"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Expert Eilag ASA med rekordresultat i 1. kvartal
Expert Eilag ASA med rekordresultat i 1. kvartal
mrglue
09.05.2001 12:25
#106

Endre
Expert Eilag ASA legger frem tallene for 1. kvartal 2001 fredag den 11. mai. I den forbindelse er det kanskje på sin plass med litt diskusjon og analyse av konsernet.

Etter et år med restrukturering i 2000 forventes det et markant bedre år for EXP i år, med økt fokus på lønnsomhet og kostnadsbesparelser. Det ser ut som om den nye adm dir Trygve Holtskog (tidligere ICA og Hakon) har klart å sette fart på Expert delen av konsernet og det lover godt for 2001. Samtlige leverandøravtaler ble reforhandlet ved årskiftet og med nytt stormarked i Drammen og overtagelsen av Expert på Hamar øker også omsetningen i egeneide butikker. Det er jobbet mye med samkjøring av kjedeprofilen der Expert har tatt mer kontroll over detaljistleddet i sine hundreder av butikker. Omprofileringen av Bonus kjeden til Expert Bonus bør også slå positivt ut for selskapet, samtidig som etableringen av Expert Global Inc i 2000 bør styrke innkjøpssiden. Antar at omsetningen for Expert Norge vil ligge over 700 millioner for 1. kvartal med et resultat på ca. 35-40 millioner.

For Eilag Teknikk har oppkjøpene i siste halvdel av 2000 allerede begynt å påvirke omsetning og resultat, med en omsetningsøkning på 60% i 4. kvartal 2000. Det må forventes videre bedring og fordeler da integrasjonen av de nye selskapene blir fullført. Avtalen med ABB (Verdi 100 mill) og samarbeidet med VVS Kjeden Comfort bør slå ytterligere positivt ut for selskapet. Estimerer omsetning opp mot 500 millioner for Eilag Teknikk med resultat ca. 10 millioner.

Videre dette året er selvsagt den forestående fusjonen med Expert Danmark høyt prioriert. Det kan også være aktuellt med et oppkjøp av FONA kjeden i Danmark for ytterligere å styrke posisjonen. Planer om sammenslåing med Expert i Sverige og Finland foreligger også men på noe lengre sikt. Man kan vel også forvente at samarbeidet med COMFORT kjeden etterhvert vill føre til et oppkjøp eller fusjon, da EXP har en målsettning om å ta 20 % av VVS Markedet innen 2003. Ytterligere oppkjøp av Expert butikker/stormarkeder bør også kunne forventes.

Aksjekursen til Expert Eilag har lenge skuffet etter introduksjonen på hovedlisten i fjor. Med lempning av bindingstid for tidligere aksjonærer, og dermed flere aksjer tilgjengelige bør vi kunne se en volumøkning i tiden fremover. Det merkes at Avanse og Tine har kjøpt seg opp i EXP i det siste, samt at det har vært endel innsidekjøp (blant annet adm dir Holtskog). Selskapet har også endel egne aksjer som vil kunne brukes som vederlag ved oppkjøp/fusjon. Styret har dessuten fullmakt til å utstede opptil 8 millioner nye aksjer, til samme formål. Kontant beholdningen i selskapet var 118 millioner, samt ubrukt kreditt/lånemuligheter på nesten 800 millioner den 31.12.00.

Tror Expert går mot sitt beste 1. kvartalsresultat noensinne og oppnår en omsetning på 1 200 millioner (hovedsaklig pga av økt omsetning i Eilag Teknikk). Forventer resultat på opp mot 50 millioner. Koblet med økningen i omsettelige aksjer og kommende fusjoner/oppkjøp bør det ligge an til et meget bra år for EXP aksjonærer, og jeg har et kursmål på 60-70 kroner i løpet av 2001.

Kommentarer?

Mvh,

MrGlue
mrglue
09.05.2001 13:18
#107

Endre
NTE Allianse velger Eilag Teknikk

(Oslo, 9. mai 2001) Eilag Teknikk AS har inngått en
kontrakt om leveranser av elektromateriell til NTE
Allianse, som er en divisjon av Nord-TrøndelagE
lektrisitetsverk AS. Kontrakten innebærer årlige leveranser
på nærmere 50 millioner kroner de neste tre årene.

Med denne kontrakten er Eilag Teknikk blitt hovedleverandør
til NTE Allianse og har styrket sin markedsposisjon i Midt-
Norge vesentlig. NTE Allianse ent eknisk entreprenør som
driver blant annet installasjon innenfor områdene elektro,
klima, rør og IKT.

Eilag Teknikk er Norges ledende leverandør av
elektromateriell til profesjonelle brukere. Selskapet
forventer en omsetning på nærmere to milliarder kroner i
år. Eilag Teknikk er en del av konsernet Expert Eilag ASA,
som også omfatter butikkjedene Expert og El-Kjeden.

- - - - - - - - - - - - - -- - - -- - - -- - - - - - - - - -- - - - - - - - - -

Expert Eilags Totale omsetning ser ut til å kunne øke fra omlag 4.9 milliarder i 2000 til over 6 milliarder i 2001.

Mvh,

MrGlue
590mannen
09.05.2001 13:26
#212

Endre
Jeg har en kommentar :

EXP er et drittkjedelig selskap !


I tillegg er det for mye der vi ikke vet. At det tjener penger , er jo åpenbart , men det er nok noen skjeletter i skapene også , tenker jeg. Så der venter vi litt.

Jeg tenker f.eks på anklager om pris-samarbeid osv m/ muligheter for inndragninger av millionbeløp.

Det klarer seg for meg. ( Mumbo-Jumbo firma)


mvh

590
Tor2
09.05.2001 15:52
#19

Endre
Det var mange som mente at Elkjøp var et kjedelig selskap
også.
Bare vent til Expert også blir kjøpt opp så blir det nok bra avkastning
Jake
10.05.2001 00:08
#22

Endre
Jeg tror det er svært lite skjeletter i skapene i EXP. Når det gjelder påstandenom prissamarbeid tror jeg dette er mer et behov fra pristilsynet til å vise seg frem. En lignende sak hadde de mot de samme aktørerene i 1996 og vi har ikke hørt et pip etter det!!!
molikk
10.05.2001 01:57
#23

Endre
Det er nok ingen skjelletter i skapet som jeg kjenner til.
Ommstruktureringen som Trygve har kjørt i gang er bra.
Men de gir nok ingen resultater før 3 eller 4Q.
En ting er sikkert dette er et solid selskap som, i fremtiden, kommer til å produsere.
mrglue
10.05.2001 11:59
#108

Endre
Jeg tror ikke du trenger å vente til 3. kvartal for å se resultatene av omstruktureringen.

Når det gjelder påstandene om prissamarbeid så kan det godt være noe i disse, men det er verdt å merke seg at hele bransjen er anmeldt og at det er Eilag Teknikks to argeste konkurrenter som nevnes som hovedsynderne. Det kan jo i beste fall bety større markedsandeler for Eilag Teknikk som er store nok til å klare en bot eller to, spesiellt med et gigantkonsern som Expert Eilag i ryggen.

I morgen ser vi kjempetall fra Expert Eilag

Mvh,

MrGlue
590mannen
10.05.2001 12:15
#218

Endre
Heh heh javel javel...man kommer på banen ser jeg.

Jeg ønsker dere lykke til. Expert tjener nok penger nå , jeg tviler ikke på det.


Likevel tror jeg ikke på noe stort kurshopp på aksjen.

For deres skyld , så får vi håpe jeg tar feil.


mvh

590
kulå
10.05.2001 21:59
#1

Endre
ja imorgen kommer det første resultatet etter oppkjøp og omprofilleringen .dette blir bra med økt omsettning og bedre marginer dette blir et spennende år for expert
mrglue
11.05.2001 08:25
#110

Endre
Ja så var resultatet klart.

Beste resultat noensinne.

Øker bra selv i et noe svakt marked i 1. kvartal.

Flere nye stormarkeder på vei.

Enda mer fokus på lønnsomhet

Positive utsikter

46% EK andelMye positivt i rapporten så det blir forhåpentligvis en god dag for gamle og nye EXP aksjonærer....

Mvh,

MrGlue
Tor2
14.05.2001 10:41
#20

Endre
Eilag Expert fortsetter oppover
Begynner aksjen å bli interessant???
Noen som har noen kommentar???
mrglue
15.05.2001 12:56
#112

Endre
Trenden fortsetter som ved tidligere resultatfremleggelser. Insiderne er raskt på banen og gjør større eller mindre kjøp, så snart karantene perioden ved fremleggelsen er over.

Selv om det i dagens ordrebilde kun er på tale med små poster, er det verdt å legge merke til at kjøper ligger over høyeste omsatte, og at det ikke finnes noe større volum for salg før en går opp i kr 50.

Expert kommer, sakte men sikkert......

Mvh,

MrGlue
Reinvest
30.05.2001 20:32
#33

Endre
saxHandel

--------------------------------------------------------------------------------
Expert
Gjest


--------------------------------------------------------------------------------
Expert plukker i det stille poster tidlig om morgenen utenfor børs, uten å være kursdrivende. Samtidig plukkes det relativt stor poster på slutten av dagen - igjen uten å være kursdrivende.
Altså; her er possisjonerer Expert seg i egen aksje, samtidig er det også noen andre som gjør akkurat det samme. Hvorfor?

50% økning i netto driftsresultat i 1Q 2001. Aksjekursen ligger 20-25%under introduksjon til børs for drøyt ett år siden. Den prises til en PE som er en tredjedel av Elkjøp før de ble kjøpt opp og en fjerdedel av oppkjøpsprisen.

Konklusjonen er at noe vil skje med prisingen, spørsmålet er når og hvor meget og hva som vil trigge dette, fisjon, fusjon oppkjøp?

Trolig vil man se et helt annet selskap etter at aksjebindingene er borte (senest 13 april 02), egentlig ingen grunn for at det skal være så lenge til det skjer. Skjønt for de som ligger å plukker små store poster på slutten av dagen gjør det sikkert ingenting, for de har det ikke travelt.

Hvor går expert aksjen fremover? Sakte men sikkert oppover.
Tips:
3Q 01 - 62,-
1Q 02 - 72,-
2Q 02 - 82,-
1Q 03 - 120,-
Underveis vil fisjon/oppkjøp kunne forryke tidsplanen for verdiutvikling.

Det fine med expert er at selskapet alltid har levert. Historiske tall gjennom nittitallet bekrefter det, selskapet leverte bedre resultater en Elkjøp stort sett gjennom hele nittitallet og da snakker vi kroner i driftsresultat.

Gammel økonomi, lav rissiko og god inntjening - klart det skal gå bare en vei.--------------------------------------------------------------------------------
30/ 5/01 16:10
Dette innlegg er lest 8 ganger et fra Hegnar børsforumStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS