"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Realisering av tap
Realisering av tap
sdy
19.11.2001 20:42
#422

Endre
Snakket akkurat med en som hadde hørt Carsten Five på radioen i dag tidlig.

Det var snakk om at mange selger aksjer for å kjøpe dem igjen samme dag dersom kursen har sunket. På denne måten realiseres tap - noe som gir skattefradrag.

Dette var forsåvidt ikke nytt for meg, men Five sa at man måtte vente EN UKE med å kjøpe igjen aksjene for at regelen skal gjelde (!). Dersom man kjøper den tilbake umiddelbart gjelder andre regler.

Noen her som kjenner disse reglene???

Jeg har realisert rimelig mye tap på denne måten i år, og så frem til å få igjen en pen slump til neste år..!

SDY
gorwell
19.11.2001 20:56
#2468

Endre
Gjennomskjæringsregelen. Er det med ligningkontorsk språkdrakt "åpenbart" at de kan "anse" at du har foretatt handelen bare for å redusere skatten, får du ikke fradraget.

På den annen side, driver du og dagtrader, kommer dem i klemme om dem bruker FIFO-prinsippet og det blir tap okke som. Hva gjør dem da? Velger sannsynligvis den vurdering som gir lavest skattetap for "AS" Ligningskontoret.

Teflonbelagte lystlignere, dem er!

gorwell
EAGLE
19.11.2001 20:59
#77

Endre
Hvis du selger og kjøper samme dag risikerer du gjennomskjæring fra skattemyndighetene da de kan tolke handlene som skattemotiverte. Dette gjelder spesielt hvis du har få transaksjoner i løpet av et år, handlene blir da lett "synlige". Er du en trader som har mange handler daglig eller ukentlig blir du vanskeligere å "avsløre". Salg/kjøp av samme aksje med kort mellomrom bør kunne begrunnes, f.eks. med at du har fått ny informasjon. Tror praksisen varierer mye fra ligningskontor til ligningskontor. Lykke til!

DRAGON
19.11.2001 20:59
#986

Endre
Att. sdy...

Det er riktig at du kan realisere tap på denne måten..Men saken er at skatteetaten kan skjære igjennom dersom de mener at dette er skattemotivert..Det vil si at man selger om morgenen og kjøper tilbake seg være fond eller enkeltaksjer på ettermiddagen..Jeg vet at det her brukes skjønn.. De kan ikke skjære igjennom dersom du venter omlag 1 uke som sagt av Five, da kan man argumentere med at situasjonen nå er endret og at man valgte å gå inn i selskapet igjen av denne grunn..

Mvh. DRAGON
sdy
19.11.2001 21:00
#423

Endre
Gorwell:
Det var gjennomskjæringsregelen jeg mente! Vet du forresten om hvordan utregningen fungerer.

Må man ta denne regelen i betraktning selv ved utfyllelse av selvangivelsen, eller er det en regel myndighetene har anledning å ta i bruk i enkelte tilfeller?

Takk for svar!
gorwell
19.11.2001 21:07
#2469

Endre
Ingen beregningsregel, det er kun en (retts)praksis dem har for å nekte deg 28%-fradraget. Du trenger ikke tenke på den, enten slipper du igjennom og får fradraget, ellers så får du ikke fradraget.

gorwell
fant
19.11.2001 21:10
#105

Endre
Myndighetene klarer ikke å skille. visst man trader litt.Men har man kun en transaksjon kan man få en blå mandag__.Dragon gratulerer med dine 1000 innlegg._____
Loffen
19.11.2001 22:31
#724

Endre
Denne regelen "gjelder", men den er urettferdig, skjønnsmessig basert og helt foreldet!
Hva er problemet med å selge taperne og få fradrag? Om man kjøper samme aksje eller en annen etterpå, hva så?
De tar da sannelig 28% inntektsskatt om du tjener på handelen, selv om du bare er ute i 5 minutter...

Nei, før dette som tap med god samvittighet! Dette har du rett på! Det skal være spesielle ligningsfolk om de krangler på noe slikt, stort sett ser de jo bare på om beløpene stemmer, ikke på dato for neste kjøp. Og slik burde det være.

Det er greit å betale skatt etter samfunnets regler. Men da må reglene være konstante og håndheves likt for alle!

Makan til tull!!
sdy
19.11.2001 22:42
#425

Endre
Loffen:
Der har du faktisk et meget bra poeng. Dersom man selger og kjøper med en dags mellomrom med GEVINST står gribbene klare!!

Fytte rakkeren så lei jeg er av futen!
vargen
19.11.2001 22:50
#511

Endre
Skulle man unngå å komme i problemer kan man for eksempel legge salg til en dag hvor f.eks. GDP, retail sales etc. offentligjøres. Ingen kan klandre deg for å gå inn igjen etter offentligjøring av tallene! Er tallene bedre enn forventet og kjøper blir jo ikke dette noe problem selv om man kjøper på høyere kurser. Er de verre så begrunner man kjøpet med at usikkerheten nå er borte eller at kursen nå har falt til ett nivå du mener er for lavt. Hvis du tjener på handelen så har ikke ligningsmyndighetene mye de skulle ha sagt selv om du får realisert tapet. Ingen kan klandre deg for å bruke en kortsiktig tradingmulighet for å tjene penger! Og selv om du trader sjelden så kan ikke rettssystemet dømme deg på grunnlag av at det er overveiende sannsynlig. Det må som kjent ikke være noen rimelig tvil. Det skal man få problemer med å argumentere for. Uansett, man burde fått en dom på dette slik at likningskontoret mister retten til gjennomskjæring. Aksjemarkedet svinger mye, ja opptil 20% på en dag i noen tilfeller. Kursene forandrer seg stadig og det er hele tiden nyheter i markedet som påvirker dem. Det betyr at man i alle tilfeller kan klare å begrunne en handel med ønske om å oppnå gevinst - selv om man tar feil, noe som forøvrig ikke er ulovlig.......Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS