"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > STILLESITTENDE NERDER:
STILLESITTENDE NERDER:
mail1
12.06.2002 12:51
#241

Endre
– IT-folk er feite
Av: Jens Egil Heftøy 12. jun 11:23

Ansatte i databransjen er generelt mer overvektige enn kollegene i andre yrker. Mye stillesittende arbeid foran PC-skjermen og lite trening på fritiden, gjør IT-folket rett og slett feite.

Det er ernæringsfysiologene som nå roper et varsku til IT-bransjen. Erfaringer viser at IT-medarbeidere har en betydelig større «Body Mass Index», eller BMI, enn andre. BMI er en utregning av forholdet mellom blant annet høyde og vekt.

Dårlig til å mosjonere
– Min erfaring er at BMI generelt er høyere folk som jobber med IT. Det er mange i denne arbeidsgruppen som har problemer med vekten, sier ernæringsfysiolog Fredrik Paulún til ComputerSweden.

Paulún mener årsaken til IT-folks vektproblemer er at det er lite fysisk aktivitet knyttet til jobben. De fleste IT-ansatte tilbringer lange dager foran PC-skjermer og tar det heller ikke igjen når de kommer hjem. Undersøkelser viser nemlig at IT-arbeiere er noen ordentlige sofagriser. Uten denne aktiviteten kommer kiloene lett.

I snitt forbrenner en person i stillesittende arbeid 300 kilokalorier daglig mindre enn en som er i jevnlig aktivitet. Det utgjør mellom åtte og ni kilo i løpet av et år. Konsekvensen av overvekt kombinert med lite fysisk aktivitet kan bli belastningsskader og benskjørhet.

Fra arkivet:

Nerdene skremmer kvinner (29. nov 2001 14:11)
Ikke junkfood
Gleden for IT-folket får være at myten om kostholdet slår sprekker. Nerdene har lenge slitt med inntrykket om at de stort sett livnærer seg på Cola og potetgull. Det mener imidlertid ernæringsekspertene det ikke er grunnlag for.

– Myten om Coca-Cola-drikkende og junkfoodspisende programmerere stemmer ikke. Klart de finnes, men på samme måte som i andre yrkesgrupper er det store variasjoner i kostholdet hos de ulike ansatte, sier Paulún.

Noen som føler seg truffet? ;))
mail1
12.06.2002 12:53
#242

Endre
Dette tegner ikke bra for it aksjene!Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS