"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Stor kontrakt til Screen Media
Stor kontrakt til Screen Media
Telegrafen
09.07.2001 12:39
#184

Endre
Men hvor noteres de? Jeg finner dem hverken på hovedlista, smb-listen, eller den unoterte listen.

Er det noen som vet noe mer om dette selskapet?

På forhånd takk for svar!
TorEK
09.07.2001 14:28
#759

Endre

Er ikke registrert noen plass!

Ingen aksjer registrert på OSE som matcher
Ingen aksjer registrert på NASDAQ som matcher
Ingen aksjer registrert på AMEX som matcher
Ingen aksjer registrert på NYSE som matcher
Ingen aksjer registrert på Frankfurt som matcher
Ingen aksjer registrert på Stockholm som matcher
Ingen aksjer registrert på FOND som matcher
TorEK
09.07.2001 14:33
#760

Endre
Ny, norsk trådløs sofa-PC vil koste mindre enn 5000 kroner


Av Einar Ryvarden

Publisert 04.11.99 13:24

Oslo (04.11.99) - Det ukjente norske teknologiselskapet Screen Media har utviklet en enkel Linux-basert trådløs Internett-terminal. Selskapet regner med at prisen skal ligge rundt 5000 kroner.

Lille norske Screen Media sitter i førersetet i utviklingen av en ny type trådløs Internett-terminal som kan bli svaret hele databransjen leter etter: Hvordan skal du kunne bruke Internett på kjøkkenet og i so****?

En lang rekke selskaper har forsøkt seg med lommemaskiner, tastaturløse PCer og mobiltelefoner. Freepad samler en rekke av disse teknologiene for å skape et nytt produkt. Det som gjør produktet mulig er den nye versjonen av den trådløse standarden DECT. DECT DMAP, som gir datakommunikasjon i tillegg til vanlig telefoni. Standarden lanseres i dag under et møte i Paris.

Dect DMAP vil gi langt raskere og billigere trådløs surfing enn fks. WAP og satellitt-baserte tjenester.

Mannen bak ideen er Carl Henrik Janson, tidligere ingeniør i Alcatel, mellomleder i Telenor Bedrift og utbyggingssjef i Telepost.
Dette er Freepad
Freepad er basert på en ny versjon av dagens trådløse telefonsystem - DECT. Freepad vil bli levert med en DECT-basestasjon og la deg surfe med telefon eller ISDN-linjen du kobler til basestasjonen rundt i hele huset eller hagen. Opp til åtte Freepader kan dele en stasjon. DECT DMAP kan gi en fart på opp til 500 Kbit i sekundet, noe som vil firedobles etterhvert, og stasjonen vil kunne kobles til andre typer høyhastighetslinjer.

Freepad blir en enkel datamaskin med 16 MB minne, en prosessor og en trykkfølsom skjerm på 800 x 600 punkter (SuperVGA). På denne skjermen får du en moderne Internett-klient, et telefonsystem og andre programmer. Den første Freepad-modellen vil være noe større enn et A4-ark og mellom 1,2 og 3 cm tykk.

Første versjon av Freepad inneholder en smartkort-leser, noe som åpner for sikker pålogging, banktjenester og Internett-handel. Etter hvert vil også Freepad kunne brukes som en fjernkontroll og kobles til et videokamera for videotelefoni.

- Jeg fikk ideen til Freepad høsten 1997, men skjønte at jeg ikke kunne lage hele maskinen selv, sier Janson til digi.no. Vi har derfor inngått en samarbeid med selskapet bak DECT-protokollen, tyske Dosch & Amand. De supplerer hele kommunikasjonsdelen av maskinen mens en stor Taiwan-leverandør, som lager lommemaskiner og bærbare PCer for en av de stor amerikanske PC-merkene, skal stå for teknisk design og produksjon, forteller Janson.

Lille Screen Media bidrar med designet av maskinen og oppsiktsvekkende programvare. Både for å presse prisen og skape et stabilt produkt, skal Freepad bruke gratis-operativsystemet Linux. Det blir et av de første produktene som skal kjøre Linux fra flashminne, ikke harddisk.

Screen Media har sammen med flere norske designbyråer laget et nytt grensesnitt med Nano X, et nytt minnegjerrig vindussystem en gruppe Linux-utviklere har laget spesielt for lommemaskiner.

Det vil neppe stå Screen Media på de ferdige maskinene, men Janson forteller at Freepad vil komme i salg "i midten av neste år". Maskinen vil etter hva digi.no forstår selges til data- og teleselskaper som skal markedsføre den overfor sine kunder under sitt navn.

Fordi Freepad øker bruken av Internett-linjer og lar salgsselskapet lage Internett-butikker, tror Janson at maskinene vil bli subsidiert slik mobiltelefonen lenge var.

- I utgangspunktet vil maskinen koste under 5.000 kroner, men dette kan falle ytterligere med subsidier, mener oppfinneren.

Foreløpig har Janson bare brukt "noen få millioner kroner" hentet inn fra Statens Nærings og Distriktsutbyggingsfond (SND) og en gruppe private investorer.

- Vi planlegger å hente inn 30-40 millioner kroner, kanskje fra noen store internasjonale selskaper, forteller Janson til digi.no.TorEK
09.07.2001 14:36
#761

Endre
Neida, Screen Media skal ikke flytte til utlandet


Av Einar Ryvarden

Publisert 24.01.2000 15:06

Oslo (24.01.2000) - Screen Media mener mange norske investorer tenker kortsiktig og leter derfor etter strategiske industripartnere i utlandet.

Etter mindre enn to år er det lille norske teknologiselskapet Screen Media så å si ferdig med sin trådløse Internett-terminal. digi.no prøvde tidligere i dag maskinen i sin endelige design med nettklienten og trådløs surfing.

Freepad-maskinen er laget i samarbeid med tyske Dosch og Amand, oppfinnerne av neste generasjon av den trådløse standarden DECT. Nå holder det norske og tyske selskapet på å lage et felles selskap som skal lisensiere Freepad-designen og programvare ut til produsenter som vil lage maskinen.
Les mer om Screen:
--------------------------------------------------------------------------------
Transmeta vil samarbeide med Screen Media
Ny, norsk trådløs sofa-PC vil koste mindre enn 5000 kroner
I dag skriver Dagens Næringsliv at selskapet skal flytte utenlands fordi det ikke finner store nok investorer her i Norge. Men Carl Henrik Janson, gründer og administrerende direktør i Screen Media sier dette er litt feil.

- Screen Media skal ikke flytte til utlandet, selskapets ledelse og programvare-utviklingen forblir i Norge. Nå starter maskinvareproduksjonen, men den hadde vi aldri tenkt å gjøre i Norge. Vi inngikk i fjor en avtale med den samme taiwanske produsenten som Compaq bruker for å få laget sine bærbare maskiner, forteller Janson til digi.no.
Freepad
Freepad er basert på en ny versjon av dagens trådløse telefonsystem - DECT. Freepad vil bli levert med en DECT-basestasjon og vil la deg surfe med telefon eller ISDN-linjen du kobler til basestasjonen rundt i hele huset eller hagen. Opptil åtte Freepader kan dele en stasjon. DECT DMAP kan gi en fart på opp til 500 kbit i sekundet, noe som vil firedobles etter hvert, og stasjonen vil kunne kobles til andre typer høyhastighetslinjer.

Freepad blir en enkel datamaskin med 16 MB minne, én prosessor og en trykkfølsom skjerm på 800 x 600 punkter (SuperVGA). På denne skjermen får du en moderne Internett-klient, et telefonsystem og andre programmer. Den første Freepad-modellen vil være noe større enn et A4-ark og mellom 1,2 og 3 cm tykk.

Første versjon av Freepad inneholder en smartkort-leser, noe som åpner for sikker pålogging, banktjenester og Internett-handel. Etter hvert vil også Freepad kunne brukes som en fjernkontroll og kobles til et videokamera for videotelefoni.

Janson er i ferd med å gjennomføre en emisjon der selskapet får 30 millioner kroner fra norske investorer, men Janson savner norske investorer som kan satse stort.

- Vi og andre mindre IT-bedrifter i dagens marked kan skaffe 30-50 millioner kroner, men det blir ikke noen ny norsk IT-industri av det. Jeg savner en investor som er villig til å legge 500 millioner på bordet, slik Wallenberg gjorde med Spray-gründerne i Sverige.

- Jeg synes som det ser ut til at norske investorer er redde for å satse på maskinvareproduksjon. Kanskje det skyldes endel feilslåtte prosjekter, men mye har gått bra. Tenk på Ask og Tandberg, sier Janson.

I tillegg til emisjonen, har Screen Media fusjonert med Spekter Interaktiv, produsenten av det populære Internett-publiseringssystem Imaker.

For Screen Media skal ikke bare lage Freepad. Sammen med maskinen vil de også levere et system for å lage Internett-siden brukerne får opp når de skrur på maskinen. Screen Media håper nemlig at teleoperatører skal sponse kunder med Freepad-maskiner mot at maskinen stilles inn på en startside med lenker til forskjellige tjenester som shopping, Internett-bank, lenker og annonser.Telegrafen
09.07.2001 15:19
#189

Endre
Takk TorEK!
Du er kjapp til å skaffe informasjon! :-)
larsenlarsen
09.07.2001 15:20
#1968

Endre
Feil forum!

SEStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS