"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Enitel er konkurs
Enitel er konkurs
Buffet
04.09.2001 08:12
#20

Endre
Det opprettes et nytt Enitel der banksyndikatet gir kreditt mot å bli dominerende eier. Slik videreføres driften i teleselskapet. Dette er et forslag fra gjeldsnevnden i Enitel som kraftselskapene slutter seg til. Dermed er aksjekapitalen trolig tapt, og det går mot styrt avvikling.


Igår var kraftselskapene som var med på å etablere Enitel samlet til krisemøte på Gardermoen.

Kraftselskapene vil at driften av Enitel flyttes over i et nytt selskap, mens milliardgjelden blir liggende igjen.

- Virksomheten blir ført ut i et nytt selskap. De eksisterende aksjonærers verdier må man være forberedt på er tapt ved en gjeldsforhandlingsløsning, sier kraftselskapenes advokat Jan-Fredrik Wilhelmsen i advokatfirmaet Sørlie Wilhelmsen.

Forslaget til løsning innbærer at banksyndikatet, som har lånt Enitel 1,45 milliarder kroner, gir en driftskreditt mot at det blir en helt dominerende eier i det nye selskapet. Syndikatet ledes av banken Chase Manhattan. Driften av Enitels telenett ligger i Enitel as, et datterselskap av Enitel Holding som i sin tur er et datterselskap av Enitel asa.

Skilles driften ut av Enitel as, blir det ikke noe virksomhet igjen i det øvrige Enitel-systemet, som har en samlet gjeld på cirka 3,5 milliarder kroner. Gamle Enitel kan dermed gå mot en styrt avvikling.

Meglere i kø
Gjeldsnevnden i Enitel har gitt meglerhuset Sundal Collier i oppgave å stake ut ulike løsninger for Enitel - løsninger som først og fremst ivaretar banksyndikatets interessert. På gjeldsnevndens møte klokken 20 igår var også Sundal Collier til stede.

Det forslaget som kraftselskapene trolig slutter seg til, kommer opprinnelig fra gjeldsnevnden, ifølge kraftselskapenes advokat Jan-Fredrik Wilhelmsen.

Pareto på møtet
Hvilke forslag gjeldsnevnden har for obligasjonseierne, er uklart. Til stede på møtet på Gardermoen var imidlertid Pareto Securities. Meglerhuset jobber på eget initiativ med en løsning som innebærer at obligasjonseierne, som har lånt Enitel to milliarder kroner, får ut det som er av likvider - cirka en halv milliard kroner - i Enitel asa.

Obligasjonseiere som kom inn på kurser over 20 prosent av pålydende vil, dersom forslaget aksepteres, lide et tap. Obligasjonseiernes talsmann, Riulf Rustad, vil komme ut i null. Pareto foreslår også at det nye Enitel tilføres ny kapital.

På eget initiativ arbeider også flere andre meglerhus med å utforme alternative løsninger. DnB Markets-analytiker Ståle Bjørnstad og Tarjei Melin Olsen fra DnBs corporate-avdeling hastet igår formiddag inn i Enitels lokaler sammen med teleselskapets avtroppende finansdirektør Lasse Sørensen.

- Mange agendaer
- Gjeldsnevnden har gitt Sundal Collier i oppdrag å komme med løsningsforslag, og så er det fritt frem for andre meglerhus å presentere alternativer. Men her er det mange agendaer. Det er mange investorer på både obligasjonssiden og på aksjonærsiden som nå vil sikre sine interesser, sier konserndirektør Knut Øversjøen i Enitel.

Enitels tidligere hovedmeglerforbindelser, Orkla Enskilda og Alfred Berg, har ikke fått fornyet tillit fra teleselskapet. Tilsammen har Orkla Enskilda og Alfred Berg hentet inn drøyt tre milliarder kroner til Enitel siden mai 1998.
juma
04.09.2001 08:22
#2103

Endre
Snipp snapp snute,- så var det eventyret ute.

Å selge til bananas og lx2 for 5-10 øre var kanskje ikke det dummeste.
hunter
04.09.2001 08:48
#873

Endre
Skremmende!
Agent 007
04.09.2001 09:10
#342

Endre
Er glad jeg tok tapet og solgte meg ut på 10,- !!!
Jeg føler med dem som sitter i klisteret her, det er ikke morro!
På en annen side var signalene på hva som KUNNE skje rimelig klare allerede i Mai/Juni og advarslene både i dette foraet og i media var, i etterpå klokskapens navn, rimelig opplagte. Surt er det uansett når mistanker blir realitet.
Telenor hadde virkelig trengt en konkurrent på linjeleveranser,
men slapp unna i første omgang. Konseptet til Enitel var uansett bra, så vi får håpe noen overtar linjene deres, og kommer på banen igjen, til glede for oss forbukere.

Agent 007
Crom
04.09.2001 09:29
#3952

Endre
DnBs nye stjerneanalytiker, Ståle Bjørnstad, skal også arbeide med en løsning på eget initiativ. Bjørstad mottok flere millioenr kroner i overgangssum da han i vår forlot sin gamle arbeidsgiver Alfred Berg. Nettopp Alfred Berg og Ståle Bjørnstad spilte en sentral rolle da Enitel for to år siden overtok Telia Norge for to milliarder kroner. Telia-kjøpet er den viktisgte årsaken til at Enitel nå sitter i gjeldsklisteret.

--------------


Kan`ke noen hjelpe denne karen, da..? Ring gjerne..

Crom
Inside Out
04.09.2001 09:38
#743

Endre
Dette er for meg en nyttig påminnelse om hvor farlig daytrading kan være, spesielt med gearing. Jeg var inne i ENI et par dager før de ble suspendert, men ante etterhvert hvor farlig det kunne bli med innsats på 3x cash.

Vanligvis har jeg brukt aksjenes likviditet som indikator på hvor "trygge" de er, men ENI var jo ikke akkurat illikvid de siste dagene.

Man skal aldri satse mer enn man har råd til å tape. Enten man er kortsiktig eller langsiktig.

Jeg har tidligere daytradet ENI på nivåer godt over 100. "Nå må da bunnen være nådd..." Den eneste garanterte bunnen i en aksje er åpenbart 0.
[Endret 04.09.01 09:39 av Inside Out]
[Endret 04.09.01 09:41 av Inside Out]
[Endret 04.09.01 09:43 av Inside Out]
Spirit
04.09.2001 10:04
#82

Endre
Re agent 007

Enitel fortsetter videre, men som nyfrelst.
Gjeldsfri, bare med ny hovedeier, vil nye Enitel fortsatt være konkurrent til Telenor på Bredbåndskapasitet, fasttelefoni , diverse datacomtjenester og internett aksess til Bedriftsmarkedet. Privat-satsingen er betydelig mindre.
I tillegg er BaneTele også med i konkurransebildet på bredbåndskapasitet med sine 5000 km med fiber og tilstedeværelse i norske byer med jernbane.

Telenor har overhodet ingen interesse i at Enitel går konk. Enitel er stor kunde av Telenor. Telenor kan ikke risiskere juridiske problemer med leveringsavtaler, noe som vil skje dersom enitel stenger av tusenvis av samband til bedriftskundene.

Konkurransen jeg og du behøver er i privatmarkedet for internettaksess. Her styrer jo Telenor markedet....

Ciao
Spirit
04.09.2001 10:06
#83

Endre
Korrigerer:

Enitel i dag går konk, men driften går ikke konk.
Den bare overføres sømløst til nye Enitel.
Slik beholdes drift og sambande til kunder oppe.

Slik er min spådom.....
Crom
04.09.2001 10:13
#3953

Endre
Enitel er død- Leve Enitel !

CromStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS