"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Unit Link - markedets beste spareprodukt
Unit Link - markedets beste spareprodukt
vil bli rik
22.05.2000 23:02
#10

Endre
Siden jeg ikke har lest noe om denne spareformen her før, synes jeg det er greit å belyse hva det egentlig er. Unit Link har eksistert i USA og de fleste europeiske land i mange, mange år. Her i Norge åpnet myndighetene først opp for denne muligheten i 1997.Det er fleksibiliteten under sparingen og de svært gode skattereglene som gjør Unit Link interessant.Penger plassert i en Unit Link avtale skattlegges ikke som formue.Dette er for mange allerede en grunn til å vurdere spareformen. Slippe formueskatt, komme vekk fra lister i avisa osv.I tillegg kan du kostnads- og skattefritt flytte imellom de ulike fondene i ordningen så ofte du vil. Dette innebærer at du får en "rentersrente" fordel på pengene fordi du får med deg verdien i fondet du flytter fra inn i neste fond uten at du betaler gevinstbeskatning, kjøps- og salgsomkostninger osv. Det er ikke mange fondsbytter som skal til før du her har oppnådd en betydelig fordel kontra f.eks. frie fond.For at det skal være aktuelt med hyppige bytter, må du velge en Unit Link leverandør som har et godt fondsutvalg. I Norge skiller Skandia Life Norge seg klart ut. Skandia forvalter ingen egne fond, men har knyttet kontakt med noen av verdens største og beste fondsforvaltere. Skandia har 13 forvaltere med tilsammen 34 fond.Om du tar deg tid til å sjekke avkastningen hittil i år skjønner du hva jeg mener. Den er rett og slett vanvittig bra.
Jeg selv kom i kontakt med Unit Link da jeg skulle sjekke min pensjonsforsikring. Da viste det seg at jeg kunne flytte denne til Unit Link Pensjon, og dermed få tilgang til forvaltere som Fidelity, Gartmore,Baring osv. Det var helt nytt for meg at jeg kunne flytte min pensjonsforsikring som sto moderat forvaltet, over til aksjefond. Min rådgiver fortalte meg også at det på pensonsforsikringen jeg hadde betalt på i alle år ikke var noen begunstiget. På godt norsk betydde dette at om jeg døde, ville pengene tilfalle forsikringsseskapet, og ikke mine arvinger. Avgivende selskap tok kun kr.200,- i flyttegebyr så var jeg i gang. Jeg anbefaler alle som i disse dager får utskrift fra forsikringsselskapet om å ta kontakt med rådgiverne jeg benyttet. De tok ingenting for jobben, og informerte meg grundig om hva dette gikk ut på. Forsøk enten www.finansmannen.com eller www.telefinans.no
Disse gutta ordnet alt det praktiske for meg uten å ta en penny for jobben !!! I tillegg har jeg fått god behandling og konkrete anbefalinger hvert kvartal. For de som er interessert kan jeg fortelle at min pensjon hadde en flytteverdi på ca.150.000,-.
1 år etter er denne nå verdt kr.250.000,-
Grei skuring ikke sant? Nå vurderer jeg også en plassering/investering i Unit Link med mine langsiktige penger. Dette var bare ment som gode råd for andre stocktalk-brukere og må ikke ses på som noe annet. Jeg regnet med at det var hyggelig å høre fra noen som er fornøyd med et forsikringsprodukt.
En god natt til alle sammen !!
Harry
22.05.2000 23:10
#186

Endre
Deler de positive oppfatningene om unit linked. Vil nevne at DnB - Vital er landets største på området. Her tilbys egne Vital-fond, fond fra DnB Investor og fra Flemings.
Historikken er god. Deler av min pensjonssparing ligger i unit linked. God aften fra Harry.
vil bli rik
24.05.2000 23:40
#11

Endre
Les nye Din Økonomi som har kommet ut på Rimi så skjønner dere hva jeg mener.
Not bad !
stoploss
25.05.2000 07:54
#62

Endre
Re vil bli rik
Jeg er enig i det meste av det du sier, men du glemmer et par viktige punkt som skiller unit-linked og vanlige fond:

1) Dersom du dør, får de etterlatte kun utbetalt det innbetalte beløp og ikke den opparbeidede avkastning.

2) Utbetalinger fra unit-linked fond må skje over en 6-års periode.

3) Det må gå minst 12 år fra første innbetaling til siste utbetaling.

Disse ulempene er likevel ikke verre enn at jeg har funnet ut at jeg kan leve med dem. Jeg har benyttet Skandia Life et år nå og er meget godt fornøyd. Avkastningen i fondene finner man daglig iallfall i Finansavisen. Et blikk på disse tallene taler egentlig for seg selv.

Dette er etter min mening den ultimate form for pensjons-sparing.
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS