"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > PDR- Petrolia Drilling
PDR- Petrolia Drilling
georg
31.01.2000 21:06
#135

Endre
Det er på tide å begynne å følge litt med på Petrolia Drilling igjen. Etter å ha fulgt med offshoremarkedet ned i 1999 har den nå sammen med resten av offshoreaksjene snudd og startet på oppturen igjen. Foreløpig har det ikke gått særlig fort oppover og markedet venter utålmodig på nyheter fra selskapet. Nå har liksom markedet ventet så lenge at det på en måte har glemt hva det er det egentlig venter på.

I kveld er oljeprisen opp en dollar igjen og oil service aksjer i USA gjør det langt bedre enn markedet generellt. Dette tror jeg vil være en normal situasjon i lang tid fremover.

For PDR er det nå hyggelig at DNO er ute i markedet med forespørsel for prekvalifisering av rigg for Heather området. Forespørselen inneholder et program på opptil 7 brønner eller ca 2 årsverk. Kontrakten er formulert som en fast brønn med opsjon på ytterligere 6 brønner. SS Petrolia er en perfekt rigg for dette arbeidet og det vil nok være en meget stor overraskelse om ikke PDR vinner denne kontrakten. Kontrakten har oppstart 1 august 2000.

Videre så er riggen Transocean Leader nå sluttet for arbeid på Foinaven feltet og er derved ikke lengre aktuell som konkurent til Deep Sea Bergen på Norsk sokkel. Søknadsfristen for lisenser i 16 konsesjonsrunde gikk dessuten ut i dag og tildelinger herfra vil bidra til økt aktivitet på Norsk sokkel.

I Brasil arbeider Valentin Shashin på en måte som gjør Petrobras svært tilfreds og selskapet arbeider videre med flere aktuelle alternativer for fremskaffelse av flere dypvannsprosjekter. Ting tar ofte lengre tid en hva en ønsker å tro, men for PDR tikker tingene sakte og rolig i riktig retning. Sammen med mine andre satsinger på Olje og offshore som er DNO OCR og HYD har PDR alle muligheter til å bli en av vinnerne i måndene fremover.

borch
31.01.2000 21:15
#57

Endre

Sitter med et trillebårlass PDR-aksjer.Kjøpt på kr 13.30 sist torsdag/fredag?.Har vært inn og ut flere gg i januar.Ypperlig tradingaksje.
Når det gjelder DNO`s behov for rigger får jeg håpe at de leier dem andre plasser enn hos PDR!Vel de kunne kanskje få leie DSB,hvor det er andre interessenter inne i bildet enn bare PDR.
DNO og PDR er så infiltrert i hverandre at det mange spør seg om er om PDR vil få betalt etter markedets til enhver tid gjeldende pris;altså ikke noe konkelimonke.
Ellers er det verdt å merke seg at Noble Drilling er opp 7 % siste 1 1/2 børsdager!
Forøvrig meget interessant lesing siste aksjonærutskrift!
Du har vel sett den,Georg?
sleepy
31.01.2000 21:22
#39

Endre
Hyggelig å diskutere fag istedenfor personer, hva ? Det siste tjener hverken foraet eller de involverte på.


PDR har ikke blitt den kulen den hadde potensialet til å bli (ennå).


Nå er det et jevnt og godt driv i US-riggaksjer, det vil PDR tjene på. Teknisk ligger PDR i en meget god trend, og det skal en god melding til for at den skal ta av.

For de aksjonærene som kom inn i 1999 (inkl. undertegnede), trengs det en 15-20% økning til i aksjekursen for at PDR skal tilsvare økning i totx i perioden, det er ikke usannsynlig det kommer i løpet av kort tid.


Har tenkt å beholde mine PDR-aksjer fremover, den har absolutt potensiale til flerdobling.


mvh, sleepy

merkur
31.01.2000 21:30
#20

Endre
Georg
Fint at du starter en PDR topic igjen, sitter nemlig selv med PDR aksjer.
Du har vist deg som en kunnskapsrik person omkring offshore segmentet generelt, og PDR/DNO spesielt. Derfor vil jeg stille deg noen spørsmål:
1. I forbindelsen med 1/2 halvår99 kom det frem at Petrolia hadde vært utsatt for et uhell med kranene, slik at den måtte gå i dokk og dermed gikk glipp av kontrakt. PDR hevdet at de hadde en forsikring som skulle dekke denne typen avbrudd, og at de hadde rettet et krav mot forsikrings-selskapet.
Spørsmålet er: Har PDR fått forsikringspengene, og i tilfelle hvor mye?
2. Stadig vekk dukker selskapet Norden Oil opp i sfæren rundt DNO/PDR-Berge Larsen.
Spørsmålet er: Hva driver Norden Oil med, og ikke minst hvem eier det?
3. Mitt siste spørsmål i denne omgang gjelder forholdet rundt opsjonen på Valentin Shashin. Denne opsjonen blir stadig nevnt som grunnlag for evt. overtagelse av Valentin Shashin.
Denne opsjonen er ikke nevnt i selkapets beretning.
Spørsmålet er: Hvem har utstedt opsjonen, hva inneholder opsjonen av klausuler for overtagelse, og når utløper opsjpnen?


georg
31.01.2000 21:53
#136

Endre
Merkur
Jeg vet ikke om PDR har mottatt forsikringsoppgjør for kranene. Norden Oil er et selskap som har spesialisert seg på megling av foretninger i Russland og de er blandt annet det selskapet som PDR har leie kontrakten med Valentin Shashin med. Jeg vet ikke hvem som eier Norden oil. Det er ikke en formell kjøpsopsjon som foreligger på Shashin,men en felles "forståelse" som går på at PDR har mulighet til å kjøpe den i løpet av leieperioden dersom alle formaliteter med russiske myndigheter kommer i orden. Kjøpesummen er i så tilfelle kontraktfestet til å utgjøre nåverdien av leieavtalen.

Dette medfører at i tilfelle kjøp gjenstår det å betale ca 20 millioner usd. Dersom skipet ikke blir kjøpt skal innbetalt beløp for kjøpsopsjon fratrekkes leie. Reel verdi på skipet i tiden fremover vil trolig ligge i området 130 til 200 millioner usd.

Denne type transaksjoner er ganske vanlige og bl.a Noble Drilling har gjort dette tidligere. Selskapet virker bombesikre på at Shasin vil bli kjøpt og det er interesant at Norden Oil nylig kom inn som stor aksjonær i DNO.

seo
01.02.2000 11:55
#12

Endre
Georg kommer med dyptpløyende og
tidvis gode analyser av offshore-
markedet generelt og PDR spesielt.
Problemet er at det hjelper fint lite
å produsere skrivebordsscenarium på
skrivebordsscenarium.
Skal noe oppnås må man prøve på et eller
annet vis å oppnå kommunikasjon med PDRs
ledelse. Har du noengang tatt en telefon til
Petrolia Georg? Man kommer til et punkt der man må handle og ikke bare skrive.
highlander
01.02.2000 13:59
#36

Endre
Bra sagt, seo.

Georg har ved flere anledninger tidligere gitt uttrykk for at han (eller brura) har visst ting om PDR som andre ikke har visst... men så har han faktisk ikke visst noe mer enn oss andre... Tviler på at han har brukt særlig med tid på å ringe selskapet...

Flere ganger har han fremholdt dette som norges beste offshore-investering, og på en sleip, men overbevisende måte lokket folk til å kjøpe denne nitriste aksjen. Ved at han klarte å lokke andre til å kjøpe en del av hans PDR-aksjer, kjøpte han seg så opp i bl.a. DNO og OCR. Fint for han, men ikke så kult for de som ble sittende med skjegget i postkassa...

turnaround
01.02.2000 14:16
#171

Endre
Re alle.
Ja ser en på kursutviklingen i dag er det nesten litt skremmende, aksjen faller på en dag som man burde forvente en oppgang i følge det som skjedde i Usa i går.
Er det noe man blir vant med når man sitter i Pdr er talmodighet.
Heldigvis er min ingangskurs 10,50, så fortsatt er det et lite pluss i boken, men det skjer lite rundt selskapet for tiden, det kan man se på volumet i aksje.
turnaround
Ps.Kjøp heller Far skippiung på 24,50-25, det vil nok fort svare seg kortsiktig.
Bullman
01.02.2000 14:19
#8

Endre
Salgsanbefaling i KJF også...
budfox
01.02.2000 14:24
#48

Endre
I tillegg salgsanbefaling fra budfox...
merkur
01.02.2000 14:29
#23

Endre
Når/hvis Petrolia/DeepSeaBergen får kontrakt vil driftsresultatet bedre seg såpass at PDR vil gå med overskudd.
I en slik situasjon vil det være naturlig at det skjer en reprising av selskapet. At kontraktene kommer blir mer og mer sannsynlig for hver dag som går. Økt aktivitet i Norsk Sektor gjør det sannsynlig at DSB kommer ut av bøyene. For Petrolia gjelder det først å fremst å forsikre seg om at DNO ikke gir dem en husmannskontrakt.
georg
01.02.2000 18:10
#141

Endre
Det er utrolig hvor mange feilslutninger Turnaround greier å koke i hop i et lite innlegg, men det har jo også en viss underholdningsverdi. Highlander sitt innlegg ser jeg mer som direkte ondsinnet, men nok om det. Til de av dere som fortsatt måtte være intereessert i hva jeg mener om PDR så tror jeg fremtiden vil fortone seg omtrent som følger:

SS Petrolia på kontrakt med DNO på Heather feltet til en rate som er tilfredstillende gitt det markedet vi er i.

DSB på kontrakt til Statoil eller andre i løpet av våren.

Basert på denne situasjonen med full kontraktdekning tror jeg vi vil se ett nytt prosjekt rettet mot Petrobras hvor finansiert mot kontrakt og eventuellt basert på US Junk marked. Dette er det jeg synes det ville være naturlig å forvente at de steller med. Dette basert på de målsettninger, marked og strategiske allianser som er etablert. Dette er hva jeg tror så får jo tiden vise hva det var verdt.jeg skal ikke dele med dere her og nå hva jeg på denne bakgrunn tror kursen vil være om 4-8 måneder., men jeg vil bli svært overrasket om ikke PDR skal kunne greie å hamle opp med markedet. Men vi får nå se.
Jeg vil forøvrig opplyse at min offshore satsing nå er utvidet til fem selskaper og består av. DNO,PDR,OCR,HYD og SOF. Samtlige av disse burde ha fundamentale forutsetninger til organisk vekst som vil kunne slå markedet med god margin.

PS. Til de av dere som ikke er interessert i hva jeg mener så er det helt unødvendig å melde fra om dette her.

ORH
01.02.2000 18:26
#17

Endre
Georg

Kan du fortelle meg hvem som står bak Norden Oil og hvor de er lokalisert.

jan ulv
01.02.2000 18:34
#28

Endre
Må si meg fullstendig enig med highlander.
Bra sagt.

Georg , kan du ikke slutte med denne pdr-messingen. CRAP......

Eskonsipo
01.02.2000 18:36
#134

Endre
kjøper PDR på 9,5 om 2-3 måneder...

det tar jo aksjen 2-3 måneder å falle og 6 måneder å stige, he-he

Alopex
01.02.2000 18:40
#25

Endre
Faller PDR grundig nå, hvilket jeg ikke anser som urimelig, tror jeg den skal ha meget store problemer med å komme seg opp til dagens nivå igjen. Ringte noen få meglere og alle så PDR som en totalt uinteressant aksje med null i forventning. Nei Georg, ta ta tapet som _______ (sett inn det du vil) og finn deg en annen aksje og forelsk deg i den.
georg
01.02.2000 18:57
#143

Endre
Rent teknisk og psykologisk så er PDR nå meget interessant og dette er i tillegg gått understøttet av det fundamentale. Det psykologiske dokumenteres med en del av innleggene over av de som nå er ute av aksjen, men som begynner å bli nervøse for at PDR til slutt virkelig skal løpe fra dem. Dette ser jeg gang på gang og det er ikke lenge siden sist.

Når OCR for få dager siden var på 31 kr/per aksje så var stemingen tilsvarene og tildels værre Ref topic som jeg startet som het OCR Igjen klart kjøp. I løpet av av få dager gikk aksjen til 60 kroner slik at det var mangen jan ulv,Aplekjekx, rik turnaround og andre som ble sittende igjen med skjegget i postkassa. Rik kastet seg riktignok på i fart og kom seg inn på 52 kr. Det samme kommer til å skje igjen og igjen og igjen. Det er bare slik det er det.

[This message has been edited by georg (edited 01-02-2000).]

driller
01.02.2000 20:07
#47

Endre
Georg:
Jeg har vært ute av PDR siden Q2-resultatet. Ikke sikkert du husker vår diskusjon da, men jeg fryktet for en emisjon og solgte på 14,80. Emisjonen kom som jeg ventet, og vi har vært igjennom en heller kjedelig PDR-periode bortsett fra en pen oppgang for et par uker siden. Jeg er fremdeles ikke happy med at markedet ikke har fått vite hva emisjonspengene skal brukes til/har blitt brukt til. Likevel vurderer jeg nå PDR som en av mine neste kjøpskandidater (f.eks etter en evt realisasjon av OCR).

Jeg er enig i dine vurderinger av fartøyenes fremtidsutsikter. Spørsmålet for en som vurderer å kjøpe PDR-aksjer er når kontraktene går i boks. Jeg kommer nok til å hoppe på PDR-toget igjen med det første.

naz
01.02.2000 20:27
#6

Endre
Har sittet med en liten posti PDR i ca. ett år. Snitt 11,19. Er slettest ikke fornøyd, men det skal lite til for at den plutselig dobler seg, så jeg sitter en liten stund til.
Kan ikke si at jeg tror vi får noe drahjelp av resultatet men det var jo rart om ikke en av riggene får et oppdrag av DNO snart.
Er det noen som vet vilket resultat som er ventet? Blir det minus denne gangen også?
Moneylooser
01.02.2000 20:29
#6

Endre
Ærlig talt !

Det synest som om enkelte har opsjon på meningsytringer her på disse sidene.


"Georg , kan du ikke slutte med denne pdr-messingen. CRAP"

Når en leser slikt som dette, er det nesten som kvalmen står i halsen.

Dersom en synest det er for mye skriverier om PDR, er det da vel for H..... bare å la være å lese "messingen".

Det virker som om enkelte er Prinsipielt uenig i andre sine synspunkter, og i mangel av motargumenter eller kunnskaper om temaet, bruker en personangrep som virkemiddel.

Min personlige oppfatning av ST, er at det er i ferd med å bli "ødelagt" grunnet en masse drittslenging.


Jan Ulv, du er vel egentlig enig eller ?

Ha en god dag (også Jan Ulv!!)


merkur
01.02.2000 20:58
#28

Endre
Man kan si en masse rart om både PDR og Georg, jeg irriterer meg til tider over begge. Men faktum er at PDR er i verdi det minste riggselskapet på børsen. Faktum er også at det ligger en betydelig oppside i selskapet på kort sikt hvis DSB og Petrolia får markedskontrakter.

Til de som lurer på årsresultatet, så vil jeg bli særdeles overasket om 99 gir overskudd.

Er PDR en kjedelig aksje?
Vel status i NM for Rigg aksjer 2000 er følgende:

NOF: i dag opp 5.8%, dette år opp 40.83%.
FOE: i dag ned 2.19%, dette år opp 3.88%.
SME: i dag opp 0.95%, dette år opp 0.95%.
OCR: i dag 2.88%, dette år opp 22.81%.
PDR: i dag opp 0.79%, dette år opp 4.96%.

Så langt er alle selskapene opp i år. OCR og særlig NOF leder NM i riggaksjer. Nederst ligger SME, nest sist ligger FOE, mens PDR ligger midt på treet.
OCR er ustabil og kan fort vinne, men den kan også sprekke totalt. SME sliter med skader som kan forklare den labre innsatsen. FOE har ikke riktig kommet igang, men er solid og er ovelegen på kondisetapper. NOF som leder løpet er undervurdert pga av høy alder. Har vært heldig med banevalget. Vil den klare å holde plassen når de andre kommer inn i terreng som passer dem bedre? Er ikke særlig kondisjonsterk.
PDR er den lille outsideren. PDR kommer neppe på siste plass. På grunn av størelsen er den ikke så avhengig av kondisjonstrening som enklte av de andre løperne. Har den noe på lur som gjør at den tar hjem mesterskapet?


borch
01.02.2000 21:05
#66

Endre

Tar til etterretning at NE(Noble Drilling-USA)steg 4 % sist fredag,steg nye 4 % i går mandag og hittil i kveld har steget
4.8 %.Til slutt må vel ringvirkningene nå PDR.
Vel... 1 uke skal Peder få på å starte doblingen.Teknisk peker alle piler opp!
Har forsåvidt gjort det et par dager nå...men i morgen går vi 10-15 %?
rik
01.02.2000 21:08
#276

Endre
Blir OCR oppkjøpt...,vil markedet prise PDR og NIS som oppkjøpskandidater...,og vi kan fort få en stigning på 25-40%..i de nevnte aksjer...

Se hva som skjedde med AGR,ITE,VIS og AVE etter at budet på INF ble offentliggjort...


rik

[This message has been edited by rik (edited 01-02-2000).]

Petrus
01.02.2000 21:21
#14

Endre
Jeg fryser. Jeg fryser på ryggen. Ikke fordi det er kaldt. Nei, jeg sitter og leser North Sea Letter". Rigger i opplag. De er mange. Tildels bra kvalitet på en rekke av dem.

Herav Deep Sea Bergen, F G McClintock, Jack Bates etc.

På listen finnes også Petrolia. Kontrakter får de nok. På vegne av DNO aksjonærer forhåpentligvis til markedtsrater. Dvs. for PDR null i cashflow.

At ingen av FOEs rigger er å observere på listen har sikkert Georg en god forklaring på.

Tipset om at en kraftig økning ikke vil skje før tidligst til høsten består.

georg
01.02.2000 21:32
#150

Endre
rik
Jeg er enig i resonomentet dit når det gjelder PDR. Problemet med NIS er som jeg har beskrevet tidligere, R&B Falcon. R&B Falcon har allerede festet grepet slik at ingen andre gidder å prøve seg. R&B Falcon har hverken penger eller insentiver til å gjøre mer enn hva de allerede har gjort. Derfor ser jeg på NIS som en heller blodfattig aksje fremover.
georg
01.02.2000 21:48
#151

Endre
Petrus
Ja når du leser North sea letter så ser det ikke bra ut. men når du ser etter så finner du ikke andre rigger enn Deep sea bergen og muligens Stena dee som kan brukes på norsk sektor. Ellers så er halvparten av de andre som er ledige jack ups. Men i SS Petrolia sin kategori så er 5-7 rigger ledige. Her er det PDR har en fordel som ingen andre har nemlig at de har DNO som eier. Dette betyr at SSPetrolia kommer ut av bøyene før de andre , og ratene kommer til å være farget av flere forhold. Ett slikt forhold vil være at DNO er opptatt av å utvikle PDR til et betydelig offshoreselskap. Ett annet er at de vil være opptatt av å vise at PDR ikke på noen måter vil utnytte PDR. En fornuftig pris mener jeg vil være i området 45-50000 usd per dag som gir et ss petrolia bidrag på 7-12000 usd per dag inn i PDR kassa som er vesentlig bedre en 7500 usd per dag ut slik som i dag. Samtidig dersom det er en lang kontrakt så bør den være markedstilpasset. Jeg har tro på at dette blir helt OK. Det er selvfølgelig umulig for DNO å tilby SS Petrolia en kjemperate så lenge det ligger en 5-6 konkurenter ledige i opplag i UK.
igrannes
01.02.2000 22:11
#9

Endre
Tror ikke vi vil få samme effekt på PDR, om OCR blir kjøpt opp. PDR har ikke atraktive nok rigger. Både DSB og SS Petrolia er gamle og kan ikke oppereres på dypere vann enn 300-600m.

Så for at PDR skal få en sterk stigning på
30-50% må selskapet få kontrakt på Petrolia og DSB. DSB markedsføres og drives av "onkel Abraham" eller hans døtre, så den har nok mulighet for å komme på kontrakt innen rimelig tid. SS Petrolia er sansynligvis tiltenkt DNO.
PDR ledelsen må/bør være litt mer aksjonærvennlige med tanke på informasjon, og fremtidige planer for å kunne bli en
"Favoritt" aksje i meglermiljøet.

Tror forøvrig at PDR har potensiale til å dobble kursen, men det har den jo hatt det siste året.

------------------

georg
01.02.2000 22:26
#153

Endre
Igrannes
Det er Valentin Shashin som gjør andre selskaper interesserte i å kjøpe PDR. Dette er tidligere demonstrert av R&B Falcon. 50 kr per aksje.
igrannes
01.02.2000 23:27
#10

Endre
georg.

Ja jeg er enig med deg V.S. er på god kontrakt med petrobas, men for at vi skal få en sterk stigning i PDR må endel av
"usikkerheten" rundt DSB, SS Petrolia, og hva emisjonspengene skal brukes til avklares.

Jeg var for ikke sålengesiden ombord i DSB, og det virket som en godt vedlikehold rigg som har mange år foran seg i aktivitet.

Ang. Valentin Shashin så er jo både kontrakt, og rate kjent så en kan ikke forvente noen drahjelp derfra.
Dog bare det at PDR har fotfeste i brasil er innteresant med tanke på nye/fremtidige oppdrag.
Skulle noen i pdr lese denne tropicen så må de formidle INFORMASJONSBEHOVET videre til ledelsen.

Har fortiden ingen aksjer i PDR.

mvh
igrannes

inbjerke
03.02.2000 00:52
#3

Endre
Nå er tiden inne - selv uten meldinger! Se på chart! Ta posisjon! Her kan det bli en stor eksplosjon ved en aktuell melding!
Aksjen kan bli enorm på kort tid!
borch
03.02.2000 01:18
#71

Endre
re inbjerke

NE(noble Drilling-NYSE) opp 20 % på 4-5 børsdager.
Rsi snur opp.Det er lov å håpe.

gunder
07.03.2000 22:50
#49

Endre
Georg

Tok fram denne gamle topicen igjen .

Har et par spørsmål:

Er der noe nytt med hensyn til Petrolia og Deepsea Bergen ?

Når skal DNO begynne boringa (med rig) på Heather, og er det bestemt at det er Petrolia som skal gjøre dette ?

Er klar over at kanskje ikke noen avgjørelse er tatt på noen av spørsmålene men tar dette opp for dette er meget viktig for PDR fremover !! (Jeg spør allikevel)

Bjellesau
07.03.2000 23:05
#10

Endre

Olje til himmels (+2$), OSX opp hele 7%

I morgen så fyker PDR til værs -- banner på at den legger på seg hele 10 øre. Grattis Georg du fikk rett til slutt.

Hektor
08.03.2000 11:26
#77

Endre
Der var Navis foran Peder.
Hektor
addict
08.03.2000 13:00
#31

Endre
Bedre dag til å kjøpe PDR skal du lete lenge etter. For hver dag som går kommer de gode nyhetene nærmere og nærmere. Stadig færre rigger i opplag. Dårlig utvikling i dag, men jeg har bruk anledningen til å laste opp.
Slogum
08.03.2000 15:10
#2

Endre

Utrolig!

Når tegnene ser mer positive ut enn på lenge, går PDR faktisk NED i kurs, og jeg sitter faktisk tungt lastet med denne dritten. Jeg er som regel tålmodig, og har ventet lenge på den "ventede" oppgangen, men jeg tar dessverre ikke mye feil når jeg påstår at aksjen ikke er verdt dasspapiret jeg har tørket meg med når jeg har hatt magesjau.

Endelig har det gått opp for meg at jeg må ut herfra. Og det NÅ!

Til ferske aksjespekulanter: ikke la dere lure - mange positive vyer og lovord om denne aksjen (georg), BETYR nødvendigvis ikke at kursen på denne aksjen vil gå opp i nærmeste fremtid. Det finnes mange bedre oljeaksjer....

Skuffet eks-aksjonær Slogum.

wave
08.03.2000 15:32
#57

Endre
PDR slått ned i støvlene av madrassen

Topp dag for oilservice for alle - med unntak av PDR. Putt heller pengene i madrassen.
Madrassen: +-(0)
PDR: - 3 %

Men fra spøk til alvor. Har noen en god grunn for PDR-fallet på denne ellers så utmerkede dag? Georg?

addict
08.03.2000 15:41
#32

Endre
At PDR ikke reagerer på oljeprisen har vi visst i snart et år. Det som må til er nye kontrakter. Meldingen om disse kommer som sagt nærmere for hver dag som går. Høy oljepris vil når kontraktene kommer slå ut i bedre rater. Slik er oljeprisen viktig for PDR også, men ikke umiddelbart.
Moneylooser
08.03.2000 16:57
#14

Endre

Bjellesau da, du skal nå alltid hause .....

Lurer på om jeg skal legge aksjene mine ut på ebud.
Ferdig spydde aksjer til salgs ....

Ha en god dag !

KKK
08.03.2000 17:07
#20

Endre
PDR bør hugge SS Petrolia opp til spiker,samt selge sin del av Deep Sea.Da slipper ihvertfall aksjonærene flere konkursunngåelse- og gjeldsbetalende-emisjoner.
Skjer dette,tror jeg at selskapet vil nærme seg ett nullresultat for år 2000.

KKK

Pathfinder
08.03.2000 17:08
#204

Endre

Jeg skjønner godt at investorer som har sittet med PEDER i en stund er dritt lei. Ingenting ser ut til å hjelpe - hverken rally i oljepris eller oil service.

Heldigvis har jeg bare sittet med aksjene i 2-3 uker(med unntak av korte "tradingbesøk") og jeg akter å sitte komfortabelt til meldingen(e) om kontrakter kommer siden kursen da garantert går til 14-15.

roger
08.03.2000 17:13
#65

Endre
Hva gjør deg/dere så sikre på at selskapet er i stand til å overleve (uten kunstig åndedrett fra uvitende "løse på lommeboka"-investorer som til stadighet forventes å spytte inn penger...)? Snart er vel hele emisjonsbeløpet svidd bort i gjeldsutbetaling?!
turnaround
08.03.2000 17:52
#369

Endre
Hei alle.
Jeg ser i chartene at Pdr nå er klar til et nytt løft, og kjøpte meg derfor en post i selskapet i dag til 10,70.
Aksjen har vært teknisk utbombet, "som et utbombet h.hus i Bombay".
Som så ofte ellers henger Pdr etter de andre oilserviseselskapene i oppgangen, og nå er det på tide å ta posisjon igjen her.
Det blir spennede å se om de får kontrakt for Dno og Statoil, kommer det noen godnyheter her ser vi 15 i løpet av en dag eller to.
Turn, back in Peder.
sven
08.03.2000 18:40
#20

Endre
Jeg mener å huske at Georg var veldig negativ til Northern Offshore, men av en eller annen grunn er denne faktisk på vinnerlisten, noe Petrolia Drilling ikke har for vane å være. Ser med skrekk og gru hvis oljeprisen stiger ennå mer. Da ser det ut som dette går rett til h-elvete. Hvis det noen gang skulle komme et løft i denne unike aksjen skal jeg ut. Petrolia Drilling kan være verdens beste selskap, men det hjelper fint lite når aksjekursen står på stedet hvil, endog går ned når forutsetningene er tilstede. Hilsen en mer og mer frustrert Petrolia aksjonær.
addict
09.03.2000 10:56
#33

Endre
Om Staoils planer som denne linken viser ril får direkte betydning for PDR vet jeg ikke. Det begynner imidlertid å stramme seg til og oljeselskapene får dårlig tid på seg ...... http://www.stavanger-aftenblad.no/nyheter/oekonomi/2000/0309/075604.html
vanHalen
09.03.2000 11:58
#7

Endre
Er ikke PDR eksponert mest mot Brasil?
wave
09.03.2000 12:15
#58

Endre
Jo, en av tre enheter er eksponert mot Brasil.De to andre mot opplagsbøyene.

Selskapet har så langt vært en katastrofe for eierne, inklusive DNO.
addict
09.03.2000 12:44
#34

Endre
Kursutviklingen for PDR kan ingen skryte av. Hvis du bar retter blikket bakover er ikke dette aksjen å gå inn i. Jeg tror PDR vil få en kraftig oppgang når interessen for aksjen tar seg opp. De som har ligget etter går gjerne som olja lyn når det først smeller. Vi vet at kontrakter er under veis. Spørsmålet er hvor lenge man skal sitte utenfor og vente før det skjer noe. Det er vel få som vil hevde at PDR er høyt priset i dag med de utsiktene vi har i dette markedet i årene som kommer. Fortsatt kan en altså kjøpe aksjen billig. Kan man det om to måneder?
wave
09.03.2000 13:04
#59

Endre
Tror vi bare må se det i øynene - etter at Media Holding forsvant finnes det vel knapt et selskap med mindre tillit i markedet enn PDR. Fra kurstopp på nær 40 kroner i 1998, nærmer vi oss nå all time low, og det i en tid med rekordhøy oljepris.
1. og 2. kvartal vil vise blodrøde tall, slik selskapet har hatt for vane. 3. kvartal er mer usikkert dersom de to riggene får kontrakt. Men det er på ingen måte avklart, slik noen synes å tro.
Når PDR faller på stigende oljepris, kan man jo bare tenke seg hvordan det går når oljeprisen kryper ned mot 20-25 dollar.
Om man absolutt vil inn i denne aksjen, bør man i alle fall vente til kursen er godt under 10 kr.
En mye brukt regel er å kjøpe når alle andre er negative. PDR er nok unntaket som bekrefter nevnte regel. Å vente på PDR er trolig å vente på Godot.
Ta heller del i oppgangen andre steder, og skulle det skje noe i PDR, har man all verdens tid til å få med seg det meste av en eventuell oppgang.
PS Har selv en liten post i selskapet som skal ut på første tegn til rekyl. Innlegget er således intet forsøk på "å mele min egen mor" for å blande et par uttrykk.

TKaarud
09.03.2000 15:41
#38

Endre
Nå har PDR blitt roset opp i skyene av de samme personene så lenge ST har eksistert. Sitter dere så hardt i aksjen og med så store tap at dere er blitt helt blinde? Innrøm det : PDR har vært en drittaksje de siste tre årene og vil etter alle solemerker forbli det fremover også. Hvorfor skal PDR stige så mye fremover når vi nå har oljepris på $30+ ? Eneste grunnen jeg ser til at det kan bli avkastning på PDR er dersom DNO nå vil aktivt forsøke å selge sin andel for å kunne finansiere boring på Heather. (fremfor emisjon som de samme personene ikke ser at må komme).

Det er ingen vits i å fortelle hele verden at PDR er så og så potent når det er helt tydelig at selskapet ble kastrert i tiden etter at DNO så tydelig viste sin motvilje mot utsalg ved å ikke godta bud på 50,-.

Jeg vet selv at det kan være vanskelig å forlate et selskap man føler man har et "forhold" til. Satt selv med DNO i over to år. Var med fra 25 og ned til 8 og opp til 26 igjen. Kjøpte endel på bunnen så det ble gevinst, men oppdaget etterhvert at jeg var blitt litt blind og tvang meg selv til å selge ut.

Enhver ser jo det at PDR har vært sinnsykt dårlig å ha penger i de siste årene. Skal dere vente fem år til ?

- Kanskje PDR skal bore på Heather......Jepp, de skal nok det, men til hvilken pris???!

Beklager dersom noen tar dette veldig negativt opp, men jeg er lei av å lese om PDR (velger jeg selv) og i tillegg bør nye investors bli advart mot denne PDR-gjengen som sier imorgo, imorgo...... Dersom man på død og liv vil ha eksponering mot PDR er DNO sannsyneligvis et mye bedre valg da man i allefall har inntjening og allikevel vil få effekten av et evt salg.

merkur
09.03.2000 18:18
#87

Endre
PDR er vel den aksjen her på ST som både har flest fiender, og flest venner.
Vi har vel alle hørt både fordelene og ulempene med PDR såpass mange ganger at jeg gidder ikke å ramse dem opp.
Men faktum er at PDR har vært volativ i løpet av siste år.
Bunnene har ligget på litt i overkant av 9, mens toppene har ligget i underkant av 15.
For den som har drevet litt aktiv forvaltning av porteføljen har PDR gitt gode gevinster. Det er selvsagt aksjer som har vært bedre, men det er også aksjer som har vært verre.
Jeg for min del har vært inn og ut av PDR en rekke ganger, og har ennå til gode å få et tap, selv om jeg nå sitter med et urealisert tap på litt over 1 kr.
Av grunner vi alle kjenner tror jeg PDR er i ferd med å bunne ut, og vil nå en ny topp i løpet våren. Om oppgangen også denne gang vil bli stoppet av en ny emisjon? Hvem vet, kanskje vil forholdene ved en ny emisjon snarere være slik at det gir PDR et ekstra knuff?


KKK
09.03.2000 18:52
#31

Endre
quote:
Originally posted by KKK:
PDR bør hugge SS Petrolia opp til spiker,samt selge sin del av Deep Sea.Da slipper ihvertfall aksjonærene flere konkursunngåelse- og gjeldsbetalende-emisjoner.
Skjer dette,tror jeg at selskapet vil nærme seg ett nullresultat for år 2000.

KKK


Jeg hadde ventet et svar fra Papirtapernes konge,på dette her,men det ser ut som at svaret uteblir..
Uansett mener jeg at dette vil være det eneste som kan redde selskapet fra konkurs.

tre stikkord:
Gammel rust
Opplagsbøyer
Dundrende Underskudd

KKK

serum
09.03.2000 19:18
#6

Endre
Re alle:
Si meg en ting:
Hvorfor kjøper DNO seg opp stadig vekk, nå senest den 25.2.00?
De har folk i styret. De er jo ikke helt idioter heller og kjøper et selskap på konursens rand!
KKK
09.03.2000 19:21
#32

Endre
Serum
De kutter snittet!
ranger
09.03.2000 20:11
#103

Endre
Hvor er det blitt av tåkefyrsten Georg. Den største folkeforføreren vi har her på ST.
Har tidligere sammenlignet ham med rottefangeren i Hammeln. Håper han holder seg vekk fra dette mediet riktig lenge. Han har lurt studiepengene fra hele studentgjengen på NHH i Bergen. En god skole for de unge studenter: Vokt dere for denslags. Håper de husker det videre i sin karriere. RangerStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS