"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Amerikanerne vil ha offshore
Amerikanerne vil ha offshore
georg
07.03.2001 19:17
#1771

Endre
Amerikanske offshore aksjer har steget 40 % siden begynelsen av desember og Philadelphia Oil Service Index har etablert en sterkt stigende trend. Trenden fortsetter oppover også i dag.

Amerikanske offshoreaksjer er priset ca dobbelt så høyt som norske basert på nøkkeltall, men det synes ikke å dempe apetitten. Årsaken til dette er at amerikanerne har sett at offshoreselskaper står foran en spesiell situasjon som vil gjøre forholdene fantastiske i lang tid fremover og vi har foreløpig ikke sett de virkelige konsekvensene av dette. Det er i denne situasjonen helt underlig å være vitne til det norske aksjemarkedet hvor svært mange offshoreaksjer kun er priset til en brøkdel av prisingen ved forrige topp. En topp som i utgangspunktet ville blitt mye høyere hadde ikke asia krisen rammet verden.

Det at en del norske offshoreaksjer er priset så lavt har i noen tilfelle selskapspesifikke årsaker. I andre tilfeller er det ikke gode grunner for prisingen. Det hyggelige med situasjonen er at oppsiden er meget stor. Dersom ikke det norske markedet vil sørge for at de norske offshoreaksjene blir priset mer på linje med de amerikanske så vil ett av to skje.

1) Amerikanske og andre utlendinger vil starte å presse opp prisene på norske offshoreaksjer.

2) Amerikanske offshoreselskaper vil presse opp prisene ved at de norske vil bli gjenstand gfor oppkjøpstilbud.

Det mest sannsynlige er at det kommer til å skje basert på en kombinasjon av begge deler. Får bare håpe at nordmenn våkner før det blir for sent slik at prisene ikke blir alt for lave. Det hadde også vært hyggelig om norske selskap får bruke boomen som vil vare i mange år på å utvikle seg videre og at de ikke blir kjøpt opp før boomen er skikkelig i gang..
Lim Gordon
07.03.2001 19:26
#418

Endre
Hvorfor skal all virksomhet her i landet selges til utlandet? Er det fordi vi blir svette av å ta et tak og heller vil ha en alderdom i syden, fri for stri og ståk?


Lim*

highhope
07.03.2001 19:35
#295

Endre
Eh, ikke for å forstyrre, men vi har nå faktisk offshoreselskap som har gått tildels mye mer enn 40% her også siden desember.
Det gjelder bare å være våken og følge markedet.
Ingen grunn til sitte st.by. i ett selskap og håpe og håpe mens andre raser oppover.
Timing er viktig og de kløktigste kan få med seg mange oppturer.
Utmothavet
07.03.2001 19:47
#322

Endre
Re; Lim Gordon
Ee viss skipreder sa på TV for noen dager siden, "det er for lite kapitalister i Norge, derfor var det ingen i Norge som kunne konkurrere med det Canadiske selskapet". Dette gjaldt Ugland.

Dersom vi Normenn ikke er villig å betale for aksjene i forhold til det Internasjonale markedet er villig til, blir vi om kort tid "ryddegutter" for dem som har kapitalen...... Det er valg til høsten..... valget er vårt......

georg
Liker den fine utviklingen innen oilservice, flere dager gjevn fin oppgang, for en dag med testing av nivået, for så en ny gjevn stigning. 2001 vil bli et rekord år for næringen, og dertil øker flåtens verdi daglig.
blink
07.03.2001 19:48
#127

Endre
Re Georg
Har påpekt det samme for noen uker siden, og er selvfølgelig helt enig.
Et ekstra moment her tror jeg er dollarkursen og faren for svakere økonomi i USA sammen med kommende sterkere økonomi i Asia. Dette tror jeg kan føre til svekkelse av dollaren.
Amerikanerene kan gardere seg mot dette med å kjøpe utenlanske aksjer. Hvilke aksje vil de da kjøpe ?
Offshore naturligvis, som de allerede har satt fokus på.

blink
georg
07.03.2001 22:17
#1775

Endre
Amerikanerne synes virkelig å ha fått los nå.
Lim Gordon
07.03.2001 23:50
#420

Endre
Re Utmothavet,

Skulle ønske jeg var kapitalist, så jeg kunne kjøpt opp noe, men dette går alt for langsomt! Ellers min honnør til deg for å holde liv i HAV topic'en med god informasjon. Går alt som det ser ut til, kommer det til å bli en glimrende foretning.

Lim*


georg
08.03.2001 08:19
#1780

Endre
De norske oljeselskapene ser også ut til å fått tilbake fremtidstroen og innser at de har for lite folk. Det er bra da har de i det minste kommet på riktig spor og panikken som oppsto når oljeprisen dippet synes å bli i ferd med å legge seg.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS