"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > KEN – Går til hundne.
KEN – Går til hundne.
Per ulv
03.08.2000 19:43
#791

Endre
Jeg oppretter en ny topic på Kenor da den andre begynner å bli noe lang..

Re. Alopex & andre Kenguruer…

Vel… Jeg har aldri vert redd for å kalle en spade det den er,.. en spade Og.. Apropos spader, er det dere Kenguruer trenger. Dere graver deres egen grav. Eller, det som verre er … ledelsen i Kenor graver graven for dere…

Når det gjelder gullprisen må du gjerne trekke frem gamle topics. Min positivitet til et mulig bull marked for gull var basert på politiske faktorer hvor ”Golden Sunday” avtalen var sentral. Det ble likeledes tatt en del forutsetninger for at hypotesen skulle materialiseres. En av disse forutsetningene var en holdningsendring man ”kunne” forvente fra Lyn Gordon og Sigar Bill. Denne kom dessverre ikke, noe som bare underbygger teorien om at det foregår manipulasjon i stor skala. Hvorfor og hvordan har jeg redegjort for mange ganger før….

Når det gjelder ledelsen i Kenor og deres holdning til investor relations må jeg bare understreke at jeg finner denne svært amatørmessig. Mitt opplegg til Kenor, som jeg forøvrig ble invitert til å presenter, representerer et tidsorientert psykologisk konsept hvor preventiv kontroll med aksjekursutviklingen er i fokus. At ledelsen i Kenor var så naiv at de antok at de selv kunne gjennomføre dette uten de nødvendige grunnkunnskaper til de grunnleggende elementer i konseptet er selvfølgelig beklagelig, noe som også gjenspeiles i aksjekursen. Det er forøvrig også totalt uinteressant å løfte en finger for selskapet slik situasjonen har utviklet seg. Beklagelig hvis har mitt negative inntrykk av ledelsen blitt forsterket etter at jeg har fått opplyst hvorfor Handelsbanken ikke lenger opptrer som hoffmegler for selskapet samt den informasjon som har blitt utgitt om oppnådd pris på gullsalg i Q1, relatert til informasjon om sikringspris på USD 310/40.. Så til gullprisen..

Jeg har flere ganger tidligere hevdet at gullprisen skulle ned. Mine konsekvens av mine argumenter finnes i form av short futures.. (He, he) Gullet har, dessverre for dere, brutt ned gjennom USD 276.00 Dette skaper et svært ”bearis outlook” for gull. Om ikke støtten på USD 272.00 holder er jeg redd vi vil se en ny test av ”20 years low.” Så til utsiktene for Kenor..

Som nevn tidligere beviser Kenor sin totale udugelighet gang på gang. At selskapet ikke klarer og formidle markedsrelatert informasjon er meget svakt. At selskapet på toppen av dette ikke klarer å dra nytte av de få rallyer som har vert, men faktisk solgt gull i nedre prisleie er om ennå mer beklagelig. Selskapet trenger profesjonell hjelp men skjønner selvfølgelig ikke dette selv. Slike selskap må bli tapere.

Kenor har så langt klart og holde kursen over 4 tallet. Hvor lenge dette nivå vil holde vet jeg ikke. Jeg gidder heller ikke å vurdere selskapet teknisk for vi ser 3 tallet, noe som kanskje allerede skjer i morgen. Jeg aner at psykologien hos Kenguruene nå begynner å bli tynnslitt. Hvor lenge skal dere sitte?.. Og vor mye penger ”gidder” dere å tape?..

Nei, jeg gjentar meg selv.. Selg skiten. Førstemann ut får best pris. Ikke bli ”sistemann inn, sistemann ut”. USA og Nastaq faller. OSE har opplevd at flere av selskapene med betydelig oppside har blitt solgt i panikk.. Hvorfor ikke omplassere pengene i noe som har en oppside?..

Vel.. Dere får gjøre som dere vil.. Selv gidder jeg neppe å vurdere Kenor igjen for kursen kommer ned på 2 tallet, noe jeg antar vil skje rimelig raskt om gull USD 272.00 bryte og utløser nye shortspekulasjoner….

Uansett ønsker jeg dere lykke til.. Det trenger dere..

PU

[This message has been edited by Per ulv (edited 03-08-2000).]

Tryggtrader
03.08.2000 19:49
#97

Endre
ehemm.. hva er hundne?..
ulvemat?
huguette
03.08.2000 19:52
#2

Endre
P.U:
Et sted i innlegget sier du at du ikke gidder vurdere aksjen igjen før den er på 3 tallet. Lenger nede flytter du dette til 2 tallet. Hva mener du ?
Per ulv
03.08.2000 19:55
#792

Endre
He, he... Tanna hang seg opp i tastaturet..

Heddingen skulle hete KEN - Går i dass.. Med folgende undertittel.. Håper ingen drar i snora..

Og Hundne er selvfolgelig toalett på samisk..

PU

Per ulv
03.08.2000 20:02
#793

Endre
Re. Huguette..

Hva jeg mener er at jeg skal utfore en TA naar kursen kommer ned paa 3 tallet. Om saa skjer gaar Kenor inn i en negativ trend. Med dagens svake gullpris kan Kenor fort falle ned paa 2 tallet hvor aksjen muligens er et kjop..

Se forovrig ogsaa Investtech. Her har man definert negativt utbrudd av rektangel. Studerer man chartet noyere ser man at kenor ogsaa har dannet et omvendt treangel, noe som som oftest forer til brudd ned..

PU

Ravn
03.08.2000 20:04
#526

Endre
huguette

Ulv mener :

3- tallet = 3,00
2- tallet = 2,99

trader.nr1
03.08.2000 20:33
#49

Endre
Ooooops trodde det sto hundre !!

Vel jeg får vel bare selge da og det blir show når jeg dumper allt på BEST

Dream Attack
03.08.2000 20:46
#280

Endre
O.K. Per Ulv, når du sier det, så får jeg vel selge da!
trader.nr1
03.08.2000 21:31
#50

Endre
Lurer på hvor Highlander er blitt av, han var jo så ivrig her en stund, har han stille og rolig lurt seg ut bakdøra ??
Balder
03.08.2000 21:39
#16

Endre
Per Ulv skriver at han flere ganger har påpekt at gullprisen skal ned. De som har lest hans innlegg det siste året har vel en annen oppfatning om hvilken vei Ulven mente gullprisen skulle gå.

Jeg har ingen forutsettninger for å uttale meg om ledelsens dyktighet. Men jeg vil ikke tillegge den påståtte dårlige kommunikasjonen med markedet alt for stor betydning.I det lange løp vil resultatene tale for seg selv, så også for Kenor.

goldyear
03.08.2000 22:29
#90

Endre
re PU

At gullet synker nå er press som følge av høy dollar. Dollaren gikk fra 9.30 til 8.50 for så i gå til 9.05 som den var oppe i tidligere i dag. Gullet korrelerer negativt i forhold til dollaren. PU tror at gullet er manipulert og at Lyn Gordon er den enste som kan "redde" gullet. Fakta er at det gullet som selges av BOE ikke har særlig innvirkning på gullprisen i det hele tatt. Noen har fått det for seg at det er slik, inkludert PU.

PU kan ikke tas seriøst i og med at han for noen mnd. siden skulle ha KEN oppe i 60 - 70. Mens han nå skal ha KEN ned i 2. Det er jo kun en halvering... HE, HE

De siste dagene har dollaren steget voldsomt, det gjør den ofte før den vender ned. Dette vil igjen føre til at gullet vender opp igjen.

Det var en som trodde på oppstandelsen, men han tror nå på døden. Ikke fikk han rett sist og ei får han rett nå!!! Du skulle vært megler PU.........

Det viktigste er og blir følgende. Gullet har sine dårligste år rett forut for en skifte i konjunktur. Jeg regner med et festen med 2000 skift, den voldsomme overtroen på internett medfører en mye lavere vekst 2001.... . Denne vekst dempningen har allerde startet, og høy oljepris og renteøkning fra Greenspan hjeøper til med denne dempningen.

Utsiktene for gull på lang sikt HAR SJELDEN VÆRT SÅ BRA.....

Goldyear

Tryggtrader
03.08.2000 23:37
#102

Endre
KEN.. er som ulvemat.
man mater ulvene med hundne.. hehehe
Strong sell.. venter på 3.5 med 800k.
Hansemann
03.08.2000 23:47
#462

Endre
Hvis alle selger på best i morgen så ligger jeg og tar imot på 2 blank, he he.
Enig med PU, selg skiten. Tror heller ikke at det blir utvinning oppe i Pasvik. Sørvaranger Kommune er nok redd for blåsyreutslipp, og det er nok best at Kenor selger sin part på best - uten limit.
Tryggtrader
03.08.2000 23:56
#104

Endre
re Hansemann
ja.. det er dødkapital. Det finns bedre kjøps
kandidater. Aksjen slår jo bare frem og tilbake.
dr. Stockman
04.08.2000 00:19
#506

Endre
Kjøper på 3,20 - som forrige gang. Får vel nøye meg med et par mill aksjer.
Per ulv
04.08.2000 00:57
#798

Endre
Re.: Balder..

Forst synes jeg du skal lese det innledende innlegget... Saa kan du gaa tilbake i materien..

Jeg her det siste halve aaret stort sett ligget short gull.. Dette fremkommer helt klart gjennom utallige innlegg.. Min positive holdning til gullprisen ble katalysert av "Golden Sunday".. Relativt raskt i ettertid for denne gjennomskuet jeg de politiske motivasjoner for avtalen samt de reelle underliggende politiske faktorer..

At du er saa dum at du ikke har skjont dette, om du er Kenor aksjoner, er kun synd for deg..

PU
(Hikk)

Smurf
04.08.2000 08:48
#96

Endre
Per, du lyver...

Eller rettere sagt, du driter deg ut! Dette blir FOR opplagt. Du er helt rått på kjøper'n fordi du vet at KEN stikker når tid som helst ifm at de gode tallene snart kommer.

Folk er ikke idioter, og noen av oss husker din omtale av KEN tidligere i år.

Synd for deg at du har færre KEN / høyere snittpris enn du kunne tenke deg...

Ro deg ned....

Alopex
04.08.2000 10:07
#315

Endre
Neida PU, du er ikke helt på jordet. Noen fornuftige tanker er det alltid å finne i mellom all sleivingen i dine innlegg. Men jeg føler meg nok ikke helt trygg på motivasjonen din. Du vrir deg rundt som en ål til tider, og kommer du med en framtidsspådom på gull, Ken, DNO eller annet, er det gjerne hektet på en forutsetning som gir deg en bakdør ut dersom spådommen skulle slå feil. Kanskje er du mer en rev med en ekstra utgang enn en ulv (He, he). Utviklingen du nå skisserer for gull med mulig fall under 272 og dermed et videre fall deler jeg fullt og helt. Da ryker som jeg mente tidligere støtten i Ken på 4,2. Om den skal helt ned på 2-tallet vil jeg ikke si for sikkert, men dersom gull faller og resultatene i Ken ikke imponerer markedet mer enn det har gjort til nå kan vi si farvel til den reprisingen av Ken vi drømmer om. Det må noen solide grep til fra ledelsen for å endre holdninger i markedet nå. Dette må de få til ved neste resultatframleggelse, helst før. Klarer de ikke det har vi "kenguruer", PU inkludert (du har da vært ut og inn av Ken mange ganger som oss andre), to muligheter. Kaste kortene og finne et annet selskap, eller starte et korstog for å få til endringer i ledelsen. Selv om ledelsen ikke nødvendigvis gjør noen direkte feil må de vurderes utfra at de ikke makter å få frem verdiene i selskapet. Jeg henger med litt til, men vil løpende vurdere å hoppe av.

Til de som betrakter meg som svært negativ og angstbitersk (var det ikke det?) kan jeg bare si at jag kun beskriver den situasjonen som er. Et diskusjonsforum er vel også bedre tjent med at man trekker frem en del negative sider og betraktninger som kan slå til i en aksje, enn alle disse uendelige "løp og kjøp" - "xxx går til hundre" - "dobblingskandidat" - "nå går toget til himmels" -innleggene som ikke har hverken substans eller mening. 80 % av innleggene på ST bærer preg av å være skrevet av fjortiser med et markeringsbehov som søker støtte for sin egen usikkerhet. Ken topicene har faktisk uten tvil vært blant de mest seriøse.

BigWolf
04.08.2000 10:32
#545

Endre
Mye interessant lesning..

I dag var jeg faktisk forberedt på at KEN skulle duppe en snartur under 4 blank (ved fall ned mot 3,80 ville jeg kjøpt ytterligere), men aksjen holder foreløpig stand..

BW

Alopex
04.08.2000 11:04
#317

Endre
Hallo KEN ledelse!!!!!!!!!

Tidligere solide støttenivå er i ferd med å ryke. Under kr. 5 ligger det omkring 150 000 aksjer. Røsk de ut med et smell og vis litt handlingsvilje. Hva med å kjøpe noe aksjer selv Truls og Trygve? Tror dere kjøp på dagens nivå er en dårlig investering? Dette begynner å bli en diger vits. Kan noen ta en telfon til de største aksjonærene de som kjenner dem og spørre om de akter å se på at verdiene damper bort. Jeg skal gjerne være med å støtte opp noen krav om endringer, men uten de store med på lasset er det meningsløst.

Smurf
04.08.2000 11:08
#98

Endre
Er det ikke greit å kunne kjøpe KEN billig da????

Da blir det mer igjen ved månedsskiftet....

Smurf
04.08.2000 13:21
#100

Endre
Ser ut som du kom deg inn PU.

Til de av dere som har solgt billig, så er gullprisen i NOK den samme idag som den var midt i juni. Da sto KEN i 4.30........

Per ulv
04.08.2000 13:24
#799

Endre
Jeg gjentar meg selv..

Jeg skal IKKE kjope Kenor paa disse nivaaer. Kenor er i ferd med aa bryte ned og kan kjopes mye billigere sener..

Det er mulig vi vil faa en test av gull USD 276 fra undersiden for press paa USD 272. Dette er imidlertid usikkerrt. presset paa USD 272 kan komme i US allerede i dag..

Glem Kenor og kjop noe som gaar opp.. Ikke ned.

PU

Smurf
04.08.2000 13:32
#102

Endre
PU,
gullprisens nedgang den siste tiden er vel i stor grad forårsaket av at USD har styrket seg relativt til andre valutaer, så spiller det da så mye rolle om gullprisen i USD går ned?????

Kenor får vel det samme igjen i kassa til slutt...

Per ulv
04.08.2000 13:37
#801

Endre
Re. Smurf..

Det er lov og vere naiv.. Men.. Det er ogsaa til tider svert dumt..

PU

Per ulv
04.08.2000 21:44
#812

Endre
Folkens…

Det er mange som tror at jeg skriver ”dritt” om Kenor fordi jeg selv vil ha den billigere. Noen mener tydeligvis også at jeg gjør det av rene skjer djevelskap.. Mulig de har rett.. (He, he..) Nei og spøk til side.

Det er mange flere enn meg som etter hvert har fått øynene opp for ledelsens slette holdning. Når markedssegmentet til et selskap er under press er det dessverre en gang slik at ledelsen må være dyktig og svært bevist de ulike markedsmekanismer om man ønsker å bevare investorer og interesse for selskapet I så måte må man si at Kenor svikter… Så til det noe mer essensielle..

Som antyder går, eller var det for i dag, ville gullprisen komme under press i USA. Slik ble det også.. Gull er ”plankekjøring” om man kan og kjenner til markedsmekanismene. Det gjør jeg. Derfor også mine påstander.

Her skal dere få noen kjøreregler..

Gull handles altid teknisk. I de tilfeller hvor fundamentale forhold er med på å innvirke i en eller annen retning spiller det tekniske inn gjennom definerte støtte og motstands områder. Basert på disse enkle faktum er det relativt lett og forutsi bevegelser. Det man er vitne til nå er en stadig test av støtten på USD 272.00 Aktørene kjører prisen ned hit for å se om det ligger kjøps ordre eller om kjøpsinteresse materialiseres. Om så ikke skjer kjøres kursen ned gjennom støtten for å teste neste tekniske støtte nivaa nedover. Slik skjer det begge veier.

Det som nå skjer i gull er dessverre meget bearish. Minimal kjøpsinteresse på støtten USD 272.00 virker som en magnet på markedet. markedet vil nå pøove å presse prisen gjennom støtten for å utløse long Stopp loss posisjoner på nedsiden. Dette vil utløse ytterligere fall, noe shortspekulantene casher inn på. Så enkelt er det.. Dessverre..

PU

trader.nr1
04.08.2000 21:55
#51

Endre
Hva om det ikke er så mange LONG posisjoner igjen da, som SJK sier.

Most of the remaining stale speculative long positions in gold futures have been liquidated, leaving little fuel to continue the recent decline in the price of the yellow metal

KAPLAN'S CORNER: QUESTION: What do you think about the recent performance of the U.S. dollar? ANSWER: The U.S. dollar has failed to break critical resistance against several key currencies, especially the Japanese yen. Meanwhile, the currencies of commodity-producing countries, including Canada and Australia, have been strengthening. Therefore, the U.S. dollar is likely to weaken noticeably over the next several months, which is likely to provide important support for gold and its shares.

Dream Attack
04.08.2000 22:58
#296

Endre
hehe...det er jo kjekt at denne Per Ulv vil hjelpe oss...TAKK Per! men det du egentlig sier med innlegget ditt er at denne gangen vil endelig Teknisk analyse få rett, i motsetning til i forkant av gullrallyene i september 99 og februar 2000 da også alle tekniske analyser var Extremely Bearish

- Holder fast ved mine tidligere vurderinger av bakgrunn for Per Ulvs skrevne innlegg i den senere tid, er at aksjen ønskes kjøpt på lavere nivåer og jeg tviler sterkt på at motivet bak er gjort i forsøket på å hjelpe de mer "uvitende".
Mest sannsynlig vil han også rett i sin kortsiktige vurdering ved muligens et Ken-fall til 3,50, og noen kan muligens risikere urealiserte tap for en kort periode, hvis en har kjøpt rundt 4. So what? og når det gjelder gullprisen er den kun ca 22 dollar over fjorårets lavmål. Er det da grunn til å være ekstremt negativ? hehe den raser kanskje videre ned til "hundenes nivå" på $200? Ikke særlig sannsynlig, men men...time will show! Antakelig snart på tide å skrive STERKT KJØP! og hva fanden forventes av ett KEN i hundenivå 0,50? nei GET REAL!
Det er sikkert riktig at en ledelse i ett gullgruveselskap ikke er av de beste, men dessverre så må det en betydelig mengde aksjer for å skifte den ut for å ytre hvilke feil de måtte ha gjort på en generalforsamling.
Et par feil er gjort og den viktigste er vel noe luftige børsmeldinger, men i mine observasjoner ser jeg det fortsatt svært positivt at aksjen er langt bedre sammenlignet med andre gullaksjer.

Men er en skuffet så er vel forventningene stillet for høyt og derfor muligens denne overskrift "Ken går til hundene"?

MVH
Gen

[This message has been edited by Dream Attack (edited 04-08-2000).]

Per ulv
08.08.2000 19:34
#827

Endre
Ja, ja..

Da var bruddet paa gull spot ned gjennom USD 272.00 et faktum..

PU

BigWolf
08.08.2000 20:34
#564

Endre
PU

Kanskje litt tidlig å kalle det et brudd riktig enda..?

BW

[This message has been edited by BigWolf (edited 08-08-2000).]

Per ulv
08.08.2000 20:50
#828

Endre
Short covering siste 5 minutter trakk gullet opp gjennom USD 272.00 Brudd paa USD 274/5 med close over dette kan utlose kjossignal kortsiktig.. Det er imidlertid vanlig med test av bruddomraadet fra undersiden.. Fordelen i kveld var close tilbake over 272.00 Morgendagen vil gi svar..

Og til dere KENguruer.. Nei.. Jeg vile nok ikke selge KEN for et brudd ned er bekreftet.. Interesan TA formasjon kan bygges.. Test av 4,00 kan forekomme.. Blir det brudd her bryter formasjonen ned..

Jeg fastholder imidlertid mit tidsskjema for mulig stigning i gullprisen.. kanskje i September.. Husk bare at det "forekommer" en underhaandsavtale om tak paa gull paa USD 290.00.. dette svekkes imidlertid for hver auksjon BoE holder.. Om Sveits ogsaa har solgt "en del" av det de har annonsert vil, etterhvert som dette salget gjennomfores, ogsaa bidra til svekkelsen av nevnte tak.. Et gullrally vil komme.. Det er like sikkert som Amen i Kjerka... Det er timingen som her er utfordringen..

PU

Dream Attack
08.08.2000 20:52
#314

Endre
Hei Per Ulv!

Ad. - KEN-realisme;

- Ut av nysgjerrighet, og muligens noe pengejagende egoisme(-blir gjerne det ad. aksjetemaer), og i et forsøk på å få diskusjonen oppgradert på et noe sakligere nivå.

Da jeg vet du er relativt fagkyndig ang gull, når mener el. tror du selv seriøst at tiden er inne for å handle mer i Kenor eller anbefale andre til å kjøpe Ken?

For ordens skyld tror jeg neppe gullprisen faller gjennom fjorårets på 253, og ser ikke noe umiddelbar fare for at Ken skulle falle under 3,40 - 3,50. For å være presis; Innlegget er investeringsmessig motivert og ikke trade-relatert, skjønt det meste her er ment å handle om trades.

Takknemlig for direkte svar! - så skal heller muligens gen(GEN)-ordene forsvinne!

MVH
fn
som kanskje i oppsummering ikke var så verst når det gjaldt St-Chat i relation til alt mitt NAV-prat. Når alt kommer til alt så handlet det vel om kommunikasjon med andre som hadde samme aksje. - Derimot mener jeg det meste var "behavioural"-chat og ikke baissing/haussing og at det var forsøkt å sette realistiske kursmål. Kursmål var 37 og det ble 38, men innrømmer at det av og til ble hermet noe etter andres chat.
Med andre ord, om det er at mulig ST-kvaliteten høynes, skal denne skribent gladelig moveres ut på en passiv sidelinje.
TAKK!!

[This message has been edited by Dream Attack (edited 08-08-2000).]

Dream Attack
08.08.2000 20:58
#315

Endre
ooops sorry aGen, PU! så ikke ditt relative gode kvalitetsinnlegg, da mitt spm. var under innskriving...

thanks!

Brixer
08.08.2000 21:39
#140

Endre

Er det bare jeg som synes det blir litt rart å kommentere AU spot på intra-'hour' basis.

De fleste referer jo til intraday eller 3-dagers chartet som kitco har.

Selv foretrekker jeg http://charts3.barchart.com/chart.asp?sym=GCQ0&data=A&jav=adv&vol=Y&evnt=adv&grid=Y&code=BSTK&org=stk&fix=

eller
http://www.tradesignals.com/quoteboard/

Disse er jo ikke brukbare for de som daytrader gull, men gir nok et bedre overblikk for oss semi-interesserte.

Brixer

Øyvind
08.08.2000 21:53
#130

Endre
PU

Jeg synes ikke at en svak IR skal være god nok grunn til å selge KEN. Verdiene i selskapet er tilstede uansett hvordan selskapet kommuniserer med markedet. Om KEN bommet med 5-10 dollar pr unser ved salg av gull i 1. kvartal betyr ikke mye da produksjonen fortsatt er liten i forhold til målsettingen.

goldyear
08.08.2000 22:36
#93

Endre
re

Det ser absolutt bedre ut for gullet nå, 8 ukers bølgen tilsier et løft i gullprisen i løpet av august. I tillegg har XAU "outperformet" gullprisen flere ganger den siste uken. Personlig tror jeg det drøyer noen dager til, men det absolutt tid for å posisjonere seg for de kortsiktige. å

Jeg antar det produseres mellom 25 000 - 30 000 unser 2. kvartal. Det skulle gi et overskudd etter skatt på mellom 10-15 mill. Noe som må betegnes som et meget bra resultat. Hvis KEN har et halvårsresultat rundt 20mill, er dette fantastisk. Sett i lys av at andre halvår pleier å være enda bedre ang. gullpris og produksjon.


Et rush i gull, samt et godt resultat kan føre til at vi skal test tidliger topp innen utgangen av august.

Goldyear

trader.nr1
08.08.2000 22:40
#54

Endre
Hadde vert morsomt om gullexperten PU kunne komme med en kommentar til denne, eller blir det for langt frem i tid?
http://www.gold-eagle.com/editorials_00/jmiller060700.htmlStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS