets to Bingo-rigger Den første, Bingo 9000-1, er nå 95 prosent ferdig. Riggen blir ventelig levert fra byggeverftet i første kvartal neste år. Bingo 9000-2 er 79 prosent ferdig, og foreløpig leveringsdato er andre kvartal neste år.
– Ja, vi føler oss ganske sikre på at begge får en kontrakt før levering, sa økonomidirektør Gro Blakstad i Ocean Rig til Nettavisen i august."


Jepp, kontrakt FØR LEVERING. Når kan en vente seg disse kontraktene, 2001, 2006, 2015 ??
Dette blir spennende !

Nettavisen :
"Nylig inngåtte kontrakter i ultradypvannssegmentet har blitt sluttet på ratenivåer rundt USD 200.000 per dag», heter det i kvartalsrapporten"

Er det ikke på tide at en slutter å fokusere på hva andre får til ?

Jeg sier bare, skift ledelsen !

(må bare legge til, har aksjer !)
Vinterstorm
25.11.2000 12:14
#20

Endre
Re moneylooser:
Det er slik i verden at jo større usikkerhet jo mer avventene er folk flest til en aksje. Jeg vil stille spørsmålet ditt på en annen måte. Hva anser du sannsynligheten er for at OCR ikke får kontrakt. Det er idag et stort underskudd på dypvannsrigger. Nye områder vest for Afrika skriker etter rigger. Det samme er tilfelle utenfor Brasil. Det er bare slik at OCR er nærmest ferdigstillelse av sine rigger, og det tar flere år å bygge en ny rigg, det har vel du selv erfart. Det er ikke alltid det er mest lønnsomt å hoppe på første tilbud. Kan tenkes at OCR har kontroll over markedssituasjonen og lånesituasjonen. Jeg tror selskapets ledelse er best skikket til å vurdere dette. Jo nærmere nyåret vi kommer, tror jeg nervøsiteten for å gå glipp av en tre sifret kurs vil prege aksjen.
minus
25.11.2000 12:37
#224

Endre
... eller datt rullegardinen ned ?
Det er i alle fall en del som har meget stor tro på OCR. Sakset fra iMarkedet :

Storinvestor anbefaler offshore og ASP
Lørdag 25. november 2000 kl. 09:14
Skrevet av: Karl-Inge Eidsvik

Den Monaco-baserte investoren Erik Henriksen ville investert innenfor offshore og ASP dersom han fikk 10 millioner kroner som skulle investeres over en toårsperiode.

Henriksen mener at det er et etterslep i markedsverdien av offshore service-selskapene i forhold til oljeselskapene som er de første som går opp når oljeprisen stiger.

- Oljeselskapene budsjetterer med økte lete- og utviklingskostnader først ett år etter at oljeprisen har steget, sier Henriksen til Finansavisen.

Han sammenligner situasjonen med forsvaret. De reagerer først året etter. Dermed er det også god grunn til å kjøpe dem. Favorittene er Ocean Rig, Smedvig, ProSafe og Northern Offshore.

- Ocean Rig har et vanvittig potensial, sier Henriksen og påpeker at selskapets ledige rigger vil få med seg et godt marked.

Northern Offshore blir valgt fordi Henriksen mener at oppdragene på de gamle enhetene ikke er priset inn (med unntak av en produksjonsrigg ligger de andre boreriggene/boreskipene til selskapet i opplag, red. anm.).

- Smedvig er et steady og bra selskap, og det samme gjelder ProSafe sier Henriksen til avisen.

Henriksen finner også plass til ASP-selskapet Telecomputing.

- Det er ikke grunnlag for å sitte på en dyr IT-avdeling for mange små og mellomstore bedrifter. Jeg tror dette markedet vil vokse voldsomt, sier Henriksen.

Han setter også til side 20 prosent av porteføljen i kontanter som anbefales brukt på ASP-selskaper i tiden frem mot jul.

- I tiden frem mot jul vil det være interessante investeringsmuligheter innen ASP, sier Henriksen.

Henriksen har store forhåpninger til avkastning på porteføljen. Tredobling iien 12 måneder for Telecomputing, Norther Offshore ventes opp mot 30 kroner mens Ocean Rig ventes å greie 90 kroner og minst 100 kroner ved oppkjøp.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS