"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > PRD - en møkka-aksje
PRD - en møkka-aksje
inbjerke
23.06.2000 22:23
#250

Endre
Mens det amerikanske offshore-markedet er nær all time high, og norske offshore-selskaper har hatt solide kursøkninger det siste året på opptil 318 %, har PDR greid kunststykket å redusere akjsekursen med 10 %, til tross for en rekordartet nedgang på ca. 70 % året i forveien! Og fremdeles har nesten alle norske meklerhus en salgsanbefaling på PDR!
FY FAN for en aksje!
PDR vil ikke bli en attraktiv aksje før Shashin er kjøpt, men det er tydeligvis ikke Berge Larsen (han med de store lommene) interessert i. Han har full kontroll gjennom
stråselskapet Norden Oil, et gedigent sugerør inn i PDR-kassen. Dessverre er alt for mange norske finansanalytikere klar over dette forholdet!
snuffen
23.06.2000 22:33
#295

Endre
Etter å ha svidd av en hel sekk med Kupino på Kvi, RCL, MED og MEC på 2-3 mnd så fremstår PDR som rene vinneraksjen.

------------------
Snuffen

inbjerke
23.06.2000 23:05
#255

Endre
Re smuffen!
Om 5 dager er det en investor som taper
700.000 kroner på Berges 8 han med de store lommene)eget insidesalg. Meklerfirmaet som formidlet opsjonen visste ikke at det var B.G.L. som var selger".
Firmaet mistet av denne grunn en meget stor kunde. Er det rart at PDR/DNO ikke har en eneste venn blant seriøse meklere?
snuffen
23.06.2000 23:27
#296

Endre
Re: inbjerke
Dette hørtes ille ut.

"Han har full kontroll gjennom
stråselskapet Norden Oil, et gedigent sugerør inn i PDR-kassen."
Du pirker bortig noe der.
Lurer spent på hvordan DNO sine aksjonærer får svi. Ikke minst på hvilken måte emmisjonspengene (når dem ruller inn) finner veien inn i pengesluket PDR.

------------------
Snuffen

joergen
23.06.2000 23:31
#130

Endre
Aksjen har vært et eneste langt mareritt. Men skyldes ikke dette en kombinasjon av låst eierstruktur og BGLs personlighet? Ingen av delene er særlig aksjonærvennlig.
BGL har uttalt at det ennå ikke er lønnsomt å kjøpe VS Shasin. Da tenker han ikke aksjekurs.
Norden Oil, registrert i Ned. Antiller, er et selskap jeg gjerne skulle visst mer om. Sist jeg ringte dem var det fortsatt hemmelig hvem som skulle ta over etter Rønhovde. Og Moldestad lot som sistnevnte levde i beste velgående selv om fyren hadde vært dau en uke! (Selsomt, men det ble vel for personlig). At BGL skor seg personlig på uredelig vis tror jeg ikke. Det stemmer bare ikke med typen. Men jeg trodde at OJ i sin tid var skyldig, så jeg kan jo ha tatt feil igjen.
seaman
23.06.2000 23:59
#338

Endre
re joergen
hyggelig og se at flere har sett farene.
har ikke rørt aksjene på over 1 år.
dno skulle ha vært i 40-60 kr med en annen eierstuktur den eneste som er uening med meg er georg.
gud hjelpe meg georg hvor mye du har svidd av med penger hvis har aksjer i dno og pdr siden min inngang på st apr 99.
georg,
ingen i sine fulle fem kan ha en så klippefast tro på pdr og dno i årevis uten og løpe annenmanns ærener,så dum er du ikke,eller hva??
mvh seaman
Cardinal
24.06.2000 00:36
#168

Endre
seaman:

Dno 15/4-1999 kr 12,40 opp 65%
PDR 15/4-1999 kr 10,60 opp litt

Svidd av?

Det må være kontra alternativer.

mvh
Cardinal

georg
24.06.2000 10:04
#735

Endre
Når BGL overtok som hovedaksjonær i DNO for 3 år siden sto kursen i 2 kr og hele selskapet var priset til 50 millioner. Siden dette har aksjen steget med 1000% og dette er bare en spe begynnelse. Årsaken til denne utviklingen er en rekke besluttninger som er fattet av BGL&CO.Uten disse besluttningene hadde selskapet fortsatt hatt en verdi på ca 50 mill eller kr 2 per aksje.

Summen av de disposisjonene som er gjort de siste par årene har lagt inn eierandeler og andre assets i DNO som gjør at jeg ser et realistisk potensiale på langt forbi 100 kr per aksje, kanskje til og med mange hundre kroner per aksje på noe sikt.

Det er ikke så mange meglerselskaper som for tiden har kompetanse til å vurdere en aksje som DNO men det kommer noen gode analyser etter hvert fremover. Jeg er i det minste kjent med at det er en analyse i et betydelig meglerselskap som nå er under intern vurdering og som vil bli gitt ut bare analytikerne er ferdige med å gni seg i øynene av forundring til hva de kommer frem til.

Strategien til meglerselskapene når de først har sett lyset kan godt være å ikke vise frem hele potensialet med en gang, da det vurderes som unødvendig å stikke nakken lengre ut enn nødvendig. Jeg tror at når BGL feirer fem års dag siden overtagelsen som hovedaksjonær i DNO kan aksjen meget lett ha gått 5000% eller mer siden overtagelse.

Når det norske markedet analyserer denne situasjonen og konkluderer med at det er BGL som er problemet så blir det hele svært patetisk. Resultatet vil selvfølgelig bli at DNO blir notert på børser utenfor OB og blir fulgt av mer seriøse og kompetente aktører og analytikere. Ett hvert selskap kan i perioder være feilpriset, men over tid vil tingene finne sin riktige prising og ledelsen vil selvfølgelig gjøre de nødvendige grep for at dette skal skje når tiden er moden for det. Nå i disse dager har imidlertid første prioritet vært gitt til å legge betydelige verdier og potensialer inn i selskapet til lavest mulig pris og med lite støy å ståk rundt det som skjer. Norge vil ette hvert oppleve at det vokser frem et betydelig norsk oljeselskap som vil tilføre svære verdier til både aksjonærer og det norske samfunn forøvrig. Forøvrig med OPECs realistiske mål om oljepris på 25 usd per fat vil etter hvert bidra til at psykologien og inntjeningen i olje og offshore selskaper bedres dramatisk. DNO sin verdiøkning på sin investering i PDR vil bidra til noe som fort vil bli en eksplosiv vekst.

joergen
24.06.2000 11:46
#131

Endre
georg
Dette er en PDR topic.
Hva er din kommentar til de 'lave' ratene som diskuteres?
seaman
24.06.2000 12:10
#343

Endre
re cardinal
oljeprisen har gått fra 10 til 30 dollar
hvis man går ut fra 50/50 inv i pdr og dno har avkastingen vært ca 30 %.
se på chartet for sammenlignbare aksjer,pgs,tgs,prs eller andre.
de har med et unntak(sfj)gått 2 gangen.
georg er en grei og kunnskapsrik fyr,men han har forelsket seg i to aksjer og det er falig det.
mvh seaman
turnaround
24.06.2000 12:11
#847

Endre
Følg med på den stigende riggutnyttelsen, så vil dere fatte potensialet i Pdr.
Fortsetter denne trenden vil Pdr ha alt matriell i arbeide innen rimelig kort tid, og da vil aksjekursen begynne å stige.
Min ing er kr 10,50, og aksjene er ikke kjøpt Pga haussingen til Georg, men jeg ser selv den enorme oppsiden denne aksjen har.
Logikken forteller meg at Pdr vil bli en kongeaksje å sitte med når riggutnyttelsesgraden kommer opp i 90%, da vil nemlig ratene ta av, og det er ikke mange nye rigger under produksjon enda så markedet vil kunne holde seg på et høut nivå i flere år om veksten i verdensøkonomien holder seg positiv. Oljeforbruket er sterkt økende, og jeg vil anbefale dere som er negative til Pdr å glemme fortiden og heller forsøke å se inn i fremtiden.
Riggutnyttelsesgraden for ett år siden var 73,2, nå er den 82,6, og stigningen er nå ca 1% pr Mnd.+-, så her er utsiktene meget gode.
turnaround
georg
24.06.2000 13:13
#738

Endre
Jørgen
Når det gjelder rater for PDR sine rigger fremover så tror jeg på et scenarie som følger.

Deep Sea Bergen.
Markedsraten ved å ta denne ut av opplag akkurat nå vil trolig ligge i området 90-110000 usd/dag pluss mobiliseringskostnader. Dersom ikke kontrakten er svært kort så vil det sikker være en avtale om markedstilpasset rater slik at raten justeres i samsvar med videre utvikling i markedet. Markedsraten for denne type enheter vil slik jeg ser det snart komme tilbake til 1997 nivå som var i området 150-170000 usd/dag.

SS Petrolia.
Det ligger fortsatt en del rigger av samme type som ss Petrolia i opplag og raten for denne enheter vil dersom PDR tar den ut nå trolig ligge rundt 50000 usd per dag. Riggen er imidlertid rimelig å drive i UK slik at det er godt med penger å tjene selv ved så lave rater. Markedsraten for denne type enheter vil også komme tilbake til 1997 nivå eller i området 90000 til 130000 usd per dag. I et slikt scenari vil ss Petrolia være en av verdens mest lønnsomme offshorerigger når en sammenlikner med investertkapital og driftskosnader.

Valentin Shashin
VS sin markedsrate er litt vanskelig å vurdere. Slik jeg ser det er alt mellom 120000 og 200000 usd/dag mulig.

Til sist en liten kommentar til turnarond sin kommentar om at han ikke kjøper PDR fordi jeg har skrevet om aksjen. Det er selvfølgelig ikke slik at markedet og da mener jeg de som driver markedet på en måte som betyr noe (De store institusjonelle internasjonale og nasjonale) lar være å kjøpe en aksje som PDR p.g.a at det presenteres noen vurderinger av markedsrater og selskapets potensiale her på ST. Selvfølgelig er det ikke slik. Det er disse aktørene som må inn for å løfte aksjen og de vil komme når de får de bekreftelsene de trenger på at selskapet vil tjene penger.

Alternativt når markedet strammer seg til begynner oppkjøpskløen til de store offshoreselskapene å pirre. De lar seg heller ikke påvirke av ST men regner profesjonellt på underliggende verdier og inntjeningspotensialer.

Som jeg har skrevet tidligere. For offshore var 1999 ett bunnår, år 2000 er et mellomår og fra år 2001 og fremover peker alle solemerker mot en varig boom i offshore.

Turnaronds tankeverden ser ut til å være å skrive ting som påvirker småsparerne på ST. Jeg forsøker å konsentrere meg om fundamentale forhold som vil gi en skikkelig god avkastning på store beløp som er langsiktig plassert. Hva ST ere hopper ut og inn i fra dag til dag er noe jeg driter i for å si det rett ut. Det får være turnarond sin greie.

Forøvrig er hele turnaround sin problemstilling så tåpelig at jeg ikke kommer til å bruke mer tid på denne type selvskryt diskusjoner som det legges opp til her.

PDR og DNO er jeg sikrere en noensinne på at jeg kommer til å tjene mange millioner kroner på.

Bøkehekk
24.06.2000 13:45
#243

Endre
Til georg og turnaround:
Vi må slutte å sette karakter på hverandres innlegg og intensjoner. Det er fullt legalt å være både kort og langsiktig. I så henseende er det ene ikke mer riktig enn det andre.

Jeg tror folk benytter hodet og sorterer informasjonen som kommer frem. Hvis vi begynner å hugge på hverandre og trekker i tvil intensjonen med innlegg, resulterer dette bare i at konstruktive innlegg i ST dør hen, og at informasjon som kunne vært kjekt å ha for egen videre strategi faller bort.

Jeg setter pris på begges (og mange fleres) innlegg og håper det kommer mer. La oss respektere hverandre selv om vi ikke alltid har samme filosofi.

KENT
24.06.2000 13:51
#171

Endre
Her er det tydeligvis en diskusjon mellom to verdener av investorer. st-ere som tror de kan trade med 10.000 i noen uker og bli rik og investorer som investerer etter at analyse er gjort og en har kommet frem til en konklusjon. Førstnevnte kan godt klare en dobbling av pengene på kort tid men kun promiller av dem kommer videre. Når noen gidder å opplyse dere om overveide vurderinger så burde dere stå med åpne armer å ta imot. (alle analyser blir selvsagt ikke riktige). En oppgang skapt av haussing vil aldri bli en stabil og varig oppgang noe vi har i massevis av eksempler på nå, selskaper som hausses hver eneste dag her på st, samtidig som de faller og faller og hausserne blir fattigere og fattigere. Man kan selvsagt ikke si at georg her har truffet innertier med pdr og dno, men nå er han faktisk i ferd med å gjøre det.
Til den som sa at det låg sugerør i kassa til pdr så kan dette faktisk være en riktig påstand, det er flere selsakaper på ob som har hatt det. Dersom så er tilfelle så er dette meget alvorlig og en mulig sak for kredittilsynet, så det er best at du vet hva du sier, påstanden er MEGET alvorlig.
Selv har jeg kjøpt meg inn med 30% av tiltenkt investering i både dno og pdr og når det ser ut til at det kan komme resultater som beviser at dette er en riktig investering så kjøper jeg meg inn gradvis eller helt til 100% av mitt forhåndsbestemte investeringsbeløp og jeg blir da sittende lenge.
Georg har helt rett i sine påstander ang. dno men for kortsiktige investorer så tar dette altfor lang tid, det georg taler om her vil ta mange år men kan bli utrolig morsomt å være med på og som georg sier så tror jeg at også jeg vil tjene hundretusener fremover her.

Kent
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS