"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > STP: Hva slags "spill" foregår her...?
STP: Hva slags "spill" foregår her...?
Django
21.03.2001 15:18
#322

Endre
DataMann
21.03.2001 16:07
#134

Endre
Det kalles børs, og er en markedsplass hvor aktørene kan kjøpe og selge aksjer. Kursen bestemmes ut i fra tilud/etterspørsel, hvor disse kriteriene bestemmes ut fra hvor stor tro aktørene har på at selskapet vil tjene penger i fremtiden, og på den måten tilbakeføre endel av overskuddet i form at utbytte til aksjonærene.

Selskap som STP har fortiden liten tillitt i markedet, og de fleste tror at sannsynligheten for at de skal tjene penger er relativt liten i den nærmeste fremtid.
eigthtimes
21.03.2001 16:13
#69

Endre
Jeg har tidligere gitt uttrykk for, at det er urealistisk å anta at STP kommer til å sitte på markedet. At de kommer til fortsatt å svi mange investorkroner av på å prøve, er sannsynlig.
Å tro markedet ikke er konkurrenseutsatt er naivt, og etter mitt syn vil marginene for å tjene på et konsept med å annonsere stillinger på interenett ikke være større enn i tradisjonell avisvirksomhet.

Min konklusjon: Ingen interesse for STP før kurs 0,75-1,0
og et regnskap med overskudd.
DataMann
21.03.2001 16:25
#135

Endre
Re eight....

Vel, potensiale for stillingsannonser i aviser er vannvittig stort. Hva tror du det er aftenposten skor seg på ? Vet du hva en middels stor stillingsannonse koster ?

Om det er noen form for butikk som egner seg for internett, må det være stillingsannonser. Her blir all form for 'varer' behandlet via nettet, og man er ikke avhengig av å sende via posten, eller at folk skal betale for tjenesten. Hele cluet med dette er at det er bedriftene som betaler, og det er de vant med. Jeg har snakket med flere bedrifter som er kjempefornøyd med de tjenestene som STP har ydet, og de har rask fått tak i de folkene de har trengt. Problemet slik som jeg ser det, er at STP brenner for mye penger, ALT for mye, og de er dermed i ferd med å grave sin egen grav. I tillegg har de også vært meget slepphente med opsjoner til egene ansatte og styremedlemmer, alt for agressiv markedsføring i feil media. Problem nr. 2 er at denne tjensten lett kan utkonkurreres dersom en eller annen starter en GRATIS tjeneste (for annonsører), ved at man f.eks. tar inn vanlige annonser på sidene istedet.

OK, det var det. Nasse går nå rett til himmels, så jeg tror STP'ere kan sette seg rolig tilbake. (Jeg har ikke noen, men var fristet på 4.60)
jonnis
21.03.2001 16:47
#24

Endre
Jeg sier bare aetat. Der er det gratis og det vil det fortsette med. Så hvorfor skal man betale masse for stillingsannonser hos stepstone når man kan ha det gratis hos aetat.

Denne situasjonen er kanskje unik bare i Norge, jeg vet ikke.

Jeg likte det bedre før da det het Jobbshop. Det sier hvertfall litt hva de driver med.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS