"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Effekten eller mangel på effekt -rentenedsettelse
Effekten eller mangel på effekt -rentenedsettelse
Deputy Dog
03.10.2001 11:36
#214

Endre
For 9. gang har Fed satt ned renten. Erfaringene sider at på dette har vært som å pisse i buksa - effekten hav vært svært kortvarig.
Enhver rentenedsettelse er dessverre et tegn på at tilstanden ikke er bra. Teoretisk sett skulle en rentenedsettelse gi 2 klare virknkinger.1. at finanskostnadene til selskapene blir lavere (hittil har renten blitt halvert.) Det betyr at et selskap som har 1 milliard i gjeld får finansbesparelser på teroretisk på 25 mill. kr. Allikevel er dette neppe tilfelle for mange selskaper som har langsiktige lån. En virkning av dette er at selskaper som er utenfor USA og ikke får fordelene av rentenedsettelsene, stiller svakere i konkurransen,
Den andre teoretiske virkningen er at aksjemarkedet teoretisk skal bli mer attraktivt enn obligasjon / bankinnskudd. (Men hvis ingen tror på oppgang på børsen uteblir denne effekten)

En rentenedssettelse vil dersom det er pessimisme, neppe påvirke forbuket. Ingen kan vel mene at dersom Norges Bank satte ned renta med 0,5 % at forbrukerne vill bruke vesenlig mer penger på forbruk.

Summa summarum, besparelsene ved rentenedsettelser vil ikke oppveie manglende fortjeneste for selskapene når konkurransen blir hardere, marginene mindre, flere og flere selskaper gir stadig flere mennesker sparken og Consumer Confidence Index fallt allerede før WTC fra 114 til 98.

DD som ikke ser noen snarlig oppgang på børsene, men håper han tar feil
Phoebus
03.10.2001 11:42
#315

Endre
Det er trist å åpne børsen hver dag og se at den har fallt enda en prosent.

Forøvrig er det en viss underholdningsverdi i Stocktalk.
Deputy Dog
03.10.2001 17:40
#215

Endre
Bush har nettopp lagt frem en revitaliserings pakke på en pressekonferanse. Virker som dette allrede er gått eller vil gå igjennom i kongressen.
Revitaliseringspakken innebærer totalt 115 milliarder dollar. Denne skal brukes med 15 milliarder på flyindustrien, 40 milliarder i øyeblikkelig hjelp og 60 milliarder i skattereformer og tiltak til å stimulere den amerikanske økonomien. Bush snakker om at 11. september fikk den amerikanske økonomien et skudd for baugen og at det vil være nødvendig å få bygget opp igjen consumer confident.
En del av pakken går ut på å gi de som mister jobben nok penger å bruke.
For de som venter på oppgang må dette være en godbit av dimensjoner. Tipper på et mer eller mindre rally.
OldNick
03.10.2001 17:54
#766

Endre
re. Deputy Dog,


Efekten har vært svært kortsiktig ??

Effekten er langsiktig, hvilken horisont har du egentlig ?


Det er ingen som venter at dette tiltaket får full effekt neste dag, ei heller på børsene, det måtte evt. være dagtradere det ? Og de har ingen realøkonomisk betydning.
The mailman
03.10.2001 18:07
#218

Endre
Og der reddet de veloverveide ordene fra det hvite hus økonomien fra å falle ytterligere. Er dette et vendepunkt..... eller er det for tidlig? Service-sektoren viste overreskende stor styrke!

Mvh
The mailman
Deputy Dog
03.10.2001 18:33
#217

Endre
Old Nick
Ta en realitets sjekk. Poenget mitt var at når rentekuttene kommer, blir det en oppgang på børsene i et par dager. Men pga fundamentale forhold faller kursene fordi i det store bildet er fordelene med rentekutt for bedriftene, marginale i forhold til nedgangen i verdensøkonomien.
Allikevel, det Bush sa, og de tiltakene han setter i gang, vil ha en mye lenger og varigere effekt. Til og med jeg blir nesten fristet til å kjøpe aksjer i gjen.

OldNick
03.10.2001 18:42
#767

Endre
Re DD,


Når jeg leste hele innleggene dine, finner jeg ut at vi ikke er (særlig) uenige, beklager.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS