"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Krona knuser dollar-rekord
Krona knuser dollar-rekord
limit
08.11.2002 10:06
#926

Endre
Krona knuser dollar-rekord
Av: Christian Steffensen 08. nov 09:49

Lite og ingenting synes å bite på den rekordsterke norske krona. I dag setter den ny dollar-rekord.

Kronekursen fortsetter oppgangen, og i dag handles den rekordsterkt mot blant annet amerikanske dollar.
Dollarkursen har ikke vært så lav siden 17. desember 1997. Den amerikanske verdensvalutaen har vært helt nede i 7,23 kroner i morges, godt og vel 10 øre under onsdagens sluttnotering.Rentekutt gir fall
Det er i hovedsak rentekuttet fra den amerikanske sentralbanken, FED, som ligger bak fallet i dollar-kursen. Sentralbanksjef Alan Greenspan benyttet muligheten onsdag til å kutte med hele 50 punkter til 1,25 prosent. Kuttet økte bekymringene for at den økonomiske veksten i USA avtar.

Og mens de amerikanske aksjemarkedene sendte kursene opp onsdag, var det i går duket for nedgang. Det ga grunnlag for et markert fall i valutakursen natt til fredag.

– Dollaren har svekket seg klart mot euro. Samtidig har krona holdt seg sterk. Fallet skyldes de økte renteforskjellene, som oppsto etter at Den europeiske sentralbanken ikke fulgte opp rentekuttet til FED, sier sjefanalytiker i DnB Markets, Kyrre Aamdal, til Nettavisen

Tror på sterk krone
Aamdal har liten tro på at krona skal svekke seg på kort sikt.

– Vi har en prognose hvor den vil holde seg på dagens nivå, men så oppleve et fall til 7,60 kroner mot euroen på 12-måneders sikt, sier han.


- Norske rentekutt hjelper lite
Gjensidige NOR skriver i en rapport fredag at det høye norske rentenivået vil fortsette å trekke opp den norske kronekursen.

– Med kuttet i USA tidligere i uken og spekulasjoner om reduksjoner i Europa før årsskiftet kom ikke oppgangen som noen overraskelse, skriver banken.

Gjensidige NOR skriver samtidig at en liten nedgang i rentenivået i Norge ikke behøver å føre til svakere krone.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS