"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Igroup-snusk
Igroup-snusk
thorbjørn
25.01.2000 14:50
#7

Endre
Fra Nettavisen i dag: http://www.nettavisen.no/okonomi/89565.html
Aksjesnusk ga Spetalen milliongevinst

Aksjonærer i IT-selskapet iGroup er i harnisk etter at superkapitalistene Stray Spetalen, Haudemann Andersen og Sveaas tusket til seg billige aksjer like før jul. Det kan gå mot søksmål.


Finanskjendisene fikk sammen med utvalgte ansatte og styret i iGroup tilbud om å kjøpe aksjer halvannen krone stykket. Aksjene ble samtidig omsatt i det unoterte markedet for det dobbelte.

Øystein Stray Spetalen, Jan Haudemann Andersen, og Christen Sveaas sikret seg en papirgevinst på 25 millioner kroner i det øyeblikket de takket ja til tilbudet.

Manglet fullmakt
Men samtidig ertet de på seg de aksjonærene i iGroup, som ikke fikk det samme tilbudet.

De har engasjert advokat Cato Myhre hos Glad, Arne, Meyer & Co for å få omgjort vedtaket eller utstedt flere billige aksjer.

– Generalforsamlingen i iGroup ga den 9. desember styret fullmakt til å utstede nye aksjer i selskapet. Aksjene skulle brukes i forbindelse med oppkjøp og fusjoner eller som insentiv for sentrale medarbeidere, sier Myhre til Nettavisen.

– Vi mener at det ikke er samsvar mellom de opplysningene som styret ga forut for vedtaket på generalforsamlingen og den måten emisjonen ble gjennomført på, legger han til.

Seg selv nok
De forsmådde aksjonærene i iGroup har ingenting mot at bjellesauene i finansmiljøet har blitt med på laget. Men de finner seg ikke i at de rike har blitt enda rikere på deres bekostning. De mener at styret har opptrådt i strid med aksjonærenes interesser.

– Det mest alvorlige i denne saken er at styret benyttet fullmakten til å utstede billige aksjer til seg selv.

To av de tre styremedlemmene var med på å gi seg selv en solid papirgevinst. Bare Svein Hana valgte å si nei.

– Juridisk tvilsomt
– De to som takket ja var i realiteten inhabile. Dermed ble vedtaket fattet med bare én habil person til stede. Det er i beste fall juridisk tvilsomt, tror Myhre.

Også Spetalen var til stede på styremøtet. Han hadde for anledningen pyntet seg med tittelen rådgiver, og var ikke stemmeberettiget.

Styremedlem Svein Hana synes ikke at de arge aksjonærene har blitt urettferdig behandlet.

– Jeg takket nei til tilbudet fordi jeg syntes at jeg hadde nok aksjer i iGroup. Dessuten hadde jeg lyst til å bruke de pengene på noe annet, sier Hana til Nettavisen.

Hana innrømmer at han var klar over at hans «nei» i alle tilfeller ville spare ham for eventuell kritikk i ettertid.

Grådigheten brer om seg
Advokat Cato Myhre har bedt styret om en forklaring, men blir møtt med en kald skulder. Styret viser til en muntlig avtale som ble inngått mellom de involverte partene før emisjonen. Nå kommer Myhre til å ta kontakt med alle aksjonærene i iGroup for å få dem til å reise seg mot styret.

– Jeg tror at det foregår mye rart på styrerommene rundt om i landet, der styremedlemmer og sentrale investorer gir hverandre økonomiske fordeler. iGroup er et glitrende eksempel, hevder han.


----
Hva var det jeg sa...

kanIT
25.01.2000 18:39
#1

Endre
Skuffende, men Styreformann Heggenhaugen som en ivrige skribent i dette fora(med forskjellige "nick names"), kommer vel snart med et klokt svar.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS