"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > ST - et glitrende eksempel på hvordan man raskt kan ødelegge et forum
ST - et glitrende eksempel på hvordan man raskt kan ødelegge et forum
Gordon
14.07.2000 09:39
#519

Endre
For en tid tilbake var ST anerkjent som et meget bra diskusjonsforum. Innleggene var gjennomgående saklige og gode.

Etterhvert skled ting ut. En del av de nye skribentene fant etterhvert ut at ST var et fint sted å spy ut usakligheter og skjellsord, og greide å få en dominerende posisjon. En av de etablerte skribentene bidro med en rekke usannheter om hva andre skal ha skrevet, for å trekke andre ned i skitten og fremheve seg selv. Dette inspirerte trolig mange av de nye skribentene til å legge seg på en linje hvor sakligheten ikke betydde all verden.

Mange av de seriøse og dyktige skribentene sa etterhvert takk for seg eller trappet sterkt ned.

Dermed var ST ikke lengre et sted for seriøse diskusjoner, men et sted hvor det var gøy å lese en del av innleggene. Disse bidro til at man kunne få seg mang en god latter, men dessverre ikke med særlig mer enn det. Skjellsordene og personkarakteristikkene hagler, mens de saklige innlegg stort sett glimrer med sitt fravær.

Så presterer ledelsen å utlevere IP-adresser til Kredittilsynet uten først å informere brukerne om at dette ville bli gjort på forspørsel. Dette skaper stor harme - berettiget. Men larsenlarsen og hans kolleger prioriterer ikke/greier ikke å rydde opp i problemene. Tabben med å utlevere IP-adresser uten at en eneste skribent vet at dette kan bli gjort, forserkes av en meget klønete opptreden i ettertid.

Fast Bucks setter enda en spiker i ST-kisten ved å legge ut sitt passord slik at andre aktører kan bruke hans nick og bidra til å skape det komplette kaos. Meget klokt trekk dersom man ønsker å strø salt i åpne ST-sår.

Fasiten er skrevet. Det en gang så gode og verdifulle ST er ikke lenger et forum som frister. Den økonomiske verdi av det som en gang var landets desiderte førstevalg blant økonomiske diskusjonsfora må være redusert til noe i nærheten av 0. Alt pga meget slett arbeide fra ledelsens side. Dette er merkevaredestruksjon på sitt beste og en oppskrift på how not to do it.

---------------------------------------------

Og med det sier Gordon takk for seg. Jeg har skrevet svært lite på ST den senere tid, men nå er jeg kommet til det punkt at jeg faktisk ikke vil være bekjent av å være skribent på ST. Dette er som Grete Waitz-løpet: For mange år siden var det helt OK å delta i dette løpet, og mange fant stor glede i det. I dag er det fullstendig harry, og samler bare deltakere som ikke vet bedre. Forskjellen er at arrangøren tjener store penger, fordi det koster penger å delta. På ST er det gratis å delta...

Takk for følget, alle sammen. En særlig takk går til termin og Per Ulv, som jeg har hatt mang en interessant og givende diskusjon med og som jeg har stor respekt for. Til dere andre vil jeg bare si: Lykke til videre.

Lunde
14.07.2000 10:21
#298

Endre
re: Gordon!

Er enig og ser at vi her er helt på linje med hverandre, for en gangs skyld. Vel, vi har vel ikke vært sååå uenige heller, ihvertfall ikke mer enn det som trengs for å riste/provosere frem forskjellige synspunkter? At ST ikke på forhånd, eller for den saks skyld etterpå, har gitt vedkommende skribent varsel om at opplysninger om vedkommende er/blir sendt KT, i tillegg til den måten ST villig har lagt seg på ryggen, er for meg graverende, så graverende at også jeg takker for meg. Sikkert til stor glede for bl.a Mrt-aksjonærer. Takker for meg og ønsker STère lykke til videre.

Gullik
14.07.2000 17:18
#155

Endre
Det er mye surmaga kritikk på ST for tiden. Ikke at jeg skjønner helt hvorfor det er så viktig å være fullstendig anonym, ettersom det bare oppfordrer til usakligheter og personhets som det jo har vært altfor mye av tidligere. Det kritiserer jo også dere.

Nå viser det seg jo at ST faktisk er nødt til å levere fra seg IP-adressen, men man kan jo saktens gi kritikk for at de ikke har opplyst om dette på forhånd.

Det er vanskelig å være drittsekk når andre vet hvem en er, hvis en da ikke har vært det hele livet mot alle og en hver.

Men til mitt hovedbudskap; Er det riktig å la KT få full effekt av sin torpedo (uten at den var armert til og med) de sendte mot ST, ved at medlemmene ender opp i intern krangel og kritikk av ledelsen til ST, og i tillegg truer med å trekke seg fra forumet. Skal vi la KT få siste stikk, sammen med resten av det etablerte finansmiljøet i Norge som vi så ofte har kritisert for insidelekkasjer og div. andre ting. Etter min mening er de eventuelle lekkasjer som har kommet i dagen på ST nettopp som resultat av at info har lekket ut videre utenfor det etablerte miljøet og gjennom ST og derav til ALLMENNHETEN (om det er like bra som en børsmelding er jo en annen sak). Det at KT offentlig prøver å gjøre ST deltakere til syndebukker tar jeg som et tegn på at de ønsker å stoppe info innenfor det etablerte miljøet. Måten de har valgt å gå ut offentlig med dette viser at de egentlig ikke har noen gode enkeltsaker.

------------------
Gullik
gulliks@hotmail.com home.sol.no/~rsfj/geamadat

larsenlarsen
14.07.2000 17:39
#705

Endre
"Takk for følget, alle sammen. En særlig takk går til termin og Per Ulv, som jeg har hatt mang en interessant og givende diskusjon med og som jeg har stor respekt for. Til dere andre vil jeg bare si: Lykke til videre."

Per Ulv, Gordon og termin, har dere mulighet til å kontakte meg, på e.mail sel@solbors.no

Jeg har nettopp hatt en veldig god samtale med Changes...

SE

gizmo
14.07.2000 18:08
#637

Endre
Re: Gullik..
At de ikke har noen gode enkeltsaker viser jo også til fulle at de sjelden klarer å "naile" noen for overtramp og innsidehandel. Hvis jeg skulle bli provosert av noe annet enn utlevering av IP-adr. (og e-mail) i denne KT/ST-saken må det være det at det kunne nesten virke som KT jobber for det etablerte finans/meglermiljøet vi har i Norge. Endelig har det kommet en kanal der meningmann kan få tips,råd, vink og muligens også et ørlite innsidetip og plutselig har vi Pengepolitiet på døra for å ta dem som måtte ha "for mye" å bidra med. Greit nok det forsåvidt. Men sett opp mot hvor mye de klarer å straffe/redusere innsidevirksomheten i de tradisjonelle megler kanaler/miljøer lukter det vondt som før: gutta med de store lommebøkene slipper unna lovens lange arm, mens dem i de bakre rekker hundses for hver minste ting..
Kan ikke se at gjennom å stoppe lekasjer fra ST rammer det etablerte miljøet i det hele tatt, tvert imot. Inside effekten blir vel enda større jo færre som kjenner til opplysningene på forhånd!? Sorry Mac: I denne saken får Kredittilsynet og ST strykkarakter av meg. En ikke så betydelig hverken St-skribent eller investor, men allikevel berettiget til å ha en mening.

Mvh GIZ

Aks
14.07.2000 19:20
#178

Endre
Det som er gjort er gjort, vi lærer alle ettersom vi går. Hvorvidt IP utleveringer var riktig eller ikke, spiller egentlig liten rolle.
Nick vil komme og gå på dette fora ettersom interessen fra de forskjellige avtar eller endres.
Imarkedet`s lyskespark på en som ligger kan også diskuteres, eller om fotballkampen de nå dømmer etter at akkurat den kampen er ferdig,......det blir for enkelt.
St`s forming skjer på egne og andres premisser, slik bør det også være.
Jeg gjør feil, du gjør feil, LL gjør feil, hackere gjør feil. Når dette nå legges bak oss vil det komme nye momenter og forhold vi må ta stilling til.......sammen.

Hepp

turnaround
15.07.2000 16:15
#916

Endre
Re.Gordon, neppe noe tap for St, at du ikke skriver her mere, det meste av dine krefter er jo brukt til å trampe på andre skribenter.
Dine første inlegg her på St, var jo spark til Rik og Borch, om hvor dyktig du selv var og hvor "dumme" de måtte være som investors, samt opphøing av deg selv til "Læremester" i Norsk rettskriving.
Jeg stiller ikke dine kvaliteter i tvil, selv om du har gjort noen giganttabber, Ref. salgsanbefaling av Nhy på 297 mm, det lukter forøvrig "møkk" av denne topicen din, da vi alle vet at du "kun" nå skriver på aksjeforum, en pratekanal som er lite brukt og som du slipper å få kritiske kommentarer.
Jeg kjenner "lusa på gangen" og poster dette inlegget slik at øvrige St,ere kan lese ditt inlegg med et kritisk blikk.
Ditt endeligt på St, er helt i tråd med din intreden her, "en selvgod herremann" som vet bedre en "alle" andre, noe du har fått mye og sterk kritikk for av flere en undertegnede for, og i tillegg er du så "feig" at du løper bort med halen flagrende mellom bena.
Det siste du presterer å å legge igjen så mye "møkk" etter deg som kun du kan prestere.
Undertegnede har god tro på St. som pratekanal i fortsettelsen, og tror neppe "tapere" som deg Gordon klarer å ødelegge fora med ditt "illeluktene og usmakelige, men dog i kjent stil " inlegg.
St. sitter fortsatt i kraft av sine skribenter med tyngden når det gjelder Norske pratekannaler.
Lykke til med Mads og to tre stykker til i Aksjeforum. Com.
Turnaround
goa
15.07.2000 16:50
#100

Endre
Jeg har vært medlem her siden sommeren 98, selv om jeg ikke har vært aktiv skribent har jeg fulgt ganske godt med hele tiden.
Det har til tider vært veldig morsomt og useriøst, men jeg er ikke på linje med Gordon sin svartmaling av ST slik den er i dag. Problemet er nok at det er alt for mange brukere, slik at en avskalling av aktive skribenter nok er helt naturlig.

Useriøse innlegg/personer vil det alltid være i et åpent forum. Det gjelder bare å ikke irritere seg over dem

//goa

cito
15.07.2000 22:56
#325

Endre
Re Turnaround

Hva med å konsentrere seg mer om aksjeprat og mindre om x-medskribenter og gamle feider. Men en ting er sikkert, du må ha hukommelse som en elefant...

gregern
16.07.2000 00:09
#148

Endre
RE:CITO
Turnaroud sitter 24 timer og leter etter feil hos andre skribenter her på ST.
Og dette er noe vi må leve med alle sammen.
Men Turnaround har også mye fint å komme med.

mvh
gregern

Bård_Børsguru
16.07.2000 00:18
#163

Endre
Det er skrevet det som kan skrives om dette.
Jeg synes vi nå bør avslutte denne diskusjonen, og konsentrere oss om å diskutere aksjer. (og fotball)

[This message has been edited by Bård_Børsguru (edited 16-07-2000).]

Groucho
16.07.2000 00:32
#160

Endre
Nei, her er det bare tørrfiskene som rår. Hvor er helgetopicene om om marijuahana, s e x, osv. Aksjer og s e x hører sammen som hånd i hanske.
Jeg hadde egentlig forberedt et innlegg om jomfruhinnen og dets betydning. Men her er det bare kjedelig og puritansk.
Farvel, farvel...
Dammerud, lesebriller, kirke, æsj!!!
seaman
16.07.2000 00:59
#370

Endre
re gordon
du er uten tvil en av de beste på ta opsjoner og en meget dyktig analytiker.
har med glede lest dine innlegg i over 1 år,til du plutselig meldte overgang til aksjeforum.
var litt inne der også og leste (+1 innlegg),men plutselig er du borte derfra også.
er du en furten person,du melde overgang fra st pga motbør(omskrevet av meg)
nu er du borte fra aksjeforum?hvorfor.
men i mine øyne har du med innlegg med ulike intervaller vist hva du følger med og det er st.
ha en fortsatt god helg
mvh seaman
dovretroll
16.07.2000 01:08
#520

Endre
Where are all the flowers gone ?

ta en titt på topicen http://stocktalk.solbors.no/Forum2/HTML/008246.html

Gjennomtrekk er et gjemmomgående mønster for et flertall av ST-brukerne. Det trenger ikke nødvendigvis være faglige grunner til at mange blir borte. Tro om ikke kvartalsvis post fra Telenor med pengekrav jeger vekk mange. Ikke alle har en forståelsesfull ektefelle, samboer eller prospect, når teleregningen skal betales. Hvis husholdningspengene belastes i en situasjon med trang etableringsøkonomi, så er enkelte hunndyr ikke til å være i hus med.

Derfor er det kanskje viktig å være litt mindre puristisk i forholdet til ST. Topics som åpenlyst oppfattes av noen som dill - er noe som forbigås.

Trenger det være vanskelig ?

Harry
03.09.2005 23:16
#2870

Endre
Intet er nytt under solen.......

God aften fra Harry.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS