"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Høyre + FRP = Oppgang...?
Høyre + FRP = Oppgang...?
Crom
25.09.2001 21:01
#4210

Endre
Mener bruddet mellom sentrum og Høyre kan ha en viss markedsmessig betydning. Det ryktes at Høyre vil vende seg mot FRP, og sammen danne regjering..

Vil skatte- og avgiftslettelser samt bedrede rammebetingelser for næringslivet gi et løft i markedene..eller er det bare svada at disse er nærings- og spekulant vennlige..?


Crom
Crom
25.09.2001 21:03
#4211

Endre
Petersen vurderer andre løsninger
Anita Hoemsnes (20:38)

Høyre-leder Jan Petersen beklager bruddet med KrF og Venstre, og sier han nå vil undersøke andre løsninger. Det kan innebære at Petersen vender seg til Frp for å invitere til samarbeid i Stortinget.


Tidligere i kveld ble det klart at KrF, Venstre og Høyre ikke kom til enighet om å starte regjeringsforhandlinger.

- Vi må ta til etterretning at KrF ikke er innstilt på å sette seg til forhandlingsbordet nå. Vi beklager at det etter dette for tiden ikke synes å være grunnlag for den borgerlige samarbeidsregjering Høyre hele tiden har ønsket, sier Petersen i en kommentar.

Petersen forsikrer at Høyres dør fortsatt står åpen, og at de i første omgang nå vil undersøke andre
løsninger for å få til et regjeringsskifte.

Det kan bety at Carl I.Hagen endelig kan komme i rampelyset igjen. Mest sannsynlig er det at Høyre vil gå inn for en forpliktende samarbeid med Frp i Stortinget. Det er tvilsomt om Høyre ser seg tjent med å danne en regjering sammen med Frp.

------------

Crom
OldNick
25.09.2001 21:19
#716

Endre
Nå blir det usikkerhet og kaos, regn med at vi får svar fra Oslo Børs i morgen, en ekstra dytt i tillegg til hjelpen fra USA for å tippe den videre utfor.
SisterBean
25.09.2001 21:25
#455

Endre
Hvem som styrer Norge betyr mye mindre for aksjemarkedet enn før, rett og slett for at norske politikerne har mindre makt enn noensinne.

Enten blir det ren Høyre-regjering, eller så fortsetter AP.

Ingen av disse alternativene komme til å bety særlig mye for Oslo Børs.
kane
25.09.2001 21:29
#712

Endre
H+Frp kan dere bare glemme.
Dessuten er de ikke store nok tilsammen, og blir felt omgående.
En ren H-regjering sitter også på nåde.
Med andre ord stor usikkerhet i politikken, og det liker aksjemarkedet dårlig.
Petersen blir statsminister, så blir han felt i Stortinget.
Hvem skal så ta over ?
KRF + AP ?
Eller kanskje AP alene igjen ?
Følg med.
kane
Hebbe
25.09.2001 21:31
#1791

Endre
Idagens marked vil det få liten betydning. Normalt så ønsker jo OSE en høyre regjering, men man har funnet ut at de får ikke til noe av betydning likevel og styrer markedet selv.
Finbeck
25.09.2001 21:38
#1889

Endre
Sålenge vi har Bush og bin Laden er det det som ruler..

Hva Ludvig, St Magne og Eplemarken finner på, er uvesentelig..

Loffen
25.09.2001 21:45
#621

Endre
Same shit, new wrapping...men Vesla gleder seg til Jan blir statsminister, så...

Nå får Carl sine gyldne minutter på TV, og kan framstå i statsmannrollen sin: "Vi tar ansvar for å skaffe landet en regjering når de andre har kastet kortene"...

Men først skal han drøye rampelysets nytelser lengst mulig, med å "snakke med sentralstyret i FrP først" osv..

Har vi sett dette før??

6 mndr senere faller H-regjeringen, og AP + KrF tar overraskende over...
Frost
25.09.2001 21:50
#911

Endre
Kan noen forklare hvorfor H skulle trenge hjelp fra Frp ? Er det en slags 'støtteerklæring' man er ute etter? Ingen av de andre partiene vil støtte en regjering med Frp som medlem.
Audun
25.09.2001 21:51
#371

Endre
Krf tør ikke gå i regjering med Ap. Høyre kommer til å åpne for å slippe inn Krf senere. Krf kommer uansett til å få enda mindre innflytelse i en AP regjering.
Audun
25.09.2001 21:52
#372

Endre
Frost

Høyre kommer aldri til å gå i regjering med FrP, men de kommer til å trenge støtten deres. Det samme hadde en H - KrF- regjering trengt.
Loffen
25.09.2001 21:54
#623

Endre
Mulig Krf sin innflytelse blir liten, men kirkebyggene kommer til å bli mange og nyoppussede...

"Paris er vel en messe verdt" (Ludvig den ørtende)
blink
25.09.2001 21:57
#443

Endre
For aksjemarkedet betyr det lite hvem som styrer ( av de reelle norske alternativene ).Men det er ugunstig med usikkerhet.
Sånn sett er en hver forandring en usikkerhet ( også fra Ap til Høyre ).
Uvissheten om hvem som skal styre og om "alternativet" er styringsdyktig, er ugunstig.

Men dagens børs er presset så lavt av helt andre grunner, derfor tror jeg ikke vi ser reaksjoner på kveldens brudd på morgendagens børs.
Frost
25.09.2001 22:01
#912

Endre
Ap burde splittes, med Stoltenberg som leder for et New Labour som kutter båndene til LO og sosialismen, og som går inn i ny regjering sammen med Høyre. Det vil velgerne ha, men får det ikke. Synd.
Blueman
25.09.2001 22:01
#214

Endre
Det blir ikke noen H-Frp-regjeringen, selvom det er lett og bli forledet til å tro det etter Nettavisens første uvitende artikler i kveld etter forhandlingsbruddet.

Grunnen er at H og Frp ikke mønstrer flertall og at KrF eller Venstre vil aldri støtte en slik regjering. Det sannsynlige er isåfall en ren H-regjering. KrF og Venstre har allerede pekt på dette alternativet nå i kveld.

Flere hevder en slik regjering vil få vanskelige arbeidsvilkår i Stortinget, noe det ligger en del i, men det vil enhver mindretalls-regjering få. Husk at Ap er jevnstort med Høyre, og har bare 4 mann flere på tinget. Uansett har velgerne satt sammen et veldig vanskelig Storting ved dette valget.

Det som har skjedd i kveld vil uansett ikke føre til noe kaos, selvom norske journalister elsker å bruke dette ordet. Det er ingen endring på regjeringssituasjonen. Ap sitter fortsatt. Stortinget kommer ikke sammen før i oktober.

Men det beste er selvsagt en bredest mulig regjering, og jeg mener H-KrF-V-samarbeid kan best bidra til det. Det vet også de involverte. Derfor tror jeg også man vil komme sammen igjen og forhandle videre etter hvert.


[Endret 25.09.01 22:02 av Blueman]
O.J
25.09.2001 22:02
#567

Endre
Hmmm er visst mange som glemmer at det finnes makt i de forskjellige Departementene .
Og derfor er det da slettes ikke ubetydelig hvem som sitter i regjeringa .
Noe annet er at det at det kan bli litt "pinglete" med ei såpass svak(i %) regjering med bare H alene , at det iallefall ikke har noen "bull"effekt på markedet her hjemme .

Hvis de da ikke ,mot formodning, skulle makte å få ned avgiftsnivået litt. DET ville vært å ha vann på mølla :))

MVH O.J
Loffen
25.09.2001 22:07
#624

Endre
Det som har skjedd nå er en katastrofe for de borgerlige. De skulle blitt enige om mye, men forhandlingene sprakk totalt.
Her blir ingen nye forhandlinger, nå gjelder det bare å få byttet bort Svarteper. Kjell Magne gir kortet til Jan, som tror han har vunnet og får støtte til ren H-regjering...så feil kan man ta!

Sentrumspartiene kommer til å ta en grusom hevn...de bare venter til det rette øyeblikket kommer...
mmyhre
25.09.2001 22:07
#921

Endre
Stortinget sitter i en slags deadlock situasjon hvor ingenting blir bra nok.

Høyre-Krf-Frp-Dette vil aldri gå
Høyre-Frp- Får ikke støtte, da ingen vil støtte Frp(hvorfor skjønner jeg ikke da)
Høyre alene-Blir for smått.

Det det hele ender med denne gangen er at AP lar Jan prøve seg litt, og siden de borglige er så fiendlige til Frp, så vil dette før eller senere krasje, og AP er tilbake der dem vil være.

Som det eneste bra for Norge. Nå må den borglige siden slutte å være negative til Frp. Det er kun der løsningen nå ligger.

Hvis ikke blir det sosialister som styrer, og det vil vi vel ikke.
Blueman
25.09.2001 22:11
#216

Endre
mmyhre, situasjonen er ikke enkel nei, med mange jevnstore partier rundt 15-20%. Men det er ikke riktig at ingen støtter Frp. Høyre har klart og tydelig understreket å ha god kontakt og samarbeid med Frp. Men uansett hva Høyre sier til Frps plass i forhold til en regjering, hjelper det ikke så lenge både KrF, Bondevik og Venstre sier nei. Hadde KrF sagt ja til FrP, hadde det ikke stått på Høyre.


[Endret 25.09.01 22:11 av Blueman]
mmyhre
25.09.2001 22:18
#922

Endre
Re blueman

Med borgerlige partier mener jeg Krf-Frp-Høyre-Venstre.

Alle ønsker et borgerligt samarbeid, men ingen vil samarbeide. Dette sitter nå venstresia å gleder seg over.

Selv om krf og venstre annser frp for et samfunnsonde så må vel dette være bedre en SV SP AP.

Blueman
25.09.2001 22:26
#218

Endre
mmyhre,

Frp er klart bedre enn Sv og Sp ja. Men mye av samarbeidsvegringen tror jeg også går på prestisje, fastlåste posisjoner og at man er redd hva pressen vil si.

For en skal ikke stikke under en stol at journaliststanden i Norge (som består av over 70% sosialister iflg undersøkelser) ville lage et ramaskrik uten like hvis man åpnet døren for FrP. Det tror jeg enhver politiker på Stortinget ville finne lite lystelig.

Men selvsagt er man en stor leder, så ville man taklet det også. Men vi har kanskje et storting som egentlig bare er et småting. Ingen som tør brøyte vei.

På den andre siden har Frp rotet det svært mye til for seg selv med sexskandaler, ekslusjoner og avsløringer. Det bør være et minstekrav til orden i rekkene før man kan innta statsrådskontorene.
observer
25.09.2001 22:27
#186

Endre
KrF og H har sviktet både egne velgere og alle dem som trodde at dette var et Regjeringsvalg. Folket gav klart og tydelig uttrykk for at det ønsket et skifte - og det nekter politikerne oss. Mindre enn 40% ønsket sosialistene, og det er det vi nå får etter et kort mellomspill med en ren H-regjering. Det blir samme gamle leksa med slalåmkjøring, kompromisser og utsettelse av nødvendige reformer. Huff og Huff !!!
Loffen
25.09.2001 22:33
#626

Endre
Helt riktig observer!

Selv om jeg personlig hadde foretrukket en venstreorientert regjering, så var velgernes dom klart til høyre.

Og i et demokrati bør man respektere velgerne, derfor burde de borgerlige ha fått til en styringsdyktig regjering.

Isteden ender det med kaos, som avisene kommer til å fråtse i. Politikerforakten vil øke, og landet vil få en ganske handlingslammet regjering - uansett farge.

4 år til neste gang...
mmyhre
25.09.2001 22:34
#923

Endre
Re blueman.

Helt enig med deg. Men hvis man graver dypt så finner man nok noe grums i de andre partiene også. En ulykke hender skjelden alene og det skjedde nettopp i Frp sitt tilfelle.(dem ble litt for store) Jounalistene så hva som skjedde med Frp, ble livredde og da muligheten åpnet så smurte dem på med masse dritt. Journalister evner nettopp dette at den kan sende en hver man i graven. Det er synd at vi ikke har noen som øyner muligheten får noe nytt på tinget. Carl Ivar og Frp har gjort mye og forsøkt å rydde opp i egne rekker så godt som mulig. jeg syntes det står respekt av at partiet kom så godt ut av det som de gjorde. De mest irriterende i dagens situasjon er likevel at Krf stjal stemme Høyre burde ha hatt.


[Endret 25.09.01 22:35 av mmyhre]
Blueman
25.09.2001 22:34
#220

Endre
re observer og loffen.

Hvorfor trekker dere alle konklusjoner allerede nå? Ingenting er jo avgjort og mye tyder på at det blir regjeringsskifte.

Følg med, så skal dere få se.
Loffen
25.09.2001 22:36
#627

Endre
re blueman:

Ja, det blir trolig et skifte, men dette er et forutsigelig sjakkspill - vi forsøker å se fram til neste trekk...
Mossing
25.09.2001 22:41
#773

Endre

Høyre alene kan gå, de har saker hvor Arbeidepartiet kan bli støtte. Samt saker hvor sentrum er enig.

Mossing
Loffen
25.09.2001 22:45
#628

Endre
Hei Mossing!

Joda, saklig sett har du helt rett! Problemet er at man har ført forhandlinger som noen er misfornøyd med: Slikt avføder gjerne visse hevnmotiv...før eller siden blir Petersen funnet drivende i Akerselva, kvalt med et halvskrevet utkast til samarbeid...
mmyhre
25.09.2001 22:47
#926

Endre
re loffen.

Nå lo jeg godt....
kgo
25.09.2001 22:52
#197

Endre
Min ærbødige påstand er at Høyre får mer gjennomslag for sin politikk i en samarbeidsregjering - enn kun med en ren Høyreregjering.
KrF vil gi mer på Høyres skatteløfter i en regjering enn utenfor.

Mindre Høyrepolitikk i en ren H-regjering - mindre vilje fra de andre partiene til å kompromisse.
Aahhaawaa Zaawie
25.09.2001 23:19
#1029

Endre


Jeg så Hagen, Bondevik og Kristin Clemet på NRK i kveld.

Hagens siste spørsmål til Bondevik om mulige telefoniske henvendelser om " mulige nye forhandlinger" avklarte meget.

Hagen vil ikke ha en fortsatt A-regjering. Hagen ønsker heller ikke en ren H-regjering.

Hagen ønsker en H + KrF regjering. med et program som Hagen kan støtte. Hagen ønsker en klar ikke-sosialistisk blokk i Stortinget, som kan støtte denne regjeringen. Der er Hagen villig til å gå inn og støtte denne regjeringen, - på vilkår av at FrPs politikk i enkelte saksområder får gjennomslag. Men implisitt er Hagen villig til å tilpasse FrPs politikk på andre områder.

Så lenge FrP er ikke spurt om å være med i et parlamentarisk flertalls-grunnlag, så ser FrP bedre grunnlag for sin politikk i et fragmentert, men ikke-sosialistisk Storting som i enhver sak kan instruere en regjering fra Arbeiderpartiet - iinen rimelighetens grenser.

En ren H-regjering med uttalt støtte fra Frp vil bli en mindretallsregjering i forhold til stortinget. De øvrige partier vil gjøre sitt beste for å påføre denne konstellasjonen så mange nederlag som mulig.

Kanskje bare på pur politisk feanskap ....

Det vet Hagen.

Men det skjønner neppe Bondevik, og kanskje heller ikke Jan Petersen.

FrP kan settes utenfor gjennom en koalisjon: A + H

Men våger disse to partiene å ta en slik utfordring ? De utgjør nesten et flertall i Stortinget. Det er den sterkest - tenkelige - koalisjonen i forhold til det nye Stortinget. ( Et vilkår: En regjering uten Inge Lønning, Jagland og Guri Malla kan bli riktig bra)

Men:

Den mest sannsynlige følge blir at FrP og SV vinner Stortingsvalget i 2005.

Derfor kommer Bondevik og Sponheim tilbake til forhandlingsrommet .....

Hot
25.09.2001 23:21
#131

Endre
Hagen vil ha AP. Søppeljens og Jagge må gå ut av politikken i så fall, velgerne vil ikke ha disse figurene lengre.
Reppenskara
26.09.2001 00:54
#615

Endre
Dersom H danner regjering alene, vil den bestå toppen 1 år før en regjering Bondevik overtar... bestående av KrF, Sp og AP, med "moralsk" støtte fra SV....og da får jaggu Lahnstein rett til slutt.... ;-)

mvhR
Buckfinder
26.09.2001 09:56
#660

Endre
Ihvertfall bra vi slapp slimålen Bondevik som statminister!
Aahhaawaa Zaawie
26.09.2001 16:45
#1031

Endre
re: Buckfinder

Ser nå ut til at du likevel må forholde deg til kjell Magne som statsminister.

Hva sa egentlig Hagen til Jan Petersen i dagens morgenmøte ?
Det var neppe ryggp*ssing den gode Carl I Hagen leverte.

Høyre sitter i klemma mellom to durkdrevne politiske strateger, Carl I og Kjell Magne. Hvilke uformelle samtaler har funnet sted mellom de to siste, tro ?

Crom
26.09.2001 16:46
#4217

Endre
Hmmm..ja..presten er en rev..det skal han ha..

Crom
Heksen
26.09.2001 17:20
#352

Endre
Huff for en svak regjering dette blir.
Kåt å regjere,kåt å ha poster.... men ellers ?
Frost
26.09.2001 17:53
#921

Endre
synes svake regjeringer er ok, da kan de ikke presse gjennom alt mulig dritt .. men noe blir det helt sikkert plass til denne gangen også
Crom
26.09.2001 17:56
#4220

Endre
Rentekommentar:
Bred borgerlig regjering gir mindre renteuro
Frank Helge Njøsen, TDN Finans (17:50)

Etter bruddet i regjeringsforhandlingene mellom Høyre, KrF og Venstre tirsdag kveld, snudde Høyre i spørsmålet om statsministerposisjonen onsdag. Dermed er det åpent for nye samtaler mellom partiene.

En bred borgerlig regjering vil gi stødigere politisk styring, og føre til mindre usikkerhet for rentemarkedene, enn hvis en Høyre-regjering skulle gjøre et forsøk på å styre alene.

Norske renter steg onsdag morgen etter sonderings-bruddet kvelden før, i frykt for at en ren Høyre-regjering ville bli veldig svak, og dermed øke sannsynligheten for et mer ekspansivt budsjett.

Makroøkonom Arne Lohmann Rasmussen i Danske Bank sier til TDN Finans at dersom det nå blir enighet om en samlingsregjering mellom de tre partiene, fjernes en del av usikkerheten som oppstod i markedet etter bruddet.

- En del av usikkerheten vil forsvinne hvis man klarer å danne en bredere regjering, sier han.

Han mener imidlertid at den renteoppgangen som kom etter bruddet også skyldes at rentene i markedet var fundamentalt for lave.

- Rentene var etter vår mening fundamentalt for lave, og markedet fikk nå en negativ nyhet som kunne forsvare en renteoppgang, sier makroøkonomen. Rasmussen mener innretningen på statsbudsjettet blir det avgjørende for renteutviklingen fremover, og sier en klar politisk styring og et mindre ekspansivt budsjett vil være positivt for rentemarkedene.

- Det er viktig for markedene at det kommer klare politiske meldinger om hvordan budsjettet blir. Det vil gi mindre usikkerhet, og dersom budsjettet ikke blir for ekspansivt er det gode nyheter for rentemarkedet. Selv om det i obligasjonsrentene ligger inne et rentekutt i desember, tror jeg imidlertid vi må vente lenger før Norges Bank setter ned renten, sier han.

Renten på det tiårige norske statsobligasjonslånet S469 endte opp 1 punkt til 6,36 prosent, mens differansen til tilsvarende tyske endte opp 2 punkter til 155 punkter. Tre måneders pengemarkedsrente er ned 5 punkter til 7,02 prosent, mens kronen handles til 8,0598 euro.

-------------------


Crom
Heksen
26.09.2001 19:48
#353

Endre
Jan Petersen og Høyre ble ydmyket,og så må de tar neste ydmykelsen.
Det holder altså ikke med frasagn av statsministerposisjonen, neida nå ble det blod på tennene.
Høyre`s program skal forandres til det ugjenkjennelige, men det er jo greit nok.
Ved neste valggang om 4 år er det bare å henvise til det mye de egenlig ville, men ikke fikk til pga flertallsforholdene.

Så blir folk enda mer reservert mot hele politikkteateret.
Gratulerer alle involverte med dagen.


[Endret 26.09.01 19:48 av Heksen]
Loffen
26.09.2001 20:01
#632

Endre
Ja, her skal det bli mye tomprat og aktiv kamelsvelging under forhandlingene...

Syntes Jens dro på smilebåndet da han hørte dette...
SisterBean
26.09.2001 21:12
#461

Endre
Så nettopp Bondevik med alvorlig mine og foldede hender på nyhetene. Han sier han fortsatt ikke vet om det er grunnlag for å ta opp igjen forhandlingene med Høyre.

Kall meg en krakk!

Hadde det bare vært opp til den mannen så hadde han gladelig gitt 100 mrd.i skattelette, droppet u-hjelpen og innført Islam som statsreligion bare han igjen får bli Statsminister.

Audun
26.09.2001 22:14
#377

Endre
Sister

Hehe, Bondevik må ikke virke for entusiastisk. Da vises det jo for alle og enhver at det er det eneste som teller for Krf. Uansett - nå fins det ingen vei tilbake. Nå kan ikke samarbeid veltes en gang til. Tom. Frp lovpriser en H-Krf-regjering.
Akskjell
27.09.2001 08:39
#154

Endre
Petersen er hjerterå
Maestro
27.09.2001 08:44
#1014

Endre
Det er klart FrP støtter H/KrF-regjering, de sitter jo som jokeren.


Maestro
Buckfinder
27.09.2001 09:58
#662

Endre
Tragisk at vi får en prest til statsminister, som har suttret seg til stillingen som en trassig unge !
Akskjell
27.09.2001 10:00
#157

Endre
Bondevik er redningsmannen landet trenger. Økt satsing på Krf's fanesaker vil sørge for en gullalder for norsk næringsliv.
ord=makt
27.09.2001 20:20
#2

Endre
Ja, prest eller fut, ei borgelig regjering med skattelette, fjerning av skatt på aksjeutbytte m.m. i sin portefølje, vil selvfølgelig tjene vår hensikt, vi som spiller på børsen!!! :-)
Loffen
27.09.2001 20:38
#639

Endre
Å fjerne skatt på evnt aksjeutbytte er vel ikke den heftigste kampsaken vår for tiden...det angår liksom ikke oss...
ord=makt
27.09.2001 20:40
#5

Endre
Alle monner drar, har sjøl nytt å få ei årlig utbetaling på noen lapper i gevinst. Helt OK det.
Loffen
27.09.2001 20:46
#641

Endre
Å?! Går det an å TJENE noe på aksjer? Kan ikke stemme...
ord=makt
27.09.2001 20:52
#7

Endre
Joda, først spretter du en madrass.......
Audun
27.09.2001 22:45
#384

Endre
Det er nok slik at når skatten på aksjeutbytte avskaffes vil det ikke gavne så mange her direkte, men indirekte er det positivt for alle.

Når vi får fjernet denne dobbeltbeskatningen vil det være mye mer fristende å investere i Norge.
mmyhre
27.09.2001 22:47
#946

Endre
Håper høyre ser til å avskaffe denne vannvittig dumme momsreformen. Masse ekstra arbeid..........
Audun
27.09.2001 22:56
#385

Endre
Avskaffe vil de ikke gjøre. Når elendigheten først er realisert er det lite å få gjort noe med. Men som Foss sier det; "Det viktigste nå er å begrense skadevirkningene".Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS