"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > NYA - Midt i skuddlinjen?
NYA - Midt i skuddlinjen?
vargen
15.03.2000 18:23
#32

Endre
Var det ikke DNA sequencing Clinton nevnte i talen sin. Hmmm.... Ligner til foreveksling på et ord som ble brukt i Kvartalsrapporten til Nycomed. Er løpet kjørt i forhold til drahjelp i aksjekursen? Det kan bli smått med inntekter hvis dette blir GRATIS!
Lion
15.03.2000 18:29
#182

Endre
Nei tvert imot. Nå blir det flere om beinet. De som hadde tatt mål av seg til å bli genkodenes Microsoft må nå finne seg i å bli del av en mye større markedsplass. Råkoden vil kunne brukes som fundament for mange nye bioteknologiske startups. I sitt videre utviklingsarbeid vil de trenge sequencing utstyr fra NYA. Når markedet skjønner implikasjonene av at råkoden blir "public domain", så vil dette bare gi nytt løft i markedet. Internett er åpen. Se hvilken aktivitet det har skapt. Tenk om vi f.eks. skulle betale høye monopolavgifter til Cisco for å få lov til å logge oss på Internett. Hvor stor business hadde det da blitt rundt nettet. Nei, dette vil alle tjene på i lengden. Sitter selv med NYA og ASD og blør, men det vil snu en dag.
vargen
15.03.2000 18:47
#35

Endre
Takker for den "andre siden av saken". Hvis det er slik at de trenger å bruke maskinene til NYA i videre arbeid skulle ikke dette ha noen betydning. Markedet liker uansett aldri innblandelse fra myndighetene. Har du noen peiling på direkte konkurrenter til NYA, og sammenligning i kvalitet?(på internettsidene er alle selskaper "world leading") NYA burde uansett "shine" opp nettsidene sine
baltus
15.03.2000 19:01
#77

Endre
vargen,
NYA er mange ting, en av dem er utstyr til sekvensering etc. For å følge hvordan denne del av industrien beveger seg, kikk på Perkin Elmer, PKI på NY børsen. NYA's tøffeste konkurrent, og markedsleder.Noe fall fra en topp på 80 USD, ikke noe dramatisk idag, startet kraftig opp, men faller tilbake som NASD f.ø.
Lion
15.03.2000 19:05
#185

Endre
Enig. Jeg fulgte kommentarene til en analytiker i London med særlig kompetanse innenfor den molekylærgenetiske delen av bioteknologien. Han mente at biotech sektoren fortsatt var umoden, og at dette var hovedårsaken til overreaksjonen. Angående utstyret fra NYA, så må jeg bare basere meg på kommentarer fra andre. Det er for mange år siden jeg selv drev med dette. Det påstås at NYA sitt utstyr er blandt de tre beste alternativene på markedet. Om det ser slik ut fra ståsted USA eller Asia, vet jeg ikke. (Vi har en tendens til å overvudrere vår egen rolle i verden her på bjerget.) Det vi vet er at NYA har foretatt en fornuftig fokusering av sine aktiviteter slik at de nå rendyrker biotech og imaging. De bør derfor kunne holde sin solide inntjening i imaging, samtidig som de ekspanderer innen biotech. Neste gang biotech kommer i fokus bør NYA kunne få en ny fin opptur. For ASD kommer nok innhentingen tidligere. De driver ikke innen sequencing av DNA. For dem var fallet en ren smitteeffekt fordi de var definert som biotech-selskap. Så snart markedet skjønner at det Clinton sa er uten relevans for ASD, så vil den korrigere opp igjen.
Ali Baba
15.03.2000 21:24
#55

Endre
NYA har fått for mye bank siste dager, ingen tvil om det. Men den falt mindre i London idag (ned 5,1%) enn i Oslo (ned 6,17%).

I øyeblikket er den ikke ned mer enn 2,17% i USA. Presset på endel oljerelatert er betydelig større der ikveld; PGS (pgo) er ned 7,25% og Stolt Comex er ned 3,27%.


Enig med mye av det som er skrevet her: Mange later til å glemme at NYA ikke er et "typisk" bio-selskap. De leverer i første rekke det utstyr som trengs for å forske på feltet. Her vant de om jeg husker rett også nylig en viktig patentstrid.

Det er dessuten for lettvint å si at Clintons uttalelser slår beina under inntjeningspotensialet for biotech. For biotech handler ikke så mye om patent og eierrettigheter til bestemte gen: Men snarere om mulighetene for utvikling av preparater tilpasset hvert enkelt individs sykdomsbilde eller helseønsker utifra dennes unike gensammensetning:

Med biotech vil derfor fremtidens kreftdiagnostisering og behandling ikke bli noe ensartet bilde slik det ofte har en tendens til med dagens metoder:

Hvert menneske har som kjent en unik arvematerialsammensetning. Følgelig har Herr Hansen utifra arv lettere for å utvikle la oss si magekreft, mens Fru Andersen er arvelig disponert for hjerteproblemer. Følgelig vil også to pasienter ha behov for ulik behandlingsmetode selv om begge skulle ha samme sykdomsdiagnose.

Her er det altså biotech kommer inn. En videreutviklet gensekveringteknologi vil således fylle et nytt, og stadig økende og løpende behov fra syke/friske mennesker som ønsker/trenger å få kartlagt hvilken genetisk sammensetning de består av, og samtidig hvilken behandling, eventuell helseforebygging (mat, miljø etc) man derfor bør ta hensyn til.

Ali Baba
15.03.2000 21:38
#57

Endre
New York: NYA har redusert nedgangen til
-1,49%. Biotechindeksen (BTK-AMEX) er opp 2,50%.
Ali Baba
15.03.2000 21:54
#58

Endre
Les seneste nytt :

www.quote.com/quotecom/news/story.asp?symbols=nye&story=13258552

Lion
15.03.2000 22:02
#190

Endre
Har fått med meg kommentarene fra en ledende person i et større biotech selskap. Han så veldig positivt på Clinton sitt utspill, og mente at dette ville åpne mulighet for en bred ekspansjon innen biotech feltet. Han gikk så langt som å kalle nedturen for en feilreaksjon fra investorer med for liten kunnskap om feltet.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS