"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > MEC - en genvinner
MEC - en genvinner
hotshot
12.07.2000 16:39
#54

Endre
Det har lenge vært snakket om at genteknologi vil ta av som industri i løpet av ikke altfor lang tid. I den forbindelse er MEC et av få norske selskaper som kan regne med å fyke avgårde.

Regner selv med at MEC kan komme over 50 i løpet av et par måneder (kanskje etter sommerpausen....)


Jeg refererer blant annet til artikkel fra Hegnar.no:

Genforskning kan bli det neste hete området.

Har du sans for IT, internett og den nye økonomien, er kanskje genforskning noe for deg. Dette feltet kan bli det neste hete området på aksjemarkedene, skriver Finanstidningen. Det amerikanske selskapet Celera, som har kartlagt de menneskelige genene, står i sentrum. Tradisjonell aksjeanalyse gir ingen kjøpssignal for Celera-aksjen. Med en børskurs på 100 dollar har selskapet en markedsverdi på 50 milliarder kroner. Aksjeforvalterne regner tydeligvis med at selskapet i fremtiden skal kunne snu tap til gevinst.

Meldingen om at Celera har kartlagt de menneskelige genene er en milepæl. Celera sitter ikke på geninformasjonen alene. Det statlige Hugo-prosjektet og legemiddelselskapenes SNP-konsortium er involvert. Selskap som Incyte Genomics selger tilgang til gendatabaser. Celeras kartlegging er foreløpig på et grunnleggende stadium. Finanstidningen skriver i sin analyse at de store vinnerne på genforskning kommer til å bli selskap som lanserer fremgangsrike legemiddel basert på informasjonen, snarere enn selskap som Celera.

Det amerikanske analyseselskapet Metha Partners har en nøytral anbefaling av Celera-aksjen ved kurs 95-100 dollar. Celera blir ansett for å være ledende innen sitt område, men man ser en større oppside for selskap som utvikler genbaserte legemiddel. Ifølge Metha er den største risikoen knyttet til om Celera virkelig skal lykkes i å gjennomføre sin strategi, beholde forspranget og gjøre geninformasjonen anvendelig. Analyseselskapet William Blair har anbefalingen "spekulativt sterkt kjøp" på Celera-aksjen.


Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS