"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > SELG RCCL OG SE PÅ.........
SELG RCCL OG SE PÅ.........
Castello
02.12.2000 19:33
#743

Endre
SELG RCCL OG SE PÅ.......

Jeg kjørte i sin tid en voldsom kampanje på ST for å få investorer til å selge RCCL før aksjen falt til 150. - Ja jeg trodde faktisk at den muligens skulle enda lenger ned. Etter dette har vi fått en teknisk korreksjon opp. Egentlig ganske naturlig for et slikt stort selskap som var kommet så langt ned. Fra tid til annen har jeg etter dette postet noen "vær varsom" plakater.
Investorene i RCCL har naturlig nok ikke vært så begeistret for dette og jeg har mottatt noen meldinger fulle av pepper.
Hva mener jeg om RCCL i dag ?
Svaret er klart.
SELG
Begrunnelsen har jeg klargjort grundig i tidligere innlegg og mine hovedargumenter står fast.
1. Børsfallet og høy rente i USA vil slå ut i et lavere ant. reisende.
2. Overkapasitet i markedet. - Mange nye skip på vei inn
3. Oljeprisen slår ut i regnskapet
4. Uro i Midtøsten begrenser amerikanernes reiselyst.
5. Rederiene blir tvunget til å konkurrere på pris, og stadig øke kvaliteten.
6. Rederiene vil få nedgradert sine stadig større lån pga. ovennevnte med den følge at finanskostnadene øker ytterligere
Marginene vil falle ytterligere og problemene vil akslerere. Itillegg vil en stadig synkende børskurs også ramme rederienes kredittverdighet og føre til ytterligere nedgradering av lån, økende rente og mindre lønnsomhet. En vond sirkel/spiral oppstår og rederiene står overfor alvorlige problemer.
RCCL befinner seg ikke lenger i en vekstnæring. Analytikerne har for lengst gått over til å kalle næringen syklisk. Sykliske aksjer prises lavere enn vekstnæring.
den onde sirkel/spiral forsterkes.
Næringen må omstilles og tilpasse seg markedet. Det kan bli blodig. Vi har alt sett den første konkursen. Slikt fører til et generelt kursfall i segmentet.
det ville ikke forskrekke meg om vil får se RCCL kursen ned mot 100 i den nærmeste fremtid.
Hva er det så som gjør at denne bransjen fremdeles fremstår som sexy for enkelte investorer ?
Jeg tror det er enkelt. Sportsbiler er sexy. Luksusbåter er sexy. Naive investorer vil hjerne assosieres med dette. - de vil virkeliggjøre guttedrømmen. Problemet er at slikt koster og sjelden er lønnsomt , - men tar du drømmen fra en gjennomsnittsinvestor truer man tydeligvis vedkommendes eksistens. Problemer her er imidlertid at RCCL aksjonærene selv truer sin egen eksistens som fremtidige investorer. RCCL seiler inn i urolig farvann og det er ikke særlig sexy å være sjøsyk og blakk. Derfor er mitt råd klart: SELG. Redd pengene.
Verden er full av fisk. Investorer som turister søker maksimalt utbytte for en minst mulig penge. Man finner ingen av delene i et flytende hotell i Caribien.

Hva skal man så satse på ?
Jo, man skal satse på folks redsel for ensomhet, redselen for å bli holdt utenfor og ikke henge med. Redselen for sykdom. Og ikke minst næringslivets desperate kamp for å være fremtidsrettet.
Teknologi, telekom og bioteknologi er stjernene på himmelen. Følg dem.
Fremtidens vekst vil ligge her.
problemet er kun å finne den 10 % av disse selskapene sinne disse segmenter som vil bli de virkelig store vinnerne.
Selv mener jeg å ha funnet en vinner i Norsk Vekst. NOV eier flere potensielle vinnerselskaper hvorav Utfors nok er det mest fremtredene. derfor har jeg da også brukt mye tid og ressurser på å gi ut mest mulig bakgrunnsstoff om dette selskapet. informasjonen har vært omfattende og muligens til tider noe sprikende. dette plager meg ikke. Målet har hele tiden vært å gi investorene best mulig grunnlag for egene beslutninger. Satser man på NOV, eller direkte i Utfors, gjør man det ut fra egene undersøkelser, vurderinger og slutninger og ikke p.g.a. min anbefaling.
Mitt mål er kun å peke på hva man bør se nærmere på.
At vi siden kan ta et seierskrus sammen får bli en annen skål.

Ps. Innen Biotek./helse satser jeg foreløpig bredt, i mangel av noe bedre, sammen med Carnegie, SEB og Freml. i deres fond.

Måtte 2001 gjøre deg til millionær.
Deres venn
Castello
freshman
02.12.2000 21:46
#701

Endre
Castello, Castello
Du glemmer å fortelle at etter din vendetta mot RCL steg aksjen betraktelig for de som satt på den, den snudde på 150 og gikk opp til rundt 230 (kurs 180 når du baiset den).
NOV har vel ikke vært den store vinneren det siste året, men men den kommer nok.
Tilbake til RCL, vet du P/E på RCL pr. dd.....?
Vel jeg vet og anbefaler det motsatte av deg, sitt til aksjen nærmer seg 24$ da dette er teknisk motstand, sannsynligvis blir det en pullback her.
Ang. Carnegie sitt medical fond som jeg antar du referer til er jeg enig med deg. Her har jeg selv hatt over 100% gevinst allerede, vi får håpe det fortsetter slik.
Jeg leser dine NOV topics da dette er et interresant selskap, det jeg finner merkelig er at når du startet haussingen av NOV var kursen over 300. Når den var 230 sa du at du var blakk, men hadde du hatt flere penger ville du kjøpt mer. Så leser jeg litt senere at du har et snitt på ca 180 i følge deg selv, vel jeg trekker da konklusjonen at du bløffer.. beklager men slikt vekker ikke tillit Castello.
Jeg er klar over at du har fått noen aksjer i NVF men 180, vær ærlig. Du har påpekt hele tiden at du er langsiktig så hvorfor bløffe......?
All den selvskryten din gjør meg kvalm.
Castello
02.12.2000 23:26
#747

Endre
Re.freshman
Først må du lese hva jeg skriver. Jeg har tydlig tatt med at RCCL fikk en teknisk reaksjon opp etter fallet til 150.
Ellers er det riktig at jeg anbefalte NOV på over 300 i likhet med Hegnar m.fl.. NOV var et godt kjøp da og selvfølgelig et enda bedre kjøp i dag.
Når det gjelder min gjennomsnittkurs har du på nytt ikke fulgt
godt nok med. For de som har fulgt meg vil man huske
at jeg gjorde svært gode penger på salgsopsjoner i RCCL
samtidig som jeg anbefalte dere å selge.(fallet til 150).
dernest gjorde jeg et kjempeklipp i Nokia med kjøpsopsjoner før fremleggelse av 3. kvartal. (-Også anbefalt her på ST).
Slik har jeg blitt tilført en herlig kapital som bl.a. er pløyd tilbake i NOV. Følgelig har jeg fått en fin snittkurs i NOV.
Nei, freshman , jeg bløffer ikke. Jeg bruker bare svært mye tid og arbeid på å følge med og håper at jeg også kan bidra til at andre kan tjene noen kroner.
Mvh
Castello


[Endret 02.12.00 23:34 av Castello]
BAFI
03.12.2000 01:09
#691

Endre
Hvorfor er NOV et enda bedre kjøp idag ?

Verdiene NOV sitter på i bl.a. Utfors har blitt halvvert og således har NOV blitt lavert.

Tror NOV sliter under masakrene av inkubatorselskapene (CMGI, Igroup), men jeg har stor tro på selskapet, men det er for dårlig likviditet til at jeg vurderer det som en investering på dette tidspunktet.

Var inne i selskapet fra 96 - 97, ble noen prosent, men ikke noe stor investering.

Må takke Castello får å være en av de mest seriøs og definitiv flinkeste skribentene på ST. Keep up the good work.

Mvh. Bjørn
---------------------------------------------
- the bear who became the bull
Castello
04.12.2000 21:10
#756

Endre
Oppsiden kjære BAFI oppsiden
hunter
04.12.2000 21:29
#376

Endre
Castello, liker slike velbegrunnede innlegg som tross alt går imot det jeg har, men allikevel har en god begrunnelse istedet for bare SELG SELG!.
Enig i at tiden da cruise hadde høy PE er forbi. Da rcl var priset på 30 x lå det jo implisitt i prisen at kontraheringer var veien å gå for videre vekst (den eneste innen cruise?). Mitt håp (et halmstrå kanskje) er at inntil kontraheringene eventuelt slår inn i markedet vil dagens resultater slå knock out på markedet i en periode og vi vil få rcl opp mot 250 i en resultatrus. Jeg sitter nå med rcl kjøpt på 176 og vil selge når kursen etter nyttår er rundt 230-250.
Jeg tviler på at scenariet ditt slår inn i løpet av de neste 6 mnd. På sikt er det vel høyst sannsynlig at cruisebransjen må gjennom nok en bunn for å svelge dagens kontrahering, men inntil videre mener jeg rcl er et kjøp på dagens nivåer.

Når det gjelder NOV, er ikke den fryktelig illikvid og priset med en svær rabatt fordi det er et investeringsselskap som i bunn og grunn reflekterer en portefølje av mer eller mindre høyrisiko aksjer?


[Endret 04.12.00 21:30 av hunter]
Castello
04.12.2000 22:04
#760

Endre
Hele poenget med å gå inn i NOV nå er å sitte pent og stille i båten til 2003 da selskapet oppløses og alle verdier er tilbakebetalt aksjonærene.
Er porteføljebedriftene høyrisiko ? NEI. Verden skal ikke tilbake til steinalderen (selv om det ka se slik ut enkelte dager). Porteføljebedriftene er høykvalitet. Her er mange vinnere. Sjekk dem ut. - De har alle gode hjemmesider.
NOV er kjempepotensiale med meget stor sikkerhet.
Ta deg litt tid. Sjekk. Regn.
Velkommen som NOVer
beat pete
04.12.2000 23:48
#557

Endre
Ærlig talt, hva i all verden finner du som velbegrunnet i Castello sin oppramsing av argumenter mot RCL. Argumentene er akkurat de samme som han hadde for et halvt år siden. I mellomtiden har RCL kommet med sine to beste kvartalsresultater noen sinne. Yielden pr. passasjer er god og beleggsprosenten har økt sammenlignet med i fjor, stikk i strid med dommedagsprofetiene til topicstarter.
Har ikke Castello fått med seg hvor godt RCL faktisk går og at hans spådommer i alle fall opp til nå har slått feil? Jeg ser ingen annen mulig forklaring. For han gnåler om akkurat det samme som for flere måneder siden.


Punkt 1 på hans liste. "Børsfallet og høy rente i USA vil slå ut i et lavere ant. reisende." Punkt 4 på hans liste. "Uro i Midtøsten begrenser amerikanernes reiselyst."

Begge disse argumentene går på lavere etterspørsel etter cruisereiser. 1)Børsfall kan selvsagt føre til noe dårligere råd for en del amerikanere, men man skal huske på at det i all hovedsak er teknologiaksjer som har falt, mens Dow Jones som også inkluderer flere teknologiselskaper som har presset indeksen ned er mindre enn 7-8% fra "all time high". Og hvor lenge er det man finner Nasdaq under 3000 punkter? Hvis det skulle vedvare bør man i alle fall holde seg langt bort fra NOV.

1.2) Renta har negativ invirkning på RCL, det er det ingen tvil om. Men for endringen i RCL kursen er det retningen på renta og ikke nivået som spiller noen rolle. I USA venter de fleste analytikere at den neste renteendringen blir en reduksjon, og at renta kan bli redusert så snart som i desember eller januar. Renteargumentet skal derfor være et plussargument for RCL, og ikke et negativt slik Castello vil ha det til. Jeg forstår ikke hva han tuller med her, den høyere renta vi har fått (USA, selvsagt) er indiskontert i RCL kursen for lenge siden.

2) Situasjonen i midtøsten har roet seg noe ned i det siste, selv om det fortsatt er spent. Faren for at det skal forverre seg igjen er absolutt til stede, men situasjonen kan også bedre seg.

På samme måte som ovenfor kunne jeg gitt svar på alle Castello's stjerneargumenter, men dette ser jeg som unødvendig da dette tidligere har blitt diskutert frem og tilbake mange ganger her på ST.
Hvis Castello har hatt rett hele tiden mener jeg at dette allerede burde vise igjen i dårligere resultater fra RCL, og RCL burde slettes ikke komme med rekordresultater slik de vitterligen har gjort.

Er dere enige i Castello's argumenter så er det bare å holde seg unna aksjen, værre er det ikke.

RCL sluttet forøvrig på 20,5$ i USA i kveld, noe som tilsvarer 188,5kr. Oslo Børs har de siste dager vært igjennom et lite h....., så om oppgangen blir ført videre i Norge i morgen er jeg usikker på. Nedgangen for RCL her hjemme har i alle fall ikke ført til at amerikanerne har sendt aksjen videre ned på en kjedereaksjon. Det er positivt.

God kveld fra Beat Pete.

minus
07.12.2000 23:43
#234

Endre
Nok et bevis for Castellos evne til å treffe bunner - det komiske er jo bare at han da sier SELG.

... RCL sluttet på ca 203,.- i USA i kveld, altså opp 10% siden denne salgsanbefalingen ...
hunter
08.12.2000 09:03
#391

Endre
sitter med mine kjøpt på 176. Det viser seg at cruise er utrolig rentesensitivt. Hvorfor gikk RCL nå? Antageligsvis pga Greenspan sine rente"indikasjoner". Uavhengig av bekymringer for bransjens fremtid generelt (marginer, overkontrahering etc) burde 250 være innen rekkevidde før utgangen av januar.
sqorpio
08.12.2000 09:13
#815

Endre
Kjøp RCL og vinn 100% på et år!

Mvh
sq
Castello
08.12.2000 13:45
#789

Endre
Til ettertanke:

BBC meldte torsdag 7.12 at salget av luksusvarer i USA er sterk synkende.
Castello
08.12.2000 13:50
#790

Endre
Ifølge Reuters så svekkes prisene i det karibiske markedet på grunn av nye skip og økt antall køyer.

TheBroker
08.12.2000 14:55
#685

Endre
Er det noen som har en side om pretrading av rcl akjser i usa?
Nå omsettes den for 210, selv om den sluttet på 204kr i usa.
freshman
08.12.2000 15:34
#745

Endre
Tar nå 20% gevinst på investeringen min etter at jeg kjøpte på Castellos salgsanbefaling, da 23$ kan bli en baug teknisk.
Mvh. Freshman
beat pete
08.12.2000 15:45
#564

Endre
Hadde jeg fulgt Castellos anbefaling og kjøpt puttopsjoner (jeg handler helst med opsjoner) i RCL tror jeg jeg kunne ha avskrevet disse som verdiløse nå.
Hadde jeg kjøpt NOV på nivåer rundt 300 hadde jo også tapet blitt relativt stort, men jeg sier ikke at ikke NOV kommer tilbake.
TheBroker
08.12.2000 15:50
#686

Endre
Nå seiler vi avgårde.
23.50i usa nå.

sqorpio
08.12.2000 16:06
#820

Endre
Castello:
Som tidliger sagt på di er vi endelig nesten enige: nasdaq er på vei til en kraftig oppgang (DJIA også); Utfors og andre gode telekommselskaper skal justeres enda mere opp.
Men, vi er litt uenige mht. RCL. Selv uten aksjer i RCL idag tror jeg på en dobling på et år! US rentescenario har jo forandret seg noe, hvilket har stor betydning på cruise!

Ellers er jeg sikker på at Utfors blir morsom for eierne fremover! Meget morsom!!

Mvh
sq
magne
08.12.2000 16:52
#5

Endre
Castello:
Bekymre deg ikke for RCCL. Vi seiler videre, kanskje med reduserte priser etterhvert p.g.a. kapasitet, men i forvissning om at selskapets driftsutgifter pr. passasjer reduseres betydelig etterhvert som Eagle skipene kommer i drift. Med inntektene idag har selskapet rimelig mye å gå på m.h.p. konkurransesituasjonen. Det eneste spenningsmomentet er om flere amerikanere ønsker å cruise. Så langt ser det jo svært bra ut.
Traconor
08.12.2000 20:43
#26

Endre
RE: Castello

SELG RCCL OG SE PÅ.......

Kremt kremt Castello...!
Ikke helt vellykket anbefaling dette vel...
Castello
09.12.2000 12:41
#794

Endre
La oss nå se det over noe tid.
Doffen
09.12.2000 12:53
#6

Endre

Mandag blir det ekstra nyttig å kunne følge med i hva som skjer når USA åpner - og før Oslo stenger.
Er det noen av dere veteraner som har et godt tips vedr. hvilken link som gir tilgang på de første US noteringer raskest ?

Castello
09.12.2000 13:38
#796

Endre
By Michael Connor
MIAMI, Dec 7 (Reuters) - Carnival Corp , the world's
biggest cruise group, on Thursday said it was pulling the
1,022-passenger Tropicale from its Florida fleet and
transferring it to the Mediterranean.
The move, which includes reflagging the Tropicale, now in
the Carnival Cruise Line fleet, as part of sister line Costa
Cruises, comes as cruise giants in North America wrestle with
weak ticket pricing blamed partly on a ramp-up in new ships and
berths.
Paine Webber cruise analyst Robin Farley hailed the
Tropicale's exit from North America as a boon for all big
operators cruising the Caribbean, Atlantic and Pacific out of
U.S. ports.
"This moves capacity out of the North American market,
which has had weak pricing.
theOwl
09.12.2000 13:52
#66

Endre
re: Castello

Mente du dette var negativt - prispress i USA er jo ingen nyhet....., dette må da heller tolkes positivt både for Carnival og RCL.

Aksjeforum.com skriver bla.; Prispress......"dermed vil eldre skip som Tropicale som er bygget 1982 bli mindre etterspurt pga mindre fasiliteter ombord og dermed vanskeligere å fylle opp med passasjerer uten å senke prisene. Aksjeforum.com er positv til at verdens største cruiserederi velger å ta noe av sin kapasitet ut av dette lukrative cruiseområde."
Dekka
09.12.2000 13:56
#164

Endre
Castello:
Jeg vet ikke hva som feiler deg. Hva er grunnen til at du er så anti-RCL? I mine øyne har du særdeles liten troverdighet. Du dømte RCL til bunns mens den lå rundt 180. Nå har den steget kraftig og blitt aksjen som (nesten) alle vil ha. Også prøver du å bortforklare at du har vært idiotisk. Det er helt greit at du har troen på andre selskaper enn RCL, men det betyr aldeles ikke at selskaper som du ikke har tro på, skal ned! Skjerp deg!
Dekka
09.12.2000 14:00
#165

Endre
Bare en ting til: Argumentene dine råtner....
klumpen
09.12.2000 14:07
#13

Endre
Hei alle RCL diggere. Smaken er som baken, delt. Plag nå ikke den godeste Castello for mye. Vi som har satsa på Rcl vet at i de neste måneder går kursen i retning himmelporten. Glory Glory Man United og Rcl.
Per ulv
10.12.2000 11:13
#1847

Endre
Jeg er enig med Castello..

Nedbremsing i okonomien rammer luxsus. I den grad man kan kalle cruse luxsus vil denne sektoren lide samme skjebne. Det er mange negative faktorer om man ser paa fundamentale og makrookonomiske forhold. Overkontrahering i kombinasjon med "welth reduction" relatert til portefoljeverdi for den gjevne amerikaner forer til storre tilbud og lavere ettersporsel. Korroleres disse faktorer sammen med chartet til RCL ser man klart hvor dette gaar.

PU

PS.. Det er forsatt noen kroner igjen...
freshman
10.12.2000 12:02
#753

Endre
Men F..... da PU
Følg med i timen, Castello sa bastannt selg RCL på 180 for få dager siden, vi andre som så litt nærmere på dette og fulgte chart og trend så hvor dette bar, nemlig til neste motstands område 23-24$ noe jeg pressiserte til Castello. Jeg solgte på fredag med ca 20% på få dager her (inn 183 ut 212). Det er her Castello bommer, med timingen sin. Om RCL nå går til 50$ eller tilbake til 18$ driter jeg i, jeg har gjort pengene mine og det er det diskusjonen her fokuserte på når topicen åpnet.
Les alle inleggene PU.
Mvh. Freshman


Castello
10.12.2000 13:30
#807

Endre
Jeg skal gi deg et poeng.
Det går å trade i RCL for den dristige.
De fundamentale forhold peker imidlertid ned.
Per ulv
10.12.2000 13:45
#1851

Endre
Freshman

RCL kan etter min oppfatning gaa til opp mot NOK 238,- Sansynligheten for at vi faar en HS i ukechartet er stor. Om formodentlig ikke dette intreffer havner vi paa en DT (Dobbel topp) rundt NOK 245,-. De fundamentale og makrookonomiske faktorer favoriserer ikke brudd opp gjennom argumenterte nivaaer.

Om man imidlertid ligger long i RCL er overnevnte nivaaer utmerkede prisobjektiver for salg.

PU

Per ulv
10.12.2000 13:50
#1852

Endre
Og Frehmann..

Jeg beklager...

Jeg vurderte kun de overordende oppfatninger om RCL. Et kjop rundt 180/60 var glimrende. Nivva 160 argumenterte sterkt for dobbel bunn mens 180 argumenterte for en OHS. Dette var sterkt favorisert i momentumanalyser.

Glimrende trade..

PUStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS