"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > OCR-PDR og meglere
OCR-PDR og meglere
georg
07.03.2001 08:28
#1763

Endre
At meglerselskap anbefaler OCR i dagens situasjon synes jeg er vanskelig å tolke som annet en uansvarlig, men de gjør det. Hvorfor gjør de dette? Vel de har mange store kunder som er eksponert i OCR og som har vært det lenge. Det er viktig å holde seg inne med disse store kundene. Når en ser på risiko i forhold til oppside i aksjen så har jeg vanskelig for å finne andre gode årsaker til anbefalinge. Vel et annet argument kan jo selvfølgelig også være at OCR har lagt igjen enorme beløp hos meglere som betaling for gigantemisjonene. Utover dette?????

At meglere ikke anbefaler kjøp av PDR på dagens nivå finner jeg tilsvarende uansvarlig og merkelig dersom de virkelig er ute etter å gi gode råd. Når en ser på verdier i forhold til pris samt at PDR har sikret en årlig kontantstrøm som tilsvarer prisen på hele selskapet pluss at de har gode vekstambisjoner og muligheter, blir dette et paradoks når en sammenlikner med OCR. Hvorfor er det da slik at meglerne ikke i større grad anbefaler PDR. Vel, aksjonærene i PDR er ikke foreløpig de store institusjonelle kundene som meglerselskapene er så avhengige av, men mer en rekke småaksjonærer. I tilegg til DNO og Berge da. I tillegg har ikke PDR lagt igjen annet en småpenger i meglerhonorarer i forbindelse med emisjoner etc.

Konklusjonen blir derfor at de som vil bli vinnere på sikt er nødt til å tenke litt selv. Dagtadere kan hoppe litt rundt omkring basert på hvilken veg vinden blåser i dag. På sikt er det imidlertid viktig å være i selskap som gjør fornuftige disposisjoner og gjerne med en ledelse som viser at de er villige til å invester egne penger i det de driver med og som har demonstrert bransjekompetanse.

Min anbefaling er ikke spesiellt ny. PDR har et meget spennende potensiale og begrenset risiko. Ergo kjøp. OCR har et mer begrenset potensiale men enorm risiko. Ergo, vel trekk konklusjonen selv.

Jeg har selvfølgelig her på ST hørt det tusen ganger at jeg har anbefalt PDR siden den var på 20 tallet. Det er riktig det og de reelle verdiene er faktisk fortsatt på 20 tallet. Det vil bli syneliggjort etter hvert.

Jeg hører ikke så ofte at jeg har anbefalt salg av OCR siden kursen sto i 500 med noen små tenkepauser etterhvert som verdier har blitt ødelagt i stort tempo. Disse salgsanbefalingene har blitt møtt av mye hyl og skrik her på ST av ST'ere som sikkert har fått velmente råd fra sine meglere. Men det er vel bare slik man faktisk må forvente.
ugly duckling
07.03.2001 08:33
#475

Endre
Ingen med hukommelse vil anbefale PDR, georg. Begynner selskapet å bevise gjennom f.eks. gode tall, smarte strategiske grep, nye kontrakter og avtaler etc, er vel mulighetene for en anbefaling tilstede.

BGL må vel også forsvinne først.

Mvh
UD
falitt
07.03.2001 08:34
#461

Endre
Men georg: Trenger du å starte en PDR topic hver eneste dag for å få fram din "evigvarende" anbefaling av PDR ?
Camelon
07.03.2001 08:43
#412

Endre
georg

Dersom PDR har snev av støtte på dagens nivå og kan snu den langsiktig fallende trenden, og videre bryte gjennom 8 og vel så det, er det godt mulig at PDR kan få et fint år. Ellers ser PDR ganske svak ut. Dersom det i tillegg kan vise seg å være duket for et lite IT-rally utover våren, vil denne fort bli glemt av investorene.

Men den kommer nok.
jovi
07.03.2001 08:53
#622

Endre
Meglere lever av omsetning. Det er vel for deres egen lommebok bedre å gi anbefaling på OCR enn PDR pga av aksjenes likviditet......
georg
07.03.2001 09:01
#1764

Endre
Ugly Dukcling.
Det er lite jeg er mer uenig i enn at BGL må forsvinne før PDR kan bli bra. BGL er en enorm asset for PDR og DNO. De som ikke forstår dette forstår etter min mening absolutt ingenting og kan umulig ha gjort noe særlig helhjertet forsøk på å sette seg inn i hva BGL faktisk har utrettet opp gjennom årene.

Ett lite eksempel er at i Odfjell drilling ble noen hundre tusen kroner forvandlet til en milliard på kort tid. BGL er på veg til å gjøre dette i enda større grad i PDR og DNO. Jeg forstår at folk har forskjellig bakgrunn og forutsetninger for å se dette og at noen trenger å se det skjer først.
Hebbe
07.03.2001 09:17
#439

Endre
Bra Georg stå på. De med topp kunskaper, innsikt, visjoner og dyp forståelse kan starte nye topicer når det passer dem. Det er sharing av fremste kvalitet og som gir ST livets rett.


[Endret 07.03.01 09:17 av Hebbe]
jovi
07.03.2001 10:04
#623

Endre
Bingo-byggingen:
Risikerer tvangssalg
Gøran Skaalmo, Dagens Næringsliv (01:20)

En av underleverandørene til Ocean Rigs to borerigger har bedt om arrest i riggene. Jackson Metal Marine Inc. har over 40 millioner kroner utestående hos Fride Goldman-verftet. Kravet kan bety trøbbel for Ocean Rig.


Forrige mandag gikk John W. Hazard, regionsjefen for Jackson Metal Marine, til den lokale domstolen i Jackson, Mississippi med kravet på tilsammen 4,8 millioner dollar - over 40 millioner kroner - og ba om arrest og tvangssalg av Bingo 9001 og Bingo 9002 for å dekke inn manglende oppgjør fra Friede Goldman-verftet. Verftet bygger riggene på oppdrag for Ocean Rig.

Hazard fikk midlertidig medhold. I slutten av måneden må Friede Goldman møte i retten for å svare for kravet.
Rettsdokumentene som DN har fått tak i, viser at Jackson Metal Marine har utført arbeid og levert materialer til de to riggene. Selskapet tegnet en leverandørkontrakt med Friede Goldman Offshore 10. juni 1998. Friede Goldman har imidlertid ikke maktet å betale selskapet for jobben det har gjort.

Trøbbel
«Jackson Metal Marine fortsetter arbeidet med fartøyet, men har i dag et krav på 2.817.073 dollar som ikke er betalt,» heter det i rettsdokumentene. Dette kravet gjelder Bingo 9001.

For Bingo 9002 er ordlyden den samme, men beløpet er på 1.645.682 dollar. Tilsammen nær 4,5 millioner dollar, tilsvarende litt over 40 millioner kroner.

Kravet fra Jackson Metal Marine kan bety trøbbel for Ocean Rig. Styreformann Bjarne Skeie har flere ganger understreket at riggene er Ocean Rigs eiendom og kan hentes ut av verftet dersom Friede Goldman ikke kan gjøre jobben ferdig.

Arresten i riggene kan bety at dette ikke er juridisk plankekjøring. Hvis Ocean Rig må betale kravet til underleverandøren for å få riggene ut, betaler selskapet trolig dobbel pris.

Barbert
Kravet utgjør mer enn en fjerdedel av tapene Friede Goldman har meldt hittil. De tre første kvartalene ifjor tapte verftet 16 millioner dollar på byggingen av de to riggene.

I løpet av denne måneden kommer tallene som viser tapene i fjerde kvartal. I den situasjonen verftet er i nå, er det lite som tyder på at tallene blir oppløftende.

Det tror heller ikke aksjemarkedet, som har barbert verdien på Friede Goldman med rundt 80 prosent den siste måneden.


....jeg tror det finnes tryggere aksjer enn OCR.....
georg
09.03.2001 10:34
#1789

Endre
Jeg bare minner om startinlegget på denne tråen. Meglere anbefaler OCR som er på veg ned men er stille om PDR som er på veg opp. De har sine grunner for dette og de grunnene er ikke å ivareta småinvestorers interesser men de store institusjonenes interesser. En annen grunn kan selvfølgelig være at meglerene ikke forstår bedre. Videre gjelder det å være i posoisjon for neste OCR emisjon.


[Endret 09.03.01 10:34 av georg]
Xena
09.03.2001 10:56
#383

Endre
georg

Det finnes meglerhus om anbefaler kjøp av PDR også. Fearnley Fonds har en kjøpsanbefaling med kursmål 11,50. Analysen ble sendt ut i slutten av januar.
teo
11.03.2001 03:57
#71

Endre
Det at meglere ikke anbefaler PDR tror jeg først og fremst har med deres og markedet generelt sin manglende tiltro (les misstilit) til ledelsen generelt og BGL spesielt. At selskapet kan ha en viss substansverdi er sa sin sak, sa lenge verdiene ikke blir synliggjort i form av resultater, samt at man ikke har tro pa at de store eierne vil dele med seg nar verdiene eventuelt blir synliggjort med salg. Her har PDR en ”broket” historie med flere tilfeller av ”sugeror” inn i felleskasse. Om BGL bor forsvinne ut av PDR har jeg ikke noen sterke meninger om, men jeg vet at jeg skal fa en aksje utrolig rimelig i PDR for jeg vurderer a kjope den. Av samme grund holder jeg meg ogsa lang vekke fra Aker Maritime etc.
Det at selskapet har store verdier er i seg selv intet selvstendig argument for at kursen skal opp. Nar og fjarn historie er full av slike eksempler hvor verdiene i selskapet ikke reflekteres i selskapets borsverdi. Vi kan her nevne tallrike eksempler som W.Wilhelmsen, Stolt Nilsen, Bonor & Gangerolf, A.P Moller, Aker, Norway Seafood etc. Alle har den ting felles at de eies / styres av fa og sterke personer som med sin fortid har vist at de ikke er spesielt opptatt av a dele verdiene med sine medaksjonarer. Dette vil selvfolgelig over tid reflekteres i aksje kursen og sla tilbake pa de peronene det "kontrollerer". For disse selskapene (inkl.PDR) med handling viser seg som aksjonar vennlige vil kursen lagge i disse selskapene.

Dette vet alle, ogsa Georg nar han tenker seg om. Det er derfor ikke rellevant a argumentere utelukkende med realverdier og cashflow i selskaper. Du kan derfor argumentere til du blir "gul og bla" uten a fa noe gjennomslag i den store mengen. Kjop av aksjer, i slike selskaper er derfor avhengig av at det demonstreres i praksis at aksjonarene ”tas pa alvor” og at det er vilje til forbedrelse. Dersom sa ikke er tilfelle vil kursen ogsa i framtiden ikke reflektere de underliggende verdier og sma / mellomstore aksjonarene vil for alltid bli de store taperne.

Ang. OCR ser jeg na pa dette som et godt ”bett” rundt 40 kr. En kan fort fa 50-100% kortsiktig fortjeneste dersom ting utvikler seg i positiv lei. Tappotesialet er der selvfolgelig ogsa. Den store forskjellen med PDR er at OCR sannsynligvis fort vil bli solgt og det har en stor eier som tidligere har vist i praksis at han deler med sine medaksjonarer.
Dette er etter min vurdering problemstillingen PDR-OCR i et notteskall.

Mvh
Teo
steint
11.03.2001 05:45
#186

Endre
re teo

Du har skrevet et godt innlegg. Skulle ønske flere på forumet hadde ditt kaliber.
georg
11.03.2001 11:13
#1802

Endre
Re teo.

Du mener markedet ikke har tillitt til ledelsen i PDR og at markedet tror at når selskapet begynner å tjene gode penger så vil Berge & CO stikke av med penga selv. Dette mener du er årsaken til at PDR er lavt priset. Jeg skal ikke påstå at det ikke er noen i markedet som mener dette og som kjent så er det jo mange der ute som lever i troen at markedet alltid har rett. Så da er vel alt greit.

Mitt syn er likevel ikke på linje med denne oppfatningen og jeg baserer meg ikke på dikteren som mente at majoriteten alltid tar feil eller på George Soros som mener at markedet alltid tar feil. Jeg baserer meg på egne vurderinger og analyser av faktiske forhold.

Jeg vet at det finns meglere som deler din oppfatning og jeg kjenner en del av dem. Det er imidlertid lenge siden jeg sluttet å forbause meg over hvor grunne de er i sine analyser og vurderinger.

Det er en del forhold som kan gi grobunn for å komme til de sluttninger som du og en del av markedet gjør, nemlig dette med sugerør og at man ikke har tillitt til Berge &Co. Slike forhold er konstellasjonen LOG, DNO og PDR. Berge sitter jo med en form for kontroll med disse selskapene og for grunne mennesker så kan man uten videre og uten noen analyse fort komme til at en slik situasjon gir muligheter for manipulering til egen fordel. Dersom ikke resultater blir som ønsket er det raskt å komme opp med denne type hypoteser dersom man ikke evner eller gidder sette seg inn i forholdene. Og teo jeg antar du er enig med meg at det er utrolig mye lettvintheter som ligger til grunn for megleres konklusjoner og betraktninger. De må liksom alltid mene noe om alt og dersom de ikke har noe substansiellt å legge til grunn så kan man jo alltids koke sammen en suppe som de pleier å gjøre for å ha noe å si.

Litt fakts om Berges såkalte "sugerør og evneveikhet" som gir basis for manglende tillitt:

1) Når PDR ble etablert i 1997 så var offshoremarkedet meget sterkt. Berge & CO solgte andelen i DSB og SS Petrolia til PDR aksjonærene til selvkost og til en pris som er lavere enn dagens markedspris.

2) LOG står for administrasjon av PDR. Synergiene som ligger i dette ved at en allerede etablert organisasjon gjør dette arbeidet for PDR medfører at PDR har langt lavere administrasjonskostnader enn hva de ellers ville hatt og langt under andre i bransjen.

3) DNO og Berge ble av R&B Falcon tilbudt 50 kr/per aksje for sine PDR aksjer noe som ville gitt R&B Falcon full kontroll over selskapet. Berge forsto at dersom ikke alle aksjonærene fikk samme tilbud fra R&B Falcon så ville investeringen vært ødelagt for de andre. Jeg deler denne vurderingen til BGL og det står respekt av en slik holdning.

4) Berge tildelte seg selv opsjoner og innløste dem øyeblikkelig til kurs som lå 15 % over, jeg gjentar, over børskurs. Vis meg et tilsvarende eksempel.

5) Berge går nå inn i det nye lånet i PDR med 35 millioner kroner av egen lomme til nøyaktig samme betingelser som blir tilbudt hele markedet.

Jeg kunne nevnt fler eksempler, men det får klare seg. Kan ellers bare nevne at Berge omdannet et grundtvannsboreskip til et flott dypvannskip for småpenger og på rekordtid og skaffet det kontrakt med Petrobras umiddelbart.. Dette samtidig som meglerne gjorde seg fete på gigantemisjoner for OCR og fløy land og strand rundt for å fortelle markedet hvor smart det var å bli med på emisjonen på 2300 millioner kroner. Dette for å bygge rigg som var 6 ganger så dyr og tar fire ganger så lang tid å bygge og som fortsatt ikke er ferdig og ikke har kontrakt. Når meglerne ikke fortalte deg og andre hvor smart dette var så var de trolig opptatt med å fortelle markedet hvor fornuftig det var å kjøpe NE 2 og NE 3 av John Fredriksen til priser som antakelig lå ca 10-15 ganger høyere enn det Fredriksen selv hadde betalt for dem og som aldri har vært verd noe mer. Dette er meglerne som er din ledestjerne Teo. Lykke til, men desverre det holder ikke i lengden. Det er forøvrig noe OCR er i ferd med å ettertrykkelig bevise.

Berge og PDR fikk markedet i mot seg rett etter at selskapet ble etablert. Jeg forventer vi fremover vil se en vekst i PDR som ingen andre vil greie å holde følge med.

Petrus
11.03.2001 11:44
#150

Endre
Georg gir mye ros til Odfjell-systemet + BGL. Sannheten er jo at Deep Sea Trym og Deep Sea Bergen ikke fikk tatt del i boomen i 1997. Man greide heller ikke å slutte sistnevnte rigg på lengre kontrakter.

Bergen havnet i opplag. Petrolia det samme. I mellomtiden har Nordsjøens eldste rigg Byford Dolphin dratt inn USD 150.000 dagen. Noe den skal gjøre over et år til!
ranger
11.03.2001 12:06
#426

Endre
Ganske usaklig å sammenligne med Byford Dolfin som har blitt oppgradert for et par milliarder kroner. (Like dyrt som å bygge nytt). Georg har rett i mye av det han sier, men det er noe han ikke snakker om også. Hvem ville forøvrig ikke gjort som BGL. Det er jo tross alt han som har klart å få til det som er gjort. Vi som er med på ferden og som støtter ham med penger vil helt sikkert få igjen i mangefold. Ranger
teo
11.03.2001 13:20
#74

Endre
Georg,

Med din argumentasjon beviser du jo nettopp det jeg ville fa fram. Dine analyser ang. mulighetene til PDR er helt ok, akkurat som diverse meglerhus sine analyser av Stolt Nilsen etc. Poenget er jo imidlertid om de ”analyserte sannheter” far konsekvens i hoy ettersporsel etter aksjen. Det kan godt vare at BGL, Lars M. og du tror på selskapet, problemet er imidlertid at resten av markedet apenbart gjor det ikke.
Jeg har ingen intensjon om a starte en ny debatt om PDR og BGL sine ”edle hensikter” med selskapet. Jeg ma imidlertid si at jeg mistset tiltroen til Lars M. den gangen han solge aksjer ”for a kjope hytte” og jeg mener at BGL gjorde en stor "egotripp" da han innvilget seg den store opsjonsposten i DNO. Det siste er renspikket griskhet pa andre aksjonærers og DNO nokkelpersonell sine vegne og jeg har tidligere redgjort for min holdning til dette. Det tar kort tid a rive ned tiltro og lang tid a bygge den opp igjen.
Har du forresten tenkt pa hva som kan skje med PDR dersom BGL "faller fra" slik som Rundhovde eller pa annen mate blir utilgjengelig for selskapet. Selskapet er jo ifolge deg sa avhengig av han pa alle mater. Kanskje dette ogsa er med pa a gjore selskapet like attraktivt i markedet. Dette har med "risk vurdering " a gjore noe jeg ser du er opptatt av i andre selskaper, men ikke PDR.
Når det gjelder den norske meglerstand er jeg definitivt ikke spesielt imponert. Jeg gjor alltid mine egne analyser og handler aldri pa anbefalinger fra meglere, men bruker dem som en informasjonskilde pa samme mate som mye annet.

mvh
Teo
Xena
11.03.2001 13:34
#385

Endre
Vedrørende Petrolia...

DNO kjøpte Petrolia i løpet av høsten 1996 for $20 mill. Et halvt år senere ble boreriggen solgt til PDR for $40 mill. Det ble da inngått en bareboat kontrakt mellom DNO og PDR til $40.000 pr dag. DNO og LOG tok $5.000 pr dag hver i kurtasje for denne dealen, og PDR ble sittende igjen med $30.000 pr dag. I tillegg valgte DNO å leie boreriggene videre til Talisman til en høyere dagrate og tjente enda mer på det.
georg
11.03.2001 13:51
#1803

Endre
teo
Den manglende etterspørselen etter aksjer i PDR er noe som skyltes mange forhold hvor det viktigste er at bunnlinjen har vært dårlig. Den dårlige bunnlinjen skaper masse frustrasjon og skaper samtidig masse fjollete argumenter om årsaken til disse resultatene. Alle skal jo være analytikere og liksom kunne forklare situasjonen. Når den dårlige bunnlinjen snus til en god bunnlinje så vil stemningen snu og alle skal hive seg på med nye argumenter som nå snus på hodet i forhold til dagens. Og alle skal kjøpe aksjer. Jeg er ikke i tvil om at PDR aksjen vil bli langt mer populær når bunnlinjen viser resultater som markedet kan sette pris på. Kursutviklingspotensialet i denne snuoperasjonen er selvfølgelig betydelig.

Xena

Mulig du har rett i at DNO kjøpte SS Petrolia for prisen du nevner på ett eller annet tidspunkt og at det er feil det jeg skrev. Uansett så ble den solgt til PDR for en fair markedspris og verdien av SS Petrolia kan i dag utmerket godt være over den prisen PDR betalte for den.
Xena
11.03.2001 14:12
#387

Endre
georg

Jeg synes ikke Petrolia har vært noen god deal for PDR.

Petrolia ble kjøpt fra DNO i løpet av våren 1997 for $40 mill. I begynnelsen av 2001 viser uavhengige megleranslag en markedsverdi på ca $35 - 40 mill. Etter at kontrakten med DNO gikk ut i slutten av januar 1999 har riggen ligget i opplag i Invergordon. Kostnadene for dette er på ca $6.000 - $8.000 pr dag. På grunn av forsinkete stålleveranser på en skadet kran mistet Petrolia kontrakten med Oryx på Lyell-feltet. Det er nå inngått en kontrakt med DNO og PDR skal bruke $3 til 5 mill til de nødvendige investeringer i forbindelse med klassing, oppgradering og klargjøring. Dagraten for den første brønnen er satt til $65.000 pr dag. Dette på samme tidspunkt hvor en annen 2. gen rigg på britisk sokkel ble sluttet til $68.500 pr dag. To andre rigger har fått dagrate på $75.000 for liknende oppdrag.
teo
11.03.2001 14:39
#76

Endre
Georg,

Her er vi helt enige. En god bunnlinje vil rette mye opp for ettersporselen etter PDR aksjer.
Sporsmalet er heller, vil bunnlinjen noensinne bli god ?, eller vil de store inntektstrommene forsvinne i kostnader av typen "konsulent hjelp fra LOG", "investering i ny dypvannsteknologi", "kjop" (innlosning) av VS", "kjop" av andre selskaper hvor en viss person har store eier andeler eller utvanning i form av store opsjonstildelinger til hoved eier. Jeg stiller bare sporsmal, men historien har vist at BGL har en utrolig "kreativitet" pa dette omradet.

Dette er hovedarsaken til at jeg i dag ikke har tiltro til selskapet, selv om det er godt posisjonert i et "booming marked". Historien skal kanskje vise at jeg har feil og du har rett. Den sjangsen tar jeg, da jeg personlig ser andre og etter min vurdering mer spennende investerings alternativer i det samme markedet.

mvh
Teo

georg
11.03.2001 16:13
#1805

Endre
teo
Det er jo fint at vi ikke er så uenige.Men jeg lurer på når du skriver at BGL har så stor kreativitet i det jeg forstår at du mener er å svindle sine aksjonærer eller å berike seg på deres bekostning. Hva er det du konkret mener? Jeg har fulgt nøye med i lang stund og jeg har faktisk ikke greid å oppdage noen slike forhold. Dette til tross for folk som synes svært lite interessert i hva PDR driver med i det hele tatt tilsynelatende oppdager slike ting hele tiden. Dersom det er opsjonene i DNO du tenker på så skjønner jeg i det minste hva du mener men hva er det for noe annet? Personlig så har jeg faktisk ikke noe problem med opsjonene heller.
georg
11.03.2001 16:40
#1806

Endre
Teo
Bare som en liten konklusjon på det hele og siden du jo ser ut til å ha tro på Bjarne Skeie og OCR. Jeg synes det intrykket du forsøker å bidra til å klistre på BGL og PDR passer mye bedre på Bjarne Skeie og OCR. Jeg nevner her fjollete ting som.

1)Bjarne Skeies fjollete "finders fee" for å ha funnet Dalian verftet i Kina.

2) En forutsettning om at alt riggutstyr skal kjøpes fra Hydralift hvor skeie er hovedeier.

3) Design fee for videre bygging av Bingo rigger.

4) Kjøp av driftsorganisasjon.
etc etc.

At ikke meglere får spader av dette går over min forstand bortsett fra at jeg vet at meglerne har tjent millioner på OCR og har planer om å gjøre det igjen. Konklusjonen er at det du beskylder PDR finner du ikke i PDR, men i OCR.
Shogun
11.03.2001 18:59
#1068

Endre
Re Gorg.
Disse tingene du lister står klart og tydelig i alle papirer rundt selskapet OCR.
Da kan man like eller misslike konseptet, det er fritt for enhver.
Hver krone blir da i prinsippet redgjort for.

Men Georg hvor står det hva som hendte med:

a) 70 mill nok som forduftet i Artic / Norden skandalen.

b) Tildeling av aksjer i kansje et noe drøyt anntall for både gud og hvermannsen.(kan vi som eier og aksjonærer få slikt: "6% av total aksjebeholdning uten å betale for opsjonen")

c) Aksjesalg av styremedlemmer som i ettertid, definitivt og klart forteller at der var noen som tydelig fikk vite hvordan kostnader skulle skrives i det kommende halvår.(utmerket timing)

d) Usedvanlig dårlig informasjon og kommunikasjon til selskapets aksjonærer i det store og hele.
(utrolig kryptiske meldinger skrevet for å ikke klargjøre, men tåkelegge).

Hvorfor sover BGL i timen Georg, det er ikke bare han som eier aksjer, men makan til ovenfra og ned holdning skal man lete lenge etter.
Han har et lederproblem han hitil later som ikke eksisterer.
Les nøye Georg med rynket panne:
De største meglerhus i landet rynker på nesen og sier.
Vi føler oss totalt utrygge på fakta i selskapet.
Vi opplever ting som indikerer at ikke alt tåler dagens lys.
Vi kan ikke forholde oss til noen som sender ut motstridende signaler til analytikere og markedet.
Så stiller jeg dem spørsmålet mangler dere tillit til lederene i selskapet, og da kommer et utvetydig ja!!!!!!!!!
.
La oss holde påstander og fakta i fra hverandre.
Når du så oppglødd forteller at BGL ikke solgte PDR på nok 50, pga han var lojal mot de andre aksjonærene, så står vi tilbake og spør;
Fleip eller fakta, vi har ingenting som kan verifisere denne påstand, ergo verdiløs informasjon i så hensende.

Så lager du topic og sier at OCR skal du vurdere på 20 nok.?
Du misteer respekt med slike påstander Georg, hos brorparten av dem som kan gange og dele med hele tall.
Ikke du selv engang kan tro på slikt tøv.

Jeg som aksjonær har tydelig fått erfare at BGLs manglende tillit koster så det svir........for meg selv og mine investeringer.
Det er jeg ikke likgyldig til og grunnen er enkel "Jeg er ikke en bløffmaker" som makter å sitte her og skrive hurra hurra fortellinger fordi jeg kan tjene på det selv.
Jeg har et syn jeg står ved i tykt og tynt, for følger ikke folk spillereglene så "KAST DEM UT" hvem de nå enn er.

Dette gjorde de meglerhus som BGL bare smilte dumt til:
De nedgraderte både DNO og PDR, på manglende tillit til ledelsen.
Det fikk jeg som aksjonær betale for, og slikt gjør meg forbannet.
BGL sitter der han sitter for å ivareta mine interesser, det er han betalt for, og da er det er faaen ikke omvendt Georg.

Småforbannet.
Shogun.
teo
11.03.2001 19:17
#77

Endre
Georg,

Jeg har ingen problemer med a se at B.Skeie har beriket seg pa OCR, men i motsetning til deg (ditt forhold til BGL) vil jeg ikke forvare alt han gjort. BS har imidlertid ogsa vist i praksis at han ”deler med seg” bla i forbindelse med utbytte betaling og uskilling av Sinvest.
At du kan akseptere BGL sin opsjonsording i DNO er komplett uforstalig for meg da du virker a vare en serios og kunnskapsrik person. Det BGL gjorde her er noe av den mest alvorlige ”voldtekt” av andre nokkelpesroner i DNO og aksjonarers interesser som jeg i mitt 20 ars aksjeier liv har opplevd.
Det finnes ingen unnskyldning for dette og min tillit til denne personen er derfor pa et lavmal. Det vil ta lang tid a rette opp dette med ny tillit i markedet. I tillegg har apenbart selskapet og deres aksjonarer lidd under dette.

Forovrig kan det jo ogsa vises til historien om salget av Petrolia som er beskrevet av Xena ovenfor. Det viste seg vil ikke a vare sa gunstig for PDR som du antydet allikevel ?

Forovrig syns jeg det vil vare interresant a hore ditt syn pa risikoen med at PDR sa apenbart er avhengig av denne personen, ref mitt innlegg ovenfor.

mvh
Teo
Shogun
11.03.2001 19:58
#1070

Endre
Re PDR/BGL.

Er det noen som kan lukte god gammel Fred Olsen omsorg for sine aksjonærer.
Vi er tydeligvis en hel del aksjonærer som nå står i fare for å bli beriket med denslags likebehandling han er viden kjent for.
Kjøp hele dritten gratis på bunnen er hans motto, så kan vi heller legge ut en emmisjon til "melkekyrene" når vi trenger risikopenger.
Går det galt, ja da skal vi kjøpe det oxo på bunnen....slik går det oxo bra.(ref first olsen tankers)
Fantastisk, men jeg ser rødt bare jeg hører navnet.
Mannen hadde egnet seg udmerket i et diktatur.
Det frie marked gjøres av ham om til et skambegrep.
Derfor er det lysår i mellom VEK i hans selskaper og selskapets markedsprising.(billigere enn noen andre på børsen Georg, merk deg det, for det har faktisk en helt åpenbar grunn, som aldri kommr frem når man regner på tallene )

Shogun.
[Endret 11.03.01 21:04 av Shogun]
georg
11.03.2001 20:14
#1807

Endre
teo
Jeg tror ikke denne diskusjonen vil resultere i at vi blir særlig mer enig enn hva vi allerede er. Når det gjelder BGL sin betydning for PDR og DNO så ser jeg den som svært viktig. I klar tekst så mener jeg at mye av vekstkraften i begge selskap ville blitt forringet uten ham. At markedet ser anerledes på dette er greit. Jeg er imidlertid overbevist om at når det gjelder dette punktet så er markedet på villspor.

Men teo egentlig så er det jo bare å vente å se hva som skjer fremover. For min del så har jeg ingen intensjon i det hele tatt om å satse på andre enn DNO og PDR fremover. Med untak av en liten dash FDR. Det er imidlertid også andre offshoreaksjer som er spennende og dette gjelder slik jeg ser det både SME og FOE.

Når det gjelder OCR så har jeg sikkert vært ute og inne 10-15 ganger de siste årene. Pris og risikobildet forandres kontinuerlig og jeg tror faktisk jeg har truffet med mine kjøp og salg hver eneste gang. Utrolig men sant. Slik risikoen i OCR er for øyeblikket d.v.s totalt umulig å bedømme så er ikke dette en aksje jeg vil være i og heller ikke med grunnlag i noe som helst kan anbefale noen å kjøpe.

Det betyr ikke teo at det ikke kan komme informasjon som forandrer på dette bildet, men per i dag er kjøp ren spekulasjon på forhold som er utenfor OCR sin kontroll. Hva det vil koste å få ferdig riggenen er også kun gjettverk på dette stadiet. FGL er ikke engang villig til å ta ansvar for kvaliteten på arbeidet som er gjort slik jeg forstår situasjonen. Med andre ord, feil som oppdages under testing vil ikke de ta ansvar for og det er de da heller ikke i stand til.

PS. Jeg har forøvrig blitt fortalt at BGL har forutsett nettopp dette i over ett år noe for såvidt jeg har gjort selv også men fra tid til annen ettersom det har kommet informasjon fra OCR som har tydet på at alt har vært greit så har jeg begynt å lure. Jeg er imidlertid glad for at jeg ikke gikk inn og kjøpte OCR på 60 når OCR gikk ut og lokket med kontrakter og markedet ble litt oppildnet av dette. Når det gjelder informasjonen fra PDR så synes jeg den stort sett er helt adekvat og dekkende. De pleier ikke gå ut og love gull og grønne skoger når de ikke har grunnlag for det.
teo
11.03.2001 23:18
#78

Endre
Georg,

Du er sannelig uforbederlig i din tro pa BGL. BGL na ogsa som ”spåkone” og sannsiger om OCR sitt utkomme hos FGH. Kanskje BGL da ogsa burde forutsett problemene med Artic og ulykken med BOP’en.
Det enkleste form for sannhet er ”hva var det jeg sa”. Det har vart mange som var kritisk til OCR sin kontrakt hos FGH. Alle har visst at OCR var gambling, derfor var/er potensialet stort og fallhoyden like sa. Jeg tror ytterst fa som folger med pa dette forumet ikke har vart klar over dette. Gradigheten er imdlertid ofte storre enn fornuften i slike tilfeller.
Jeg gikk selv inn pa ca 33 kr varen 2000, solge 50% for 61 noen uker siden og har i dag fortsatt en fin gevinst selv om det siste kursfallet foles som et bittert tap. Jeg akter imidlertid a bli sittende med mine resterende OCR’er da jeg fortsatt har tro pa et positivt utkomme av disputen med FGH.
mvh
Teo
steint
11.03.2001 23:27
#188

Endre
teo,

du gir inntrykk av å vite hva du skriver om; har du tro på å kjøpe ocr på dagens (fredagens kurs)?

teo
11.03.2001 23:35
#79

Endre
Steint,

Som jeg skrev tidligere er OCR en risiko aksje. Det ma du ha helt klart for du vurderer inngang. Jeg har selv lagt meg pa kjop pa 40. Potensialet slik jeg ser det er opp til ca 60 og ned til ca 30 pa et par maneders sikt.
Skal du ha litt mindre risiko, men samtidig vare eksponert mot OCR bor du ogsa vurdere HYDB.

mvh
Teo

Shogun
12.03.2001 12:44
#1074

Endre
OK
La oss nå håpe at den stigende kursen i OCR får det til å klarne bitte litt i hodene på Georg og Proffitwarning.
Turen til 20 nok bele jaggu kort, ikke sant Georg.
Den skal ikke kaste sten som sitter i glasshus.

HE..HE..

Forskrekket
Shogun
georg
12.03.2001 13:52
#1811

Endre
Shogun
Hvor OCR kursen skal havne etter hvert har jeg i dagens situasjon ikke noe kvalifisert formening om. Det jeg imidlertid har en formening om er hvor den må for å friste meg slik situasjonen nå er. Som du helt sikkert har oppfattet så er det da også det jeg har utalt meg om. Jeg kommer imidlertid til å følge med fremover og jeg er spent på hvordan de vil få til effektivt arbeid fremover og hvordan FGH klarer og har vilje til å motivere til effektivitet så lenge de får betalt time for time. Det som blir mest spennende er imidlertid å se hvordan status blir etter at sjøprøver etc er gjennomført. Får håpe at kvaliteten på arbeidet som er gjort på FGH er god. Hvis ikke så kan dette komme til å ta lang tid. Men igjen jeg skulle ønske disse riggene nå kunne bli ferdige å komme seg ut i arbeid. Hele prosjektet er jo egnet til å skremme vannet av offshoreinvestorer og legger en demper på hele markedet generellt.
addict
12.03.2001 15:16
#142

Endre
Det skal investeres mye i olje i fremtiden. Offshore virker som en trygg havn når det raser på alle kanter.
Artikkel i børsavisen hevder at 1000 milliarder skal investeres de neste 10 årene.
addict


[Endret 12.03.01 15:20 av addict]
georg
15.03.2001 11:11
#1818

Endre
I følge dagens avis så har OCR adm+finanskostnader på 45 millioner kroner i måneden. Dette utgjør ca 170.000 Usd/dag.Det er grunn til å registrere at for de kostnadene OCR bruker per måned (ex byggekostnad og drift når riggene er i arbeid) kan PDR drive i omlag ett år. Skal OCR bli en pengemaskin så skal boomen sannlig bli sterk,men det blir den nok også etterhvert. Men den virkelige pengemaskinen,det blir PDR.
ROSY
15.03.2001 11:23
#20

Endre
Georg
Forstår jeg deg riktig blir OCR pengemaskin nr. 2,
etter PDR. Bra.
georg
15.03.2001 11:43
#1819

Endre
Rosy
Å si noe sikkert om hvordan det vil gå med OCR i dagens situasjon er uråd å si noe om. Det kan ikke jeg og det tviler jeg på at noen andre kan heller. Pengebeløpet som påløper fra nå og til tidspunkt OCR er på kontrakt er svært usikkert slik jeg ser det. Og usikkerheten er større en det beløpet OCR har til disposisjon.

For PDR ser det nå ut til å bli plankekjøring fremover. Alle rigger på kontrakt, god arbeidskapital, god kontantstrøm og gode nye prosjekter som kan løftes kun med fremmedkapital grunnet den etablerte kontantstrømmen. Dette gir en perfekt gearing inn i et booming marked. Dette går etter læreboka for de som skal skape enorme verdier i ett booming offshoremarked. Forskjellen på PDR og noen av de andre selskapene er at de har en strategisk ledelse som har vært med på akkurat dette før.
PostmannPat
16.03.2001 19:43
#55

Endre
Georg.; Jeg har ikke vært inne i PDR, spørsmålet jeg allikevel spør meg er ; Hvorfor har ingen andre innsett dette som du er så skråsikker på når det gjelder PDR ?
Er det stor usikkehhet blant meglerhusene til ledelsen ?
Har PDR skjulte el. potensielle lik ilasten ?
Er PDR for lite strategisk "gearet" mot markedet som kommer ?
Tar det for lang tid fra i dag av til nye kontrakter/dag-rater blir etablert ?
Er det for stor usikkerhet forbundet med EK utøvelsen i selskapet ?

Jeg ser at PDR kan være interessant i dagens marked, men det er for mange "mot strøms forhold" som degenererer kursutviklingen i PDR i forhold til mine potensielle kandidater...

Hilsen offshore søkende.......doblingskandidat..

[Endret 16.03.01 23:01 av PostmannPat]
georg
17.03.2001 10:09
#1824

Endre
Postmann Pat
Det er meget gode spørsmål du stiller og jeg har lyst til å svare godt på dem. Det skal jeg forsøke å gjøre når jeg får tid. Er litt opptatt med andre ting akkurat nå. Men en kortversjon kan du gjerne få nå og den er slik.

Det er svært ofte jeg har sett at aksjer har gått både 100 og 200% på kort tid i en gryende offshoreboom. Etter at dette har skjedd blir meglerhusene interessert i aksjen og begynner å anbefale den. Jeg personelig har ikke behov for å ventet på meglerhusenes anbefaling. En liten ting er at meglerhusene gjerne vil ha ting på plass før anbefalingene gjøres. Personelig så liker jeg bedre å vurdere hvilke ting er det som vil komme til å skje fremover og vurdere aksjen i det perspektivet. Noen ganger kan dette føre til at det bommes på timing. Men når det treffer så treffer det svært godt.
hawk
17.03.2001 10:23
#384

Endre
Calgary, Alberta
In the Sunday Mercury (7 Jan 2001)

Worker dead at desk for 5 days

Bosses of an oil company are trying to work out why
no one noticed that one of their employees had been sitting dead at his
desk for FIVE DAYS before anyone asked if he was feeling okay. George
Turklebaum, 51, who had been employed as a geologist at an oil company
for 30 years, had a heartattack in the open-plan office he shared with
23 other workers. He quietly passed away on Monday, but nobody noticed until
Saturday morning when an office cleaner asked why he was still working
during the weekend.
His boss Elliot Wachiaski said "George was always the first guy in each
morning and the last to leave at night, so no one found it unusual that
he was in the same position all that time and didn't say anything. He
was always absorbed in his work and kept much to himself. Besides he was a
geologist, they never really do much anyway." A post mortem examination revealed
that he had been dead for five days after suffering a coronary. You may
want to
give your co-workers a nudge occasionally!


Var han overabeid?Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS