"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > GGS - På vei mot All Time High!!
GGS - På vei mot All Time High!!
kjetile
13.09.2004 20:02
#1498

Endre
Ny streng er herved startet og mellomliggende mål er definert. All Time High!

GGS er i ferd med å bevise en offensiv opptreden som blir lagt merke til blant analyseselskapene, meglerhusene for ikke å snakke om interessen på nettet. Det går ikke lenger et halvt år før strengen er full. For de som kikker innom BF ser at også der er interessen for GGS sterkt økende. BF kan beskrives som kvantitativt mye og kvalitativt dårlig, men desto viktigere er at GGS får oppmerksomhet.

Etter en slapp periode i sommerferien har vi fått en ny stigning opp mot 8,30. Mange har ventet på tilbakefall for å gå inn i nye trader. Det ser ut til at det ikke skjer på samme måte som tidligere. En årsak er at flere meglerhus handler i aksjen, og at større bevegelser opp eller ned fanges opp relativt raskt. Med andre ord ser vi kanskje konturene av en noe mer stabil situasjon for GGS på OSE.

Iran fremstår nå som noe mer turbulent enn for litt tid siden. Det skyldes atomkraft-programmet med fokus på anriking av uran. Det er et forhandlingsspill som pågår, hvor begge parter ønsker mest mulig output som resultat. Sammenfall med valg i USA tror jeg vi må vente til mot slutten av året før vi ser endringer i denne situasjonen. For et år siden var Libya i samme situasjon (bare litt verre – de hadde jo et våpenprogram), og nå hylles de fra Bush og co for sin endringsvilje. Ting kan skje relativt fort. Oljen til Iran er minst like viktig for USA som Libyas olje.

NIOCs aktiviteter for å få i gang letevirksomhet er tiltagende. Vi har hatt en tildeling i sommer og det er meldt fra Iran at det vil komme 3 til før vårt årsskifte fra første exploring-runde. I tillegg til dette rulles det ut flere faser i South Pars feltet i løpet av det nærmeste halve året. Vi kan også vente på tildelinger fra exploring-runde 2 når vi kommer over i 2005. 2 blokker skal tildeles øst for Hormuz. Det er også antydninger om at i de nære havområdene nær øya Kish vil bli utlyst leteaktivitet.

Aeromagnetisk kartlegging står også for tur, samt mindre oppdrag av både kontraktsseismikk og multi client seismikk i PG.

De fleste ble nok tatt litt på sengen da oppdraget ved Øst-Timor ble presentert. Et meget interessant område (20 000 sqkm) med muligheter for senere utvidelser. Til og med full finansiert av oljeselskapene, gir grunnlag for å forvente stor interesse fra bransjen. Inntektene tror jeg vil komme fra q4 i år og være tiltagende i 2005.

GGS formulerer seg som om det ligger flere prosjekter i pipeline’n. Korean Dragon(?), Big Wave(?) eller noe helt annet(?).

Blir NESCOS/MRS handlet like mye som amerikanerne spiser popcorn? Det var i hverfall en uttalelse fra gründer Gunnarson for et par år siden. Vi er nå fryktelig nære det tidspunkt hvor vi vil få vite om vi sitter på en enorm suksesshistorie eller om det blir mer moderate greier.
Jeg har tidligere forsøkt å beregne hva en markedsandel på 1 % vil gi i verdi (ca 3 milliarder NOK) ved et salg av virksomheten. Jeg ble utfordret av min sjef som hevdet at lykkes TE med noe som oppfattes som unikt i markedet, blir det ikke snakk om 1 % markedsandel...

Det blir i hvert fall veldig spennende og følge GGS fremover.[Endret 13.09.04 20:21 av kjetile]
kjetile
13.09.2004 20:31
#1499

Endre
Vi tar med denne, selv om jeg har litt delte oppfatninger om Orion..

Anbefaler 10 aksjer

Orion Analyse foretar endringer i sin anbefalte portefølje. Her er kjøpsanbefalingene.


Artikkel av: Stian Jacobsen (13.9.04 10:28)

I dagens rapport fra Orion Analyse kan vi lese at Tandberg Television og Tomra blir tatt inn i porteføljen. Samtidig vrakes Aker/Kværner og Office line. Dermed opererer analytikerne med 10 kjøpsanbefalinger.

Modellporteføljen:

Inmeta
SuperOffice
PA Resources
Aker Yards
AF Gruppen
Veidekke
Otrum
GGS
Tandberg Television
Tomra

fivel
13.09.2004 20:37
#72

Endre
Kjetile

Flott oppsummering av dagens situasjon. Det er viktig at det av og til skrives fakta innlegg som beskriver selskapet på en slik måte at det kan fenge interessen til nye aksjonærer, og ikke minst holde på de eksisterende.

Det var oppsummeringen du skrev i pinsen som fikk meg interessert i GGS, og det har jeg ikke angret ett sekund på. Jeg har satset all tilgjengelig kapital på GGS, og har stor tro på at det blir en investering som virkelig vil lønne seg.
Jeg følger med på utviklingen til mange selskaper på OSE, og jeg er skker på at GGS er ett av selskapene med størst potensiale både på kort og lang sikt.
Det skal bli spennende å få mer detaljert informasjon om kontrakten med Øst-Timor, spesiellt det at GGS og BGP skal instruere personell fra Øst-Timor samt bistå regjenringen i deres første lisensrunde. Som du skriver er det også mange rykter om ett nytt prosjekt......

Det var en bra start på uken og det er ingen tvil om at GGS har "etablert" seg bra over 8 kroner. Jeg har tro på at det blir nok en glimrende uke.


Utmothavet
13.09.2004 20:54
#3963

Endre
kjetile
Gratulere... Meget bra oppsummering !
Tillater meg å legge link til gamle tropic 1 side. Der mener jeg veldig nyttig å studere.
GGS på kort og lengre sikt Del 1-5 (oppdatert 16. juli 2004) Får en "høydeskrekk" av kommende uker's oppgang, - gå til denne analysen (egen erfaring) :-)).

Det nye som ikke var kjent den gang var Øst Timor !!
fivel
13.09.2004 20:57
#73

Endre
Utmothavet

Helt enig, jeg vil spesiellt annbefale alle "nye" å lese "Del 1-5". Jeg vil tro CAR kommer med ett nytt kursmål på GGS snart når detaljene fra Øst-Timor blir kjent.
Rune Hansen
13.09.2004 21:00
#486

Endre
Støtter fivel i at dette var en meget god oppsumering, kjetile. Takker for din innsats nok en gang. Vi vet jo at det vil komme nyeheter om salg fra PC-2000 framover og det er vel og bra, men det som for meg er mest spennende om dagen er en rapport fra Brasil om ventilene som nå er langt nede i bakken. Det er jo utrolig å tenke på at hvis dette lykkes er 1% -en prosent- markedsandel verdt ca 3 mrd kroner. Dersom dette blir en sucess vil det vel gå rykter som varmt hvetebrød i bransjen og da går det vel ikke lang tid før ordrebøkene representerer verdier for mer enn 1% markedsandel og da kan vi jo begynne å leke litt med tall... 3% = 9 mrd 6% = 18 mrd 10% = 30 mrd, osv, osv....

Mine store spørsmål blir derfor: Er det ingen som vet noe om prøvene som pågår? Er det ingen rykter som går engang? Hva sier ledelsen om tidspunkt for en tilbakemelding? Er det noen som vet noe som helst om dette i det hele tatt?
fivel
13.09.2004 21:08
#74

Endre
Du er nok ikke alene om å lure på det Rune. Jeg har ett spørsmål til, er det noen med erfaring fra bransjen som vet hvor lenge det er vanlig å teste ventiler før de godkjennes?
Peltus
13.09.2004 21:29
#540

Endre
Vil bare rette en takk til Kjetile som legger ned enormt mye arbeide rundt GGS.

Lykke til alle sammen.
Rikssynseren
13.09.2004 21:53
#1

Endre
Er det noen som har formeninger om Wilhelmsen sitt aksjesalg?
Kan vi forvente mer nedsalg fra den kanten?
fivel
13.09.2004 21:57
#75

Endre
Re Rikssynsern

Desom du klikker deg inn på linken til "Utmothavet" litt opp på siden, kan du lese en del kommentarer om nedsalget på side 36.
wave
13.09.2004 21:57
#1003

Endre
Re kjetile:
Fin oppsummering, men tror du i for stor grad forskutterer
en oppmykning av forholdet mellom USA og Iran.

Du skriver:
"For et år siden var Libya i samme situasjon (bare litt verre – de hadde jo et våpenprogram), og nå hylles de fra Bush og co for sin endringsvilje. Ting kan skje relativt fort. Oljen til Iran er minst like viktig for USA som Libyas olje."

Libya og Gadaffis helomvending er historisk sett ganske så bemerkelsesverdig. Ikke bare la han ned atomprogrammet, men betaler nå ofre etter tidligere terroraksjoner for "tort og svie" etter flere tiår med benektelse av Libyas medvirkning.

En tilsvarende helomvending ville overraske stort i Iran, som i den muslimske verden har en helt annen stilling. Senest i går gikk Khamenei hardt ut mot USA og ba muslimske land stå samlet i mot USAs forsøk på verdensherredømme.Iran nå det eneste landet som tør å ta en verbal krig mot USA. For muslimer har Iran en helt annen betydning enn det Gadaffi og Libya noengang har hatt. Sistnevnte ble ettterhvert en ganske så isolert mann.

Man skal heller ikke se bort fra at USA, nå når den kalde krigen er over, fortsatt har behov for et konkret fiendebilde, utover kampen mot internasjonal terrorisme. Om ikke annet så av budsjettmessige årsaker. Iran står også i veien for Bush' demokratiseringsprojekt i Midtøsten.

Det er ellers vansklig å forstå hvorfor Bush, Powell og andre i administrasjonen bruker så mye tid og krefter på utfall mot Iran.
Det negative fokuset på Iran deler for øvrig USA med Israel.

Noe knefall a la Gadaffi fra Iran tror jeg ikke man kan vente fra den kanten før prestestyret har falt.
Men det kan jo være at amerikanske oljeinteresser etterhvert får politisk gjennomslag på hjemmebane etter valget. Selv tror jeg den dagen ligger et stykke fram i tid.

Men det viktige nå er at USA ikke har greid å få med seg de store EU-landene på en FN-behandling og eventuelle sanksjonsmuligheter. Så gjelder det at også Iran viser imøtekommenhet om sitt atomprogram.
mentzel
13.09.2004 21:59
#84

Endre
Henger meg på en velfortjent honnør for flott innledning av ny streng.
Her får du med,svært vesentlige momenter Kjetile.

Har personlig oppfordret til studie av 3-års chart,som sannsynliggjør oppside-potensiale, offensiv ledelse,samt fundamentalt bedrede
utsikter,enn på mange,mange år.

Kjetile trekker det enda lengre og inndirekte oppfordrer til å se på 5-års chart.!!!! På sikt: ALL TIME HIGH !!

Og vedkommende er ikke,for de som har fulgt strengen over tid, en person som kommer innunder definisjonen "Hausser",
men nøkterne og realistiske meninger om selskapet.

Med offensiv og fundamental hilsen.Mtz
mentzel
13.09.2004 22:05
#85

Endre
Fra Energi 365


13/09/2004

Iran: 16 oil fields being prepared for development tender

Sixteen oil fields have undergone a major development plan (MDP) before being developed, a senior oil official has said. "We are now negotiating to put the 16 fields on tender," Ali Dana, director of the Oil Industries Engineering and Construction (OIEC), told reporters as he confirmed that OIEC was ready to hold the tender bid. Dana acknowledged that certain management and planning problems had caused a delay in the implementation of the projects.
Utmothavet
13.09.2004 22:33
#3964

Endre
CAR morgen rapport 01.09.2004. Utdrag
GGS ledelsen bekrefter de uttalelser vi har sett og kommentert fra undersøkelsesdirektør i NIOC S. M. Mohaddes om ytterligere 3 uplift. Disse er eventuelt som kjent på $4m hver. GGS vil videre ha en positiv kontantmargin på oppdragene Geomariner nå utfører.

Vi finner det meget positivt at GGS har gått fra å være bibliotekar til nå å bli et offensivt seismikk selskap. Geomariner utfører nå og har i en periode utført et multi klient oppdrag på grunt vann langs kysten av Iran. Deretter vil selskapet samle data på to kontraktsjobber i Midt Østen. Et aeromagnetisk undersøkelse vil bli utført i Nord Zagros området i Iran. Videre signaliserer selskapet at de er nær ved å vinne et multi klient oppdrag utenfor Midt Østen. Sistnevnte vil i så fall vise at selskapet også kan oppnå kontrakter utenfor sitt tradisjonelle marked noe som tyder på at selskapet nå har et bredere nedslagsfelt.

Ledelsen uttalte på presentasjonen at prosjektene vil bli finansiert over drift, ved hjelp av forhåndsfinansiering og/eller partnerfinansiering. Dette bygger også opp om vår vurdering om at vi ikke ser en emisjon i selskapet som aktuelt nå.

Vi opprettholder våre estimater på inntekter på NOK 210m i år, samt EBITDA på NOK 147m og kontantstrøm på NOK 132m. Vi gjentar vår kjøpsanbefaling med kursmål NOK 15.


CAR morgen rapport 06.09.2004.
GGS (7,46) - Også utenfor Midt Østen
GGS flagget på fredag en kontrakt i Øst Timor. Dette er en multi klient kontrakt selskapet har vunnet i samarbeid med partner BGP. GGS vil samle inn 6 000 km2 med multi klient data i løpet av 4. kvartal 2004. Området vil bli tilbudt oljeindustrien for lisenser i 2005. Dette marker et gjennombrudd for GGS utenfor Midt Østen.

Fredagens kontrakt er et nytt bevis på at GGS utvikler seg til å bli vesentlig mer enn en biblotekar av PC 2000. Vi gjentar vår kjøpsanbefaling med kursmål NOK 15.
Utmothavet
13.09.2004 23:20
#3965

Endre

India to seek oil assets during talks at Vienna
Monday September 13, 10:53 PM
India will seek a stake in an Angolan oilfield, pitch for exploration opportunities in Iran and seek Austria's help in securing petroleum oil assets during bilateral talks in Vienna, the country's oil minister said.

The minister will also hold talks with Norway to seek the country's help in deep-sea oil exploration

Aiyar said he will hold detailed talks with Iran, with which India wants to sign a comprehensive deal involving the purchase of Iranian LNG in return for exploration and production investments by an Indian firm in the oil-rich country.

"Iran is one of our closest friends in the world."
Tohre
13.09.2004 23:24
#439

Endre
Takk Kjetile!!

Ang. Øst-Timor
Jeg har lest både 6000km og 6000km2.
...og >20 000km2.
Er 6000km det samme som >20 000km2 eller er det 2 forskjellige områder?
mentzel
13.09.2004 23:28
#86

Endre
Enig Wawe [1005],at Iran må vise imøtekommenhet angående
sitt "atomprogram".

USA,har hvert, og er svært opptatt av oljeproduksjonsvolum og stabilitet på verdensbasis.Om de har lykkes eller ikke .....,er vel svaret så langt, gitt. Irak innvasjonen og dens erfaringer,bør og må føre til mer diplomatisk fremtreden,ellers i verden.

Nå beveger vi oss inn i en ny epoke,der ikke USA,blir største forbruker,men Kina!

Selv Iran,opplevde i sommer mangel på bensin,og måtte importere store mengder for å opprettholde en noenlunde infrastruktur.

Slik, at det bør være, global interesse for å øke oljeproduksjonen i årene fremover.

Ting tar tid,og kanskje særlig politisk relaterte kontroverser.

Filosofen Arne Næss Senior sin betraktning om menneskeheten,viser seg gang på gang å ha relevans i virkeligheten.Han har sagt følgende : Mennesket, er det mest inntelligente vesen på denne planet,men de er ikke særlig kloke.............

Disse ord,begrenser seg selfølgelig ikke bare til hat,krig og politisk uenighet,men også til det faktum,at vi møter oss selv i døren med økende global forurensning,gjennom b.l.a.økt oljeforbruk.Og mange av oss, har til og med, en inntensjon om å tjene,mange penger på denne olje-tidsepoken.
Med "menneskelig" hilsen.mtz.

kjetile
14.09.2004 08:08
#1500

Endre
re wave

Er veldig enig med deg ang. situasjonen i Iran.

Mitt poeng var likevel at vi ikke kan vente endringer i motsetningsforholdet før tidligst november 2004. Fra da kan det starte en gradvis bevegelse som vil være fordelaktig for begge landene og ikke minst for GGS. Da vil høst-møtet til IAEA holdes og valget i USA bli gjennomført. Det er 2 viktige hendelser som vil gi oss en indikasjon på retning og fart.

Ting kan skje raskt, men for all del det er også mulig at det blir et lengre løp. Mye vil stå på USAs kompromissløse linje overfor Iran.
kjetile
14.09.2004 08:33
#1501

Endre
Siste fra IAEA-møtet:

Iran Says Will Bring Nuclear Standoff to a Head

Tehran - P.I.N. - K.Soltani - 2004/09/14 09:57
VIENNA - Iran says it is determined an international standoff over its nuclear programe should be brought to a head in November, confident it can rebut U.S. accusations of a secret bomb-making agenda. "We have nothing against serious dialogue aimed at providing assurances that Iran's nuclear program will never, never be diverted to military purposes," senior Iranian envoy Hossein Mousavian said on Monday.

Mousavian, head of Iran's delegation at an International Atomic Energy Agency (IAEA) meeting this week, said Tehran would welcome a proposal in a French, British and German draft IAEA resolution suggesting the agency would make a "definite determination" at its next meeting in November.

He said he was confident Iran, which says its nuclear program is purely for the generation of power, would be cleared of the U.S. charges, which carry with them the threat of U.N. Security Council sanctions.

Asked if Iran was ready to bring the issue to a head in November, Mousavian said: "Yes."
Washington is pressing the Europeans to include some kind of clear "trigger mechanism" in their resolution, to be submitted to the IAEA Board of Governors this week, that could send the case to the U.N. Security Council.

But diplomats said that behind the public rhetoric from both sides, Iranian and European envoys were in constant contact. They expressed optimism that Iran and Europe would reach an agreement giving the European Union the kind of assurances it needs that Tehran does not want to develop an atomic bomb.

TOUGH STANCE
Iran took a tough stance at the IAEA meeting on Monday, saying it was losing patience with U.N. inspections of its nuclear program and that an agreement with the Europeans to halt uranium enrichment would soon come to an end. But the diplomats said Iran may be using the suspension or possible cessation of its enrichment program as a carrot to get the Europeans to renew full diplomatic and economic ties. Above all, the diplomats said, Iran would like to renew ties with the United States, severed after a 1979 hostage crisis in which Americans at the U.S. embassy in Tehran were seized.

The United States, meanwhile, is trying to persuade the Europeans that it is fruitless to negotiate with the Iranians, who Washington believes are simply stalling for time as they quietly race to get a nuclear weapon.

While most IAEA board members oppose the sanctions trigger suggested by Washington, one diplomat said U.S. negotiators could be "very persuasive" and had already convinced the Europeans to add an Oct. 31 deadline for Iran to dispel doubts.

The United Nations has been probing Iran's nuclear program for two years. While it has uncovered many potentially weapons-related activities it has found no "smoking gun."
Iran has been negotiating with France, Britain and Germany since October 2003, when Tehran promised to suspend its uranium enrichment program in exchange for a wide range of "carrots," including non-military nuclear and other technology and a guarantee that it could keep a peaceful atomic program. But the EU's "Big Three" have become increasingly critical, accusing Iran of going back on promises to suspend a number of nuclear activities.


German Foreign Minister Joschka Fischer warned Iran it was taking a risk. "I hope that it sees and understands that. If not, we could be in a serious situation," he told reporters.
IAEA chief Mohamed ElBaradei called on Iran to fully suspend its enrichment program until the agency completed its probe. "During this delicate phase ... and in light of serious international concerns surrounding the program, (Iran) should do its utmost to build the required confidence," ElBaradei said.

PIN/REUTERS
kjetile
14.09.2004 08:42
#1502

Endre
More contracts needed to develop Iran’s oil, gas fields

Tehran Times Energy Desk
TEHRAN (MNA) – Despite Iran’s abundant oil and gas supplies and the necessity for their speedy development, only nineteen contracts have been inked in this regard during the past nine years, Mehr News Agency reported on Monday.

The statistics released by the Ministry of Finance and Economic Affairs indicate that from 1374 (started March 20, 1995) until early 1383 (starting March 20, 2004), Iran has been able to ink only nineteen buyback oil and gas contracts however, Iran’s total undertaking in this regard has been about 32.3 billion dollars noting the fact that most of the contracts belonged to the gas sector.

The report added that in light of the new explorations, Iran’s oil supplies have increased to over 130 billion barrels, the figure puts Iran in the second place only after Saudi Arabia among the oil producing countries.

Presently, Iran has more than thirty-two oilfields, twenty-five of which are located onshore and seven are offshore.

According to the latest released reports, the past seven years have been very exceptional years in the history of Iran’s oil industry , as in light of the measures carried out during these years in the discovery section, the amount of untapped oil was increased to over 100 billion barrels and the gas condensates totaled to 18 billion barrels. Moreover, 1,600 billion cubic meters were added to the gas supplies of the country. Furthermore, by implementing essential measures aimed at increasing the recovery rate of the fields, the amount of the extractable oil has increased to over 132 billion cubic meters and the gas resources have expanded to 27.33 trillion cubic meters.

Speedy development of the joint and domestic gas and oil fields has become one of the most important programs of the Oil Ministry during the recent years, since this would boost Iran’s production capacities and thereby increase its share in the world’s oil market.

Dehloran, Paidar Gharb, and Naftshahr are the discovered onshore joint fields in common with Iraq and Gonbadli is the joint gas field with Turkmenistan. Since the beginning of Iran’s oil and gas exploration activities in the Persian Gulf until now, 21 offshore oilfields have been discovered and 16 have been developed. The developed fields of Foruzan, Salman, Mobarak, and Nosrat, and the undeveloped fields of Esfandyar, Farzam, Arash the gas formations of Yamama in Mobarak field, Dehram in Salman field, Fahlian in Arash field, and the oil layer of South Pars as well as the three gas fields of South Pars, Hengam, and Bifarsi are situated in the joint waters with the south Persian Gulf countries.

Although the speedy developing of the joint fields has been on agenda of the Oil Ministry, the released information indicate that the objectives of the programs have not been achieved, as the neighboring countries that have joint fields with Iran have taken advantage of Iran’s sluggish activities and are increasingly boosting their exploration in the areas. However, the issue applies to the domestic fields too.

Despite the fact that due to the détente policies taken by the government, investment risks especially in the oil and gas sectors have been decreased and the bulk of investment has substantially increased during the recent years, the extensive international sanctions on investments on Iran’s oil and their legal proceedings and limitations make any foreign investment in the oil industry impossible. This has created two problems for Iran. On one hand, it has caused Iran to fail to attract foreign investments, and on the other, in its bid to provide its required financial resources, the country is forced to give in to buyback contracts with all their problems and shortcomings.
Utmothavet
14.09.2004 08:43
#3966

Endre
kjetile [1500]
Gratulere med ditt innlegg nr 1500, - og mange av dem er i GGS aksjonærer tjeneste !


Fra Rigzone
A 22-year-old man died on September 11th at a plant preparing pipe for the South Pars field off Iran, where Statoil is offshore operator for development phases six-eight.

The deceased was employed at the Sadaf pipe yard outside Bushehr, which has been hired as a contractor for the South Pars project.
Cashulf
14.09.2004 09:05
#2828

Endre
Noen som har oversikt over meglerstatistikken fra i går, mandag 13. september??? Kjøpte FIP noe?
Rune Hansen
14.09.2004 09:11
#487

Endre
FIP slo på stortromma i går og kjøpte hele 800 !!! aksjer :-)
Utmothavet
14.09.2004 09:12
#3967

Endre
Her er megler statestikk på joergen sin side

Indian Minister to Seek Oil Industry Opportunities Overseas
Tuesday September 14, 2:17 PM
NEW DELHI, Sep 14 Asia Pulse - Federal Petroleum Minister Mani Shankar Aiyar will embark upon the largest ever "oil diplomacy" mission when he courts major oil producing countries including Saudia Arabia, Iran, Angola and Qatar to seek for state-run firms oil fields to refinery upgradation jobs, on sidelines of the OPEC meeting in Vienna this week.
Utmothavet
14.09.2004 09:33
#3968

Endre
Vi ser nok en høy olje pris i lang tid, vist ikke søk etter nye felt trappes kraftig opp.

OPEC likely to stand firm on quotas, rejects fears of oil crisis
VIENNA (AFP) - OPEC appears unlikely to hike official production rates at a key meeting on Wednesday as members of the cartel dismiss fears of an energy crisis and note that they are already pumping oil at near capacity.
fivel
14.09.2004 09:57
#76

Endre
GGS er inkludert i det gode selskap av Orion

Orion Analyse gir aksjene på Oslo Børs en karakter fra -3 (mest negativ) til +3 (mest positiv). Analytikerne velger å tillegge fundamentale forhold større vekt enn det tekniske. I siste utgave av Børsblikk får åtte børsnoterte aksjer toppkarakteren +3.

Det gode selskap:

Acta (+3)
AF Gruppen (+3)
Veidekke (+3)
GGS (+3)
Axis-Shield (+3)
Tandberg Television (+3)
Bonheur (+3)
Ganger Rolf (+3)
Utmothavet
14.09.2004 11:53
#3969

Endre
NIDC To Drill 4 Wells In OIED’s 16 Blocks (S)
Sep 14 2004 By IranOilGas.com
Engineering director of National Iranian Drilling Company (NIDC) said: “ Using ‘Fath 52’ rig, four developmental wells will soon be drilled in ...

Latest on Darkhovin oil field development (S)
Sep 14 2004 By IranOilGas.com
The two-phase plan to develop Darkhovin oil field, ... north of Khorramshahr and ... southwest of Ahvaz, was assigned ...
fivel
14.09.2004 12:51
#77

Endre
re Utmothavet

Nå ble jeg litt nyskjerrig. Kunne du (eller noen andre) skrive hva det kan innebære for GGS. På HO er allerede rykteflommen i gang, men jeg stoler ikke på noe av det som skrives der.

GeorgBusk
14.09.2004 13:27
#82

Endre
re utmothavet og fivel

Er ikke dette onshore?
fivel
14.09.2004 13:57
#78

Endre
George

Jeg vet ikke, det er derfor jeg lurer.
Safeloen
14.09.2004 14:00
#2634

Endre

litt kritisk i denne om dagen.

får se an hva som skjer.

vær forsiktig.
Utmothavet
14.09.2004 14:07
#3970

Endre
fivel
Mine lokal kunskaper er heller dårlig, - så jeg håper kjetile kan sette dette på riktig plass.

Spotprisen på Nordsjø-olje er opp 1,5 dollar fatet denne uken.
elance
14.09.2004 14:25
#820

Endre
Safeloen,

Ja, takk for "omtanken"!

Ver forsiktig selv. Høstmørket er her, og mye kan skje.
GeorgBusk
14.09.2004 14:32
#83

Endre
utmothavet, fivel

Khorramshahr er en grenseby mot Irak en del mil fra kysten. Ahvaz er en by nord for Khorranshahr, og dermed enda lenger inn i landet. Oljefeltet skal ligge nord for Khorramshahr og sørvest for Ahvaz. Det dreier seg desverre derfor om et onshorefelt.
Cashulf
14.09.2004 15:12
#2829

Endre
Re Utmothavet

Jeg synes oversikten til jørgen er uoversiktelig og jeg gidder ikke å lese på diskusjon på imarkedet (stort sett du som hausser der).

Er det virkelig ingen som vet hvem som var de største nettokjøperne i går. Jeg er skremt over hvor dårlig folk følger med. Jeg var på fjellet og hadde kun text-tv.

davidd??
Cashulf
14.09.2004 15:14
#2830

Endre
Nå er det mye haussing på ST og mye rykter. Typisk: Jeg har hørt at det kommer en melding snart som får Timor-melding til å bli en lilleputt. Virker som om det er mange småfolk inne nå. På tide å selge?
EazyE
14.09.2004 15:18
#543

Endre
Re Cashulf

Gjør som du vil. Det er imidlertid sterke indikasjoner på at vi får 1-2 børsmeldinger til ila september. De er neppe av negativ karakter. Dette baserer jeg på uttalelser fra Andersen &co. Tipper 1stk up-lift + mer om inntjeningspot/finansiering vedr. Øst Timor
Cashulf
14.09.2004 15:20
#2831

Endre
Greit nok Easy, men når folk trekker inn rykter som verserer på Hegnar Børsforum er det på tide å selge..[Endret 14.09.04 15:20 av Cashulf]
fivel
14.09.2004 15:25
#79

Endre
Re Cashulf

Største nettokjøper i går var
DNM 120 k
FS 128 k
NTF 94 k

Vurdere du virkelig å selge? Jeg synes ikke det er så lenge siden du ikke skulle selge en eneste aksje før kursen var på 20 kroner. Det er da ingen grunn til bekymring, sjelden har vel fremtidsutsiktene sett lysere ut.

Rune Hansen
14.09.2004 15:49
#488

Endre
Cashulf
Jeg "trakk inn" rykter fra HO, men stilte store spørsmålstegn ved dem. Er det grunn nok for deg til å selge så synes jeg du skal gjøre det. Sikkert en som blir glad for å få dine aksjer til rundt 8,20...
Cashulf
14.09.2004 16:05
#2832

Endre
Slapp av, jeg skal ikke selge mine 100k, men misliker rykter fra Børsforum. Jeg håper selvfølgelig, som alle andre, at det kommer positive børsmeldinger fra GGS fremover.

Det er meldinger fra selskapet som skal drive kursen ikke rykter.

Takk ellers til kjetile og elance for gode innlegg.

P.S: Positivt at First tok 128 k i går.
lanse
14.09.2004 16:06
#4748

Endre
Tilbake på 6 tallet igjen snart ??


lanse
Cashulf
14.09.2004 16:08
#2833

Endre
Tror vi endte på 8,24 (ned 3 øre).
Shogun
14.09.2004 16:12
#7443

Endre
Der er et forhold jeg liker veldig godt....GGS gjør foretning i lag med Kinesere.
Kinesere gjør super foretninger med midøsten landene og har høy standing.(sist til å fordømme dem stor på olje import)

Det kan virkelig åpne dører i et heller vanskelig marked som er kjempe svært.

Shogun


[Endret 14.09.04 16:12 av Shogun]
Cashulf
14.09.2004 16:17
#2834

Endre
Noen som kjenner til NeoNet Securities AB (NEO)? Tok 100k i dag!

Ellers takk for en kjedelig dag med lavt volum.
fivel
14.09.2004 19:12
#80

Endre
Shogun

Jeg er enig med deg at det er bra at GGS samarbeider med BGP. Kinesere er kjent som gode forretningsfolk, og de kan helt sikkert fungere som døråpnere til flere prosjekter.

Fant denne artikkelen (ikke helt ny) som bekrefter at Kina vil samarbeide med asiatiske land.

China ready for Asian energy dialogue
22-06-04 China stands ready to conduct energy dialogue and cooperation with other countries in Asia and the world at large on the basis of equality and mutual benefit, Chinese Premier Wen Jiabao said.
Regarding energy development and cooperation, he said "the Chinese government stands for setting store by the overall interests, namely, to accommodate the interests of others while safeguarding a country's own interests, and to achieve common development through consultation and cooperation."

Addressing the opening ceremony of the third foreign ministers’ meeting of the Asia Cooperation Dialogue, he said since China has a large population and its economy has sustained rapid growth, its energy production and consumption has kept increasing.
"We will mainly rely on the development of domestic resources, and step up the development and utilization of coal, oil, natural gas, nuclear energy and various types of new energy," he said. "We will also take energy saving and building an energy-saving society as an important state policy, promote technological progress and encourage rational consumption through economic restructuring," Wen said.

Source: Xinhua News Agency

Utmothavet
14.09.2004 21:11
#3972

Endre
Her er en artikkel som tar for seg Atom program i Irak, der en del spørsmål blir besvart.
- Is Iran developing nuclear weapons?
- Do Iran's plans break international law?
- What are Europe and the United States trying to do?
- When will the West make a decision?
- How will Iran react to a tough stance from Europe and the United States?
- What is happening in North and South Korea?

Spørsmål blir delvis besbart her.
Western powers are struggling to decide how to react to Iran's fledgling nuclear programme. Take a hard line, and the Iranian people may side with the hawks in their government, who want to develop nuclear weapons. But if diplomats go easy, the country will, at the very least, keep its weapons option open. news@nature.com analyses what is at stake in the international nuclear talks that started this week in Vienna.
nedfortelling
14.09.2004 22:23
#2745

Endre
re Cash....

Ser det blir stillt spørsmål om NEO.
Ikke hvilket som helst meglerhus det.
NEO har tidligere vært ( og er vel fortsatt ) et meget aktivt meglerhus i bl.a. PGS.

NeoNet har kunder i 14 forskjellige land inkl. USA .
NeoNet har kontorer i Stockholm, New York, London och Frankfurt.

NeoNet erbjuder institutionella investerare och mäklarhus direkt elektronisk handel i aktier på världens ledande börser. Genom NeoNets börsnätverk och börsmedlemskap får kunderna ett effektivt verktyg för aktietransaktioner i realtid på de anslutna börserna. Handel och exekveringstjänster erbjuds även via NeoNets internationella mäklarbord.
tommystrangstad
14.09.2004 22:31
#218

Endre
..............og i Frontline
Utmothavet
15.09.2004 01:16
#3973

Endre
U.S., Europe differ on Iran strategy

VIENNA — A U.S.-European rift surfaced Tuesday over how harshly to deal with Iran and its suspect nuclear program, with the Europeans ignoring American suggestions and circulating their own recommendations to other delegates at a key meeting of the U.N. atomic agency
A U.S. official who demanded anonymity denied the developments were a blow to Washington.

"Not everybody is happy but not everybody is going to be happy" with the U.S. insistence on a harsh line on Iran, he said. "I think things are moving in our direction."
kjetile
15.09.2004 08:05
#1503

Endre
Forvalterens aksjetips

Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning kommer med aksjetips. En sektor er ekstra het.


Artikkel av: Øystein Byberg (15.9.04 07:37)


Ifølge partner Hogne Tyssøy i Holberg Forvaltning har offshore mer å gå på, til tross for kursoppgang de siste ukene.

- Fremdeles er offshore i fokus. Det er den klassiske situasjon vi har hatt en stund nå, hvor det er et interessant forhold mellom tilbud og etterspørsel. Aktiviteten blant oljeselskapene tar seg opp etter å ha vært lav en god stund. Dette er en trend som vil materialisere seg de neste to til tre årene, sier Tyssøy til Finansavisen.

På spørsmål om mye allerede er indiskontert i dagens kursnivåer, svarer Tyssøy:

- Det synes ikke vi. Det er klart noe er bakt inn, men denne trenden vil vedvare lenge, og offshoresektoren ser interessant ut i dette perspektivet.

creative
15.09.2004 10:12
#38

Endre
Hvordan gikk åpningen i GGS?

Kjøp/Salg

Takker
kattaklore
15.09.2004 10:20
#2967

Endre
kjøper 8,23 - selger 8,25 omsatt siste 8,23
Cashulf
15.09.2004 10:39
#2835

Endre
Re nedfortelling [2763]

Takk for svar!! Det er sjelden man får det her.
fivel
15.09.2004 10:44
#81

Endre
Morgen

(Beklager Cashulf, men av og til kan det dukke opp interessant info på BF.)

Ser ut til å bli nok en fin dag (sist omsatt 8,24).
Er det noen som har kjennskap til BGP som GGS skal samarbeise med.
Fant en artikkel på BF som omhandler en 3 -års kontrakt med seismiske undersøkelser i området rundt Spratley-øyene. Kan det være mulighet for at BGP og GGS er involvert her. Det er derfor jeg lurer på om noen har info om BGP, størrelse osv.

"The agreement, signed by China National Offshore Oil Corp. and Philippine National Oil Co., "is not an oil exploration understanding but merely a cooperative and joint study on the oil potentials of the South China Sea area claimed by both China and the Philippines," Malacañang communications director Silvestre Afable said.

The two state firms agreed to a three-year joint research project on the "petroleum resource potential in certain areas of the South China Sea."

"It will be a pre-exploration study solely to collect, process and analyze seismic data. No drilling or development is covered under the study," they said."
[Endret 15.09.04 13:37 av fivel]
Cashulf
15.09.2004 12:41
#2836

Endre
Helt OK!

Tar tid før noen svarer..
fivel
15.09.2004 13:52
#82

Endre
GGS er tydeligvis en lilleputt sammenlignet med BGP.
Her er en link til hjemmesiden deres. Det vil helt klart gagne GGS om de fortsetter å gjøre forretninger med BGP.

http://www.bgp.com.cn/SEG/BGP-2003.htm
kjetile
15.09.2004 14:36
#1504

Endre
Her er artikkelen om Øst-Timor prosjektet fra Upstream:

Seismic prize in East Timor


07.09.2004


A joint venture comprising China's BGP and Norway's Geo Global Services has been awarded a contract by East Timor for offshore seismic and geophysical data acquisition.


East Timor Prime Minister Mari Alkatiri said today: "I am very pleased that the Timor-Leste government received significant interest from seismic companies. The bid by BGP-GGS is outstanding in terms of its financial offer, commitment to local training, and the amount of seismic work to be undertaken."

The data acquisition will be followed by East Timor's first exploration licensing round in the first quarter of 2005.

East Timor is in the process of articulating a regulatory and fiscal regime for petroleum activities. The draft documents that will make up this regime are available for public comment. It is the aim that the new regime be in place by year-end.

The seismic bid was announced by the Prime Minister on 7 June. Bid tender packages were made available on 15 June, and bids were made by 15 July.

A committee of government officials and international advisers reviewed the bids. While all the bids were competitive, the joint BGP-GGS bid offered a substantially higher return to the government, a more comprehensive training package and a more extensive work programme, said Alkatiri.

The data collected will remain the property of the state of East Timor but the rights to use the data will be available for purchase by exploration companies.

creative
15.09.2004 15:43
#39

Endre
Har noen oppdatert oversikt over de 20 største aksjonærene i GGS?

Har kun funnetoversikten i årsrapporten, men den er 9 mnd gammel.

Takker.
Safeloen
15.09.2004 16:08
#2639

Endre
selv om den er gammel, creative, kan du poste den inn her på topicen?


creative
15.09.2004 16:12
#40

Endre
http://www.globalgeoservices.no/documents/Annual%20report-03.pdf

side 24

Mvh

Creative
kattaklore
15.09.2004 16:21
#2970

Endre
Shareholder
No. of shares
%
Bygg og Eiendomsutvikling AS, dets konkursbo (*) 3 919 499 11,95 %
Den norske Bank ASA
3 800 000
11,58 %
BGP International Equipment (M.E)
1 605 850
4,90 %
Chrimago A/S
1 354 137
4,13 %
Spencer Finance Corporation Inc.
1 331 986
4,06 %
Voldberg, Tore Aksel
1 100 400
3,35 %
Skips AS Tudor
976 688
2,98 %
Tossan A/S
815 785
2,49 %
Skandinaviska Enskilda Banken
797 486
2,43 %
Korsgaard, Haakon
580 000
1,77 %
Investhon A/S
493 814
1,51 %
First Securities ASA
466 000
1,42 %
Rongevær, Otto
450 000
1,37 %
Tine Pensjonskasse
429 283
1,31 %
Jonica Enterprises Ltd.
413 487
1,26 %
Matspecialen AS
403 000
1,23 %
Helio A/S
387 000
1,18 %
Wilh Wilhelmsen ASA
332 725
1,01 %
Nordea Bank Denmark AS
281 549
0,86 %
Sandnes Investering ASA
250 338
0,76 %
No of shares, 20 largest shareholders
20 189 027
61,54 %
Other shareholders
12 616 823
38,46 %
Table 10 – The 20 largest shareholders as of 31.12.03
*) Former owned by Øyvind Hornæss
The company did not own any of its own shares as of 31st of December 2003.
24
Utmothavet
15.09.2004 17:30
#3975

Endre
ketile
Kan du kommentere denne, for oss "dødlige" ??

Fra GGS pressentasjon Q2

Opportunities 2004 Licensing Round Onshore Iran
- GGS has agreed with NIOC to carry out aeromagnetic survey over selected onshore blocks. Start-up summer 2004
- OGI reports much bigger interest in 2004 Onshore Round. An important reason for this is new terms combining exploration and development rights in the same contract
- GGS has rigged aeromagnetic survey aircraft in co-operation with Blom Nokart Mapping. Imminent start up in North Zagros.

Slik jeg forstår dette, - dreier det seg om 200.000 kmsq i 3 områder. Denne pressenteres slik NICO Tender no 5 (pdf.fil) The Exploration and Development of the 16 blocks onshore and offshore (Oman Sea) Iran

Det er mulig et annet område, - men det omtales 16 blokker ??
NIDC To Drill 4 Wells In OIED’s 16 Blocks (S)
Sep 14 2004 By IranOilGas.com
Engineering director of National Iranian Drilling Company (NIDC) said: “ Using ‘Fath 52’ rig, four developmental wells will soon be drilled in ...
Utmothavet
15.09.2004 22:32
#3976

Endre
OPEC Lifts Quotas, Oil Prices Still Rise
VIENNA (Reuters) - OPEC (news - web sites) on Wednesday lifted oil supply quotas by one million barrels a day, four percent, in a renewed bid to force down stubbornly high crude prices.

Traders ignored OPEC and crude traded up 76 cents to $45.10 a barrel as a hurricane battered U.S. Gulf oil operations and weekly data showed a big fall in U.S. crude stocks.


Europeans, U.S. Nearer to Iran Nuke Deal -Diplomats
9 minutes ago
VIENNA (Reuters) - U.S. and European negotiators moved closer to a deal on a resolution on Iran's nuclear program that could trigger a November showdown, Western diplomats close to the talks said on Wednesday.

European and U.S. diplomats haggled over the wording of the latest draft, obtained by Reuters, that would set an Oct. 31 deadline for Iran to eliminate fears it has a covert atom bomb program.

Tehran, which says its program is purely for the generation of power, denies accusations by Washington it is developing nuclear weapons.
Utmothavet
16.09.2004 09:23
#3977

Endre
OPEC har sansynlig ikke mere kapasitet, nå må utvikles mere olje felt. Dette er posetivt for Oljeservice. Oljeservice i USA var en av tre sektorer med oppgang etter å ha steget beskjedne 0,36%. De to andre var Offentlige tjenester og Forsikring, begge med marginale 0,03-0,04% oppgang.

"OPEC does not have excess capacity," energy economist and industry analyst A.F. Alhajji said, arguing that Saudi Arabia had twisted figures to claim that it has spare capacity, and that the Saudi oil was "heavy crude, and the market needs light crude."
fivel
16.09.2004 10:05
#83

Endre
Det ser ut til at det bli nok en rolig dag, begynner igrunnen å bli litt kjedelig, men det er vel bare å smøre seg med tålmodighet og vente på de gode nyhetene som er på vei.

Kursen ser ut til å være godt etablert over 8 kroner, og jeg tror det skal mye til for at den omsettes under 8.
mentzel
16.09.2004 10:21
#89

Endre
RE Fivel[83]

På fortsatt fallende volum,kan ikke utelukke et fall mot ca.7.80 på kort sikt.(etter min mening).
Får vi nyheter og volum derimot...... :-))
Om det blir en rolig dag,gjenstår å se.
fivel
16.09.2004 10:29
#84

Endre
Re Mentzel

Det hadde egentlig ikke vært meg imot for jeg håper jeg kan øke beholdningen min i neste uke (flere kroner tilgjengelig).

creative
16.09.2004 10:30
#41

Endre
Den dupper ikke under 8kr denne uken...min mening den kommer nok til å stig til 8,25 i dag.

Se på ordre bilde

Mvh

Creative
fivel
16.09.2004 10:39
#85

Endre
Interessen for å selge i dag ser ut til å være meget liten så det er ikke umulig at den haver over 8,20 i dag selv på lavt volum.
"Alle" vet at kontrakten mellom Øst-Timor GGS og BGP snart skal underskrives, og interessen kan derfor bli økende selv uten nye meldinger. Skal bli spennende å se om CAR kommer til å endre kursmålet sitt for Øst-Timor studien er vel ikke innbakt i analysen deres.

Uansett blir det bare spekulasjoner (og i mangel av nyheter gror som kjent spekulasjonene godt)
Cashulf
16.09.2004 10:47
#2837

Endre
Vi må få opp volumet nå (har vært mange dager med lavt volum), og noen av de store (NO, FIP, ESO, FS osv) må kjøpe 300-500k netto en dag. Vi trenger sårt en positiv melding, kommer ikke dette i løpet av september faller vi ned på 7-tallet:

creative
16.09.2004 10:51
#42

Endre


Det eneste som ikke er spekulasjon er at CAR ikke har medregnet Øst-Timor og mener derfor nå at aksjen har en mye sterkere støtte over 8 kr enn tidligere.

Gunnar Holen som er sjefsanalytikeren er mest positiv til GGS på ose.

Jeg har aldri opplevd at noen treffer så bra som han. Han anbefalte meg å kjøpe CRU 5,92, DNO 23,70 og GGS 6,75

Mvh

Creative
fivel
16.09.2004 10:53
#86

Endre
Jeg har spurt en gang før, men jeg prøver meg på nytt. Det har vært mye snakk om ventilene som Petrobas skal teste ut i Brasil, de skulle vel ned i bakken en gang i august om jeg husker rett. Er det noen som har mer informasjon om denne testen, avtalen med petrobas e.l.

På forhånd takk :)
fivel
16.09.2004 10:57
#87

Endre
Iran får støtte fra Kina

http://www.tehrantimes.com/

China Says Supports NAM Position on Iran’s Nuclear Program


Tehran - P.I.N. - K.Soltani - 2004/09/16 12:37

VIENNA -- China’s ambassador to the 35-member International Atomic Energy Agency (IAEA) Board of Governors has warned the ambassadors of the European big three that Beijing supports the views of the Non-Aligned Movement (NAM) nations in regard to Iran’s nuclear program, an informed source at the Vienna-based nuclear agency told the Mehr News Agency.
The source, who requested anonymity, said that the adoption of such an official and strong position by China is unprecedented, adding that it seems that China has been disturbed by the politically-motivated tough position toward Iran’s nuclear program adopted by Britain, Germany, and France.

Unofficial sources in Vienna said on Tuesday that China has warned Washington that it would veto any decision on Iran if the Iran’s nuclear dossier is forwarded to the UN Security Council under any political or non-technical pretexts.[Endret 16.09.04 13:03 av fivel]
fivel
16.09.2004 11:13
#88

Endre
Det ser ut til at FIP skal øke beholdningen i dag. Foreløpig kjøpt 41 k
Cashulf
16.09.2004 11:15
#2838

Endre
Apropos volum og de store gutta: Etter mitt forrige innlegg ble det kl 10:59:00 omsatt 9 (ni) aksjer fra STN til STN.

Hurra!
fivel
16.09.2004 11:17
#89

Endre
he he

Kanskje de leste innlegget ditt i barnehagen Cashulf
Utmothavet
16.09.2004 11:25
#3978

Endre
Selm om Seismikk er "fundamentet" i GGS, er "Den store" trigger er faktisk ikke Seismikk, - etter min mening er det TE som kommer med test resultater i løpet av Q3 / Q4 i følge ledelsen. "Triangle income after installation in Brasil."
fivel
16.09.2004 11:31
#90

Endre
Re Utmothavet

Jeg er helt enig med deg, og det hadde derfor vært flott om noen hadde noe informasjon om denne testen i Brasil. det må da vel ha blitt gitt noe informasjon?

Ellers ser det ut til at FIP skal ha mer i dag, foreløpig 44 k
Utmothavet
16.09.2004 11:41
#3979

Endre
Cashulf
Angående volum, - har merket meg sterke støt opp på slike dager med lite volum. Det kan bety svekket motstand, og trigge for traidere.
Utmothavet
16.09.2004 11:56
#3980

Endre
fivel [90]
... UBS med en student post (10k) så langt.... og selgere trekker seg. Ameeen.
Cashulf
16.09.2004 11:57
#2839

Endre
FIP har tatt 44k og UBS 10k ja!

UBS har tidligere løftet GGS 1 krone på én dag!!!!

Spennende!
tommystrangstad
16.09.2004 11:58
#219

Endre
Det er så hææææææææææærlig å se at en dnm kunde må selge ut 1k til 8.12, det er noen som virkelig bør finne seg noe annet å drive med.
Rune Hansen
16.09.2004 12:08
#489

Endre
Utmothavet
Har du hørt fra ledelsen at det kommer testresultater fra Brasil i løpet av Q3 - Q4, eller er det noe du selv antar?

Jeg er forøvrig enig i at TE er den store jokeren som fort kan doble kursen til GGS "over natta".


[Endret 16.09.04 12:08 av Rune Hansen]
Utmothavet
16.09.2004 12:16
#3981

Endre
Rune Hansen
Har dette fra Q2 pressentasjon av 31.08.2004
Finner dette RESULTS Q2 2004 delårsresultat 1070K

OUT LOOK Q3 – Q4:
Sales recorded so far Q3 includes uplift worth approximately 4 MUSD
GGS hopes to record significant additional income through further Multi Client sales, potential uplift from 03 PG Licensing Round and Triangle income after installation in Brasil.
wave
16.09.2004 12:24
#1004

Endre
Seismikk er fundamentet ja, og her er man nærmest garantert salg over tid. Sprørsmålet er bare når.

TE kan slå begge veier. Usikkerheten om denne er stor. GGS fant ikke fram til noen samarbeidspartner i sin tid. Og det til tross for at ventilene ikke er ukjente i fagmiljøene.
Det blir i alle fall galt å forskuttere noen suksess. Om testene viser seg å holde mål, vil det etter all sannsynligvis bli en gradvis utvikling, noen flere salg etc.
Men antar det vil ta tid før man har et produksjons- og salgsapparat oppe og går her.
Det å hausse TE nå, bidrar også til å skape en nedside.
Jeg holder fortsatt ett og trekvart øye på seismikken, så får TE komme som en positiv overraskelse.
fivel
16.09.2004 12:41
#91

Endre
Wave

Jeg er enig med deg i vurderingen av TE. Om testen i Brasil blir en suksess betyr ikke det at det blir solgt hundrevis av ventiler umiddelbart. Jeg har heller tro på en gradvis økning over flere år.
creative
16.09.2004 12:46
#43

Endre
Ratio: 5,73

Hva skjer?

UBS FIP?

8,19

Mvh

Creative
tommystrangstad
16.09.2004 13:04
#220

Endre
Sevfølgelig kommer kursen til å gå opp hvis det viser seg at produktet er så bra som det sies. Forventninger til at inntjeningen vil øke, bidrar til høyere kurs.
Hva tror dere kursen vil være hvis GGS børsmeldte at til neste år ville cash flowen være lik null. Tror dere da kursen ikke ville gå ned før 2005. Nei, forventningene til positive ting drar opp kursen er nå min mening.
fivel
16.09.2004 13:07
#92

Endre
Det er klart kursen vil stige, jeg er enig i det, men noen dobling natten over har jeg liten tro på.
Rune Hansen
16.09.2004 13:33
#490

Endre
fivel
Ikke over natten, men "over natten". Stor forskjell her vet du... ;-)
fivel
16.09.2004 13:38
#93

Endre
Rune

Det er tydelig at vi har mye å følge med på i dag.

Ser ut som om det kan være ett lite tegn til bevegelse nå. Kanskje noen flere studenter har fått lånet sitt?
fivel
16.09.2004 14:00
#94

Endre
Ser ut som om det skjer noe nå.
Sist omsatt 8,24
Ordre på 151 k på 8,14


[Endret 16.09.04 14:01 av fivel]
GeorgBusk
16.09.2004 14:26
#84

Endre
Tar med et godt og informativt innlegg om TE,sakset fra Hegnar. Dette er sikkert kjent av de fleste her på ST, men en god ting kan ikke leses for ofte.

GGS har selv ikke aktivitet i Brasil. Datterselskapet til GGS, Trangle Equipment, har utviklet en ny type smart brønnteknologi. Nærmere bestemt brønnventiler som er styrbare fra overflaten. Det i se selv er ikke spesielt. Det som er unikt er at ventilene er hydraulisk styrbare, og bestående utelukkende av meget slitesterke metallegeringer. Dette gjør ventilene vannvittig mye mer motstandsdyktige for de påvirkninger de utsettes for med høyt trykk, sand og grus, kjemisk påvirkning og høy temeratur. Utfordringen for smarte brønner så langt har vært for kort levetid.

NESCOS og MRS ventilene garanteres for minimum 15 års drift (så langt det har vært mulig å teste), men det antas at ventilen kan tåle opp mot 50 års bruk.

Smarte brønner brukes for å opptimalisere produksjonen. Ved bruk av choke-effekter kan vanninntrengning hindres i stor grad.

Ventilene kan benyttes både i olje og gassfelt. Både on- og offshore. De vil ha sin sterkeste fordel på store dyp.

TE's ventiler er de eneste i verden som i dag kan håndtere både upsteam-produksjon, og som også kan brukes til injection av vann for å øke trykket i reservoarene. Normalt trengs det 2 brønner for å kunne utføre dette. Det er kostbart.

De 3 første ventilene skal i bakken på 900 m i den brasilianske jungelen (Petrobras). Det vurderes å være en peanut-oppgave.

Markedet er stort. Det bores 5000 brønner hvert år. Hver brønn bruker i snitt 4-5 ventiler
kjetile
16.09.2004 14:52
#1505

Endre
Dette lyder veldig kjent... Er nok sakset et par ganger før også.
Reppenskara
16.09.2004 14:53
#3526

Endre
;-)
creative
16.09.2004 17:24
#44

Endre
Her får du ekspertenes plasseringer fra 7. september 2004.
Hvis en ekspert velger å selge seg ut i løpet av perioden vil det bli informert om dette under nyheter.

Økonmisk Rapport
Av Peder Ullevold 07.09.2004 14:00Selskap Beløp Kurs kjøp
Analysesjef Stig R. Myrseth, Orion gruppen
AF Gruppen 25000 45,00
Otrum 25000 22,40
Veidekke 25000 77,00
Global Geo Serv. 25000 8,21

--------------------------------------------------------------------------------

Aksjemegler Arne Wessel-Berg, Norse Securities
Fast 20000 11,00
Global Geo Serv. 20000 8,21
Star Reefers 20000 90,50
Green Reefers 20000 3,40
Acta 20000 4,27

--------------------------------------------------------------------------------

Forskningssjef Geir Linløkken, Investtech.com
Veidekke 20000 77,00
Aktiv Kapital 20000 99,00
Golar 20000 98,50
Bolig- og Næringsb. 20000 260,00
Ganger Rolf 20000 193,00

--------------------------------------------------------------------------------

Megler Rolf-Otto Hansen, Sparebanken Nord-Norge Sec.
Telenor 25000 50,00
Lerøy 25000 34,60
Smedvig 25000 88,25
Norsk Hydro 25000 445,00

--------------------------------------------------------------------------------

Økonomisk Rapports superportefølje
Veidekke 20000 77,00
Global Geo Serv. 20000 8,21
Fast 20000 11,00
Smedvig 20000 88,25
Telenor 20000 50,00

--------------------------------------------------------------------------------

Sjefsanalytiker og aksjemegler Oddbjørn Windstad, Christiania Sec.
Fast 20000 11,00
Fred. Olsen Energy 20000 64,50
Frontline 20000 277,00
Smedvig 20000 88,25
Telenor 20000 50,00

Denne er kansje ikke så ny for de fleste, men det er tydlig mange med tro på GGS..

Mvh

Creative

Cashulf
16.09.2004 17:40
#2840

Endre
Oooppps.....

Publisert: 16. september 2004 - Oppdatert: 16. september 2004 kl.16:21
USA vurderer angrep på Iran

Amerikanske atomeksperter hevder de har nye bevis for iransk atomvåpenproduksjon. I Washington-kretser diskuteres muligheten for militære angrep, hvis ikke Iran gir etter for FNs krav.

- Nye satellittbilder viser at det kjente militære anlegget Parchin, sørøst for Teheran, kan være åsted for forskning, testing og produksjon av atomvåpen, hevder den amerikanske atomeksperten David Albright fra Institutt for forskning og internasjonal sikkerhet til nyhetsbyrået Reuters.

Bush-administrasjonens advarsler om at den ikke vil tolerere et Iran med atomvåpen, har utløst en intens politisk debatt i Washington om muligheten for militære angrep, ifølge avisa Financial Times.

Analytikere som står Bush-administrasjonen nær, bekrefter at en militær løsning overveies, men sier at disse drøftingene ennå ikke har nådd et slikt nivå at de indikerer en konkret amerikansk planlegging av slike aksjoner.

Iran, som har undertegnet ikkespredningsavtalen og til en viss grad godtatt inspeksjoner fra FNs atombyrå IAEA, benekter påstandene om at landet er i ferd med å utvikle atomvåpen.

Teheran avviser de amerikanske avsløringene torsdag som bare en ny løgn. Iranske myndigheter avviser også at de har nektet IAEA tilgang til Parchin-anlegget, slik USA hevder.

USA har i lang tid lagt stort press på både IAEA og EU om å rapportere Iran inn for FNs sikkerhetsråd for brudd på ikkespredningsavtalen. Hvis saken legges fram for Sikkerhetsrådet, kan det bane veien for sanksjoner mot Iran, noe USA ivrer sterkt for.

IAEAs inspektører har under sine mange inspeksjoner funnet aktiviteter rundt Irans atomprogram som Iran ikke selv har meldt fra om. Men IAEA har ikke funnet bevis for USAs påstand om at Iran er i ferd med å utvikle atomvåpenprogrammer. Et problem har imidlertid vært at IAEA ikke alltid har fått utført inspeksjonene slik de har ønsket.

(©NTB)
[Endret 16.09.04 17:44 av Cashulf]
Cashulf
16.09.2004 17:44
#2841

Endre


Atomanlegg?Satelittbilder avslører mulige atomanlegg i Iran.

FOTO: Institute for Science and International Security

Vil et angrep på Iran medføre at GGS-kursen stuper til 2 kroner eller vil dette medføre at prestestyret og dritten forsvinner, og at embargoen på sikt blir opphevet, og kursen på aksjer i GGS fyker opp i kr 150,-


Synspunkter? kjetile? elance?

[Endret 16.09.04 17:45 av Cashulf]
[Endret 16.09.04 17:45 av Cashulf]
Cashulf
16.09.2004 17:53
#2842

Endre
AftenpostenStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS