"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Frontline/Bergesen/Osprey M. - Strukturendringer ?
Frontline/Bergesen/Osprey M. - Strukturendringer ?
Morty
12.02.2001 13:57
#196

Endre
Registrer at Fredriksen nå har fått kontrollen av de singapore baserte rederiet Osprey Maritime. Oljetankskipene er allerede solgt/overført FRO/Tankers Int.. Produkttankskipene er vel også ute eller på vei ut av Osprey. Osprey består så kun av Gasstankskip/VLGC'er.

Bergesen er stor innen oljetankskip(VLCC), Gasstankskip(VLGC) og oljeproduksjonsskip/Oljelagringsskip.
Ledelse/største aksjonærer har uttalt åpenhet for å selge seg ut av tank om prisen er riktig. Tydelige tegn på at selskapet ønsker å gå inn i shippingsegmenter med høyere inngangsbarrierer som gasstankskip og FPSO.

Frontline skal være et rendyrket oljetankrederi og består av en rekke VLCC, Suezmax og OBO-kombinasjonsskip (brukes som suezmax). I tillegg kontrollerer FRO ca. 10 stk større bulkskip Panamax/Capesize av nyere dato via nylig oppkjøpte Golden Ocean.
Fredriksen & Co. har tidligere vist handlekraft m.h.t. strukturendringer.

Det undertegnede spekulerer i skal skje er følgende:

Fredriksen tilbyr Bergesen å overta hele rederiet Osprey Maritime med sine gassskip.

Fredriksen kjøper hele oljetankflåten til Bergesen. Nyere skip går inn i Frontline, mens de eldre overtas av andre Frediksen-selskap og skrapes ved første anledning.

Bulkskipene vil nok også forsvinne ut av FRO's balanse. Tar Fredriksen strukturelle grep også her? Skulle ikke forundre meg med den mannens kapasiteter. Hva med Western Bulk og Jinhui for å nevne de mest rendyrkede bulkrederiene notert OSE?

Sitter ikke posisjonert i noen av ovennevnte aksjer, bortsett fra Jinhui.

Morty - "Riding the waves with Jinhui"
arrow
12.02.2001 14:24
#174

Endre
Spennende Morty, og slett ikke umulig. Forøvrig sitter jeg også bare med Jinhui innen shipping for tiden, og venter nå spent på 4Q. Eneste grunn til at kursen ligger på dette latterlige nivået er jo at det ikke er tilstrekkelige mengder å få tak i rundt 2-tallet for en seriøs investor.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS