"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > OCEAN RIG - etter emisjonen
OCEAN RIG - etter emisjonen
Camelon
15.05.2001 13:48
#1134

Endre
Det eksisterer en halvdød topic om OceanRig, men jeg mener det kan være greit med en ny.

Om OCR har stø kurs mot 100++ er det sikkert delte meninger om, men flere og flere ser potensialet som større enn risikoen i tiden fremover. En gjennomført og vellykket emisjon, med påfølgende etteremisjon for småaksjonærer, har holdt igjen kursen - på et naturlig nivå like i overkant av emisjonskursen.

Hvilken utvikling kan vi regne med i tiden som kommer?

Vi er fortalt at krengeprøvene er positive og gikk faktisk fortere enn antatt. Bingo 9000-1 er snart på dypt vann for montering av trusterne. Man snakket vel for en tid tilbake om 4-6 uker med sjøtesting. Det ville forundre meg stort om Skeie vil ha en topp moderne rigg stående til pynt ute på dypt vann, og derav regner jeg det som nesten sikkert at det foreligger en kontrakt når sjøtestene er ferdige.

Videre informerte "AD" om at 1000 mann arbeider for fullt på Bingo 9000-2, samt at man denne gangen kjenner til feil, mangler og vanskeligheter fra arbeidet med den første riggen - noe som er ganske naturlig. Denne riggen har Ocean Rig allerede kontrakt på.

Ocean Rig har i tillegg 2 baredecks stående i Asia. Disse har vært diskutert mye, og vurdert fra alt til å være ubrukelig skrapstål - til eventuelle erstattere til Petrobras sunkne produksjonsrigg. At understellene er verdiløse er nonsens, og det er vel innlysenede at OCR-ledelsen arbeider med hva man skal nyttiggjøre seg av disse. Noen har svevende tanker om pakkeløsninger for hele Bingo-pakka. Dette ville eventuelt være et godt stykke frem i tid, og emisjoner må vel til for en gjennomføring av dette.

Så har vi markedet som OCR skal operere i. Riggmarkedet. Det enes mer og mer om hvordan tempen til riggmarkedet er - og da gjenstår bare et spørsmål:

Er OCR et godt kjøp på dagens kurs?
PostmannPat
15.05.2001 14:02
#113

Endre
OCR er en meget bra investering per dagens kurs.
Det er mange som skyr OCR etter den negative historikken til selskapet. Min overbevisning er at det er få småaksjonærer som har tjent / kommer til å tjene penger på selskapet hvis man ser bort fra de som fortsatt har tro på at OCR er et kjempescoop på dagens kurser.

Stålprisen er ca. 70 kr. pluss den premien et selskap vil gi for å få rigger i dag. Går utifra at et eventuelt førstegangsbud /fremstøtr vil ligge på 100-110 kroner.

Starter man en bud runde på selskpaet må man være såpass høy i pris at man skremmer bort andre potensielle konkurrenter. Dvs et bud bør ligge slik at det ikke er lønnsomt for en konkurrent å by 10.20% mer.

klipperen
15.05.2001 14:20
#307

Endre
Ja, i morgen formiddag kommer det vel frem en del flere momenter som taler for at OCR er en god investering på dagens nivå.
flowline
15.05.2001 14:24
#11

Endre
Det er jo hyggelig å se at FOE på generalforsamlingen ønsker å be om lov til å gjøre en kjempeemisjon på inntil 50% av opprinnelig aksjekapital for å styrke satsingen ytterligere i offshoresegmentet. Her har vi en mulig budgiver. Smedvig har også bedt om en emisjon + at de har penger etter salget av West Delta. Disse to norske + noen US selskaper tror jeg før eller siden vil komme med ett bud på OCR.
PostmannPat
15.05.2001 14:57
#114

Endre
Smedvig ville passet bra. 1 aksje i Smedvig per aksje i OCR.
På kort sikt skal Smedvig opp på 100-110 nivå. Smedvig vil synergisk gå opp i 150 før Jul. Smedvig har en annen aksjonærpolitikk enn FOE. Selskapet har ytterligere en helt annen status i boremarkedet / kundekretser.


klipperen
15.05.2001 15:14
#308

Endre
Kan se ut som Orkla har hevet seg på kjøperen, sammen med Fearnley i dag. Skal tro hvem Fearnely har drevet og sanket aksjer for i det siste....... Kanskje bare en ren posisjonering for seg selv, før en positiv analyse slippes....?
Kanskje 'løpegutt' for en større aktør ...?

Har vi hatt noen større endringer på aksjonærsiden i det siste ?
Litt paradoksalt å se, at det i lengre tid nå har vært Pareto som er den største selgeren, hvorfor ...???
x
16.05.2001 11:43
#100

Endre
CR:TROR KONTRAKT FOR RIGG 1 BLIR PÅ CA 1 ÅR, OPSJON 8 MND
Oslo (TDN Finans): Ocean Rigs eventuelle fremtidige kontrakt på rigg nr. 1
i Angola vil være en fast kontrakt på rundt et år med en opsjonsperiode på
åtte måneder. Dagratene ventes å reflektere markedsprisen.

Det fremgikk på en presentasjon onsdag.

-Vi håper kontrakten er på plass om en til to uker, sa administrerende
direktør Christian Huseby i Ocean Rig.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS