"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Kjopsmuligheter etter terror-angrep
Kjopsmuligheter etter terror-angrep
langsiktig
12.09.2001 04:28
#145

Endre
Terrorangrepet paa USA er en tragedie. Fra en investors synspunkt kan det imidertid aapne seg nye muligheter. Terrorfrykten er storre enn noen gang, saa selskaper som bygger paa turisme, som RCL, bor en definitivt holde seg vekke fra. Europas borser falt styggt da ulykken ble kjent. Vi vet enda ikke omfanget av tragedien, og den er spaadd aa ha store okonomiske ringvirkninger. Flere meglerhus og viktige firmaer er direkte berort. Det vel fore til midlertid ineffektivitet i finansmarkedet. Dollarkursen er ned.
Saa kan en sporre seg: Er denne aksjonen saa odeleggende paa okonomien? Problemet er forbruker tillitten. Den har holdt seg stabil gjonnom det siste aars nedgang i den amerikanske okonomien. Enkelte frykter naa at amerikanerne skal miste tillitten til okonomien og redusere forbruket betyedlig. Dette tror jeg ikke vil skje.

Frykt for amerikanske hevnaksjoner i midtosten har faatt oljeprisen til aa gaa i taket. Dette aapner for gode muligheter innen oljesektoren.

Generelt har store odeleggelser positive effekter paa okonomien. Det betyr nye store investeringer for aa bygge opp det som er odelagt. Uten aa dra dette for langt, kan jeg vise til hva som skjedde i Europa etter 2. verdenskrig. Europa var odelagt, men opplevde lang, kraftig okonomisk oppgang som folge av gjenoppbyggingen. Dette er aa dra sammenligningne for langt, men jeg mener at aa si at terroraksjonen vil fore til krakk i verdensokonomien er like langt fra virkeligheten.

Alltid naar noe dramatisk skjer i finansverdenen, ser vi sterkt overdrevne reaksjoner. Det er det vi er vitne til naa. Folk er redde for at andre skal selge aksjer, saa de dumper dem. Det blir en selvoppfyllende profeti. Det er derfor naturlig med nedgang i aksjemarkedene. Om litt vil imidlertid markedet stabilisere seg, og da faar vi en kraftig reaksjon opp. Jeg anbefaler derfor andre investorer til aa se etter gode investeringsmuligheter.

I mellomtiden kan det vaere meget lurt aa komme seg inn i aksjer som har svaert lite aa gjore med det markookonomiske bildet i USA. Mange selskaper paa Olso boers er skjermet for denne negative effekten. Disse vil sansynligvis kunne bli brukt som midlertidige safe heavens i de kommende ukene, og her er det muligheter for profitt til meget lav risiko.

Lykke til!


[Endret 12.09.01 04:31 av langsiktig]
Siddis1
12.09.2001 07:33
#498

Endre
Synes dette innlegget er usmakelig sett på bakgrunn av tragedien som har vært. Håper at det kan vises respekt mot alle ofrene i terrorhandlingen.

Siddis1
NILSERIK
12.09.2001 08:00
#2885

Endre
Helt enig med deg Siddis.
tonalin4all
12.09.2001 09:20
#77

Endre
Håper du blir lykkelig på dine handler idag.
Empati er noe noe du tydeligvis ikke har mye av.
rollingstones
12.09.2001 09:34
#52

Endre
Helt enig med de 3 siste. Empati er noe enkelte overhodet ikke har. De vet tilsynelatende ikke hva det er, ellers hadde de ikke startet denne typen topicer. Vi merker oss nicket ditt "langsiktig" sammen sammen med en del andre som har uttalt seg på lignende måte på andre topicer siden i går kveld.
CryWolf
12.09.2001 09:37
#1289

Endre
jeg setter alt i bank som er i cash og ønsker ikke
å pro*****re på denne hendelsen.

avventer til de skyldige er tatt før jeg handler.
langsiktig
12.09.2001 09:42
#146

Endre
Jeg beklager dersom mitt innlegg virket frastoetende paa enkelte. Jeg forstaar deres synspunkt.
NILSERIK
12.09.2001 09:47
#2887

Endre
Greit at du beklager langsiktig.
Det er ikke alltid en tenker før en skriver.
tanken
12.09.2001 09:48
#101

Endre
Nei nå........ Verden vil bedras.... og CNN hjelper til.

Jeg ønsker ikke å kommentere hendelsen i USA, da den taler for seg selv.

MEN:
Hvor har dere vært mens hundredetusener blir fordrevet og kneblet i afganistan?

Hvor har dere vært mens afrika dør av HIV/AIDS?

Hvor har dere vært mens store deler av verden dør av en uskyldig sykdom som malaria?

Hvor mange eier aksjer i NHY, som er med på å fordrive tusner av mennesker for å bygge en demning?

All ære til de som sørger og fortviler over det som har skjedd i USA, men i forhold til en rekke store og alvorlige hendelser og situasjoner over hele verden har det ikke vært noe problem og si KJØP og SELG.

Livsviktige medisiner blir enten for dyre, eller for uinterresante å lage fordi landene som er plaget ikke har nok penger... det er mao. ikke et interresant MARKED for AKSJONÆRENE i SELSKAPENE som UTNYTTER situasjonen.

Siden CNN, Tv2 og co. lager mega greier utav dette har alle plutselig et sterkt forhold til dette.MEN dette er tross alt småtterier i forhold til sulten, sykdommen og døden som ellers herjer denne kloden.
Ta til vettet: Enten så er man med på leken (dvs. trader ) og da må man nødvendigvis osv....

eller så må man ta konsekvensen av det man sier og bruke sin makt som aksjonær og NEKTE de å utføre sine handlinger. Dersom selskapet ikke lytter, Selg deg ut og flagg din moral.

Jeg for min del, velger å handle. beklager.
Profit warning
12.09.2001 09:50
#2849

Endre
Re tanken.

Ja her er det mye dobbelmoral, desverre.
Beetle
12.09.2001 09:52
#188

Endre
Tragedien som har inntruffet er det værste vi har sett. Likevel vil jeg påstå at så lenge børsen er åpen så er kapitalismens råhet og kynisme rådende, og ergo er det fritt opp til enhver å handle. Har sett at det er få som mener at OSE burde stenges i dag, og da er jeg av den oppfatning av at de mener det er greit og søke profitt på denne tragedien. Dette er nok en konsekvens av kapitalismen, mulighet for profitt. Jeg tar avstand fra å proffitere på en slik tragedie, men må likevel si at jeg mener OSE burde holde stengt. Det hadde vært det eneste riktige for å hindre kyniske transaksjoner.

Så lenge børsen er åpen, er det fritt frem for handel, og da handler man. Spesielt hvis man vurderer det slik at profitt er mer sannsynlig pga. tragedien, det spiller ingen rolle.

Avslutningsvis vil jeg gjennta at jeg ikke er for profofittering på en slik tragedie, som vi ennå ikke vet konsekvensene av. På den annen side virker set som om børsen er klar for en handledag, og da vil jeg ikke moralisere over de som handler, åpen børs, vil si at det er i orden å handle, og moraliser da heller over at OSE åpner.

Min konolanse til USA, og verden forøvrig, dette er sannsynligvis ikke det siste trekket i denne saken.

Og til langsiktig, jeg har forståeles for dine meninger, det er ganske naturlig at man tenker profitt i et marked, selv etter en grusom tragedie som dette.

Mvh
Beetle


[Endret 12.09.01 09:53 av Beetle]
turnaround
12.09.2001 09:52
#2850

Endre
Re. Langsiktig.

Jeg synes du kommer med mange fornuftige betraktninger her og om man skal være en aktør i markedet må man nødvendigvis være analytisk også i forhold til slike hendelser.

På den annen side er jeg med på poenget om at man ikke skal profitere på andres elendighet.

Her strides nok mange av oss som er i aksjemarkedet med vår egen dårlige samvittighet i forhold til det at profitt kommer inn i alle slike hendelser samtidig som vi vantro er vitne til disse grusomhetene.

Uansett går våre alles tanker på de som er rammet av grusomhetene, men det trenger ikke nåvendigvis å lamme oss i våre betraktninger av aksjemarkedet.

Turnaround
rvrvvs@online.no
tanken
12.09.2001 09:54
#102

Endre
FLOTT turnis!
altius
12.09.2001 09:54
#1272

Endre
Det er bare å håpe at "de store" bruker fornuften.
På en slik dag kan aksjer senkes i bunn, dersom man vil.

Regner faktisk med at de holder seg for gode til å shorte enkeltselskaper sønder og sammen, for å tjene på denne ufattelig tragiske terroren.....

Holder personlig "stengt" idag


[Endret 12.09.01 09:54 av altius]
Fin@ns
12.09.2001 09:54
#276

Endre
Enig med Turn her.
NILSERIK
12.09.2001 09:58
#2888

Endre
Re tanken

Det er litt forskjell på terror og sult/aids etc. men dog er jeg litt enig med deg.
NILSERIK
12.09.2001 09:59
#2889

Endre
.......det var vel overskriften på topicen som var vel dryg.
Profit warning
12.09.2001 10:00
#2850

Endre
Er det mer tragisk at en aksjemegler omkommer i World Trade Center enn at et barn blir halshugget i Rwanda ?

Selfølgelig er det en stor tragedie og ja helt uvirkelig det som skjedde i USA, men ikke glem at det ikke er så lenge siden vi opplevde millioner bli drept i Rwanda, men det var jo langt fra Wall Street...
tanken
12.09.2001 10:00
#103

Endre
Klart det nilserik.... det er litt sånn same same but not same.. Jeg ser det. Men i det perspektivet langsiktig fikk kjeft er det ikke forskjell. Han fikk kjeft fordi han analyserte markedet etter en tragedie.. Hvilket vi ellers gjør 365 dager i året..

Crom
12.09.2001 10:01
#4045

Endre
Så dersom man handler i aksjer, så må man automatisk droppe all moral..???

Det finnes grader av moral..noen reagerer på at tobakk er skadelig, og handler ikke tobakksaksjer, noen reagerer på at Statoil samarbeider med regimer som vi i dag har fått en føling med, og handler ikke Statoil, noen er imot utvinningen av olje, og handler ikke oljeaksjer, noen er vegetarianere, og handler ikke McDonalds...

At samtlige aksjer likevel handles daglig, betyr ikke at de samme personene både handler og reagerer..rett nok finnes dobbeltmoral overalt, men argumentasjonen din er neppe holdbar..livet handler om VALG..du tar dine, og må stå for dem, andre tar sine valg, og må stå for de..ideelt sett..

Noen ser konturene av en internasjonal krise av uante dimensjoner, og syns det forsvarer at man skal tenke utover kortsiktig profitt i dette ekstraordinære tilfellet..vi husker enda spekulantene som pro*****rte på utbruddet av 2. verdenskrig..de var ikke populære i etterkant..men, de tjente penger..så, ersom det er det eneste som teller, så følger man den rreglen du skisserer ovenfor : "kjøp uhemmet i alt som kan gi deg selv kortsiktig profitt, uavhengig av mulige lidelser som ligger bak den økte inntjeningen til det selskapet du kjøper.."

Trolig mange som følger en slik regel..og slik må det være. Det betyr ikke at det er ulovlig for andre å reagere..jeg tåler også at det ruskes opp i mitt eget syn..jeg har sikkert handlet aksjer som det ligger lidelser bak..en plass går dog grensen..i dette tilfellet mener jeg den er overskredet..

Folk har reagert også på andre kriser- når USA var den stygge ulven...det er lov- selv om man til daglig kjøper aksjer..

Crom
Profit warning
12.09.2001 10:03
#2851

Endre
Re Crom.

Er menneskeliv i USA mer verd enn i andre land ?
tanken
12.09.2001 10:05
#104

Endre
Crom:

Jeg sier ikke det.. men en ting er jeg 100% sikker på.. Grunnlaget for all business er money... money talks bullshit walks så kynsk er kapitalismen... enten man liker det eller ei..
Hvorfor produserer NIKE skoene sine ved hjelp av barnearbeidere? for å spare penger...... har du et par NIKE? Jeg har..... desverre..

Hvorfor produserer IKEA store deler av hagemøblene sine med urskog fra burma (dobbel dose: regnskog + diktatur)? for å spare penger...

Hele dette systemet baserer seg på vekst... og da må noen betale for det.... hver gang.
atob
12.09.2001 10:05
#268

Endre
Re tanken
Synes dine komparative betraktninger er på sin plass. Men det er likevel litt på siden. Det som selvsagt berører oss sterkt i dette tilfelle er at vi føler at det er et direkte angrep på vestlig demokrati, dette er noe nytt, i motsetning til sult, nød og syksdom som har vært tilstede som en skygge gjennom hele menneskehetens historie. Det er altså noe nytt vi skal ta stilling til, forholde oss til, forsvare oss mot? Vi er ikke usårbare, underpriviligerte grupperinger kan med relativt enkle midler påføre oss skade med enorme konsekvenser.


[Endret 12.09.01 10:05 av atob]
turnaround
12.09.2001 10:12
#2851

Endre
Hei alle, la nå stridighetene ligge. Alle er enige om at dette er en tragedie både for USa men i tillegg hele den frie verden som støtter seg på at demokratiet skal stå i sentrum.

Hvordan vil aksjemarkedet reagere er et spørsmål som nødvendigvis opptar de av oss som har penger inne i markedet og som onsker å fortsette med det.

TAA kan være et selskap som vil kunne tjene store penger på videokonferanser fremover.

Turnaround
rvrvvs@online.no
Profit warning
12.09.2001 10:13
#2852

Endre
He,he Turn du klarte ikke å holde deg...
Crom
12.09.2001 10:14
#4046

Endre
Re. PW

NEI,NEI,NEI OG ATTER NEI !!!!

Dersom du føler at det er meningen min, så har jeg uttrykt meg særdeles dårlig.

Isolert sett, dersom det stoppet i dag, så er argumentasjonen grei..krisen er ikke verre enn hva som har skjedd i tidligere terroraksjoner(sett bort fra det vannvittige omfanget, og det usannsynlig hensynsløse i å bruke et PASSASJERFLY med uskyldige passasjerer som "våpen")..det kan også argumenteres for at Kuwait krisen og andre kriser var atskillig mer tragiske i omfang(flere menneskeliv og et massivt overbruk(misbruk) av makt fra verdens mektigste nasjon..uskyldige liv også der i hopetall), og jeg tar avstand også fra slike reaksjoner.

Det som skiller seg her, er at dette bare er første del av en mulig firetrinns rakett. Usa vil gjengjelde, og da kan tapene i går bli små i forhold..de land som da blir rammet, vil gjengjelde..noe som kan fyre av den siste, totale utslettelsen fra USA..dersom de klikker helt..

Da spørs det hvor Russland, Kina, Japan osv. stiller seg..

LIV ER OVERALT LIKE VIKTIGE. OGSÅ USKYLDIGE LIV I MIDTØSTEN !!


Crom
altius
12.09.2001 10:15
#1273

Endre
MS er vel hardest rammet, dersom man ser det fra finans hold.
Litt fra en reportasje idag.


"Skjebnen til opptil 3.500 ansatte i investeringsbanken Morgan Stanley er fortsatt uviss. Investeringsbanken var største leietager i World Trade Center som i går kollapset etter at to kaprede fly krasjet inn i bygningens to tårn som var over 400 meter høye.

På investeringsbankens hjemmeside opplyses det at informasjonen om hva som er skjedd i World Trade Center er begrenset utover det som er rapportert i media.

Morgan Stanley var største leietager i World Trade Center med 12,5 prosent av kontorflaten. Dette tilsvarer opptil 25 etasjer i bygget. "


Ser meglerhuset driver å tømmer aksjer idag.
De har nok en grufull jobb i dagene som kommer, både på egne og kunders vegne.

Det har alltid vært, og vil nok alltid bli:
"Den enes død, den annens brød"

DESSVERRE.............................................................

nynatural
12.09.2001 10:17
#295

Endre
Terror angrep som dette må gjengjeldes med dødelig presisjon.
Det finnes ikke unnskyldninger for slike aksjoner.
Man retter ikke opp all verdens tidligere uretter og maktmisbruk fra mektige nasjoner med slike feige handlinger.

Bak slike aksjoner er det jo nettopp makten som trekker, kyniske psykopater som vil være sjef og de bruker alle midler.

Historien er full av slike mennesker som greier å samle fanatiske tilhengere som går i døden for seg, uansett religion.
Om det er muslimer som står bak, slik kan det jo se ut, så har jo maktmennesker gjennom islams historiske utvikling greid å få martyr rollen til å omfatte slike aksjoner som dette.
Hvis slike mennesker ikke kunne brukt religion som grunn så hadde de funnet noe annet å henge hatten på.

Håper USA finner de skyldige og straffer dem.
Men USA bør også tenke over sin egen politikk, spesielt i Palestina/Israel og være mer nøytrale.
USA`s store jødiske befolkning må også tenke seg om og gjøre en slik nøytral tilpasning mulig.
Det holder ikke å bare se sine egne interesser.

For oss som handler med aksjer så kan vi bruke vår aksjonærmakt, men jeg tror likegyldigheten hvis dette er det rette ordet, begrenser noen reell korreksjon.
Som andre skriver her så ønsker stort sett alle mennesker, utenom psykopat gjengen, fred og fordragelighet.
Hvis man skal engasjere seg i all urett som enkelt menneske så blir det også en slags fanatisme og hva vi fra nord mener er riktige synes sikkert ikke særlig riktig sett med afrikanske eller afganske øyne.

Tror den eneste løsningen for at alle skal leve i fred er å allerede i grunnskolen lære om andre kulturer og også akseptere dem.
Så får internasjonale forum som FN og andre, hvor alle kulturer er med, bidra til å få slutt på uretter mot enkelt mennesker og folkeslag.

Uvitenhet er menneskehetens verste fiende.
Med kunnskap kommer refleksjon, balanse og fred.

Men verden går videre og jeg leter etter kjøpsmuligheter, spesielt i NTR.
Profit warning
12.09.2001 10:17
#2853

Endre
Re Crom.

Enig, vi får be til høyere makter at dette ikke utløser en større koflikt(i midtøsten ?).
tanken
12.09.2001 10:19
#105

Endre
re altinus:

Du pinnpointer noe essensielt her..... død/liv: det der er en naturlov man ikke kan komme unna, enten man er antilope på savannene eller megler på markedet.

bvdahl
12.09.2001 10:22
#42

Endre
Hørte på ABC news at 31 Japanske banker hadde USA kontorene sine i World Trade Center...
Argus
12.09.2001 10:23
#77

Endre
Opp i all elendighet som har rammet den frie demokratiske del av verden så vil det i all elendighet by seg kjøpsmuligheter.
Jeg tror at eksempelvis TAA kan vere et bra valg.
Årsak : Vedvarende høg oljepris ( 24- 30 $)
Terroranslag , frykt for flyreiser i inn og utland.
Man kan faktisk sitte på hemlige steder og ha vigtige møter.
altius
12.09.2001 10:25
#1274

Endre
Uavhengig av hvordan man ser på det, så stiger de fleste børsene i Europa ganske kraftig for øyeblikket, mens den norske er ned 2,5%

Hvorfor så forskjellig.....?
Profit warning
12.09.2001 10:29
#2854

Endre
Re altius.

Du vet jo at Oslo stengte nesten uendret igår samtidig som Europa børsene stengte ned mellom 6 og 8 %.
Dette jevner seg litt ut idag.
Beetle
12.09.2001 10:31
#189

Endre
OSE stengte "tidlig" i går, de andre børsene gikk ned etter 16.00 norsk tid, da nyhetene ennå var ferske og ikke hadde gitt full "uttelling".


[Endret 12.09.01 10:31 av Beetle]
Modesty
12.09.2001 10:40
#10

Endre
Kommentar til de første innleggene:

Hensikten med dette terrorangrepet er jo å skremme eller lamme USA og USAs økonomi. Det er derfor viktig å forsøke å la ting gå som normalt (så normalt som mulig), hvis ikke har jo terrorist-****ene oppnådd nettopp det de ønsker.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS