"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Krakk, Oppgang og Fredagsstille
Krakk, Oppgang og Fredagsstille
colosseum
07.04.2000 12:26
#96

Endre
Har observert få kommentarer i det siste vedr. det som har skjedd i markedet i det siste. Stormens øye, krakk, justering... mange ord er blitt benyttet her. Hva skjer fremover?

Reiste i går, og kunne studere kommentarer i engelske, amerikanske, svenske og norske aviser. Hva var så det generelle inntrykket som preget nyhetsbildet?

1) En generell tillit til at markedet ikke står overfor noe krakk, og en generell tillit til at IT ville fortsette å være vekstbransje no. 1.

2) Antydninger om at en rekke selskaper i ulike sektorer vil legge frem meget sterke Q1 regnskaper i perioden som kommer.

Legg til at det er valg i USA til høsten, det er selvfølgelig ikke noe ønske om å kjøle ned økonomien for mye "over there".

Alt i alt, mye som tyder på at vi har opplevet ... en korreksjon... og nå er det tid for rally igjen. Kanskje noe mer selektivt enn tidligere.... nervøsiteten er jo der og vil vel ikke forsvinne med en gang.

Om dette stemmer.... så er vel den stillstanden vi er ved OSE når dette skrives (fredag 1220) en god kjøpsanledning?

Det sies at det som kjennetegner et krakk.... er at det alltid kommer overraskende. Denne gangen var det som skjedde alt annet enn overraskende... problemet er selvfølgelig at når alt går ned så selger alle... og at den viktigste grunnen til at folk selger er.... at kursene går nedover. Mao. at tilliten til substansen i selskapene man kjøper i synes uvesentlig. Som jo er et annet interessant trekk ved moderne aksjehandel... og til og med reiser visse etiske diskusjoner.

Vel, vel, dette altså som noen refleksjoner under en stille periode på børsen.


Kommentarer?

------------------

Med vennlig hilsen

Colosseum

mortimer
07.04.2000 12:50
#318

Endre
Vår og sommer er kanskje ikke tiden for aksjehandel via PC? Kanskje noen er gått lei av å spekulere etter siste ukers kursras? Kanskje det ikke er så mye mer penger som renner inn i aksjer på denne tid av året? Kanskje mange har brent fingrene, og stikker halen mellom beina? Kanskje IT-korreksjonen ikke er en korreksjon, men heller en negativ trend?

Mange spørsmål uten svar. Personlig er jeg betenkt mhp. videre utvikling av aksjemarkedet, og har ikke øyeblikkelig tro på at alt nå er rosenrødt igjen.

Lion
07.04.2000 14:41
#329

Endre
Bra topic! Det er viktig å tolke begivenhetene og trendene og å se lenger enn enkeltaksjer. Jeg har tidligere i uka vært negativ til den videre utvikling. Tirsdag anbefalte jeg alle ST-ere å gå i cash.
Hvis vi ser på Dow denne uka, så har den beveget seg innenfor en kileformasjon mhp. volatiliteten. Det er ikke rart etter det som skjedde på tirsdag. Likevel, det er ventet at Dow bryter ut av kilen i kveld. Mest sannsynlig bryter den ned, og da er det grunn til å vente nye fall i neste uke. Men futures er opp, og hvis Dow bryter opp i kveld, kan vi få en hyggelig utvikling i neste uke. IT-aksjene har nå samme kursnivå som midt i februar. Da hadde det lenge vært bekymring for at kursene var overinflaterte. Det er vanskelig å tenke seg at korreksjonsbehovet er nøytralisert. Jeg skulle gjerne sett nivået enda lenger ned før jeg følte at det var tid for å gå inn. Klarte likevel ikke å motstå fristelsen til å handle denne fredagen heller. Sitter likevel med 40% cash. Så får vi se hva som skjer. Med de lave sysselsettingstallene øker sannsynligheten for en 0,5% renteøkning i USA 16. mai. Om dette styrer indeksen ned i kveld gjenstår å se.
colosseum
07.04.2000 19:09
#99

Endre
Noen flere tanker omkring dette, nå som helgefreden har senket seg??

------------------

Med vennlig hilsen

Colosseum

birk
07.04.2000 22:10
#150

Endre
Ja nå ender faktisk Nasdaq langt over 4% pluss.
Eier de ikke magemål der borte?
Ganske tragisk for oss på OSE egentlig. Vi får aldri ta del i oppturene på samme måte, men er med på alle nedturer.
Kan ennå ikke fri meg fra tanken om at det må komme en korreksjon. Alle tegn tilsier ihvertfall det, men dess lenger tiden går, dess mindre cash sitter man med.

Men kanskje det er som noen sier, de store korreksjoner kommer alltid uventet, og er ganske vanskelig å gardere seg mot.
Ihvertfall ikke så lenge man ønsker å tjene penger.
Litt merkelig også, bio endte faktisk rødt.

DRAGON
07.04.2000 22:21
#385

Endre
att. birk.
God helg..,
Bioteck var opp,pytt,pytt. http://207.61.23.98/t/timely5html?fc=25&le=2&lg=2&fd=1&fb=BTK&fa=BTK&fe=5&fh=3&fg=4&ff=4&fi=0&fj=0&fk=0&fl=0&fm=0&fn=0&fo=0&fp=0&fq=0&zz=SEND

------------------
DRAGON

[This message has been edited by DRAGON (edited 07-04-2000).]

birk
07.04.2000 23:24
#151

Endre
God helg DRAGON.

Jeg så på Nasdaq Bio http://dynamic.nasdaq-amex.com/dynamic/activityPrompt.stm

Der ble det faktisk rødt, men bare med 0,62 poeng.

Clipper
07.04.2000 23:28
#246

Endre
hvorfor er formatet så sykt på denne topicen? Kan administrator vennligst endre dette!

Clip

Clipper
07.04.2000 23:30
#247

Endre
Er dette forresten en topic for Old economy frelste som ikke trur det er noe i New economy? Det lukter litt slik. Er alle her over 60 år og syns new economy og internett er et motefenomen som går over?

Clip

[This message has been edited by Clipper (edited 07-04-2000).]

birk
07.04.2000 23:37
#152

Endre
Jada.
Gleder meg til den dagen jeg slipper å bruke Internet for å kjøpe aksjer, men bare kan ta en tlf. til megleren.
Lion
08.04.2000 00:02
#330

Endre
Vil bare gjøre oppmerksom på at jeg ikke er negativ til den s.k. nye økonomien. Har drevet med data siden 1969 og biotech siden 1973. Dette er framtida, basta! Men det er likevel noe som heter at ingen trær vokser inn i himmelen, og det ordet gjelder nok fortsatt. Nå i korreksjonsfasen kjøper vi IT-aksjer med inntjening fordi forventninger prises lavt akkurat nå. IT-kursene nå tilsvarer nivået midt i februar. Det gjør at jeg ikke er overbevist om at korreksjonen er over.
Cafu
08.04.2000 00:05
#332

Endre
Bare et aldri så lite natta'innlegg:

1. Jeg tror at når folket blir lei/skremt av nedgang og bobler, så går de i kvalitet (først). Deretter går de helt ut......

Kvalitet kan jo være så mangt; f.eks. er en av mine favoritter her Norsk Vekst. DEt er en aksje-pengebinge med proffere folk (med bedre kontakter) enn de fleste av oss.

2. Når det gjelder formatet:
Jeg lurer på om det er innstillingene til topic-starter som slår inn? På en av diskusjonsforumene ble jeg bedt om å opplyse hvilken tegnbredde jeg ønsket. (Men det var vel ikke på ST?)

Kanskje colosseum kan opplyse oss? Dette er jo uvant, men OK om du har stor nok skjerm..

God natt snart.......

Quest
08.04.2000 00:13
#166

Endre
for de som har fulgt med en stund synes kommentarene til turbulensen(i media)merkelig lik tidligere urolige børsperioder.Det eneste som skiller fra gang til gang er den gjengse oppfatningen av hva som forårsaker uroen.Lar dette være,og tenker heller litt over uttalelsene i DN/FA de siste dagene fra meglere og fondsforvaltere,som kan fortelle at det er mange ferske aksjesparere/spekulanter som denne uka er blitt verst rammet.Formannen i Aksjesparerforeningen sier han har fått mange telefoner fra unge "ofre",og antyder at mange har tapt "alt".Hvordan er det med oss som på en måte har et fellesskap i dette forum:lærer vi av hverandres feil,snapper vi i vrimmelen av innlegg opp(bevisst/ubevisst)kunnskap og erfaringer som gjør oss bedre rustet til å komme helskinnet gjennom slike dager som vi nettopp har opplevd?Jeg tror det.
re clipper,er du paranoid?Man trenger ikke være over 60 eller it-fiendtlig for å antyde at markedets usikkerhet i forhold til den "nye"økonomien er en stor del av årsaken til turbulensen vi har og kommer til å få en stund til..
colosseum
08.04.2000 00:22
#103

Endre
Ja, ja, opp gikk det i alle fall på Nasdaq, så det var ikke så dumt å handle IT midtveis i dag. Men det kommer selvfølgelig nye korreksjoner her... jeg er forøvrig ingen ringrev i dette gamet - men har passert 22 og da har en jo lært litt om verden....

derfra til å slutte at dette er en topic for "old versus new economy" - skivebom. Det går forøvrig an å tenke at vi får 1) rally i (noe) IT fremover, og 2) sektorendringer, og 3) flere korreksjoner. Der er jo bare å sette opp porteføljen deretter!

Men har en mistanke om at mange aksjer aldri blir så billige igjen, som de var denne uken...eller? Er det ikke flott, ingen av oss vet!

Dette med format... må sjekke det i morgen, vet ikke om det har med innstillinger på PC'en å gjøre. Får bare ha meg unnskyldt om jeg er skyldig i dette.


------------------

Med vennlig hilsen

Colosseum

Tristano
08.04.2000 00:42
#43

Endre
Vi kan nok vente oss nye korreksjoner. Nasdaq fortsetter å stige i dag, og det blir spennende å se de neste ukers utvikling. Jeg har imidlertid intrykk av at den korreksjonen vi har opplevd i Norge i stor grad skyldes media. Avisene har maset om "børskrakk" i flere måneder. Dette kombinert med panikkselgere slår hardt ut og vi kan vente oss et avvendtende marked, spesiellt innen IT, en stund framover.

------------------
- Tristano
'¨'¨'¨'¨'¨'¨'¨'¨'¨'

Clipper
08.04.2000 01:00
#259

Endre
re quest

neida jeg er ikke paranoid, - mangler heller ikke respekt for dem over 60 år etc. etc. syns bare innleggene bar preg av fler som ikke hadde dratt noen kroner det siste kvartalet fordi de kun er i "old Economy". Jeg har full respekt for den sikkerheten det har.

Jeg brandt fingrene første gang i 1987 (3. grads forbrenning) så jeg har full forståelse for risikospredning/minimering.

Pointen min var kun å provosere, - ikke fordømme eller hovere!

Clip

fattigmann
08.04.2000 19:53
#179

Endre
Vanskelig å tolke denne positvt, kanskje ???
http://www.cross-currents.net/charts.htm

------------------
mvh
Fattigmann
Snart rik mann
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS