"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Enitels fremtid
Enitels fremtid
skjei
08.08.2000 15:29
#203

Endre
Det forventes at Tele Danmark selger sin post i NetCom før 15 aug. Som artikkelen i Hegnar spør : Skjer det da noe ift Enitel ???

Det ble omsatt en post på 14 mill nå nylig.

Noen som har kommentarer til dette.

Artikkelen fra Hegnar ligger vedklipt og limt.

Analytikerne forventer at Tele Danmark selger sin eierandel i NetCom ASA før Telias bud utløper 15. august.

Poul Jessen i Danske Securities sier til Jyllands-Posten at han forventer at Tele Danmark selger sine 20,4 prosent av aksjene i norske NetCom ASA. Han mener det ikke er noen kommersiell eller operasjonell grunn til å beholde aksjeposten dersom man ikke kan få en avtale med Telia om driften av selskapet. Han får støtte av Michael Clemens i Carnegie.
- Med mindre Telia snur og gir Tele Danmark innflytelse, så tror jeg at Tele Danmark selger, sier han til avisen. Men Telia har ikke til hensikt å gi Tele Danmark innflytelse. Passive finansielle investeringer strider mot danskenes strategi.

- Vi kommer til å styre selskapet sammen med NetComs ledelse. For Tele Danmark blir det en finansiell investering, ettersom vi har innflytelsen, sier Tobias Lenner, som leder Telias investor relations avdeling. Tele Danmark kan også vinke farvel til en styreplass.

Spørsmålet er hva Tele Danmark nå vil foreta seg i Norge. Ifølge Jyllands-Posten er et partnerskap med Enitel en mulighet.

bønna
08.08.2000 19:18
#168

Endre
Det har lenge vært spekulert på om TeleDanmark vil kjøpe Eni, og muligheten er selvsagt fortsatt tilstede. UMTS-lisensen må søkes før 14. august, så tidmessig passer det jo bra med TD's salg av aksjer i NetCom. Vi går en spennende, og på mange måter avgjørende, Eni-uke i vente. Dersom Eni ikke får en partner før denne datoen (f.eks. TD, FT, DT), går min Eni - investering fra å være en mellom-langsiktig investering til en langsiktig, og jeg vil forsøke å komme meg ut straks kursen drar seg mot 350.- men det tror jeg kan ta tid. Dersom Eni kjøpes, eller finner en partner til UTMS-søknaden, tror jeg vi kan se 400-tallet + i løpet av no time. Jeg kan knapt sitte stille; har fulgt Eni tett og vært ut og inn mange ganger i løpet av de siste 10 mnd, men ser at det kan gå mot sluttet på min Eni-interesse. Kanskje jeg skulle begynne å jobbe der isteden ?Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS