"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Holmgang og det norske skattesystemet
Holmgang og det norske skattesystemet
JUICEitUP
29.11.2000 10:39
#108

Endre
Så noen Holmgang i går? Det var et av de mest interessante programmene jeg har sett på lenge. En spørreundersøkelse ble gjenomført hvor man spurte om vi betaler for mye skatt i Norge. Selv om spørreundersøkelsen er både uoffisiell og unyansert må det tillegges noe vekt når 51.000 mennesker ringte inn (inkludert meg selv og jeg ringer nesten aldri inn til slike programmer) og 96% mente at vi betaler for mye skatt. 96%. Det er nesten vanvittig. Jeg er naturligvis klar over at dette tallet ville blitt redusert hvis man hadde bedt folk om å oppgi hva vi skulle bevilget mindre penger til, men dette er likevel ikke nok til å forklare stemningen i opinionen.

Det var også relativt interessant å se hvor stor mangelen på innsikt er blant enkelte av våre politikere. I beste sendetid på TV mestrer Erik Dalheim (AP) og si at vi i dag ikke har beskatning av utbytte. Stort sett resten av befolkningen som er noe oppegående er fullstendig klar over at utbytte i dag blir beskattet på bedriftens hånd i stedet for privatpersoners hånd. Utbytte betales nemlig ut etter skatt. Naturligvis kunne utbytte blitt utdelt før skatt og derved beskattet på mottakers hånd, men utfallet blir det samme. Nå skal imidlertid utbytte dobbeltbeskattes. Som tidligere sagt, jeg slutter aldri å forundres over dagens politikere.
elefanten
29.11.2000 10:48
#118

Endre
Måtte si meg enig med Hegnar i går. Det er bedre at det private sparer i steden for at det offentlige gjør det for oss. Man kunne gitt bedre spare-insentiver hos Bank, aksjemarked og realinvesteringer (bolig). På den måten kunne skattene gått ned og privat sparing gått opp ergo ingen inflasjonspress
Wannabee
29.11.2000 10:57
#70

Endre
Re JuiceITup :
Dalgren ja. Det var han som presterte å si følgende da han ble spurt om avgiftsystemet på biler i Norge :

"Det ligger ingen bevisste tanker bak"

Så fra den kanten kan vi vente oss litt av kvart.
La du forresten merke til at ha viste finger'n også i går den frekke fysakken :-)

mvh
Wannabee
Telegrafen
29.11.2000 11:04
#113

Endre
Må bare si meg enig med begge de to første innleggene her.
Det er ikke noe som heter skattelettelser for privatpersoner i Norge. Det generelle skattetrykket bare øker. Det hadde vært en knall opplevelse om skatten for en gangs skyld kunne blitt satt NED. Men det får vi nok aldri oppleve :-(
Arnie
29.11.2000 11:22
#34

Endre
Jeg bor for tiden i utlandet, men forsøker å følge med på det som skjer i Norge. Iblant er det nesten som å sitte på et teater og lure på om det er en komedie eller en tragedie det man forundret betrakter.

Sist jeg var i Norge for noen uker siden, leste jeg en artikkel i Aftenposten om en ny avgift, og for de som ikke fikk det med seg:
Bakerens Marsipanavgift:
Fra nyttår blir det en spesiell avgift på 10 kroner for en kake med marsipanlokk. Men dersom marsipanen er dekket til, f.eks. med et sjokoladetrekk, er det ingen avgift. Bakeren vil også få jobben med å holde rede på eventuelle returnerte kaker, hvor da avgiften skal refunderes.
Hvordan er det MULIG å klare å finne på noe slikt..???

I samme artikkel nevntes det at samme baker, for å tilfredsstille nye regler i regnskapsloven, må lagre ikke mindre enn 780 kilometer kassa-ruller. 780 kilometer!!! Det tilsvarer avstanden fra romstasjon Mir og ned til bakken! Og dette må stakkaren bruke lagerplass til.

"Jeg er visst kommet på feil klode - her er så underlig..."
elefanten
29.11.2000 11:26
#119

Endre
De aller fleste vil ha mindre skatt, problemet er bare at politikerne er trollbindet av sosialistene fra SV (sammfunsvitenskaplige fakultet) ØI (Økonomisk institutt). Disse er alt for glad i sine ny keynianske modeller som ligger langt fra virkeligheten.
sild
29.11.2000 11:29
#101

Endre
kullsyre avgiften er min favoritt
JUICEitUP
29.11.2000 11:30
#111

Endre
Re Arnie,

jeg er ikke forundret. Noe skal politikerne også bruke tiden til. Nå får vi også snart halvert matmomsen. Da blir regelverket rundt marsipankaker som å pisse i havet. Et eksempel: Hvis man kjøper mat hos McDonalds eller liknende og tar med seg maten betaler man bare halv matmoms. Vil man derimot sitte i lokalet og nyte maten blir lokalet regnet som restaurant og regelen om halv matmoms gjelder ikke lenger. Og listen kunne gått on and on.

Til Wannabe- at AP politikeren viste fingeren var det som forundret meg minst i går. Det var sannsynligvis ikke bevist, men jeg tror underbevistheten hans utførte det han i bevist tilstand hadde lyst til å gjøre. Man blir som kjent forarget når ens argumenter blir plukket fra hverandre så til de grader og man blir spikret opp på veggen. Da er det lett å ty til ufine metoder.
peddan
29.11.2000 11:31
#987

Endre
Svaret på alt er 42.
johnnyk
29.11.2000 11:37
#62

Endre
Men hva er spørsmålet?

Det fant de aldrig ut. Og det vil ikke vi heller!


[Endret 29.11.00 11:37 av johnnyk]
elefanten
29.11.2000 11:45
#120

Endre
Jeg ser
Jeg ser på den hvide himmel,
jeg ser på de gråblå skyer,
jeg ser på den blodige sol.

Dette er altså verden.
Dette er altså klodernes hjem

En regndråbe!

Jeg ser på de høie huse,
jeg ser på de tusende vinduer,
jeg ser på det fjerne kirketårn.

Dette er altså jorden.
Dette er altså menneskenes hjem.

De gråblå skyer samler sig.
Solen blev borte.

Jeg ser på de velklædte herrer,
jeg ser på de smilende damer,
jeg ser på de ludende heste.

Hvor de gråblå skyer blir tunge.

Jeg ser, jeg ser...
Jeg er vist kommet på en feil klode!

Her er så underligt...


Jepp passer bra med Obstfelder i dag
Papps
29.11.2000 11:45
#1053

Endre
Tror jeg legger meg å lytter til noen Vogon Poems, alt er bedre enn OSE
Arnie
29.11.2000 11:51
#35

Endre
Joda, Johnnyk - spørsmålet er:

Hvordan har det seg at vi hvert fjerde år klarer å velge slike suppehuer til å lede landet?

Dalgren var det jo nesten synd på etter hvert som han blottla seg - det er nesten dårlig gjort mot ham å velge ham inn!

Re JuiceItUp:
Enig i at marsipanavgiften ikke er det som tynger "folk flest" mest (det er kanskje en del av en Sosial Profil - folk som har råd til marsipankake er ikke "vanlige folk", og har vel råd til å betale litt ekstra...). Jeg trodde imidlertid at kullsyreavgifter, sukkerskatt etc. var levninger fra fortiden som ingen prioriterer å rydde opp i, fordi det ikke betyr stort i det store bildet.

Marsipanavgiften er ett eksempel på at jeg dessverre tok feil - oppfinnsomheten er fremdeles stor.

Takk , elefanten, for resten av diktet. Obstfelder formidler stemningen godt.


[Endret 29.11.00 11:55 av Arnie]
loffe
29.11.2000 12:04
#314

Endre
Jeg er overrasket over at ikke 100% synest de betalte for mye skatt. Hvem i huleste gidder å se et slikt program og attpå til gidder å ringe inn dersom de er fornøyd med skattesystemet i Norge? Programmet er jo bare for egoistiske FrP'ere som hater å dele av sin inntekt med andre.

re Sild
Hva er galt med CO2 avgiften?

re spørsmålet
Spørsmålet var 'How many roads can a man walk down'

re alle
Er det fordi dere ikke har råd til å kjøpe alt dere har lyst på at dere synest dere betaler for mye skatt? Hva er det dere ikke kan kjøpe som dere er så avhengig av?
RettTilH
29.11.2000 12:32
#329

Endre
Re: Loffe..

Har aldri ventet at du skal ha oversikt over alt, men som en liten saksopplysning.... kullsyre finnes i brus, Co2 slippes ut av biler...

Rett til h...
geork
29.11.2000 12:46
#223

Endre
Enig med loffe! Om dere ikke skjønner hva skattepenga deres går til så flytt til USA; Der betaler sjukehusa ambulansesjåfører for å kjøre syke pasienter til neste sjukehus hvis de ikke er forsikret. Det er så lett å falle utenfor systemet, mens her i Norge blir man alltid fanget opp, og får støtte.

Dere burde betalt skatt med glede, og slutte å syte over utbytteskatten. Utbytte har tross alt vært en gullgruve for de som har hatt anledning til å motta det.

Dessuten betaler vi ikke mer skatt på inntekt her en vi gjorde for et titalls år siden, økningen har vært minimal. Ved statsbudsjettet skal hylekoret allikevel alltid klage over de høye skattene. Dette viser rapporter fra OECD som sammenligner de velstående landene. Vi ligger på middels OECD nivå.

Hvis detr er så ille her; Flytt!
JUICEitUP
29.11.2000 12:57
#112

Endre
Re loffe og Geork,

Jeg vil like å se hvordan Norge skal klare å beholde sin sosiale profil når oljepengene tar slutt. Man skal hele tiden bygge opp offentlig sektor og bygge ned privat sektor som er de som faktisk betaler skattene her i landet. For dere låter vel dette som søt musikk. ****ig smart. Uttalelsene fra professoren fra Oxford var som tatt ut av munnen på meg, reformer er det som trengs i offentlig sektor. Effektivisering er det som trengs, ikke mere penger for å bygge opp et enda større byråkrati.

Jeg ser i tillegg at du ikke evner å forandre deg loffe. Bare fordi man ikke er enig i måten landet drives på er man Frp-ere, brunskjorter, nazister m.m. Snakk om å leve i sin egen drømmeverden og leve på illusjonen om å være et bedre menneske enn andre.
Frost
29.11.2000 13:04
#24

Endre
Hegnar snakket om skatt på kapital på 36%.. betyr det jeg også kan trekke fra 36% av alt jeg har tapt på OSE?? Trodde det bare var snakk om en økning fra 28 til 29%..
fjellbonde
29.11.2000 13:05
#277

Endre
re mc donalds
Hvordan blir det hvis man kjøper en Big Mac i bilen, parkerer bilen/traktoren og tar med seg maten inn etterpå??[Endret 29.11.00 13:23 av fjellbonde]
MrWord
29.11.2000 13:06
#520

Endre
geork:
Vi forstår godt hva skattepengene går til. Det er dyrt å finansiere et system som har som mål at alle skal få like mye uansett hva de yter. Spesielt når flere og flere finner ut at de ikke gidder å yte. Samtidig har vi særdeles dårlig drevne offentlige "bedrifter". Jeg leste f.eks. nettopp at vi kunne spare en drøy milliard i året bare på å legge ned veivesenet og la private aktører ta seg av veibygging og vedlikehold.

Når det gjelder skattenivået nå kontra før, holder det ikke å bare se på inntektsskatten. Vi må også ta med moms (som ser ut til å stige jevnt og trutt med ett prosentpoeng i året), særavgifter (der marsipanlokkavgiften sikkert er en viktig komponent som departementet har brukt mye tid og krefter på å utrede), arbeidsgiveravgift, osv. Det er ikke store biten igjen til privat sektor når staten har sugd seg ferdig.
JUICEitUP
29.11.2000 13:08
#114

Endre
Re fjelbonde

Nettopp, du har skjønt poenget.

Når det gjelder det Hegnar snakket om er det dobbel beskatning av utbytte. Det er beskatningen av utbytte som øker fra 28% til 36%. Resten av avkastningen på kapital vil beskattes med 29%, så det er det du kan trekke fra på selvangivelsen ved eventuelle tap.
Frost
29.11.2000 13:10
#25

Endre
29% altså.. ay, jeg så for meg en pen 'gevinst' der...
loffe
29.11.2000 13:40
#316

Endre
re JUCIE...
Jeg har aldri kalt dere for hverken nazister eller brunskjorter. Jeg har derimot kalt dere for egoister og FrP'ere - setter du likhetstegn mellom uttrykkene får du nok en del folk på nakken.
Men for å si det med det samme; jeg er ikke imot å jobbe effektivt - det er en av mine grunnfilosofier. Men dersom folk må jobbe i en privat bedrift for å kunne jobbe effektivt forstår jeg ikke helt logikken.

Dersom min skatt hadde blitt redusert, ville jeg gått inn i redusert stilling, da jeg tjener mer enn nok til å kunne betjene lån og til å betale for de luksusgodene jeg føler for. I tillegg har jeg penger til overs til å kunne kjøpe litt aksjer.

Arnie
29.11.2000 13:50
#36

Endre
Re: Loffe

Jeg bor allerede i utlandet (Europa), og opplever at mange i Norge har lullet seg inn i en selvgod forvissning om at alt er så bra, så - uten å bry seg for mye med å finne fakta fra andre steder.

Får vi virkelig så mye igjen for skatten?
Utfordring nr. 1: Helsevesenet.
Under influensa-epidemien sist vinter fikk vi høre fra Israel at der var det blitt så ille at de for første gang i landets historie hadde pasienter i korridorene på sykehusene! Du vet selv at dette er regel og ikke unntak i Norge.

Per 31.08.00 var 289.678 personer på venteliste for behandling på sykehusene. (SINTEF har utviklet et eget web-datasystem for å administrere galskapen: http://www.npr.no/InfoVent/ Bare kostnadene med å administrere dette må jo være enorme.) Mange av disse er arbeidsføre, sårt tiltrengt arbeidskraft.

For ett år siden ble jeg rygg-operert. To dager etter at min lege avgjorde at jeg trengte operasjon var jeg til undersøkelse på sykehuset. Uken etter ble jeg operert - på et privat sykehus riktignok, men betalt av den offentlige sykekasse. Jeg var borte fra jobben i 6 uker. I Norge er det så vidt jeg vet omtrent ett års ventetid på samme operasjon. Du kan jo regne på det, Loffe, og se om det å betale arbeidsføre mennesker for å stå i kø i ett år ikke koster litt?

Utfordring nr. 2: Utdannelse
Jeg hørte at det ble uteksaminert 2 (-to-) fysikklærere på universitetsnivå i Norge iår. (Korriger meg gjerne - jeg håper i det lengste at det var feil). Hva blir Norges fremtid etter oljen, uten dyktige realfags-lærere? Hvordan investerer vi for fremtiden?

Her trengs det som professoren sa i TV-programmet REFORMER.
skipper
29.11.2000 14:03
#1270

Endre
Re: Skatter og avgifter ...TV 2

nå bør Hegnar ta seg tid til å bli politiker og prøve seg som finansminister i dette lande ... samme hvilket parti han vil gå inni .. det bør være hans største utfordring de neste 4-5 år..
alt det andre han holder på med blir jo bare småtterier mot å få dette landet på rett kjøl igjen....

tenk å få i historiebøkene . " Mannen som fikk norsk økonomi på rett spor "...

tar hegnar utfordringen ????


[Endret 29.11.00 14:03 av skipper]
smarthin
29.11.2000 14:23
#5

Endre
Fullstendig meningsløst å benytte disse såkalte meningsmålingene i Holmgang til noen annet en ren underholdning.
Ethvert prinsipp om hvordan en seriøs meningsmåling skal utføres brytes. Konsekvensen er fullstendige latterlige resultater som man
ikke kan noe annet enn nettopp le av. Spiller ingen rolle om 50 000 eller 500 000 har ringt inn, tvert i mot slik at store utvalg kan
forsterke skjevhetene.

Når det gjelder statsbudsjettet forøvrig, så handler det nok en gang om hvordan staten kan flå både rike og fattige på, d.v.s. folk flest.
I praksis rammer det selvsagt de med minst, fordi staten aldri vil klare å finne en ordning som kun rammer de såkalt rike. Fordi en slik
ordning ikke finnes !!

Mer stat og mindre privat handlingrom er leksa igjen. Enhver som vil se, forstår at dette bærer feil vei. Staten gaper over alt for mye
allerede. Resultatet er at det meste blir halvgjort, staten klarer ikke å løse sine primæroppgaver som helse og eldreomsorg, og skole
og utdanning tilfredsstillende. Hvorfor i all verden skal staten være Norges desidert største kapitalist og eie selskap
er som DNB, Hydro, Statoil, Telenor, Postverket, NSB osv. ?? Hvis begrunnelsen for å trekke inn mer privat kapital
er at nordmenn bruker for mye penger, så kan man vel selge unna noen av disse statsaksjene da? Et annet moment i den
forbindelse er jo at budsjettkameratene på den ene siden tilsynelatende oppfordrer til mindre forbruk, og på den annen side straffer
folk som sparer. Man har fjernet AMS, man legger mer skatt på utbytte og opprettholder dobbelt- og trippel- osv beskatning på kaptial.
Fullstendig inkonsekvent!
loffe
29.11.2000 14:48
#318

Endre
re Arnie
Jeg er helt enig med deg i de 2 punktene du trekker frem; helsevesen og utdanning.

1. Det minst sosialøkonomiske i verden er helsekø. De fleste her på ST vil si at man kan enkelt løse dette ved å privatisere helsevesenet, noe ST'erne har lært av Hagen. Kanskje hadde det blitt bedre? Men en ting er sikkert - det blir ikke flere leger av å privatisere sykehusene. En annen ting er sikkert - et godt helsetilbud er ikke avhangig av privat helsetjeneste. Cuba har, som kjent, statlig helsevesen som ligger himmelhøyt i kvalitet over alle land som det er naturlig å sammenligne med.

2. Privatisering av utdanning? Det er neppe løsningen. Man kan jo se på de private tilbudene i dag. MI og lignende. Ikke akkurat de tyngste innen teoretisk realfag. Jeg er selv realfagsutdannet, og ser med uhygge på tallene. Vurderer snar å hoppe over fra oljeindustrien til en interessant lærerjobb ved et gymnas.
Realfagutdannelsen i det sosialistiske Sovjet var ikke å kimse av.
[Endret 29.11.00 14:48 av loffe]
Shogun
29.11.2000 15:16
#506

Endre
Der sosialismen får råde grunnen lenge, der oppstår ofte langvarige økonomiske skader.
Man trenger ikke ha noe med FRP for å skjønne dette.
Tøyset strider mot den vanlige borgers æresbegreper og rettferdighetsoppfatning.
Der er blitt altfor mange snyltere i dette landet, de skriker på deling av kaka , men bringer ingen ting selv av det som går med til å lage kake.
Så breker man om velferdstaten, hvem vi kan takke for den, luksusen, tryggheten ect.(alle som ikke yter er bestandig veldig bekymret for velferdstaten)
Byråkrater vil ha makt, og den må bygges med innflydelse, personer og midler.
Midlene får man ved å øke skattene, innflydelse ved å kjøpe stemmer, personene avles frem i innen de kjente familiene i den store fagrørsla.
Ikke hør på dem, de lokker, lyver, truer og trygler om mere makt.
AP har kjøpt stemmer i årevis ved å fikse flere statlige og komunalt ansatte.(solide velgere, stemmer konsekvent rødt ellers risikerer de å miste sine inntekter)

AP troverdighet har spilt totalt falitt, de laget en skattereform som sa:
Ingen dobbeltbeskatning.
De bryter nå dette løftet som de har gjort med letthet så mange ganger før.

Et annet lite eksempel:
Braaten Safe er i seriøse økonomiske vanskeligheter.
Da sier det kjøtthue som AP har som samferdsels minister at dette kan han ikke godta.
Nei tenk det Hedda, han som representerer dem som har generert alle de mangfoldige og sinnsyke avgiftene som har knekket BS, kan ikke godta konsekvensen av sin egen skattepolitikk.
Nå vil han fremstå som den reddende engel, denne utrolig frekke og kaldblodige svindler.

Propaganda er et velkjent begrep på venstresiden som benyttes heftig, det må dere være innforstått med

Folkens!, hør ikke på hva de sier se hva de gjør.
Nei, jeg sier som Skipper:
Soialismen er død.(det henger bare litt tøv tilbake i hodene til noen)

mvh
Shogun


Arnie
29.11.2000 15:18
#37

Endre
Re Loffe,

1. Jeg sier ikke at løsningen er privatisering, men Reformer. En norsk kirurg bruker visstnok mindre enn halve arbeidstiden sin på å operere. Vi trenger ikke flere leger - vi trenger et system hvor legene benyttes riktig. Om det er en diktator eller en privatisering som skal til for å få til dette, blir nesten underordnet, det viktige er at noen tar styringen og VIL noe, og har myndighet til å gjøre det som trengs.

2. Er du sikker på at du ønsker å bytte til gymnas-lærer-jobb? Du må gi avkall på kontor, lønn, status...
loffe
29.11.2000 15:35
#320

Endre
re Ariel
Dersom du leser innlegget over ditt, ser du uttrykk for typiske ST holdninger.

1. Reformer i helsevesenet er jeg helt for. Hvorfor ikke starte med å ta makten fra Den Norske Lægerforening. Privatisering av helsevesenet er jeg bare for, dersom man kan styre hvilke type oppgaver disse skal utføre. Dersom kapitalen får bestemme dette, vil den norske legestand snart bare utføre hjerte-kar sykdommer og plastisk kirurgi.

2. Lønn : Lærerne i Norge har faktisk fått et brukbart tillegg i det siste. Kjæresten min sier at hun tjente mer pr. time som Gymnaslærer enn som Statoilansatt!
Kontor : Kjekt å ha, men ingen nødvendighet.
Status : Det driter jeg i, så lenge det er gøy.
Papps
29.11.2000 15:41
#1057

Endre
loffe

Køer er typisk for sosialdemokrati, enten de er i helsevesnet eller andre steder.

Vi skal bli påtrykket så mange dyre goder (og beskyttelse mot oss selv) som vi ikke ønsker at det går ut over de viktigste oppgavene i samfunnet.
Shogun
29.11.2000 15:47
#508

Endre
Re loffe.
Hvem er dine holdninger typisk for?

mvh
Shogun
Wannabee
29.11.2000 15:49
#71

Endre
Re Geork :
Enig med loffe! Om dere ikke skjønner hva skattepenga deres går til så flytt til USA; Der betaler
sjukehusa ambulansesjåfører for å kjøre syke pasienter til neste sjukehus hvis de ikke er forsikret.
Det er så lett å falle utenfor systemet, mens her i Norge blir man ALLTID fanget opp, og får støtte.
*******************
Si det til dem som har stått i helsekø i ett år eller så.
For ikke å snakke om dem som DØR i helsekø.
Her i landet får man ikke LOV å betale for det engang.....Skremmende
******************
Hvis detr er så ille her; Flytt!
******************
Ingen dum ide, kansje jeg skulle gjøre det.
Men hva hvis 96% av landets befolkning flytter ? Da blir det jo ingen igjen å flå !!!

mvh
Wannabee
skipper
29.11.2000 15:51
#1271

Endre
loffe
siden du nevner Cuba så kan jeg fortelle deg at jeg har jobb- erfaring med cubanesere og har fortsatt gode venner der.

det er riktig som du sier at Cuba har et godt helsetilbud og
mange har god universitets- utdannelse .

men som jeg alltid sa til mine venner cubaneserne, som ventet hver dag på at castro skulle forsvinne...

" det er ikke nye å se frem til i livet å ligge på hospital med god utdannelse "... livet er så meget mer enn det...

for ikke har de mat, bensin, konsumvarer, ingen ting... jeg har vidiofilm fra varadero, canfuegos, santiago de chile og havana og butikk-hyllene var helt tomme... ellers et meget hyggelig folk...med fantastiske flamenco dancere..

men dog har de Havana Cigarer og deilig rum til overkommelige priser så det hjalp.. det har ikke vi i norge..

nå håper jeg for cubanesernes skyld at den dumme USA embargoen snart blir opphevet, for det er bare noe tull..
slik at livet der kan bli mer normalt og folk få en bedre levestandard på cuba..

på cuba der lever fixe og mikse økonomien... så livet går sin gang og solen skinner på alle...

loffe
29.11.2000 15:55
#321

Endre
re Shogun
Hvilke holdninger snakker du om?
Feks.
1. Penger / lønn er ikke alt - typisk for kristne, sosialister, humanetikere
2. Status er ikke alt - typisk for folk uten karriereambisjoner
3. Viktig med god realfagsutdannelse - typisk for konservative, akademikere
4. Mot privatisering av helsevesenet, uten statlig styring - typisk for sosialister, sentrumsvelgere (og høyrevelgere (?)), humanister
[Endret 29.11.00 15:56 av loffe]
loffe
29.11.2000 16:00
#322

Endre
re skipper
Tror det var en genske korrekt beskrivelse du kom med der, og jeg ser frem til å reise dit med det første.
Problemet med matvaremangel er selvfølgelig ikke bra, men det er ikke mange land som er selvforsynt med mat (særlig ikke når de har gått i den fella å produsere stort sett en vare - sukker), noe Cuba har måtte finne seg i på grunn av USA's IDIOTISKE boikott.

Har hørt rykte om at matvaremangelen er noe redusert siden 1996. Hvet du om det stemmer?
Shogun
29.11.2000 18:23
#510

Endre
Re Skipper.
Jeg er 100% enig, hadde ikke USA satt i gang embargo, så hadde nok Castro hatt en annen jobb i dag.
Landet hadde hatt alle matvarer, men horer måtte nok gode sosialdemokrater fra norge kjøpt et annet sted.
Det er trist at folk på Cuba måtte ha det som under Batitta.
Det er trist at folk på Cuba skal ha det som under Castro.
De eier fan ikke nåla i veggen, men likevell kjemper de ennå for et bedre liv.

Ha en fortreffelig aften.
Shogun
loffe
29.11.2000 20:04
#324

Endre
re shogun
Før 1959 ble det sagt at dersom de bygde tak over Cuba, hadde det blitt verdens største horehus. Dette var en av grunnene til at en revolusjon var mulig.
skipper
29.11.2000 20:13
#1272

Endre
hei Shogun

norske og nordiske sosialister som kommer til Cuba er stort sett drømmere.
Som cubaneserne sa, " det er ikke vanskelig å være sosialist eller kommunist når manna eller pappa betaler regningen og sender penger på VISA" .... nei, de har ingen sympati ned den form for sosialisme som enkelte "rike" norske barn fremstiller seg som når de kommer til cuba... de har som oftest fått med seg reisepenger fra et kapitalistisk system....og da er det ikke vanskelig å være sosialist.

og horer, vel de finnes over alt i verden , du har hørt hva gamle-kongen sa da de ville bygge horehus i stavanger. " legg tak over hele byen"..var svaret. jeg tror dette må vare en sann historie for jeg har hørt den lenge..Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS