"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > KENOR - Q4 og veien mot vinnerlista
KENOR - Q4 og veien mot vinnerlista
Finbeck
04.10.2001 09:32
#1917

Endre
"Det begynner å ligne et liv, dette her..."

Får sitere Ole Paus, en mester med ordet, og en mester til å treffe en nerve i livets mange forskjellige faser.
Får litt assosiasjoner til denne teksten når jeg ser på kursen i KEN.

Etter tragedien i WTC har kursen i KEN falt tilbake som følge av den generelle markedsfrykt. Dette var uventet, siden det var nettopp nå vi jo skulle få en pen stigning.
Det som imidlertid ser ut til å være forholdet, er at investorer selger seg ut og ny kommer ikke til av den årsaken at man er usikker på aksjemarkedet generelt, og framtiden spesielt.

I USA har aksjer i gullselskaper steget javnt et helt år. Under de siste ukers turbulens har kursene i denne sektoren holdt seg/styrket seg.
Gullprisen er nå høyer enn på lenge. Trenden er OPP.
Effekten av den stadig høyere gullpris har nå begynt å gjører seg gjeldene på bunnlinjen i gullselskaper, side mange selger sin produksjon løpende i spot markedet.

USA viser at i et større marked med større profesjonelle aktører reagerer markedet som forventet. Det er, på bakgrunn av tidliger erfaringer, derfor mulig vi nå vil kunne begynne å se en posetiv effekt av den extreme laggingen som KEN har vært utsatt for.

For hva er det man gjør nå man igjen stikker hodet opp etter et slik blodbad vi har vært vitne til? Man tar på seg hjelm og skuddsikker vest.
At det første en løper å kjøper er enn utbombet&forgjeldet IT aksje, er neppe sannsynlig. Den forsikte investor (MERK:ikke trader) vil lete etter aksjer hvor han vet han kan komme ut med kapitalen og behold.

Vi har nå lagt BAK oss Q3, og forventer egentelig kun en bekreftelse på at produksjon har vært som planlagt. Det vi nå står FORAN er først Q4 og deretter Q1/02.
Dette er historisk de beste produksjonskvartaler i året for KENOR. I Q4 begynner også selskapets nye produksjonsanlegg å gi effekt, og vil komme inn for fullt i Q1/02.

Legger vi derfor til grunn at KEN har lagget etter sitt markedssegment et helt år, og samtidig nå beveger seg inn i sine 2 beste kvartaler noen sinne, bør veddemålet om at vi nå kan begynne å øke farten betydelig, absolutt ligge i favør av den som investere i KENOR.

At vi i tillegg får stadig nye analyser som bekrefter at dette er et godt kjøp, gjør vel heller ikke noe?

Goldyears
04.10.2001 09:35
#133

Endre
4. kvartal kan bli særdeles hyggelig og 3. kvartal kan bli en positiv overraskelse.

Kenor er priset til at de tar samme avskrivning, produksjon og utgifter som i fjor for 3. kvartal.

1. Avskrivning - neppe de blir i tilffelle motsatt at en melder om at malm avskrevet i fjor er mulig å benytte

2. Produksjon - Sannsynligvis høyere som følge av at ny type malm utvinnes

3. utgifter - 25% billigere drivstoff som ert hovedkost. til Ken, samt andre kostnadskutt4. kvartal

Hva tilsvarer 100* 35 000* 8,80?


Noen som enda ikke har kjøpt?

Goldyear
Goldyears
04.10.2001 09:43
#134

Endre
http://dynexcorp.com/charts/images/a$week.png


Her ser vi en hode skulder formasjon for AUS/DOLLAR. Nå er dollarens fall mot AUS igang og i løpet av 2 -3 år kommer den til å dobble seg i verdi i forhold til dollar. Det vil medføre sterke år for gull......

Nå ghadde USA en rente på 2,5% og massive hjelpetiltak i sin økonomi? Det kommer til å ta tid å få den amrikanske økonomien på rett kjøl igjen. Japanarne har kjørt hjelpepakker i et tiår snart uten at det har vært suksess, de har bygd kunstige øyer, fått noen til å grave en grøft og andre til å grave den igjen......det hjelper lite.... En må forvente seg flere magre år fo amrikanerene. Det trenger ikke være negativt da halvparten sliter med fedme og diabetes....

Goldyear


Goldyear
Finbeck
04.10.2001 09:56
#1918

Endre
re goldyears

Jeg er vel mer for en nasjonal slankekampanje i regi av USA's helseministeren..;)Goldyears
04.10.2001 10:14
#135

Endre
re Finbeck

En av største byene i USA, husker ikke hvilken, har alt satt igang slanking, men res. er foreløpig nedslående. En spesiell god kaloriklump som serveres på alle snackbarene i byen får skylden. Det går nå rykter om at helseministrene ville innføre forbud mot kaloriklumpen, men grunnet (av)matning i økonomien er det viktig å holde kjøpekraften oppe og derfor ikke mulig å innføre forbud på det nåværende tidspunkt.

Goldyear

JUICEitUP
04.10.2001 10:31
#796

Endre
3Q kommer til å bli meget spennende. Håper på et resultat rundt break-even, men det er kanskje for mye forlangt. Tror likevel det kan skje med gullprisen vi har sett i det siste. Er det noen som vet når KEN legger frem Q3 res?

Ellers ser det ut til at kjøperne kommer krypende til stadig høyere kurser mens selgerne holder stand. Meget bra dette. Likevel litt merkelig at investorer ikke får opp øynene før DOW går et par prosent når det egentlig et gullprisen og dollar kursen som betyr noe. Kommer vi over 3 i dag?
Finbeck
04.10.2001 10:55
#1919

Endre
re goldyears,

Riktig det. Den har jeg hørt om. Husker jeg ikke feil så er det slik at i dårlige tider skal man satse på mat, alkohol, tobakk, og porno.

Jeg vil helst ikke se for meg vedkommende som i såfall er benchmark, Leif Hagen?? (Da får vi jo med gullet også)

re juice..
I mitt innlegg peker jeg på noe som er typisk for OSE. Vi kommer etter og går ikke så høyt. For KEN's vedkommende, har vi ikke "kommet"i det hele tatt, og faktisk falt. Så spriket mot andre gullselskaper er betydelig.


....Noe som forøvrig kan være et tankeexperiment er følgende:
KEN utbetaler overskuddet istedet for å invester i ny letevirksomhet.
Det vil gi oss en pen inntekt framover..og er kanskje en bedre løsning dersom kursen fortsetter å lagge.

Dette vil gi oss aksjonærer en betydelig avkastning, og bør være et innspill dersom kursen fortsatt lagger.
SOL
04.10.2001 10:59
#115

Endre
Dagens ordrebilde gir forhåpninger.

Spesielt det faktum at kjøpersiden matcher selgersiden mye bedre i dybdebildet.

Forøvrig deler jeg de betraktninger som peker mot at det er like før noen skjønner at de 2 neste kvartalene blir svært gode.
akkamannen
04.10.2001 11:02
#470

Endre
re juice
Kan ikke vente resultat rundt break even! Er resultatet for 3q bedre enn 5 mill i minus skal vi være meget meget godt fornøyd!!
Akilles
04.10.2001 11:16
#245

Endre
3Q kommer 22.11
Det har vært dårlige tider for Kenor aksjene. For å ha penger til mat og vin har jeg drevet med dag -tradeing i snart to uker, med en liten fortjeneste. Går det bra i dag så er det fridag med konjakk i morgen. ( har kjøpt OPC for 177 kr aksjen )
JUICEitUP
04.10.2001 11:32
#797

Endre
Der smatt vi opp i 2,90. Nesten litt stygt, men jeg klarer ikke å la være å fryde meg over tosken som solgte på 2,80. Ha ha ha. Jeg står på mitt og tipper 3 eller over før vi slutter for dagen.

Ellers er jeg nok enig i at + resultat i Q3 er å håpe på litt for mye. Det sa jeg forsåvidt i mitt forrige innlegg også. Uansett kan res. være så mye minus det bare vil for med dagens kurs kan nesten et hvert minus resultat forsvares.

Takk for dato for res. fremleggelse.
Finbeck
04.10.2001 12:22
#1920

Endre
Har selskapet gitt noen informasjon om produksjonen i Q3?

Akilles
04.10.2001 13:04
#246

Endre
Dette gikk bedre en ventet, ute av OPC på 194. Dersom jeg nå får noen billige Kenor aksjer for fortjenesten så kan jeg ta helg.

JUICEitUP
05.10.2001 11:31
#799

Endre
Re Akilles

Du snakker om billige KEN aksjer. Billigere enn 2,71 går det vel ikke an å komme. Gullprisen skyter i været (ca. 291-292 nå) og kursen fortsetter å synke. Har sagt det flere ganger tidligere, men jeg skjønner ingen ting. Kanskje vi burde begynne å håpe på at gullprisen synker for da vil sikkert kursen stige med det irrasjonell markedet vi opererer i for tiden.

Hadde jeg vært en stor aktør hadde jeg kommet til å kjøpt meg opp med 10% av selskapet og krevd utbytte av overskuddet. Det tror jeg hadde blitt en gullkantet investering bokstavelig talt.
dr. Stockman
05.10.2001 11:35
#900

Endre
Også ute av Opc på 234. Dekker løpende utgifter og kjøp av Cru. Altså ikke noe forestående salg av Ken fra min side.
akkamannen
05.10.2001 12:08
#472

Endre
re juice

Akkurat det at Kenor faller i kurs til tross for høyere gullpris er vel en av grunnene til at folk vil komme seg ut av aksjen. Det finnes ikke noen som har greie på gull, i alle fall ikke blant de store i Norge. Derfor skjer det som skjer. Når vi en gang får utbytte lik dagens kurs er det kanskje noen som skjønner tegninga, men jeg er ikke så sikker på det heller!

Ha en riktig fin dag!
Akilles
05.10.2001 12:11
#247

Endre
Jeg tror det er usikkerheten ang. 3Q som preger aksjen. Dersom Kenor kunne kommet ut med et estimat over hvor stor produksjonen har vært i 3Q, så ville noe av usikkerheten forsvunnet. Kenor vil sannsynligvis anbefale utdeling av utbytte i år, dersom det ikke blir anbefalt fra ledelsen så kan vi ta dette opp på generalforsamlingen .
JUICEitUP
05.10.2001 12:48
#800

Endre
Re akkamannen

Svært enig i det du sier. Så vidt jeg vet er det ikke mange meglerfirma som har analytikere som følger gull og de få som har ser ikke ut til å ha særlig påvirkningskraft på massene. Ikke så rart kanskje så mye som meglere har bommet de siste 2 årene. Gullmiljøet i Norge er alt for lite og notering i Canada burde derfor vurderes sterkt for å få reflektert underliggende verdier.

Er ellers også enig med Akkilles. Kommer ikke selskapet selv med forslag om utbytte burde generalforsamlingen ta opp dette for å få det gjennomført. Utrolig at selskapet som tjener så bra med penger sitter passiv og ser på at kursen rævkjøres av små amatør poster.

Gratulerer til deg dr. Stockman med glimrende utgang på boblen Opticom. Bruk penga til noe fornuftig og kjøp substans i Kenor.
dow
05.10.2001 12:51
#1574

Endre
Notering i Canada? Se hvordan det går med CRU.
JUICEitUP
05.10.2001 13:00
#802

Endre
Kjenner ikke så godt til CRU, men det som er sikkert er at KEN tjener godt med penger, det er 95% sikkert at de slår produksjonsmålet sitt med minst 10.000 unser fra 110.000 til i alle fall 120.000. Gullprisen ligger langt over prisen KEN opererer med i sine budsjett og hvis vi regner med et svært beskjedent årsresultat på 45 millioner etter skatt får vi en P/E med dagens kurs som er så lav som 3,3.

Selv om ikke norske investorer skjønner tegninga er jeg sikker på at investorer i Canada er adskillig mere proff og ser hvilket potensial selskapet har.
akkamannen
05.10.2001 14:52
#473

Endre
re juize

Hvor har du det fra at de kommer til å produsere 120 000 unser? Tror vi skal være godt fornøyd om de klarer produksjonsmålet sitt. Håper det ikke bare det er antagelser du kommer med, for da kan du være med på å påvirke nye investorer til å bli skuffet over årets resultat til tross for at produksjonsmålene kanskje blir nådd. Og da selger de vet du og vi vil ligge i samme gjørma igjen!
JUICEitUP
05.10.2001 15:04
#804

Endre
Re akkamannen

Utsagnet om produksjon på 120.000 unser baserer jeg på at selskapet selv har sagt at de føler seg meget komfortabel på produksjonsmålet på 110.000 unser. Dette betyr i klartekst, slik jeg tolker det, at det ikke er tvil om at de vil nå dette målet og litt til. Så vidt jeg vet jobber de nå med malm som det går noe raskere å utvinne og derfor er mitt tips 120.000 unser. Burde kanskje klargjort at dette ikke er et tall som har kommet fra selskapet,men som det er rimelig bra konsensus om i dette forumet.
akkamannen
05.10.2001 15:12
#476

Endre
Fint du klarer opp dette. Husk at kenor har bommet fælt på produksjonsmålene sine tidligere, slik at utsagnet om at de er komfortable med produksjonsmålet ikke nødvendigvis betyr at de klarer høyere prod. enn årets mål. For å si det slik: Jeg er for så vidt fornøyd også med en prod. på 105 000 også jeg. Alt over tar jeg som en bonus!
Uansett er det jo klart at kenor en dag (kanskje neste år) er nødt til å ligge på en tosiffret kurs. Noe begrunnelse er ikke nødvendig å ta med her, da tallenes klare tale fra denne topic.
Goldy
05.10.2001 15:31
#41

Endre
re:Alle

Hei gutter!
Ang.prod.har Terra et prod.mål på 115000 iår.(5000over est)
Malm til oppredning er 1,268mill (1h) mot 0,876 1h ifjor.
Altså ca 44% opp.Dersom KEN hadde hatt lakingskapasitet
på dette volum kunne altså prod.øke tilsv.
Lakingskapasitet vil øke 4q hvis de går alt på plass.
Etter trackrecord vil lakingskapasiten øke betydelig fremover.
Jeg tror derfor at 120000unser ikke behøver å skille seg
mye fra sannheten,selv om jeg har mitt off. estimat på
det samme som selskapet grunnet konservativ vurdering.
PRINCE
05.10.2001 15:43
#27

Endre
12000 til er lagt til porteføljen, har egentlig ikke råd, men jeg tror det er dyrere å ikke handle til gibortpris


mvh. PRINCE
Goldy
05.10.2001 15:47
#42

Endre
Ang.KEN's dårlige kursutv. er det viktig å huske at KEN-kursen mest påvirkes av selskapsspesifikke forhold.
Gullpris nummer 2. Og andre amerikanske gullselskaper
nummer 3.
I praksis er det selskapsnyheter som driver kursen.
KEN er ikke for tradere men for langsiktige.
MEN KEN vil komme.
SOL
05.10.2001 17:29
#116

Endre

Jeg noterer meg med tilfredshet at Dr. Stockman er ute av OPC for denne gang og forstår godt at han holder på sine KEN-aksjer nå i starten på en 6 mnd lang opptur basert på innfrielse av produksjonsmål.

Jeg tror KEN treffer litt i overkant av 110 000 men at god gullpris nå i siste halvår gir 45-60 mill på bunnlinja.
Boble Brist
05.10.2001 18:47
#89

Endre
slapp av folkens. dette tar sin tid. det er imidlertid mange oppmuntrende tegn om dagen og før eller siden så vil selv saueflokken oppdage denne godbiten som ligger der og glinser skarpt midt oppi oslo-børs-gjørma med IT og telekom og annen dritt på alle kanter...

alle fikk med seg at XAU endres på mandag? ut med PD, kobbergutta, og inn med skikkelige edelmetallselskaper, SIL, GG og HGMCY.

faren som alle vi som er tidlig ute vil stå ovenfor i nær framtid, er å selge seg ut altfor tidlig. det er jo ofte fristende å ta gevinsten når den er der, samma hvor ynkelig den er. problemet denne gangen blir at spottprisen på gull vil ta helt av, og forsvinne ut av politiker- og sentralbank-kontroll for godt.

jeg avslutter med en fersk godbit fra gold-forum på gold-eagle.com

It is what it is: A price divergence with physical more expensive than paper. The same divergence, with physicals always higher, keeps happening at different geographic locations at different times. Paper G&S is being stressed in its efforts to keep spot prices artificially lower. Keep buying real physical 100 oz silver bars and we have an opportunity to bust the small divergences wide open.
Another footprint of this same stress shows on the 24 hour spot charts. October 4th, the gold high for the day was between 10:00 and 10:30 am (New York time). The same for October 3rd. On October 2nd, the gold high was not between 10:00 and 10:30 am. However, the gold price was knocked down over two dollars right after this time frame.
What is the significance of this half-hour time frame? If many US wholesale jewelers want to purchase 24K gold casting grain, they have to give their supplier a binding order for a specific weight amount before 10:00am. They financially commit themselves, their word, and their integrity; and, yet they have no price guarantee. Usually, by 10:30 am the London PM fix is in and that is the price basis for payment for the physical fine gold ordered before 10:00 am. So, physical gold, for much of the United States jewelry manufacturing/wholesale trade, is priced for each day between 10:00 and 10:30 am. Thus, by this half-hour time frame, the 24 hour spot charts often leave another 'footprint' of the begining emergence of a divergence between physical prices and paper prices. Just my thoughts; and, I would not try to play the time frame in the futures market.
Now is the time to buy physicals, gold or silver, in fungible forms (no numismatics); with artificially depressed prices. Currently, the tail (paper prices) wags the dog (physical prices). When control is lost, the dog will wag the tail again (as it should be in a free market). I then expect physical prices to perhaps explode up (likely on a weekend); while, many paper gold/silver prices go to zero for many people, as paper gold silver obligations are defaulted. Again, just my experiences and thoughts.
SOL
05.10.2001 23:16
#117

Endre

10/5/2001 2:42:00 PM
10-05 0457 Gold funds take a rest, fans see more gains

By Cal Mankowski

NEW YORK, Oct 5 (Reuters) - Fans of gold stocks and gold-oriented mutual funds, clearly a winning bet for investors in 2001, say prospects remain bullish despite a brief pause in the group's upward trajectory.

Fund tracker Lipper Inc. had gold mutual funds, on average, declining 0.36 percent in the week ended Oct. 4, the only stock fund category with a negative return.

But year to date, of all the stock fund groups tracked by Lipper, only gold, small capitalization value funds and real estate funds are up.

Gold funds, with a 15.24 percent return year to date through Oct. 4, easily outshined REIT funds, up 2.95 percent, and small-company value funds, up 1.37 percent.

The average U.S. diversified stock fund showed a year-to-date loss of 19.71 percent, but in the latest week gained 5.71 percent, as stocks bounced off three-year lows reached in the week after the Sept. 11 attacks.

"The economy of the U.S. is slowing down, which could prompt a decline in the dollar," said Charles de Vaulx, co-manager of the $13.4 million First Eagle SoGen Gold Fund (SGGDX) . He said a lower dollar generally corresponds to a higher gold price.

He added that the "inflationary consequences" of current fiscal and monetary efforts to stimulate the U.S. economy following the air attacks could also trigger a further advance in the price of gold and gold stocks.

The price of gold, which was around $260 an ounce at the start of 2001, has been closing in on $300, but it hasn't hit that round number yet.

The COMEX December gold <0#GC:> contract traded at $292.50 an ounce in New York Friday afternoon, up $0.90.

Frank Holmes, chairman and chief investment officer of U.S. Global Investors Inc. (GROW) , said the inflationary trend he now expects to develop could drive the price of gold to the $350-$360 level. Holmes oversees the U.S. Global Investors World Gold Fund (UNWPX) , which has assets of more than $60 million.

The SoGen gold fund boasts a year-to-date return of 35 percent, which de Vaulx said was partly a result of investing in non-hedged gold mining companies, such as Harmony Gold Mining Co. Ltd. (HRMJ) and Newmont Mining Corp. (NEM) .

Certain gold mining companies, which de Vaulx avoids, hedge their activities by selling their production two or three years forward, in effect locking in yesterday's price.

The U.S. Global gold fund, which has about 58 percent of its assets invested in the major mining companies, also invests in smaller exploration companies. The fund's aggressive strategy has produced a year-to-date return of just under 5 percent.

REUTERS

Rtr 14:42 10-05-01 Copyright 2001, Reuters News ServiceGoldy
05.10.2001 23:27
#43

Endre
re:SOL
Stå på.
Jeg vil senere i helga eller mandag komme med
en kommentar.
Goldyears
07.10.2001 13:29
#137

Endre
Kenor et industrieventyr:

Selskapets suksess er basert på nøktern satsning og langsiktig tenkning. Selskapet har brukt pengen på en usedvanlig klok måte som investorene får mye igjen for om ikke lenge. Selskapet har utviklet seg til å bli det største gullgruve selskapet i Norden, og det største Norske selskapet i Guinea.

Selskapet har vært gjennom en periode med utvikling av gruvene i Guinea, fra å være ingenting til å bli en av verdens største og beste gruver. I den samme periode har vi hatt en kontinuerlig synkende gullpris. Når de nå for først gang produserer over 100 000 unser har Kenor fått en tilleggs belønning gjennom at gullprisen har snudd og er på vei oppover. Og den ligger sannsynligvis på topp når gruven produserer på topp om 2 - 3 år 250 000 -300 000 unser. Hvilke timing eller noe heldig vil noen si!

Alle bør seriøst sette av noen timer til å se på selskapets utvikling og ta en vurderning, jeg er sikker på at dere finner noe veldig interessant.......

Lykke til!

Goldyear
SOL
07.10.2001 17:30
#118

Endre

Nedenforstående børsmelding er nok snart klar for å matrialisere seg i den forstand at en melding kan komme de nærmeste ukene om finansiering, fremdrift, kostnader etc ifm utrulling av leteprogram :


26/06-2000 15:42:41: (KEN) KEN - UAVHENGIG RAPPORT

KEN ? UAVHENGIG RAPPORT SIER DINGUIRAYE KONSESJON HAR ET
POTENSIALE PÅ 5 MILLIONER OZ

KENOR ASA har mottatt en rapport utarbeidet av det
anerkjente australske konsulentselskapet MRT (Mining &
Resource Technology Pty Ltd) vedrørende KENORs 1500
kvadratkilometer store Dinguiraye konsesjon i Guinea, som
konkluderer med at LEFA-området med omegn inneholder
ressurser på mellom 3 og 8 millioner unser (inkludert dagens
kjente 2,4 millioner unser), sannsynligvis 5 millioner
hvorav 3,2 millioner befinner seg innenfor en radius av 10
km fra Léro produksjonsanlegg. MRT mener dette kan danne
grunnlag for en årsproduksjon på alt fra 250.000 oz p.a. i
5-7 år, til 400.000 oz p.a. i 5-10 år. Ved siden av å kunne
gi økt produksjon vil en slik ressursøkning også styrke
KENORs posisjon i forhold til en eventuell fremtidig
strategisk partner. MRT anbefaler et aggressivt leteprogram,
og KENORs geologer er allerede i gang med planleggingen.SOL
07.10.2001 18:50
#119

Endre
Jeg har brukt ettermiddagen til å gå gjennom KEN-begivenheter siste 3 år. Det er litt interessant å se gamle børsmeldinger i historisk lys.

Nedenforstående børsmelding er ikke så gammel men peker i den retning at finansiering bygges for at leteprogrammet kan iversettes.

Jeg forventer at de kommende 2-3 kv , som er aktuell boresesong vil bli benyttet.

Kanskje man vil se 3kv res før man trykker på knappen?


06/06-2001 09:39:22: (KEN) KEN - OPPTAK AV OBL. LÅN MNOK 50

KENOR ASA har den 5. juni 2001 utstedt et obligasjonslån
med et samlet lånebeløp i første transje på NOK 50
millioner. Lånet er åpent med en samlet låneramme på NOK
100 millioner, og er tilrettelagt av Terra Fonds ASA.

Lånet (ISIN NO 001010079.5) har flytende rente og tre års
løpetid, med bortfall 07.06.2004. Lånerenten er NIBOR+500
(5,00 prosentpoeng over tre måneders NIBOR).

Lånebeløpet kan blant annet benyttes til innfrielse av
eksisterende konvertibelt obligasjonslån (ISIN NO
001002883.0) som har årlig innløsningsrett for
obligasjonseierne med første mulige bortfall 15.11.2001.
Dette lånet er konvertibelt og for tiden har lånerente
12,5% p.a. Lånerenten på dette lånet vil være 13,5% fra og
med 15.11.2001.

KENOR ASA er tilfreds med å ha oppnådd ny finansiering til
gunstigere rentebetingelser og med lengre løpetid enn
eksisterende lån, uten tilhørende rettigheter til
konvertering og/eller førtidig innfrielse.

Lånet vil også bedre selskapets handlefrihet og
reaksjonstid i forhold til strategiske
investeringsmuligheter, samt kunne anvendes til å
finansiere videre utvikling av Dinguiraye konsesjon i
Guinea, som er KENORs viktigste aktivum. Konsesjonen
omfatter blant annet Léro, Karta og Fayalala gruver samt
andre forekomster og objekter deriblant Tambico, Matagania,
Kankarta og Folokadi.

KENOR ASA er en etablert gullprodusent med et solid
ressursgrunnlag.Selskapet er i sterk vekst, og er i dag
Skandinavias største enkeltstående gullprodusent og største
norske bedrift i Vest-Afrika. KENOR ASA har god lønnsomhet,
og fikk et resultat etter skatt for første kvartal 2001 på
MNOK 13,3 etter en omsetning på MNOK 77,7.


--------------------------------------------------------------------------------
06/06-2001
Boble Brist
07.10.2001 19:23
#94

Endre
da smalt det i kabul. får vi endelig en reaksjon i gullprisen nå, er KEN mandagens, ukas, og årets case.
SOL
07.10.2001 20:53
#120

Endre

De selskapspesifikke forhold for KEN ser ut til å få ytterligere hjelp av usikkerhetsituasjonen i verden.

Det er ikke så sikkert KEN stiger så meget umiddelbart, heller ikke gullprisen av den enkle grunn at G 7 landene med USA i spissen vil forsøke å holde regien, spesiellt de første dagene.

De underliggende forhold tilsier at krigføring ikke akkurat styrker amerikansk økonomivekst.

F.eks tror jeg alle amerikanere vil holde en svært så laber aktivitet kommende uke i frykt for ytterligere terroraksjoner.(OG det blir det ikke vekst av)

I dette makrobildet er det naturlig med et brudd av 300 for gullprisen kommende uke.

En langsom stigning er å foretrekke , for oss som er langsiktige.
Dette vil bekrefte etablering av en skiftende megatrend som kan gi oss langsiktig god avkastning (lik GOLDCORP, er det noen som har vært aksjonær der??)

Vi får se når spot (kitco.com) kl 22.00 norsk tid.

Gull vinner
trader.nr1
07.10.2001 21:12
#211

Endre
Noen som har noen linker til Durban Roodepoort Deep (DROOY) ??
Har forstått at den er notert på Nasdaq, men den er også muligens notert i Europa.
Boble Brist
07.10.2001 21:23
#97

Endre
hvilke linker ser du etter? dersom du vil handle, er US beste sted (ticker DROOY), etter det jeg kan bedømme. Durban er også notert i Frankfurt (DUB), men er såpass illikvid at den bare omsettes en gang pr. dag i egen auksjon.

her er durbans hjemmeside og her kan du handle

DROOY har en fantastisk giring på gullprisen og det er nok mye mer å hente, men merk at den allerede har gått nesten 100% siden årsskiftet.
SOL
07.10.2001 22:29
#121

Endre
Et lite utklipp fra Durban... siste kvartalrapport illustrerer godt hvilke saker som er under utvikling når det gjelder hedging og evt fremtidig fortjeneste.Outlook

This quarter provided further evidence of the robustness of Durban Roodepoort Deep's operations as the turnaround continues. Our operating margin
on an earnings basis has now increased to US$ 30 per ounce or 12%. Management is focusing on increasing this by reducing our hedge book further
and with cost drivers such as our procurement initiative and the phasing out of contractors. The Executive Directors have contributed to this process
personally by accepting a 10% reduction in salary.
The cost of our hedge book is totally unacceptable. By comparison, if Durban Roodepoort Deep had received the spot price for its gold price last year
its cash operating profits would have been R 175.6 million (US$ 23.1 million) higher than reported. Resolving this aspect of our business has consequently
become the utmost priority.
Our budget for the forthcoming year is set to deliver a return of 18% on invested capital and the delivery of this target is the challenge, on which the
management team will now deliver. We have identified several areas of organic growth, all of which have the potential to extend mine lives significantly.
MARK WELLESLEY-WOOD
Chairman and Chief Executive Officer 24 July 2001

Gull vinner
vandregutten
08.10.2001 03:15
#13

Endre
KEN du er min bedste ven,
glad at se dig stå igjen,
du er blevet tråket på,
men begynder nu at gå,

For mig har du værdi,
så kan andre si,
hvad de ellers vil,
glad at du er til.

Fra en venn der bare ønsker dig det bedste.
Goldyears
08.10.2001 08:31
#138

Endre
re vandreguten

Det var et nydelig dikt....Men hvem er villig til å følge oss i vei til toppen om noen år?

Gullet nå i 293 og KEN tjener penger som gress......

re SOL

Det bores i fjell og det finnes gull. Overalt er det gull, det er bare å stikke boren ned og nye ressurser kan legges til. Men når kommer oppdateringen?


Goldyear
Finbeck
08.10.2001 09:33
#1927

Endre
KEN's utvikling på OSE er en tragedie værre enn et gresk drama.

KEN liker selv og sammenligne seg med selskaper som Golden Star(Prod 114000 oz pr år til 200USD/oz i Ghana og Guinea).

Et selskap som har steget 100% etter 11 September.

Et annet selskap Rio Narcea har steget 30%.

Kenor har falt 10%...

En kan spørre seg om dassrullene som bestyrer Kenor ikke heller burde hatt ei pølsebu å konsentrer seg om.
Fatter de ikke at de har et ansvar ovenfor de som har satt sine penger i selskapet med det for øye å få en avkastning på investert kapital?
Tror de at selskapets aksjonærer har investert fordi de syntes at de ikke trengte kapitalen, og derfor kunne øde den på en gjeng som har som hovedoppgave å sørge for at egen lønn står på konto den 10nd?

Den jobben ledelsen har idag greier de åpenbart ikke. De har det i tydligvis hverken i kjeften eller i beina...

I et marked er timing viktig. Tiden for riktig prising av Kenor er NÅ.
Men intet skjer. Selskapet vasser rundt i et haug tomme utsagn og brutte løfter. Ei ønskeliste så lang som en vondt år av brutte og utgåtte børsmeldinger ligger bak oss.

Det er et tankekors at i et år hvor selskapet evner å levere sitt beste produksjon og årsresultat noensinne, hvor selskapets ressurser er historisk høyt og utsikten til vider økning meget store, hvor verdens gullprodusenter ser enn reprising av bransjen, og hvor gullprisen har bunnet ut og begynt sin stigning - ja, så faller kursen i KEN til et historisk bunnnivå

Det kan se ut til at markedet overhodet ikke har tillit til den sittende ledelses evne til å fortsatt kunne levere. At det nok en gang vil vise seg å være tomme utsagn og brutte løfter.

Jeg har f.an meg ikke lenger noen tillit til den ledelsen som sitter i KEN.
[Endret 08.10.01 09:35 av Finbeck]
Goldyears
08.10.2001 10:04
#139

Endre
re

Det er som du seier Finbeck beklagelkig at aksjekursen er så lav, men at ledelsen ikke leverer er jeg uenig i.

Dette er todelt problem. Det ene behersker de veldig bra, det andre er tilsvarende dårlig.

1. Enorm god vekst i produksjon og inntjening, og dette vedvarer dette året også.

2. Ledelsen svikter i kommunikasjon til markedet, samt strategiske grep for å få verdien til å gjenspeiles i aksjekursen. Og det er jo tross alt dette som er viktig for oss investorer. Til ledelsens forsvar befinner vi oss på en mongo børs med mongo aktører som elsker å tape penger. Og en korrupt megler bransje som lager analyser med tanke på å tjene egene penger.

Goldyear
Cosinus
08.10.2001 10:10
#30

Endre
Støtter ditt syn Goldyear.

Mvh
Cosinus
JUICEitUP
08.10.2001 10:16
#806

Endre
Flere selskaper sliter med investor relations og ser på det som en ren utgiftspost. Dette formoder jeg også gjelder Kenor. De skjønner ikke at det faktisk er investorene som har ført til at de er der de er i dag. Dette er egentlig tragisk og noe som burde bli tatt opp under kommende generalforsamling eller som et brev/e-mail til ledelsen.
Goldyears
08.10.2001 10:16
#140

Endre
re Cosinus

Takk!

Goldyear
Goldyears
08.10.2001 10:40
#141

Endre
NOE er forferdelig galt når Golden Star som produsere samme ant. unser som KENOR verdsettes til 350mill høyere eller over 3 ganger aksjeverdien til Kenor.

Goldyear
Goldyears
08.10.2001 10:42
#142

Endre
Og attpåtil i samme område som Kenor!!!!

Goldyear
Finbeck
08.10.2001 11:34
#1928

Endre
re Goldyears

Det jeg vil fram til, er at dette med verdsettelsen av KEN på OSE har vært et tema i mange år.

Likevel har ikke ledelsen gjort noe med det. I den senere tid snakker de om at dette må skje i forbindelse med event fusjon/kapitalutvidelse i et annet markded. Greit nok, men det blir jo bare med praten og ingenting skjer.

For å sette det litt på spissen; KENOR ka komme til å bruke opp alle sine ressurser til å betale løpende omkostninger uten at kursen noen gang vil gi aksjonærene avkastning.
JUICEitUP
08.10.2001 11:35
#807

Endre
Jeg har en ting å si til ledelsen: Kjøp egne aksjer og signaliser tro på eget selskap slik at vi som har investert kan få avkastning på surt ervervede kroner.
dr. Stockman
08.10.2001 12:29
#901

Endre
Kursutviklingen i Kenor har vært elendig, og likviditeten enda verre. Det finnes imidlertid en konkret grunn til at Kenor ikke har kunnet dra nytte av sterkere gullpris.

Mange aksjer har falt mye, og fremstår nå som "billige". Verst for Kenor er det at pga. et par dårlige nyheter for Cru, og så markante kursfall at tvangssalg er blitt utløst, så tilbys Cru-aksjer ad mass til kurser ned mot kontantbeholdning.

Tross min langsiktige tro på Kenor så er jeg ikke i tvil om at jeg ville kjøpt Cru til 2,60 heller enn Kenor til 2,90. Jeg har også ønsket å "veksle inn" en del Kenor i Cru, men har innsett at det er håpløst når man ikke har noen likviditet i Kenor. Penger investert i Kenor er å betrakte som å legge de i en safe med tidslås som er programmert til uker og måneder.

Enig med Finbeck i at Kenor gjør en dårlig jobb overfor markedet. Kenor får ha meg unnskyldt hvis de har gjort mange fremstøt overfor pressen uten å vinne gehør. Men det beste som kan skje for Kenor nå (bortsett fra at gullprisen holder seg) er nok at Cru får en reell prising igjen. Sammenlignet med Kenor på 3 kroner bør Cru ligge på 5 kroner for at prisingen skal være sammenlignbar.
Goldyears
08.10.2001 12:37
#143

Endre
re Finbeck

Det kan du si. Men nå ser det nå endelig ut som de skal tjene gode penger, og det er det første året de gjør. Det er vel og grunne for at de har fått et gunstig lån for å hurtig kunne utvikle gruven til å kunne produsere 250 000 -400 000 unser i året.

Men når det er sagt, er det helt håpløst når det gjelder de strategiske grepene som er blitt lovet og senest 1. kvartal da kursen var 3,30-3,40 ble det sagt at de var meget misfornøyd med aksjekursen og at de kom til å ta strategiske grep. Hva er de nå? Fornøyde?

Jeg har følgende forslag:

1. Gi oss jevnlige oppdateringer på produksjonen.

2. Gi oss jevnlige informasjon om bore resultat. Det er desverre ikke nok for kenor å si at nye 1mill unser er lagt til ressursene til verdens laveste påvisningskostnad 1 gang i året.

3. Kjøp aksjer i eget selskap, både ansatte og Kenor burde absolutt avgi noen penger til dette formålet. De vet jo at selskapet er svinebillig i forhold til andre selskaper, så hvorfor ikke kjøpe aksjer og indikere dette for hele verden.


Goldyear
Goldy
08.10.2001 13:46
#44

Endre
Kjære Finbeck!
Jeg forstår frustrasjonen når kursen står stille eller bakoverruller i et bullmarked for gull der utenlanske selskap seiler opp.
Jeg synes likevel at det blir feil å la frustrasjonen gå ut over
ledelsen i KEN.
Dersom du ser bakover og spør deg selv om hva ledelsen
i et gullgruveselskap egentlig skal drive med som 1.pri,
er det vanskelig å komme utenom å øke produksjonen
rasket mulig og få ned kostnadene.
Dette har KEN vært formidabelt gode til.
Fra i 1995 til idag har prod. vært mer enn 4doblet samtidig med at malmreservene er drastisk økt.
Ha tålmodighet til 1q blir presentert.
Da har vi på plass effekten av den 3prod-linjen
(som blir satt opp nå 4q.Skip er nå på vei
fra Europa med utstyret) og 40-50%-øking av
malmlakingen.Dessuten står gullprisen foran en fantastisk
historisk øking som jeg senere vil komme tilbake til.
KEN ledelsen skal konsentere seg om prod.øking ikke
bruke pengene til tilbakekjøp av aksjer.
Aksjefondene kommer til å kjøpe etter resultater ikke etter
ledelsens tilbakekjøp av egne aksjer.
Ledelsen har min fulle tillit.De har gjort en kjempejobb og
vil fremover gjøre en kjempejobb med å 3-doble prod.
til 300000 i en helt ny tidsalder for GULLET.(I den usikre tiden
fremover vil GULL gå over til å bli en trygg havn for nervøse
investorer mer enn et kosumgode for juvelerer og tannleger.)

RE:Stockman.
Jeg tror i valget mellom KEN og CRU bør man ha i mente
følgende.

1.Det er KEN som først vil dra nytte av den økte gullpris
ikke CRU som har GULLET plasert på Grønland med år fram
i tid før man får startet opp gruvedriftenog solgt det.

2.Med mitt kjennskap til de korrupte myndighetene i Fillippinene(Jeg kjenner også folk i miljøvernadm der) så kan
det ta lang tid og millioner av dollar i betikkelse før de kan
komme i gang på Mindoro.Med den sterke katolske kirke der
vil de kansje aldri få mulighet til å starte opp.Kirken er nemlig
sterkt imot prosjektet og får det vanligvis som de vil der nede)

3.Så har vi et gassprosjekt som ligger langt fram og høyt opp
i Canada før-hvis-såfremt-ifall det kommer inntekt.

4. Cru er et holdingselskap uten kompetanse på gulldrift
mens KEN har egne folk med stor kompetanse.

Jeg foretrekker KEN som sannsynligvis fra nyåret
selger alt gull uten hedging til dagspris.
Goldyears
08.10.2001 14:28
#144

Endre
Plutselig noen som ville ha Kenor aksjer. Lekkasjer? Eller er det noen som har funnet ut at de skal være med på oppgangen de neste 6mnd.

Goldyear
quartz
08.10.2001 14:30
#10

Endre
Re Goldy:

Helt enig. Endelig noen som synes å sette pris på at ledelsen har konsentrert om det primære, nemlig å legge tilrette for et selskap med god lønnsomhet fremover. Jeg tror faktisk vi bør si oss glade for at selskapet ikke har villet være med på den leken mange andre selskaper har prioritert fremfor å konsentrere seg om det primære, nemlig finansakrobatikk for kortsiktig å få opp aksjekursen.

Jeg er mye mer spent på kursen om ett år, enn jeg er på kursen senere idag eller imorgen. Det eneste som bekymrer meg er at jeg ikke ser ut til å få aksjer under 2,90 i dag.

Goldyears
08.10.2001 14:57
#145

Endre
På vei mot vinnerlista!

Goldyear
JUICEitUP
08.10.2001 15:00
#808

Endre
6. beste aksje på OSE hittil i dag. Det er sannelig ikke hverdagskost. Kanskje noen har begynt å skjønne tegninga. Det skulle i så fall bare mangle. Dette gleder et gammelt gull hjerte.
Goldyears
08.10.2001 15:17
#146

Endre
Det ser ikke ut som selgerne strømmer på selv om kursen gjør et byks, det er jo positivt.


Goldyear
sultanjafar
08.10.2001 15:34
#204

Endre
Folkens -

Fuglene kvitrer og solen skinner :-)

// sultanjafar

JUICEitUP
08.10.2001 16:11
#809

Endre
Moe Securities står for halvparten av kjøpene i dag. Er det noen som kjenner til dette firmaet?
Svartenatta
08.10.2001 16:18
#157

Endre
Artikkel nr 925 ( 6/25/2001 3:47:59 PM )
Sparebanken Møre inn på eiersiden i Moe Securities

Sparebanken Møre vil gjennom en rettet emisjon få en eierandel på 15 prosent i Moe Securities og en representant i selskapets styre, opplyser selskapet i en børsmelding i dag.

Sparebanken Møre har i sin strategi lagt opp til å være en pådriver for utviklingen i Møre og Romsdal. For å etterleve denne strategien, har banken og Moe Securities besluttet å inngå en bred Investment Banking-allianse som omfatter verdipapirhandel og Corporate Finance.
-Med den kompetanse Moe Securities ASA innehar og ikke minst den lokale tilknytningen selskapet har på eiersiden, vil vi gjennom alliansen med Moe Securities ASA gjøre en bedre jobb for kundene våre og hele regionen. Vi vil derfor legge stor vekt på å utvikle dette samarbeidet, sier administrerende direktør Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre i en kommentar.
Moe Securities ASAs hovedeiere vil etter emisjonen være Jens Moe & Partners, Ulstein-familien og Sparebanken Møre. Selskapets styre vil være Knut S. Endre (formann), Jens og Peter Moe, Morten Ulstein, administrerende direktør Knut Ø. Holli og en representant for Sparebanken Møre.JUICEitUP
08.10.2001 16:26
#810

Endre
Takk skal du ha Svartenatta. Glimrende svar.
SOL
08.10.2001 16:36
#122

Endre
Møringer pleier å ha greie på hvor det er penger å tjene!!

Er det noen møringer her??
trader.nr1
08.10.2001 20:48
#212

Endre
Jepp !
urgh
08.10.2001 20:53
#383

Endre
Han Gammel-Erik han e møring, faren kom fra Bud
Det va han som fann opp trua på Gud
Han va sleip som ein fisk
Han sa: " Du ska vær grisk!
Det e det ellevte bud"

phil
08.10.2001 21:50
#245

Endre
møring her også!
Finbeck
08.10.2001 21:53
#1929

Endre
re goldy,

Jeg vil poengtere at det å lete og produserer, der er de gode. Det skal de ha kredit for.

Men mitt poeng er at smella går men døra står. Og hvis de ikke har intensjoner om å følge opp sine utsagn, bør de med respekt å melde, holde kjeft.

Slik er markedet. Det som blir sagt, blir tillagt kursen, Og det som ikke blir holdt, blir trukket dobbelt fra.

Den eneste grunne til at kursen faller,er at markedet ikke lenger har tro på at KEN holder sine løfter når de slår om seg med sienn "Gull&Grønne skoger" utsagn.

Noen stikkord:

- Fusjons planer/partnerskap???(Hva skjer)
- Diamant forekomster???(Hva skjer)
- Lake Gedde ???? (Hva skjer)
- Setesdalen??? (Hva kjøpte de egentelig)
- WA i Ghana??`(Hva skjer)
- Tilbakekjøpsprogrammet ??(Hvorfor ble det fornyet ved GF
når man ikke kjøper på dagens nivåer??)
- Samarbeid med ISCOR ??(Hva skjer.)
- Mincor posten?? (Hva skjer)

Det er, slik jeg vurderer det, alvorlig når et selskap ikke følger opp børsmeldinger og utsikter de legger fram i sine offesielle rapporter.

Jeg finner derfor ingen annen forklaring når kursen faller i et segment som et helt år nå har vært i en stigende trend, enn at ledelsen ikke har tillit.

Dr Stockman får ha meg unnskyldt. Men CRU har jeg overhodet ingen tro på. Når vi har sett hvor langt fram det var for KEN å komme i troverdig produksjon, og hvordan det nå belønnes med ATL på kursen, skal det "hysteriske" tilstander til før CRU reiser kjerringa. Jeg håper selvfølgelig at de som er i CRU får en Lotto gevinst i hodet, men jeg vil ikke satse min kapital på det.

Finner det egentelig ikke interessant å satse den på KEN lenger heller.Det begynner nå og i tiden framover å bli et betydelig antall selskaper, med solid base og god likviditet som framstår som mer spennende enn KEN.

SOL
08.10.2001 22:45
#123

Endre
Rolig nå Finbeck.

Det var samme tendenser til handlingslammelse også for et halvt år siden. Men da løsnet det frem mot GF.

Vi får håpe det har addert seg opp noen positive hendelser som kommer for dagen i nærmeste fremtid.

Tross skuffelser mener jeg å ha godt belegg for å tro på svært gode 4kv og 1kv i gullutvinningen.

Det er tross alt det viktigste!!
SOL
08.10.2001 22:52
#124

Endre

Doktorens diagnose anseer jeg som riktig

mht til at KEN lider under CRU-utvikling pga skuffede emisjonsdeltakere som kasterkortene i gruveindustrien

men feil mht til CRU sine muligheter pga alt for mye utgifter og tid før inntektene kommer.

Gull vinner
JUICEitUP
09.10.2001 09:32
#811

Endre
Som sagt er jeg svært enig med deg Finbeck i det du sier angående ledelsens troverdighet. Det du burde gjøre (med ditt frustrasjonsnivå) er å skrive en mail til ledelsen og påpeke punktene du tar opp og forlange å få et svar.

Jeg velger imidlertid å sitte på mine aksjer da jeg tror at prisen på gull er i en stigende trend som kommer til å gå til min. 350$ pr. unse i løpet av kort tid. Da er det umulig for Ken ikke å presnetere knall resultater. Når vi i tillegg vet at de kan sine saker hva produksjon angår har jeg stor tro på aksjen. I disse tider er det heller ikke store muligheter for å tape penger hvis man satser på gull (tror jeg), i motsetning til f.eks. teknologi som jeg har brent meg mye på.
Future
09.10.2001 15:40
#1341

Endre

Gull er på veg ned, dessverre.
quartz
09.10.2001 15:40
#11

Endre
I dag ser det litt bedre ut, kanskje jeg kan få noen billige aksjer hvis selger går ned litt til?
JUICEitUP
10.10.2001 11:15
#814

Endre
Er det ingen interesse for Kenor lenger på forumet. Gull går ned mot gamle lavmål (utrolig nok) og kjøpere rundt 3 kroner er nesten ikke å oppdrive. Kanskje det er disse faktorene som gjør at interessen er laber.

I disse tider er det imidlertid kanskje slike faktorer som gjør at kursen vil få et formidabelt byks. Jeg vet naturligvis at det stirder mot all sunn fornuft og alle naturlover, men dagens marked er stort sett styrt av psykologi og med alle psykopatene der ute går alt ann. Får håpe på en bedre dag enn gårsdagen og kanskje 10% oppgang, ha ha ha.
Doctor Chivas
10.10.2001 11:20
#675

Endre
ja han Finbeck og det gullet
det blei jo berre tullet
du må nok kjøpa meire
og endå endå fleire

og snitte det litt ned
kanskje med litt Meed?
jau det e berre lekkert
skyt ikkje spurv med sprettert
men ka med litt Good-tekk
det er nok grei ein spekk
du kjem`kje tel å angre

tjo hei
Alopex
10.10.2001 11:29
#675

Endre
Finbecks liste over brutte løfter er meget treffende. Her ligger hunden begravet i KEN. En feig og udugelig ledelse som ikke kjøper aksjer hverken privat eller for KEN (mangler snart likviditet regner jeg med), og som ikke makter å komme ut med troverdig oppfølging på tidliger meldinger som for det meste er produsert for å pumpe kursen. Før nye kluter kommer inn i styre og stell i KEN vil ingen ting skje er min spådom. Husk at selv en evt. oppgang opp til kr. 4 er et fortsatt dårlig. Tidligere lå KEN og vaket mellom 4 og 5 og ble da vurdert som sterkt underpriset. Kursen over 10 ble sannsynliggjort. Nå er folk glad om den nærmere seg tidligere bunn fra undersiden.
Goldy
10.10.2001 12:04
#45

Endre
En teknisk vurdering av GULL-prisen og KEN

Gullprisen har siste halvår vist en stigende tendens. Karakteristiska
har først og fremst vært at momentum har vært + 1/3.

(Se f.eks 1år graf på Kitco )
http://www.kitco.com/


Dvs. at når gullspotprisen har gått opp med 3 enheter har den falt tilbake
Og konsolidert på 2 enheter. Det betyr at gullprisen som nå har gått fra 271$
til 292 (21$) nå vil gå tilbake 2/3-dvs. 14$ til 278 og konsolidere der før den
fortsetter videre.
Den vil konsolidere ved 3 ganger prøve å teste 278-nivået.
Dersom den konsoliderer på et høyere nivå og eller tester færre ganger er det et
Tegn på sterkere momentum. Jeg forventer deretter testing av 300 og 320nivået
Etter ført å ha testet 292 og 295-niåvet.Men her kan vi få fullbacks og konsolidering
Før videre testing.
Vedr. videre vurderinger er det følgende fundamentale faktorer å ta hensyn til.

Forts. følger :[Endret 10.10.01 12:44 av Goldy]
JUICEitUP
10.10.2001 12:12
#816

Endre
Moe Securities gjør i alle fall et hederlig forsøk, men de vil naturligvis ha aksjene så billig som mulig de også. Det er det i alle fall rikelig mulighet til nå med 80.000 aksjer til salgs opp til kr. 3,00.

Ellers glimrende med opplysende meldinger som du kommer med Goldy. Hadde ikke tenkt over dette før. Ikke at det spiller noen rolle da jeg ikke har tenkt å selge aksjene mine på lang tid enda på grunn av de fundamntalistiske vurderingene jeg gjør rundt aksjen, men likevel verdifult informativt sett. Keep up the good work.
Goldy
10.10.2001 12:16
#46

Endre
Forts. følger :

1. Forts :
En teknisk vurdering av GULL-prisen og KEN

NEGATIVE:
1. Sentralbankene nærmest kaster gull etter folk ved at leaserenten er svært lav.
Dette borger tradisjonelt for mye shorting som presser prisen ned.
2 Short commercials har økt posisjonene. Prispress ned.
3 Irak-situasjon iflg. Enkelte aktører.Dvs. Gullpris raskt ned etter angrepet starter.
4. KEN følger lite gullprisen opp i dette stadie av den internasjonale øk. situasjon

Matpause (he-he)forts. følger
Svartenatta
10.10.2001 12:20
#158

Endre
Goldy

Ta en Kvikk Lunsj...
Svartenatta
10.10.2001 12:27
#159

Endre
Hvem er det som ligger med sperre på 50000 på 3.-?

Kan det være Moe som har lagt den ut for å skaffe mer på
billigsalg?

Noen som vet hvem som handler gjennom Moe?
JUICEitUP
10.10.2001 12:36
#817

Endre
Er enig i at det kan se ut som en sperre svartenatta, men hvis vi tenker etter litt (som vanligvis bare skaper trøbbel) er ikke 50 K aksjer til 3 kroner mye av en sperre. Til sammenlikning ville summen i kroner utgjort ca. 2 K aksjer i Tomra.
Goldy
10.10.2001 13:20
#47

Endre
2.forts En teknisk vurdering av GULL-prisen og KEN

5. Gullprisen har nådd en dobbel topp der den andre er ca 292 i mai .Prispress ned.

POSITIVE

1. Gullprisen har i et ultra-langt perspektiv (20år) dannet en klassisk dobbelbunnformasjon
I 999 og 2001 der den nåvæende halvårsbølgen er 1. langbølge opp fra denne formasjonen.
Udiskutabelt ULTIMATE STRONGLY BULLISH i et langt perspektiv.

2. Rentenedsettelsen til FED har frembrakt negativ realrente i USA. (2,5% - inflasjon 2,7%= -0,2)
For første gang på mange år. ALTSÅ får man ikke realrente på kortlån (1-2år) som man bruker å
Å putte pengene i når man selger leaset GULL og shorter. Penger har derfor ikke realkapitalverdi
Foran gull lenger. Dette er et VERY STRONLY BULLISH på mellomlang og lang sikt.
Dette vil bygge nytt momentum inn i GULL som driver prisen opp på mellomlang og lang sikt.
I tillegg forventes 1/2% ned før utgangen av året til 2% fra FED.
Det vil ytterligere sette fart i gullprisen ved at realverdi-forspranget til GULL øker

forts følger
sultanjafar
10.10.2001 15:30
#205

Endre
Trønderbarter tar det lille som kommer på billigsalg :-)

Er det setesdølingene som skal ha til fenalår fra Samvirkelaget til helga?
Goldy
10.10.2001 15:55
#48

Endre

SISTE DEL.forts En teknisk vurdering av GULL-prisen og KEN

POSITIVE forts.

3. Sveitserfranc (CHF) og gull har en sterk korrelasjon og CHF/USD har en ditto sterk omvendt korrelasjon.
De siste 12-14 dager har USD/CHF-kurven dannet en 3-dobbel topp der kursen teknisk deretter skal være ned (OG DERMED OPP PÅ GULL). I dag begynte kurvven å vende ned ved 3-dobbel topp på 161,90.
Like etter begynte gullprisen å stige. Det borger for sterk underliggende momentum i GULL.Dersom vi
De neste dager ikke får nedgang til 278$ på gull ,men at konsolideringen er på et høyere nivå tyder dette
På at gullet har fått økt momentum og skal videre opp. Det er derfor alt for tidlig å gå ut av KEN nå.
Om 1-3 uker vil vi ha fått et sikkert svar på spm.

4. Gullet går invers (omvendt)i forhold til DOW og dollar .Dow har utviklet en teknisk formasjon som skal
betydelig nedgang den nærmeste tiden.Dette er meget bullish for gull som skal opp eller konsolidere
på et høyere nivå enn 278$.(Sannsynligvis over 280$)

5. GULL-salget på 20t til BOE viste pris på 280$ med en overtegning på 4,3 da gullet lå på 271.
Dette viser et sterkt underliggende behov for GULL og er STRONG BULLISH.

6. KEN-kursen har vist en dobbel bunn på 2,80.
Vi har hatt en oppgang derfra på høyere volum med en nedgang i går og dag på lavere volum så langt.
Jeg forventer en konsolidering over 2,80nkr og videre oppgang herfra.

KONKLUSJON:
VERY STRONGLY BULLISH PÅ GULL.og Moderat Bullish i kortperspektiv på KEN
Og VERY STRONGLY BULLISH på litt lengre sikt.(Og grunnet fundamentale forhold på KEN og gullpris
som jeg ikke har tid til å komme inn på her.
Goldy
12.10.2001 14:14
#49

Endre
Hallo,er det noen her?
Eller sitter man bare å depper??? he-he :)
Vel idag blir en spennede dag.
Dow/SP&500/nasdaq har stort sett dekket inn gapet
fra før WTC(11 sept) og er vanvittig overkjøpt både teknisk
og i forhold til de fundamentale forhold.
Jeg forventer sterk nedgang på dowen den nærmeste tiden
og sterk oppgang på amerikanske gullaksjer for å fylle
gapet på den siste tids nedgang.Amerikanske gullaksjer
er det mest interessante å kjøpe den nærmeste tiden og å
shorte teknoaksjer for den som kan.

Gullprisen har falt tilbake til 280,80 og det blir intressant å se om den holder 280 idag.
Jeg beregner at amerikanerne setter inn "teppebombing"
på gullprisen mellom kl.16-1800 norsk tid.
Dersom den holder idag ser det bra ut.Min beregning var at
den flater ut mellom 278-280.Alt over 280 er bra og tyder
på sterkere momentum.
Legger ellers merke til å KEN har svært stor spread så langt
i dag-2,75kjøp og 2,97 salg og det ser ut til at KEN
kan starte snart den konsolideringen over 2,8 jeg snakket om
tidl.
Disse synspunktene forutsetter en svekkelse av dollaren
de nærmeste dager som jeg mener er sannsynlig i takt med
svekkede børser.
Vi får se!
(Korrekturretting ikke innholdsendring er foretatt)
[Endret 12.10.01 14:16 av Goldy]
[Endret 12.10.01 14:18 av Goldy]
JUICEitUP
12.10.2001 14:27
#825

Endre
Re Goldy,
kan ikke skjønne at ikke gullprisen skal holde seg over 280 i løpet av dagen/kvelden når prisen pr. nå er 283,40.

Ellers meget bra info. og betraktninger du har kommet med.
Goldy
12.10.2001 14:35
#50

Endre
re:Juice...
Den kan holde over 280.
Som jeg har sagt tidl. har jeg på bakgrunn av siste 1/2-årige gj.snittlige
momentum beregnet nedgangen fra 292$ til ca 278-279$
før konsolideringen tar til.Likevel har jeg personlig tro på
at konsolideringspunktet kan ligge på 280+.
At prisen nå er på 283$ er meget bra ,men som jeg sa forventer jeg "teppebombing" på gullprisen senere idag,sannsynligvis mellom kl.16-18 norsk tid.
Det er da først vi får første skikkelige indikasjon på om
280$ holder.
Goldy
12.10.2001 14:38
#51

Endre
Da har USA kommet inn.
Ja nå har nedsalget fra USA til 281,1 men blir nå
i første omgang presset tilbake oppover til over 283$
Goldy
12.10.2001 14:48
#52

Endre
De amerikanske detaljhandelstallene falt med 2,4 prosent i september.Fallet var langt større enn analytikerne hadde ventet på forhånd. Analytikerne ventet et fall på 0,8 prosent i september.
Dette er det største fallet på ti år.
Dette vil virke negativt inn på børsene og positivt for gullet.
Den senere tids oppgang i USA har virket som exstacy og
LSD og gitt investorene i USA er euforisk stemning.
vi får se når investorene våkner opp "av rusen" til dagens
harde økonomiske virkelighet.[Endret 12.10.01 14:48 av Goldy]
SOL
12.10.2001 19:33
#126

Endre
RE: Goldy

Dine tekniske betraktninger synes treffsikre.

Gull vinner
Goldy
12.10.2001 19:39
#53

Endre
RE:SOL
he-he Du kan trygt kose deg med gullaksjene i helga.
GOD HELG!
Goldy
12.10.2001 20:46
#54

Endre
Ja det endelige angrepet på gullprisen startet kl17.15 idag.
Gullet ble presset ned i 281,1 der var sterk motstand.
Helt på slutten var den forventede sterke nedgangen på Dow
en sterk drivkraft på at Gullet slo sterk tilbake og endte
på meget sterke 284,1.Dette indikerer en sterk underliggende
posisjon for gull.
Gullselskapene i USA følger da også sterkt opp nå i ettermiddag.De som kjøpte gullselskap i USA nå i ettermiddag, har fått en pen gevinst.
F.eks har Goldcorp opp 4,6% i ettermiddag.

Konklusjon: Gull kan se ut til å ha fått økt momentum i
halvårsperspektivet.Gullet er nå 12-13dollar over nivået før
11 sep.(WTC-terroren)


[Endret 12.10.01 20:47 av Goldy]
SOL
12.10.2001 22:40
#127

Endre
RE Goldy

Har du studert utviklingen til Goldcorp og har evt noen mening om hvorfor de har lykkes??

Gull vinner


[Endret 12.10.01 22:42 av SOL]
Goldy
12.10.2001 23:33
#55

Endre
Interessant spm.
Ja jeg har studert utviklingen i Goldcorp.
De er en "Golden Star" en lederstjerne for andre gullselskaper.
Selskapet er annerkjent for å være blant og kanskje verdens
mest lønnsomme Gullselskap med en P/E på utrolige
62. Dersom KEN hadde samme P/E ville kursen være
fantastiske 46kr pr.aksje.

Noe av hemmeligheten for at jeg sitter i Kenor er faktisk
Goldcorp.Eller rettere sagt mulighetene for parallell utvikling
mellom disse 2 selskaper.
Goldcorp produserte tidl. rundt 100000unser fra Wharf Mine.
De var på størrelse med Kenor senest ifjor
Senere utvidet de produksjonen rundt gruven og satte i gang
produksjon fra en gruve de kaller Red Lake Mine som gir
en meget stor produksjon med en meget høy gullgehalt.
De er idag uten gjeld og uten hedging med fantastiske
overskudd som blir brukt til ny leting og stadig nye
gullfunn.
De har 7-doblet prod og 5-doblet overskuddet siste år
etter å ha satt igang Red Lake gruven selv med de lave gullprisene siste år.
Jeg har ikke tid ikveld å belyse Kenor muligheter i lys av
Goldcorp.Kan gjøre det senere en gang.
Poenget er at det er sterke paralleller mellom Goldcorps
og Kenors utvikling.(Som jeg senere kan begrunne)
Kenor har også en formidabel prod.økings og res-økings-kapasitet i en tid med økte gullpriser.

"KEN er en skjult GULLGRUVE" bokstavelig talt.

GOD HELG! (Tar helg nå med en fin plusstrade på Goldcorp
i ettermiddagens handel på NYSE.)

PS.
Når KEN øker prod. neste år bør de satse på å notering på
Nyse eller Toronto-børsen og avslutte OSE-noteringen.
Folk i Norge skjønner ikke GULL og gullselskaper.
Kompetansen blant investorene sitter i USA/Canada/Australia
og Sørafrika.

Hilsen Goldy.

if
Goldyears
13.10.2001 09:17
#147

Endre
re Goldy

Veldig informativt dette. Dette er interessant. Ken går fra 10mill i minus til 35 mill i pluss i år, sammenlikningen til Gold Corp er berettiget og 46 kr pr aksje er da en retteferdig pris på Kenor sammenliknet med Gold Corp. Når en tenker at den gjennomsnittrelig aksje på Nasse ligger på 35 i P/E er det ikke feil at Gold Corpo ligger på 62 i P/E med vekstpotensialet til akjsen. Det som er alvorlig feil er prisingen til Kenor.


Goldyear

joergen
13.10.2001 10:16
#706

Endre

Goldcorps Red Lake gruve, hentet fra:
The Reincarnation of the Red Lake Mine
What a difference a new orebody makes

Der la man ned driften i 1996 pga. streik, etter år med minkende produksjon og tilslutt tap (cc $360).

Men noen beholdt troen og eier Goldcorp satset frisk på et stort leteprosjekt. I løpet av de neste fire årene fant man en ny åre som både er stor og blant verdens rikeste og ikke minst med cashcost på $88.

Prosjektleder på Red Lake, Merit Consultants er nå på Nalunaq.


[Endret 13.10.01 10:16 av joergen]
[Endret 13.10.01 10:51 av joergen]
Akilles
13.10.2001 10:41
#248

Endre
Det viktigste for Kenor bør være å satse på å bli notert på en annen børs.
Resultatet første halvår var 74 % bedre en samme periode i fjord og gullproduksjonen var 40 % høyere. Men aksjen er forsatt priset som om selskapet er på konkursen rand.

Goldy
13.10.2001 10:57
#56

Endre
RE:Goldyears


Du sier:
"Det som er alvorlig feil er prisingen til Kenor."

Helt enig!
Goldy
13.10.2001 11:11
#57

Endre
re:Akilles

Helt enig!
Men trøsten må være; Selv om Ken's ikke har fått
uttelling for de siste års "strong performance" på
prod.økingssiden ,vil prod.økingen fra nå ca 110000unser
til ca. 300000unser minst 3-doble årsres.
(Sannsynligvis mer enn 3-dobling pga. stordriftsfordeler . prod . unse)
Heretter (1Q-2002 og særlig res. i 2002) vil det bli
meget vanskelig i å overse KEN, fordi KEN heretter begynner
å nærme seg den kritiske størrelsen da Fondene begynner
å finne størrelsen intressant nok til å investere..
I mens blir det en KEN-"vandring i skyggenes dal" inntil videre.
Men når enden blir god så blir .......... :)
Goldy
13.10.2001 11:17
#58

Endre
Bra Joergen at noen hjelper med tilleggsinfo.
Nå tar den trette helg.(Meg)
GOD HELG.
Boble Brist
13.10.2001 11:20
#98

Endre
det er som dere selv sier: KEN vil ikke lengden bli ignorert, selv ikke av de sløveste OSE-investorer, med den resultatutviklingen som forutsettes framover. og egentlig skal vi vel være litt takknemlige for at vi fremdeles kan akkumulere i fred og ro på disse "konkurskandidat"-nivåene.

usikkerhetsmomentet på kort sikt er gullprisen som kan gå rett til værs når som helst. i så fall vil en reprising finne sted momentant (alle dollars over budsjettert gullpris går rett på bunnlinja, et enkelt regnestykke som selv IT-investorer kan forstå, hvis de konsentrerer seg littegrann). er det noen som har budsjettert spottpris i hodet, forresten? jeg mener den var $265, men mulig jeg husker feil.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS