"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Agresso - Splitt
Agresso - Splitt
bvdahl
05.06.2000 09:39
#28

Endre
Hallo dere.

Agresso har som kjent bestemt å splitte opp selskapet i to. Den ene delen kommer til å gjøre det Agresso alltid har gjort, lage og selge programvare. Den delen som skilles ut, Concept Agresso, vil bli notert på OSE så snart generalforsamlingen har godkjent splitten. Dette er den delen av det tidligere oppkjøpte Concept som Agresso ikke har vesentlige synergier med. Concept Agresso vil fortsette med sine AS400 løsninger osv.

Er det noen som vil mene om hva dette vil ha å si for Agresso som firma (og selvsagt for kursen). Selv mener jeg at dette er en liten genistrek. Er det for eksempel noen som vil vedde i mot at utskillelsen av Concept Agresso kan være en måte å få solgt unna en del som ikke ligger innenfor Agresso's kjernevirksomhet? Slik jeg ser det er vi Agresso aksjonærer i en heldig situasjon akkurat nå. Vi kommer til å få Concept Agresso aksjer som kontinuerlig vil være innblandet i oppkjøpsrykter (og som til syvende og sist nok blir solgt), og vi kommer til å sitte med aksjer i et softwarefirma har et glimrende produkt, er helt i bresjen når det gjelder ny teknologi OG som går overskudd (Agresso uten Concept Agresso gikk + i 1Q).

Noen som har divergerende meninger?

bv

vargen
05.06.2000 11:21
#147

Endre
Det er selvføgelig et lurt trekk å selge ut "dritten". Så lenge Agr får mer for Concept en det den er bokført for så får de i tillegg en gevinst samtidig som de slipper å slite med underskuddene til Concept.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS