"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > 2001- Et kanonår...?
2001- Et kanonår...?
Crom
26.12.2000 14:35
#1321

Endre
Litt trøst for de som føler at aksjemarkedet er en uendelig nedtur..av og til tar det slutt..kanskje neste år ?? Husk at fjoåret ga en oppgang på over 40%, så en "pause" er ikke urimelig..totalindeksen var forøvrig over 1400 i 1997 ! Det nivået bør jo før eller senere tilbakelegges..litt verdiskapning på 4 år kan vi vel ha hatt ??


2001 blir et kanonår
Fredag 22. desember 2000 kl. 15:52
Skrevet av: Nikolaos FarmakisDet står veldig bra til med norsk økonomi og analytikerne forventer både rentenedgang og børsoppgang neste år. Gambak-sjef Jan Eiler Fleischer venter en oppgang på mellom 20 og 30 prosent.

iMarkedet stilte spørsmålet til Gambak-sjefen om hva han tror Oslo børs kommer til å slutte på neste år. Det er liten tvil om at han ser for seg at det kommer til å gå godt i år 2001, selv om slutten på dette året har vært surt.

- Det blir litt som å tenke på et tall. Jeg forventer at indeksen er på 1600 poeng ved slutten av året. Det er litt over 300 poeng opp. La oss si at jeg forventer at børsen skal opp mellom 20 og 30 prosent, sier Fleisher optimistisk.

Renten skal ned
De fleste økonomene ser ut til å vente at Norges Bank vil kutte sin styringsrente med 0,25 prosent i løpet av 2001. Dette vil skje først etter sommeren tror de fleste. De som er litt mer skeptiske tror ikke renten blir satt ned før i tredje kvartal. Likevel er det ikke alle som er av denne oppfatningen.

- Vi har ikke lagt inn noen rentenedsettelse i våre prognoser i det hele tatt, sier sjefsøkonom Inge Furre i Pareto Fonds.

Makroøkonom Erik Bruce i Christiania Markets forteller at deres prognoser tilsier en rentenedgang på 0,25 prosent. DnB Markets er mer positive.

- Vi tror Norges Bank setter ned renten 50 basispoeng etter sommeren, sier analytiker Kyrre Aamdal hos DnB Markets.

Hvilke sektorer anbefales?

- Vi tror på oilservice og cruise, er kommentaren som går igjen hos flere av meglerhusene.

I forhold til sistnevnte er det cruise-rederiet RCCL som er aksjen som blir anbefalt. Både Christiania Markets, First Securities og Pareto Fonds har denne på sine anbefalingslister. Aksjen ser ut til å ha stabilisert seg på betydelig lavere nivåer dette halvåret enn for de forrige seks måneder. Likevel er det stort volum og aksjen er svært likvid.

Flere peker på at dagens oljepris er høy, og at de oljerelaterte aksjene ved Oslo Børs nyter godt av dette. Selv om oljeprisen har falt tilbake i forhold til tidligere toppnoteringer, venter man at den fortsatt kommer til å være relativt høy.

- En sektor som må bli bra er offshore, sier Fleischer og viser til den høye oljeprisen.

- Den har falt i det siste, men se på den da, den er høy, sier han om oljeprisen.

Av enkeltselskaper innen sektoren trekker han spesielt frem ProSafe, Smedvig og TGS Nopec. På shippingsiden blir Frontline og Bergesen trukket frem som gode kandidater.

InFocus anbefales
Det heteste kandidaten innen teknologi er naturlig nok InFocus etter at selskapet til de grader har blitt gruset de siste ukene, spesielt etter at selskapet kom med resultatvarsel torsdag.

- Det er klart at dette er blant de heteste kandidatene, sier en meglersjef i et av de større meglerhusene i Norge.

Aksjen blir også anbefalt av Christiania Markets og Karl Johan Fonds.

Fleischer skuffet over In Focus
- Vi så at aksjen falt mye, og jeg snakket med mange analytikere om det, men de fant ingenting, så kom de med proft-warningen, sier Gambak-sjef Jan Eiler Fleischer til iMarkedet

- Det syntes jeg var en gedigen skuffelse, legger han til.

Fleischer ser at aksjen nå er billig og er i så måte enig med de andre analytikerne, men vil ikke uten videre kjøpe aksjen.

- Nå må de gjenvinne "investors confidence". Jeg ville ikke tørre å gå inn nå, sier han og viser til sin skuffelse over det plutselige resultatvarselet. Det er heller ingen hemmelighet at Fleischer er svært opptatt av å ha tillit til ledelsen i selskapene hvor han satser på vegne av Gambak-fondene.

Det store spørsmålet blir hvor lenge InFocus og ledelsen trenger for å gjenvinne tilliten i markedet. Fleischer lar det skinne gjennom at han ikke har tenkt å kjøpe med det første.

- Spørsmålet er hvor lang tid det tar før de har gjenvunnet tilliten, konstaterer han. Fleischer lempet ut to tredeler av sin beholdning av InFocus-aksjer i det selskapet kom med den katastrofale børsmeldingen. Dette skjedde til kurser mellom 150 og 155 kroner.


Hva tror proffene her ??

Crom


[Endret 26.12.00 14:35 av Crom]Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS