"
Du er her: Forside > In the pit - Oslo Børs > Dagens Næringslivs arrogante holdning til eks. OPC og dets aktører
Dagens Næringslivs arrogante holdning til eks. OPC og dets aktører
budfox
07.09.2000 22:17
#358

Endre
Dagens Næringslivs arrogante holdning ovenfor aktører i markedet er bekymringverdig. Dette p.g.a. at de har en rimelig sentral rolle i markedet, og det faktum at mange aktører på OSE er besudlet med saueflokkmentalitet.

DN har gjentatte ganger snudd ting på hodet, med negativ vinkling som et useriøst resultat. De har dog bedrevet direkte feilinformering til markedet gjennom bl.a. feilsiteringer fra andre artikler. Eks. her er DNs håndtering av en artikkel som ble skrevet av Inside Data. Har selv sendt saklig mail til journalisten + øverste hold, der de feilaktige opplysningene blir kommentert. Har ikke mottat noen svar mail fra noen av disse arrogante personene. Og i Inside Datas juniutgave ble dette også beskrevet, der dette også var blitt sent til DN som et leserinnlegg. DN var fullt klar over sine bevisst begåtte feil, og prøver å dekke over saken ved å ikke ta dette inn som leserinnlegg. Det utrolige er at journalist Kjetil Wiedswang begrunner dette med at ”Opticom er ikke interessant”.

DN har nå i flere dager gått ut med negative artikler om Opticom, der det også vies stor plass til dem. Så det er jo litt bemerkelsesverdig at DN først ikke kan ta opp et lite innlegg om Opticom, mens de selv skriver side på side med negative artikler. I det siste har de f.eks. hengt seg svært opp i om minnebrikkene bruker for mye strøm til å kunne brukes i mob.tlf. Har selv ikke mulighet til å evaluere dette, men at insidere kjøper seg kraftig opp tar jeg som et godt nok tegn på at teknologien er tilfredsstillende. Får de f.esk. innpass på bare ett marked, så er allikevel Opticom meget gunstig på dagens nivå. Men DN er veldig flink til å vinkle dette på en måte som om at hele teknologien er en flopp med overskriften ”Tviler på Opticom” o.s.v.

En annen ting de også klarer å vinkle negativt er driftsresultatet. Først så er det blest om at Opticom gikk med stort underskudd hvis man ser bort ifra Fast. På den annen side så presterer de senere å kritisere Opticom for å bruke for lite penger på forskning i forhold til andre...Jaja, hvis man går inn for det, så klarer man vel å vinkle absolutt alt negativt....noe som DN klarer helt utmerket.

Opticom er som kjent svært volatil og sensitiv, og det er således lett for en såpass stor nyhetsaktør som DN å påvirke kursen kortsiktig med sine oppslag. Det skulle derfor ha vært svært interessant å visst om noen ansatte i DN eier eller har eid aksjer i Opticom. De har ihvertfall bedrevet kursmanipulering med direkte feilaktige negative artikler om Opticom, og i tillegg nektet å kommentert disse artiklene med fakta i ettertid. Og når noen useriøse journalister klarer å få ned kursen på aksjer kortsiktig kanskje p.g.a. egen vinning uten mulighet for straffeforfølgelse, skjønner jeg godt at utlendingene skyr unna Mikke Mus børsen i Oslo.


Tohre
07.09.2000 22:33
#69

Endre
re budfox

Enig med deg.
...og dette gjelder ikke bare DN. Finansavisen går i samme fotspor.
Jeg kaller dette for enten/eller-journalistikk eller Jante-journalistikk for den saks skyld.
Her skal man ikke være realistisk objektiv, men skrive slik at flest mulig leser, helst kjøper avisa for egen vinnings skyld.

Aftenposten synes jeg selv er mest nøytral og i mange tilfeller skriver grundige og troverdige artikler. Dessverre dekker den ikke behovet godt nok.

Kanskje de burde lage sin egen økonomiavis slik at disse to apekattavisene fikk seg en reell og troverdig konkurrent?

BigWolf
07.09.2000 22:39
#936

Endre
Budfox

Herregud.. Dersom seriøse aviser ikke gidder å bli nikkedukker for det sprekkferdige ballong-prosjektet OPC, så er jo det en beslutning de tar på selvstendig grunnlag..

Meglerhus som er kjøpt og betalt trykker jo opp den ene positive analysen etter den andre, og kritisk journalisme rundt dette liker jeg..

Men selvfølgelig tåler ikke "OPC-mafiaen" å lese sannheten eller berettiget kritikk på trykk..

BW

Mec Iver
07.09.2000 22:44
#1876

Endre
Gjør som meg, jeg bruker gamle OPC sluttsedler og DN som dass papir, ikke det helt samme, men får unna det meste.
mikon
07.09.2000 22:52
#50

Endre
Ja ja, Brian Huberts rapport bør vel få ei lita bjelle til å ringe for noen og enhver.
Gudesen hadde ihvertfall sett rødt når han så deler av raporten. Hvorfor til stadighet
mase om mulighetene i mulig oppgang i Opc når det er andre selskaper på ose som har vel så bra potensiale? Det er tatt ut så stort løft i aksjen nå at det er begrenset med potensiale. Kanskje den skal doble seg men det er det andre aksjer på ose som også skal til mindre risiko.
rik
07.09.2000 22:58
#1310

Endre
Spiller det noen rolle hva DN skriver?
Er Keith og Gude ekte vare, så stiger kursen fort nok den...

Og leverer de ikke, så vil nok mange ønske at de ikke lukket ørene når de hadde muligheten til å høre om Britenes tidligere prosjekter....

BigWolf
07.09.2000 23:09
#937

Endre
Er dette ekte vare.. eller hva ser det ut som..?

BW

BigWolf
07.09.2000 23:11
#938

Endre
Og Gudesen sier han ikke kan si noe særlig om vidunderet..

Det skjønner jeg godt..

BW

Aragorn
07.09.2000 23:14
#38

Endre
Når ledelsen og enkelte finanshus maler himmelen rosenrø i opc så er det helt på sin plass at pressen stiller spørsmålstegn ved dette. Kan det være for godt til å være sant? Finnes de ingen negative faktorer ang. opc`s framtid og teknologi? Etter en del undersøkelser viser det seg at ikke alt er som det skal være. Dette er jeg meget takknemmelig for. Det gjør at jeg vurderer investeringene ang. opc to ganger. Personlig tror jeg det fortsatt er mye som ikke har kommet opp til overflaten, men hva gjør vel det? Alle elsker lotto og opc stiger garantert i morgen.
Verden vil bedras!!!
AbIntra1
07.09.2000 23:30
#27

Endre
Aragorn,

ja og historien gjentar seg - gang på gang.

Time will show.

opc1000
07.09.2000 23:39
#5

Endre
re budfox

Glimrende innlegg. Selv har jeg vært med i OPC lengre enn de fleste. Da har jeg også historikk på DA og FA's adferdsmønster i forhold til OPC. Det er morsomt å dra frem cigar-bildene av Keith i DN da OPC kom på børs. Siden man ikke forstod teknologien ble det fokusert på "skurke-firmaer" i Hong Kong etc.

Finansavisen skrev på et tidspunkt at Opticom-eventyret var over (høsten 98). Kursen var 50 og eventyret startet for alvor. Hadde jeg bommet så grovt i min jobb hadde jeg sannsynligvis måttet se meg om etter noe annet.

Mønsteret er helt klart. Når kursen er stabil skrives det ikke. Når kursen er høy ligger et lager av surt oppgulp klart til å trykkes.

Et godt bevis for DN's forhold til OPC ser man da DN rykket ut med ryktet om at Lycos ville terminere avtalen med FAST. Kort tid etter børsmeldte OPC utvidet samarbeid med Lycos. Børsmeldingen ble ikke nevnt med et ord.

Det er altså svært vanskelig å hevde at DN på en sunn måte er kritiske til Opticom. De er og blir negative.

Har dere tenkt på hvor lett det er å gjøre om en positiv overskrift til negativ. eks.

"Dempet tro på Intelsamarbeid" kunne like gjerne vært "Intel er kun starten på et industrieventyr" (ut fra hva Gudesen sannsynligvis hadde sagt).

Tenker noen på at det er positivt for norsk industri at noen legger hele sin sjel i et forskningsprosjekt hvor samtidig alle som har lyst gis muligheten til å bli søkkrike ved å ta sjansen på å investere ?

Til slutt: Tenker noen på hvorfor kursen ikke faller selv om avisene streber som besatte (som om de var betalte) etter å sende kursen nedover. Pluss 20 kroner i dag blir omtalt som et nederlag for Dagens Næringsliv. I morgen kan de ikke skrive "Opticom fortsetter nedturen etter en artikkel i Dagen Næringsliv......."

Som jeg skrev i et Leserinnlegg i DN i 1998;
Risikoen som aksjonær i OPC ligger ikke i selskapets teknologi, men i hva avisene får seg til å skrive.

Mitt tips er at avisene har tømt seg og utspilt sin rolle for denne gang. Oppgang i morgen.

rik
07.09.2000 23:44
#1311

Endre
Slutt med denne sytingen over enkle kritiske spørsmål...

Gudesen har aldri bevist noe som helst...
Britenes sin track-record vet vi alle..., da ingen av deres tidligere "gullgruver" lever i dag...

Selvfølgelig må da folk kunne spørre kritisk; Hva har dere funnet på nå, gutter??

rik

[This message has been edited by rik (edited 07-09-2000).]

nor
08.09.2000 00:01
#114

Endre
Stor aksjenær: Hei journalist, du får 50 000 under bordet hvis du publiserer en dritt-artikkel om OPC i morgen kl. 10.00, jeg skal shorte 09.50. Noen som har tenkt over hvor lettjente penger det er.......for begge to.

Påstår ikke at dette er tilfelle, men strategien er jo sikker som banken (da mange nervøse opc'ere leser avisene arikkelene til enkelte mildt sagt ubegavede journalister)

Gullik
08.09.2000 00:04
#195

Endre
Takk til veldig gode innlegg fra Budfox og OPC1000.
re RIK:
Er det så riktig at all kritikk er god kritikk. Og kan en forsvare seg med slike fraser og ytringsfrihet, når de som beriker seg på feilinformasjon ellers blir tatt og straffet for det.

Sett nå at mange har solgt seg ut på diverse feilinformasjon (alt. forvrengt info). OPC lykkes og mange tidligere OPC aksjeeiere misser sjansen til å være med. Hvem skal de da saksøke i sin frustrasjon.

Informasjon fra nyhetsformidlere må være mer seriøst enn dette. Det vil heller ikke være vanskelig å bevise mye av dette. Eksempelet med Lycos avtalen kan godt ha ført til at folk solgte seg ut.

Er ikke det nettopp en slik pressemelding av negativt innhold som nå straffeforfølges i USA.

------------------
Gullik
gulliks@hotmail.com home.sol.no/~rsfj/geamadat

JOW
08.09.2000 00:29
#41

Endre
quote:
Originally posted by mikon:
Hvorfor til stadighet
mase om mulighetene i mulig oppgang i Opc når det er andre selskaper på ose som har vel så bra potensiale?

Hadde tenkt og kommentere denne, men nå har jeg ledd på meg rygg-vondt. (he-he auu ho-ho)

mikon
08.09.2000 00:40
#55

Endre

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by mikon:
Hvorfor til stadighet
mase om mulighetene i mulig oppgang i Opc når det er andre selskaper på ose som har vel så bra potensiale?
--------------------------------------------------------------------------------

Hadde tenkt og kommentere denne, men nå har jeg ledd på meg rygg-vondt. (he-he auu ho-ho)
.............................................
Ja nå måtte jeg le og. Ellers får du ha god bedring. Blir vel trangt i døra snart.
Ser vi 1000 tallet før helga?

Dunc
08.09.2000 00:46
#101

Endre

Er du så dum mikon at du virkelig tror det?

[This message has been edited by Dunc (edited 08-09-2000).]

mikon
08.09.2000 00:53
#56

Endre
He he, deilig å ha noen å krangle med før jeg går inn å vekker dama og får meg no.
BigWolf
08.09.2000 01:00
#942

Endre
Mikon

Jeg er enig med deg når det gjelder OPC.. men det fins deiligere former for vorspiel enn å hisse seg opp på ST før man får seg no'..

BW

mikon
08.09.2000 01:06
#57

Endre
Tror ikke man trenger å være spesielt dum selv om man ikke tror på Opc-teknologien.
Her på ST blir man sett på som dum hvis man ikke har tro på aksjen. Og så får man gjerne argumentet ``har du ikke lyst til å tjene penger?`` Hele Opc sirkuset er blitt drevet fram av folk som tror de har vunnet i lotto.
Tror nok ikke det er så enkelt som Gudesen skal ha det til. Og så har vi de to andre herrene. Det er like stor sjanse for Opc å lykkes som at en Norsk mobiltelefon kommer i handelen, hvis du har lest om Magcom.
Det er ihvertfall min mening.
Dunc
08.09.2000 01:29
#102

Endre
re: mikon
Nei det var ikke det jeg mente heller om du tror på teknologien eller ikke, men at du mener du ser 1000-tallet før helga.....det er for dumt....
ghe
08.09.2000 01:34
#205

Endre
quote:
Originally posted by Dunc:
re: mikon
Nei det var ikke det jeg mente heller om du tror på teknologien eller ikke, men at du mener du ser 1000-tallet før helga.....det er for dumt....

Ja 1000 er for dumt..altfor dumt..wake up folks..her blir det full rulle..

MrWord
08.09.2000 04:53
#296

Endre
quote:
Originally posted by mikon:
Tror ikke man trenger å være spesielt dum selv om man ikke tror på Opc-teknologien.
Her på ST blir man sett på som dum hvis man ikke har tro på aksjen. Og så får man gjerne argumentet ``har du ikke lyst til å tjene penger?`` Hele Opc sirkuset er blitt drevet fram av folk som tror de har vunnet i lotto.
Tror nok ikke det er så enkelt som Gudesen skal ha det til. Og så har vi de to andre herrene. Det er like stor sjanse for Opc å lykkes som at en Norsk mobiltelefon kommer i handelen, hvis du har lest om Magcom.
Det er ihvertfall min mening.

Du er en så typisk janter at jeg blir dårlig av å lese det du skriver. Blabla....sirkus....blabla....lotto.....blabla....du skal ikke tro at du er noe. Er du klar over at 1 enkelt normann har bygget opp et konsern som er verdensledende på:
- kjemikalietankere
- dypvannsoperasjoner
- fiskeoppdrett

Én enkelt nordmann, som sannsynligvis ikke er ekspert på verken kjemi, marinbiologi eller biologi generelt, men som har klart å se de store linjene. Han fant ut for lenge siden at Norge var ALT for snevert og trangsynt for hans smak, og flyttet til England. Så mobilargumentet ditt faller på sin egen urimelighet. Alle tekniske data tyder faktisk på at polymere er fremtidens minneteknologi - det eneste spørsmålet slik jeg ser det er hvor stor del av kaken Opticom får.

Vil gjerne tilføye at jeg faktisk ikke har aksjer i OPC, fordi jeg ikke har mage/kapital til noe OPC-kjør nå (for meg er kortsiktige penger på 3.-4. plass på pri-listen), men jeg både håper og tror at de har mulighet til å bli det store norske industrieventyret de neste tiårene, og unner dem som tør det all mulig gevinst og lykke. Men selvfølgelig er det store usikkerhetsfaktorer rundt noe slikt...

Rabbit
08.09.2000 09:28
#29

Endre
HUFF!

Kvaliteten på denne topicen er skremmende dårlig. Lå oss enes om ett enkelt faktum:

- Så langt har ikke Gudesen bevist noe som helst!

Faktum opplest.

R

mad
08.09.2000 09:39
#1048

Endre
quote:
Originally posted by Rabbit:
HUFF!

Kvaliteten på denne topicen er skremmende dårlig. Lå oss enes om ett enkelt faktum:

- Så langt har ikke Gudesen bevist noe som helst!

Faktum opplest.

RRabbits innlegg er etter min mening et av denne topicens tåpeligste. Jevnt over synes jeg det er mange gode innlegg her, både fra tilhengere og motstandere. At man skal kutte ut diskusjonen og heller være venner og bli enige om et felles motto:
"Så langt har ikke Gudesen bevist noe som helst!", står for meg som et skrekkscenario på hvordan enkelte (les: kanin) ønsker at debatten i Norges mest aktive børs-forum skal være.


Min oppfordring til alle som har deltatt i denne topicen: Ikke la dere påvirke av slike innlegg som Rabbit sitt. Motstanderne bør fortsette å grave frem svakheter ved OPC-konseptet, og tilhengerne det motsatte.

Karl Ridderbusch
08.09.2000 09:46
#11

Endre
Gjennom Fast har Gudesen bevist:
- søketeknologi
- komprimeringsteknologi

Gjennom Opticom har Gudesen bevist:
- polymer ROM
- polymer RAM


Det gjenstår bare å bevise komersialisering av sistnevnte.

Karl Ridderbusch
08.09.2000 09:50
#12

Endre
Gudesen har altså bevist at han er istand til å lede banebrytende forskning. Venner av meg som har jobbet, og jobber for Gude beskriver han som en sterkt motiverende, energisk og visjonær person. -Nøyaktig hva F&U selskaper trenger.
rocketer
08.09.2000 10:12
#43

Endre
Jeg husker også veldig godt i oktober 98 når Finansavisen skrev at nå var OPC eventyret over.. jeg syns det var glimrende, fordi da kjøpte jeg OPC til 47 kr, og har ikke solgt ennå. Skriver pressen urimelig er det jo bare å utnytte det hvis det er noen som selger på hva de skriver... Men selvfølgelig kan man bli litt oppgitt innimellom, men lykkes OPC så lykkes de uansett jante-avisene i lille Norge..
MiniGates
08.09.2000 14:08
#13

Endre
re: rocketer

Husker oktober 98 også veldig godt. Kom inn på 46 kroner stk. Jeg vil gjerne få takket norsk presse for å ha gitt meg denne unike muligheten. Livet hadde ikke vært så lyst nå hadde det ikke vært for dem

Vi får ta all møkkaskrivingen med ro. Til å være en børsboble, så tåler Opc mye kritikk. Opc har vært en boble i minst 3 år, det er lengre enn de fleste andre bobler. Og den har ikke sprukket enda, til tross for at avisene prøver å finne all mulig dritt om selskapet.

Wonder why?

Mvh.
MiniGates

MiniGates
08.09.2000 14:28
#14

Endre
re: rocketer

Husker oktober 98 også veldig godt. Kom inn på 46 kroner stk. Jeg vil gjerne få takket norsk presse for å ha gitt meg denne unike muligheten. Livet hadde ikke vært så lyst nå hadde det ikke vært for dem

Vi får ta all møkkaskrivingen med ro. Til å være en børsboble, så tåler Opc mye kritikk. Opc har vært en boble i minst 3 år, det er lengre enn de fleste andre bobler. Og den har ikke sprukket enda, til tross for at avisene prøver å finne all mulig dritt om selskapet.

Wonder why?

Mvh.
MiniGates

Gullik
08.09.2000 14:54
#197

Endre
Bigwolf:
Ja ,det er ekte vare:

Brixer
08.09.2000 17:04
#182

Endre
Bra Gullik..

Eller skal vi takke Johnson eller hva han het som bringte noe oppmerksomhet mot Jackson's ERG.

Få opp øya. Jackson og hans samarbeidspartnere brukes av bla. DARPA for å utvikle spissteknologi innenfor emnet 'thin film polymer'.
(Finn ut hva DARPA er før du leser videre, skulle tro de hadde flinke folk selv også, men de holder altså ikke mål på denne teknologien.)
Jeg *TROR* de folka som jobber hos Jackson ERG vet mer om polymer-teknologi en alle som leser ST tilsammen.

Dette er fakta:
Jackson mfl. sier at teknologien er like god/bedre en den som eksisterer idag mhp. minnebrikker/IC'er.

OPC har patent på denne teknologien.

Det OPC mangler er noen som vil produsere.

Hva gjør OPC og Orkla disse dager. Jeg aner ikke. Hvis det er noen som kan si mer enn at de er på 'roadshow' hadde jeg vært takknemlig.

Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor jeg maser om dette. DN vet sikkert mer om denne teknologien enn Jackson ERG.
Eller....
http://jerg.ee.psu.edu/

Brixer

budfox
17.09.2000 22:07
#404

Endre
Trekker frem denne topicen igjen, i lys av siste artikkel der DN hudfletter Kapital som de store bandittene. Nåja, det er nok en viss sannhetsgrad i den tankegangen, men DN har nå heller ikke ikke helt rent mel i posen...bare så det er sagt...
mad
17.09.2000 22:30
#1068

Endre
re Budfox:
enig i at det er flere aktører som fortjener å bli sett nærmere på i denne sammenhengen.

Et lite lyspunkt når det gjelder dekningen av Opticom er for øyeblikket iMarkedet, som slapp til IT-journalisten Kai Paulsen med en utmerket og innsiktsfull artikkel om Opticom med følgende begrunnelse:

"... Grunnen er ganske enkelt at, til tross for at mange er veldig pro-Opticom på diskusjonene rundt omkring, er pressen nesten uten unntak negativ. Vi mente det var viktig å rette opp i denne skjevheten.
Jeg vil til slutt si at Kai P. tross alt er en av de mest kunnskapsrike journalistene innen sitt felt i Norge. Derfor er hans artikkel på Opticom alltid interessant for å høyne kunnskapsnivået.

Hilsen
Inge Berge
iMarkedet"

terminor
17.09.2000 23:33
#64

Endre
Ref. startinnlegget.

Noen ganger er det tydeligvis vanskelig å se skogen for bare trær.
DN kritiseres for å være arrogant og burde være sitt ansvar bevisst som stor aktør i finansmarkedet, f.eks ved å ikke BARE kritisere OPC.
Da er det et tankekors at en som beskylder "aktørene" på OSE(skal på en merkelig måte leses: "de andre aktørene"på OSE )å lide av saueflokkmentalitet, ikke ønsker kritiske røster velkommen, slik at akkurat de som ikke lider av "saueflokkmentalitet", plutselig er de som lider av saueflokkmentalitet fordi det bare kom positive analyser, av f.eks OPC.

terminor
17.09.2000 23:39
#65

Endre
testStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS