"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Bioteknologiselskaper - hva er det?
Bioteknologiselskaper - hva er det?
EAGLE
26.02.2000 19:20
#21

Endre
Biotek-selskaper er inn - men hva er bioteknologi?
Ifølge autoriserte definisjoner er BIOTEKNOLOGI:
"All teknologi som bruker mikroorganismer, plante- og dyreceller eller deler av disse til å framstille eller modifisere produkter, til medisinske formål, til å endre planter og dyrs egenskaper og til å utvikle mikroorganismer for spesifikke anvendelser."
Betegnelsen MODERNE BIOTEKNOLOGI viser til
Genteknologi: "Teknikker som tillater at arvestoffet (DNA) isoleres, karakteriseres, tas opp i levende celler, mangfoldiggjøres og uttrykkes. Med genteknologi kan man overføre gener på tvers av biologiske artsgrenser."
Den første definisjonen er jo temmelig vid og vil vel inkludere både Natural, Axis Shield og Nycomed på Oslo Børs. På unoterte bl.a. Nutrilett Pharma. De virkelig "hotte" selskapene er vel selskaper som kommer med banebrytende nyvinninger med dertil store potensialer. Photocure er etter min mening et slikt selskap. Andre synspunkter?

------------------
MVH EAGLE

induction
26.02.2000 21:28
#123

Endre
Problemet her i Norge er at vi må få en endrig i loverket først.

Men fram til da så er det i utlandet at pengene ligger.

Og for de som er laaaaaangsiktig så vil 100 000 i dag bli til 100 mill om 10 år.

Og i fremtiden så blir IT småpenger i forrhold til bio/gen teknologi.

saanders
26.02.2000 23:04
#26

Endre
Dere må ikke glemme Medi-cult. Dette er et lite selskap som har noen produkter som alt er ute i "butikken" samt at det fremdeles forskes på nye. Mec har tatt konsekvensen av streng lovgivning i Norge, de har flyttet til eu landet Danmark. Hvis denne først begynner å gå er jeg redd for at enkelt må stå igjen å se på. Kursen i dag er kr 9,-, for et år siden var den helt oppe i kr 90,-.

saanders

PS:
Sjekk prisingen av Axis vs Mec. Axis er ca dobbelt så stor i omsetning og ant forskere. Hvor mye mere er er axis priset? Sjekk DN eller Aftenposten, tallene i solbors stemmer ikke. Ant pga av utenlandske aksjer.
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS