"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Aksjer og info - trenger vi finaspressen?
Aksjer og info - trenger vi finaspressen?
Pathfinder
17.05.2003 19:50
#2184

Endre
Pathfinder har abonnert på DN i en årrekke, og selv om jeg mottar avisen med rabatt må jeg stille spørsmål om det egentlig er noen grunn til å fortsette.

Slik jeg ser det har avisen blitt dårligere og dårligere. I steden for å skrive artikler om makroøkonomi og grundig om børsnoterte selskaper (om resultat og mer analysepreget) har
avisen beveget seg markant mot generelt stoff. Avisen "flyter over" av stoff som:
- bil og motor
- trender,livsstil og reiseliv
- jobb og karriere
- DN lørdag er fullstappet med vin,kunst og kultur.

Det står mer interssant om aksjer og børs på dn.no (gratis) enn i avisen!

Nå er selvfølgelig Finansavisen et alternativ, men her må man ut med hele kr 2100 pr år selv om man klarer å "lure" til seg stud.rabatt. Dette er selvfølgelig altfor mye.
Er det noen her som mener at FA er verdt denne prisen, eller står det mest gårsdagens nyheter?
Det smarteste (og billigste) er kanskje å kjøpe lørdagsavisen dersom det står noen interessante analyser?

Hvor får dere andre info fra - har dere droppet avisene og bruker nettinfo?
Hvordan er erfaringen med betaltjenesten på f.eks. denne kanalen?
observer
17.05.2003 19:52
#1937

Endre
DN er ubrukelig, blir mere og mere som ØR. FA har enkelte blinkskudd, kan derfor ikke klare meg uten.
dotkonk
17.05.2003 20:06
#279

Endre
Enig med deg at DN har tapt seg den siste tiden, synest spesielt siden Valebrokk gikk til TV2...

FA er etter min mening ingen vits å bruke penger på, alt som står der er jo saker som stod på nettet dagen før. Eneste som er bra med FA en gang i blant er kommentarene fra Hegnar.
gorwell
17.05.2003 20:07
#4119

Endre
FA har noen makroøkonomiske artikler som er fremragende! Men å bli fast abbonnent? Neitakk! Like så er Kapital blitt blekka for reklameinnslag og foreldede analyser, gjerne på selskap som grunnet beliggenhet (likviditet) overhode ikke har allmen interesse, så også nei takk!

gorwell


[Endret 17.05.03 20:07 av gorwell]
Boble Brist
17.05.2003 20:15
#1544

Endre
jeg har både DN og FA lett tilgjengelig på jobben. men det er lenge siden jeg slutta å lese dem. begge er bortkastet tid. verdifull selvstudietid som kan brukes til å komme videre. spaltemeter etter spaltemeter i disse blekkene fylles av tanketomt, ferdigtygd drøv fra de store nyhetsbyråene, poengløse sladderartikler og rent ukebladstoff. hva er det med disse journalistene? har de alle mista grepet? sitter de på gjerdet alle sammen, med penger på bok? eller er de bare helt vanlige, litt tilbakestående og uinteresserte medborgere som ved skjebnens ironi er blitt plassert bak en redaksjonsdesk?
observer
17.05.2003 20:16
#1938

Endre
Får også begge på jobben, DN leses normalt ikke mens FA bruker jeg 5 min på. Men når Jone Frafjord skriver om makro, da leser jeg.
gorwell
17.05.2003 20:17
#4121

Endre
Hikke, se under....

gorwell


[Endret 17.05.03 20:18 av gorwell]
gorwell
17.05.2003 20:17
#4122

Endre
Det er oss gutta boys her som er blitt så meget mer avanserte..... Hegnar&Co produserer nå for taxisjåfører og innehavere av pizza-sjapper. Ikke for oss, for det markedet har dem mistet.

gorwell
alan
17.05.2003 20:21
#694

Endre
En borti gangen på jobb har med seg DN hver dag. Den får jeg alltid låne. Kjøper FA på lørdag og noen ganger i uka.
Disse får alltid den snille kollegaen på jobb.

Ellers finner jeg det meste på nettet, samt på ST hvor mange flinke skribrenter deler på opplysninger.
Synes ikke det står så mye intressant i DN.
FA kommer med gullkorn av og til. Kapital og økonomisk rapport kjøper jeg bare noen ganger. Synes ikke det står så mye intressant i disse bladene heller.


[Endret 17.05.03 20:22 av alan]
Pathfinder
17.05.2003 20:30
#2185

Endre
Når jeg leser reaksjonene overfor virker det som om vi sitter med mye av de samme synspunktene.

Bortsett fra enkelte interessante artikler/analyser i FA på lørdager er det stort sett dårlig. ØR var interessante for lenge siden (før de begynte med "Vi Menn"-stoff).

DN har fullstendig mistet grepet. Det er et tankekors at avisen bruker over 10 sider pr uke på musikk,livstil, motor, kunst m.m. mens de ikke har noen selskapanalyser eller temaanalyser for oss aksjeinteresserte. I tillegg bruker de fire sider HVER dag på utviklingen i aksjefond! Dette er absurd - en ukentlig presentasjon hadde vært nok. Tross alt er det snakk om minimale forskjeller fra dag til dag for fond. Hvorfor ikke bruke et par av disse sidene til børsstoff hver dag!

Jeg synes forøvrig at Kapital holder seg ganske bra. Særlig det siste året har de blitt litt bedre enn de var.


[Endret 17.05.03 20:31 av Pathfinder]
[Endret 17.05.03 20:32 av Pathfinder]
SisterBean
17.05.2003 20:36
#1643

Endre
Folk er heldigvis forskjellige.

Abonnerer kun på DN og er fornøyd med det. Det står naturlig nok mindre børsrelaterte "øyeblikksnyheter" der nå (kvartalsresultatsaker o.l), siden internett har overtatt mye av den funksjonen. Men jeg har i hvert fall nytte av mye annet stoff, som gir nyttig kunnskap over tid, og ikke nødvendigvis betyr $$$ tjent i øyeblikket. Og DN er nå en gang den eneste avisen som serverer skikkelige "gravenyheter". Ellers jeg jeg faktisk interessert i mye annet stoff også som ren underholdning.

FA har en del bra makro, men de sjeler mye av det fra utenlanske nettsteder, så jeg leser det like gjerne der først. Men FA har tydeligvis ikke skjønt at det er noe som heter internett, for halve avisen er reprise av gårsdagens nyheter. I tillegg har de alt for mange "sære" nyheter om private selskaper som er komplett uinteressante.

Kapital har en del bra, og portrettintervjuene til Geelmuyden er jo forsåvidt verdt prisen alene. Aksjesidene i Kapital var faktisk jæ..... bra for noen år siden. De som skrev der hadde virkelig peiling. Husker ikke navnene på dem, men de har i hvert fall sluttet. De som skriver om aksjer i dag er amatører. Helt uinteressant å lese.
Bruce Wayne
17.05.2003 23:20
#3198

Endre
Kapital har fortsatt en del bra "grave-journalistikk". Leser også litt i DN, en og annen gang er det jo noe å få med seg der og. Ellers så er jeg stort sett enig med "snittet" av innleggene her.
Bolean
17.05.2003 23:41
#13607

Endre
Etter Valebrokk har DN tapt seg mye - blitt rene se&hør på en del områder. Jeg tror dagens redaktør vil bli skiftet ut snart. DN tape abonnenter og det vil nok ikke eierne godta.

Generelt trenger vi omtale av selskapene, så derfor er begge nyttige, men om de forsvarer prisen, tja, det er ikke godt å si.
MKane
18.05.2003 00:09
#1695

Endre
Enig i kritikken av DN her, lurer bare på hvor lenge skattemyndighetene vil godta DN som en utgift ifm aksjehandel.
Like bra å kjøpe Se&Hør da

Mvh USM
zocor
18.05.2003 00:23
#1932

Endre
Har både DN og FA tilgjengelig på jobben. Åpner dem aldri mer. Føler jeg kaster bort tiden. Min informasjon om selskaper og aksjer får jeg på internet. Det er mange år siden jeg oppdaget at DN ikke lenger var en avis for en aksjetrader/investor. Alt for lite stoff om børsmarked- og selskaper. Masse stoff om politikk, stats-selskaper og offentlig administrasjon. Slikt var jeg ikke interessert i. Det var den gang det gikk rykter om at store deler av journalist-staben stemte SV. Synes FA var en frisk avis lenge, med Hegnar i spissen. Desverre tror jeg at mye av det som står der er forenklet og ikke en gang tilnærmet riktig. Det samme inntrykk fikk man vel av Kapital på et eller annet tidspunkt. Ensidige sensasjoner uten balanse. Trenger korte fakta-orienterte utsagn, som man rimeligvis kan stole på, eller i det minste vurdere om er seriøst. I-markedet, Stocklink m.m., også Stocktalk da. Det holder faktisk. Dessuten en orientering mot teknisk analyse. Det er minst like viktig.

zocor
stockinfo.no
18.05.2003 00:47
#119

Endre
Abn på DN og kapital. Hadde FA tidligere, men gikk over til DN for ca ett år siden. Bruker ca 10 min på DN hver dag og leser spes. investordelen i Kapital. Ellers er jeg enig i mange av utsagnene til de fleste her... Men jeg må nevnte at jeg synes FA etter å ha abn i ca 6 mnd var en skikkelig søpleavis! Greit, de har noen gode artikler i ny og né, men for hver morgen som gikk hvor jeg tok inn FA fra dørstokken ble jeg mer om mer skuffet og irritert. Grunnen var at de kontinuelig skriver artikler (som de gjerne reklamerer for på forsiden) hvor de skriver at det og det selskapet har steget så så mye eller synket så så mye i løpet av en mnd eller noe. Slike nyheter proppet de avisen full med!! Om man følger litt med på kursutviklingen daglig så er slike "nyheter" helt bortkastet!

Kort sagt har jeg funnet ut av at FA skriver mye om hvem, hva, hvor, mens DN skriver i tillegg om hvorfor! Altså man får en litt dypere forståelse av å lese DN. På en annen side er jeg enig i at DN er alt for lite aksjeorientert, men det er forsåvidt OK siden jeg plukker opp slik info på nettsidene rundt om kring.

Kommer nok til å fortsette med abn. mine siden det er godt å lese litt nyheter på papir og ikke kun på nett (hvor jeg ellers tilbringer endel tid).
Aksjenaut
18.05.2003 13:59
#1

Endre
Hva med Dine Penger?

Jeg har kjøpt bladet sporadisk, uten at det virker uunværlig for å følge med på aksjemarkedet. Problemet var vel at aksjespalten var svært tynn i forhold til det dominerende stoffet om personlig økonomi. Dessuten, som de andre publikasjonene, blir tipsene fort utdatert, siden bladet bare kommer ut en gang i måneden. Aksjespalten virket sånn passe, i forhold til Kapital og ukeporteføljene i DN, kanskje litt mer spennende, jeg tror de har noe bedre resultater enn Kapital (men sistnevntes 2.3% er ikke så vanskelig å slå for tida!).


Aksjenaut

[Endret 18.05.03 13:59 av Aksjenaut]Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS