"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Oslo Børs mars 2006 videre opp eller korreksjon
Oslo Børs mars 2006 videre opp eller korreksjon
turnaround
05.03.2006 14:49
#12903

Endre
Fremtiden er jo viktigst for oss tradere hva som har skjedd er nesten helt uten betydning.

Oljeselskapene leverer rekordresultater, den kunnskapen har alle? Hovrdan går det om 2 år?, det vet ingen men dog det viktigste å kunne "svare på"??? Jeg tror både NHY og STL skal få problemer med å innfri skyhøye forventninger allede til neste år og at det snart vil bli fokusert på.

Inntjeningen blir sikkert fortsatt meget bra men kostnadsnivået er sterkt økende og utviklingen i oljeprisen er langt mere usikker nå som lagrene øker til dels kraftig.

OSE er en oljebørs og vil bli preget av hva investorene tror om fremtiden innen olje/offchore. Nå ser vi små tegn også til at de aller dyreste riggene får en utflating i ratene, noe som kan smitte over på hele bransjen når nybyggindprogrammene gåes etter i sømmene. Mangel på rigger i dag med eventyrrater har en tendens til å generere overskudd av rigger på noen års sikt og slik vil en investor tenke. Vi må se langt frem og forsøke å se "hva som blir fokus på kort sikt"????

Intel kom med PW, noe skyldes tapte markedsandeler men noe skyldes svakere generelt marked og det kan skape generell bekymring allerede til uken i spesielt Tokyo som jo er en teknologiavhengig børs. Tokyo ser også småskummel ut teknisk.

Resultatsesongen er nå over og den nermeste måneden vil bli poreget av hva investorene tror om fremtiden og slik jeg ser det kan det bli vanskelig å øke den "positive fremtidstroen" ytterligere på kort sikt???

Derfor har jeg valgt å gå tungt short i følgende papirer i forrige uke-

TAT, TEL, DNBNOR, STB og TGS så får vi se om det kan bli lukrativt ser ikke emre en ca 2-3 uker frem.

Ser det ikke som formålstjenelig å skrive på har vi nådd toppen topicen for det virker på enkelte som jeg på død og liv skal så en topp og en bunn i markedet?, det interresserer meg overhode ikke men tvert om det er svingningene "turnaround" casene som interresserer.

Akkurat nå tror jeg OSE skal ned pga. rett og slett vanskelig å fremskaffe flere optimister i markedet nå i etterkant av ath resultater over hele linjen og med overveiende megapositiv guiding ex Intel: Netopp det kan være en stor fare for usikkerhet.

100% positive bedriftsledere/investorer som får en kald melding fra verdens ledende chip produsent og vi vet jo alle at elektronikk markedet forteller alt om personlig forbruk.

Turnaround, i markedet siden 1987.

Spår ikke toppen inne men en korreksjon før nytt "earningsrøn" mot 1Q???? Tar overhode ingen stilling til om vi skal videre opp på sikt.
Husk nå 3 år med sammenhengende børsjubel kan gjøre fallhøyden på kort sikt stor?
Inviterer de av dere som tør å snakke om fremtiden, til en aksjediskusjon.

Min vurdering er at dette er riktig fokus
dow
05.03.2006 15:06
#9142

Endre
NHY SP500 Intel
[Endret 05.03.06 15:07 av dow]Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS