"
Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > NHY-calls muligheter
NHY-calls muligheter
beat pete
25.03.2000 10:05
#119

Endre
Tror det er gode muligheter for gevinst ved kjøp av HYDRO kjøpsopsjoner på kurser rundt 300. I går brøt NHY 300 grensen og det kan den komme til å gjøre igjen.

Anbefaler å kjøpe noen opsjoner på nåværende nivåer og ved en eventuell fall til ca. 280 bruke like mye penger på samme opsjon for dermed å 3 dobble antall opsjoner. Da vil snittet bli meget lavt. Meget dristig filosofi men avkastningsmulighetene vil være skyhøye ved et slikt scenario.

Mener at NHY har god oppside frem til mai opsjonen faller bort, og at faren for ikke å få pengene sine igjen er relativt liten. Gjør dette krumspringet bare hvis du har god tro på NHY i tiden fremover. Håper egentlig at NHY faller i den nærmeste tid slik at jeg kan følge denne strategien. Dette selv om jeg allerede har 140 kontrakter av 320 callen til relativt behagelig snitt.
Vennlig hilsen Beat Pete

Gordon
25.03.2000 11:06
#437

Endre
re: beat pete

Jeg ser du er sterk i troen på NHY, selv om det lenge har gått den veien høna sparker for aksjekursen. Jeg skal ikke begi med inn på å kommentere dine argumenter - jeg har fremmet mine synspunkter andre steder og er ydmyk for at det ikke finnes noe sikkert svar - men i stedet minne om at opsjoner ikke er tingen for den som ikke har sterk tro på en RASK stigning

Har du tro på rask stigning i aksjekursen er kjøpsopsjoner bra, men dette er en meget viktig forutsetning som hver enkelt må ta stilling til.

Når det gjelder den strategi du har om å snitte ned inngangskursen ved å kjøpe enda mer dersom kursen utvikler seg gal vei, er det grunn til å spørre om det ikke er å kaste gode penger etter dårlige. De som vurderer dette, og som ikke har vært veldig lenge i dette gamet, kan sikkert ha nytte av å lese følgende artikkel:

http://www.aksjeforum.com/view.php3?page=/articles/?artid=816

Ha en fortsatt god helg!

beat pete
26.03.2000 11:44
#120

Endre
Hei Gordon, takk for tipsene. Jeg ser at vi trolig har en noe forskjellig investeringstrategi. Jeg er tilhenger av å kjøpe gode aksjer (solide selskaper) når kursen har falt, ikke minst ut fra det argumentet at en får en større del av selskapet for de samme pengene. Imidlertid er jeg enig med artikkelen (og deg) at når det gjelder risikofylte aksjer der det er vanskelig å vurdere hva som kommer av resultater og andre nyheter fra selskapet bør en ikke drive med å kutte snittet. Det har jeg forsåvidt brent meg på før. (ALP/KIT).
Når det gjelder NHY så er reknestykket egentlig ganske enkellt. Jeg må ha tro på at NHY minst må gå til 328-330 i perioden etter resultatframleggelse til opsjonsforfall 18mai. ( Dette er uten å ta med tidspremien)I og med at jeg er relativt sikker på at dette skjer en eller gang i perioden så regner jeg det for en nokså sikker investering å kjøpe NHY 320 calls til under 10kr. Dette er egentlig hele filosofien min.
Hvis man er redde for å feile i strategien og tror at NHY det også er rimelig stor ss. for at NHY kan gå ned i 250, så anbefaler jeg å sikre med å kjøpe et antall salgsopsjoner. Hvis scenarioet slår til blir NHY callene lite eller ingenting verdt mens man får bra betalt for puttene.
Gordon
26.03.2000 14:50
#439

Endre
Hei, beat pete

Din investeringsfilosofi er naturligvis helt grei - du tror sterkt på en positiv kursutvikling før bortfall. Det er helt fint så lenge man har vurdert nøye hvilke forhold som skal frembringe en slik utvikling. Og det har nok du gjort.

Bakgrunnen for mitt innspill var følgende:

1) Opsjoner taper seg raskt i verdi, og man risikerer å tape absolutt alt. Dette betyr at timingen er meget viktig - det hjelper ikke dersom aksjen stiger mye så lenge dette skjer etter bortfall. Ikke alle har særlig erfaring med dette, derfor ønsket jeg å påpeke dette.

2) NHY har vært utsatt for en voldsom haussing fra enkeltes side, med targets på 440+++. Jeg skjønner ikke hvordan det går an å tro på en slik utvikling så lenge aksjen utvikler seg slik den gjør.

Når haussingen skjer så til de grader uten forbehold, og med bombastisike påstander fra en person som mange (av en for meg uforståelig grunn) oppfatter som meget dyktig, mener jeg det er viktig å komme med innspill. Bare så det er sagt: Det er ikke deg jeg sikter til...

Ha en fortsatt god helg og lykke til med investeringen!

beat pete
26.03.2000 16:27
#121

Endre
Takk skal du ha. Har forresten et langt mer moderat kursmål på aksjen enn 440. Jeg vil være overrasket om den går over 380, og har mer tro på 360 som en øvre grense. Dette blir uansett bare synsing. Uansett har jeg svært god tro på å få igjen pengene mine, og mulighetene for en stor gevinst regner jeg som høye.
Er helt enig med deg i at timing rundt opsjoner er utrolig viktig. Og det er lett å bli revet med etter noen raske gevinster, til å gjøre dårlige handler. Jeg var 3 ganger inne i NHY calls fra des. 99 til feb. 2000 med fin gevinst hver gang. Etter det tredje salget ble jeg fristet til å kjøpe ORK calls. Dette viste seg egentlig som en dårlig investering, der aksjen hadde en flat utvikling fremover. En gang var aksjen oppe mot 140kr. men da var jeg i heimevernet og klarte ikke å gjøre meg opp noen mening, så jeg ble sittende. Jeg regner det som flaks at oppkjøpsryktene kom og ga meg 90% fortjeneste på handelen. Hadde jeg ikke solgt innen tre dager etter at ryktene kom hadde gevinsten falt bort igjen. Samme ting har skjedd med DNB callene jeg hadde. Hadde virkelig tro på aksjen, men det har ikke slått virkelig til. Innså at jeg satt på en risikofylt investering og kom meg ut med god gevinst. Disse historiene skriver jeg for å understøtte ditt gode poeng om at timing er utrolig viktig med opsjoner. Dette gjelder selvsagt både inngang og utgang. Og opsjoner er som du sier meget risikofyllt. De som har store problemer når de taper penger bør ikke drive med opsjoner.
Det hadde vært artig å høre om dine investeringsstrategier Gordon. Du høres ut som en klok mann. Selv har jeg hatt godt utbytte av et investerings-og finanierings-analyse som jeg tok på hovedfag i sosialøkonomi UIB.
Gordon
26.03.2000 16:49
#440

Endre
Hei, beat pete

Takk for hyggelig karakteristikk.

Det var interessante erfaringer du fortalte om i innlegget ovenfor. Du har tydeligvis den egenskapen at du greier å selge mens alt ser veldig lyst ut og kjøpe mens det ser mørkere ut, noe som er veldig vanskelig for de fleste. Greier man det, ligger veien til suksess åpen. Så du har nok en lysende fremtid dersom du velger å gå denne veien.

Litt om min investeringsfilosofi, siden du spør om det: Jeg handler nesten bare på OBX. Dette fordi jeg synes det er enklere å si noe om hvilken vei summen av de store selskapene vil utvikle seg, enn hvordan det går med hvert enkelt selskap. Da slipper man selskapsspesifikke ting som man vanskelig kan ha noen formening om før det skjer.

Jeg synes også det er et viktig poeng å fokusere meget sterkt på et lite område, for meg er dette OBX. Det virker som om du har opplevd det samme med NHY som jeg gjør med OBX, nemlig at når du prioriterer denne aksjen så opparbeider du deg veldig god kunnskap om hvordan kursen utvikler seg. For det er jo et mønster i all galskapen, det gjelder bare å finne det. Og det må man bruke mye tid på for å greie...

Jeg arbeider på heltid med mine investeringer, og lever veldig godt av det. Jeg ser du har tatt hovedfag i sosialøkonomi - jeg er siviløkonom og jurist hvis du skulle være interessert i det. Årene på skolebenken har kostet meg mye, både i form av tapt fortjeneste mens jeg studerte, og i form av at markedet ikke oppfører seg slik jeg lærte på skolen.

Noe av det viktigste jeg har lært er å være ydmyk for at du selv faktisk ikke sitter med fasiten, og at det heller ikke er noen andre som sitter med fasiten. Jeg følger stort sett det chartene forteller meg, og prøver ikke å konstruere et intelligent svar på bakgrunn av mange inputs det tar lang tid å finne ut. Man har uansett ingen mulighet til å tolke slike ting bedre enn det summen av aktørene gjør, og det ser man i chartene. Den siste tiden har chartene fortalt meg at NHY muligens skal ned, og i alle fall ikke opp.

beat pete
29.03.2000 23:59
#129

Endre
Sitter du med mange putt opsjoner i OBX? Du virker ikke altfor positiv til markedet fremover, eller tolker jeg deg feil. Vet du forresten når NHY og DNB betaler ut utbytte? Skjer det i forbindelse med gen.fors.? Ser at NHY vil gi 7,50 kr. og da vil vel kursen falle tilsvarende.
En ting har du helt rett i. Mye av det en har lært på skolen stemmer dårlig med virkeligheten. De tapene jeg hadde i begynnelsen av min "aksjekarriere" regner jeg som vel investerte penger. Lærte å ta et tap med et smil og prøve igjen. Selv var jeg aldri på tanken å gi opp hele aksjemarkedet. Gjorde typiske feil som å hive meg på et tog i stor fart som snart begynte å rygge, og å kjøpe aksjer i noe jeg ikke hadde greie på i det hele tatt. Lærerikt var det i alle fall.
Hva mener du forresten om DNB calls på dette nivået? når en regner bort utbytte på 1,75 er kursen under 29kr. Før jeg eventuelt investerer så må jeg vite når utbytte betales ut. Ha en god natt.
Gordon
30.03.2000 09:24
#443

Endre
http://stocktalk.solbors.no/Forum2/HTML/011164.html
Silky
31.03.2000 16:13
#79

Endre
Re: Beat Pete.
Gratulere med E320 opsjonen.
Det blir vel en aldri så liten fest i helgen.
Bruker akkurat samme strategi som deg, men kom dessverre alt for tidlig
inn i opsjonen. E360 opsjonen så ikke særlig lys ut igår, men en dag til som
denne så er jeg vel i pluss tenker jeg.
Ha en god helg forresten.
beat pete
31.03.2000 23:09
#144

Endre
Hei Silky, ja dagen i dag var riktig god men aksjen har gått bra borte i USA også så jeg tror det er lurt å sitte en stund til. Jeg tror man er kommet til det punktet der en ser at NHY er et godt case.
Personlig vet jeg ikke hva som gjorde at NHY tok av i dag, men hadde jeg vært uten aksjer her så hadde jeg ikke hatt noen problemer med å forstå oppgangen.
Hvilken inngang har du på 360 opsjonen og hvor stor del av porteføljen tør du å sette i opsjoner? Det er artig å vite dette for å lære om andre sine investeringsstrategier. Tror at dette er noe av det viktigste man kan lære her på ST.

Jeg hadde problemer med å åpne børsmeldingen om NHY sin gen.forsamling. Når skal den være og når blir utbytte betalt ut. Så at de samme oplysningene for ORK var 4 og 5 mai.
Riktig god helg til både Silky og Gordon!

beat pete
01.04.2000 22:59
#145

Endre
Klarte å vri nøtten såpass at jeg selv fant ut at NHY har generalforsamling den den 26 eller 27 april og at de legger frem resultatene for 1Q samtidig. Tror at resultatene er så gode at det mer enn vil oppheve de 8 kronene som blir betalt i utbytte.
Silky
02.04.2000 23:46
#81

Endre
Betalte hele 7 kroner for opsjonen.
men heldigvis var det et mindre beløp.
Setter normalt bare det jeg har til overs på opsjoner.
Varierer mellomm 10 og 50k.

Tror ikke utbytte blir over 8 kr. desverre. Er redd overskuddet skal investeres
i videre ekspansjon på oljesektoren. NHY's strategi de neste åra er og dobble produksjonen. Da trenger de alle gryna de kan få.
Neste uke ser forøvrig meget lys ut. Tror endelig utlendingene fatter interesse for hydro igjen. Tror hydro ender et sted mellom 342 og 349 neste uke.

beat pete
03.04.2000 00:08
#148

Endre
Det jeg mente med de 8 kronene i utbytte var at når utbytte blir betalt ut faller kursen på aksjen med samme størrelse som utbyttet, når man holder alt annet konstant. Dette ser man særlig tydelig ved bankaksjer som DNB og CKR. For aksjeeierne er det selvsagt nøytralt om man sitter med aksjen over utbyttedato eller ikke, mens det for opsjonseierne er et tap siden vi ikke får noe utbytte.

Poenget er at 1Q (som jeg har virkelig god tro på) kommer samme dagen og at denne hendelsen vil trekke kursen oppover mer enn utbyttet trekker kursen ned.

Gordon
06.04.2000 21:21
#453

Endre
re: beat pete

Angående det du skriver om utbytte: Dette er priset inn i opsjonene, verdien av opsjonene påvirkes ikke av utbytteutbetalingen.

Dersom det hadde vært tilfelle, ville det ha vært arbitrasjemuligheter dagen før utbyttet utbetales, men slik er det ikke. Så at det utbetales utbytte er ikke noe å tenke på mht om man skal sitte posisjonert over resultat.


Break even
07.04.2000 01:24
#22

Endre
Re: Gordon
Det er ikke riktig det du skriver.
Det eneste gangen det skal være lønnsomt for vanelig investor er å innløse en opsjon før bortfall er tilfeller der aksjen skal betale utbytte.Dette gjelder gjelder kun for kjøpsopsjoner,da å innløse en salgsopsjon før bortfall innebærer salg av aksjen og dermed salg av retten til å motta utbytte.
Som nevnt vil nedgangen i aksjekursen påvirke opsjonsverdiene da disse er i stor grad avhengige av aksjekursen.Dette betyr at alt annet likevel kjøpsopsjoner falle i verdi.Salgopsjoner vil stige i verdi.

Teksten over er hentet fra Oslo børs.
opsjonskvartal nr 1 99.Under opsjonsskole.

Der kun tiden rett før selskapet skal utdele utbytte det er lønnsomt å innløse opsjonen.Vanligvis er det fordel å selge kjøpsopsjonen.


Gordon
07.04.2000 11:13
#454

Endre
re: Break Even

Skriver virkelig Oslo Børs det du hevder de skriver? Mulig det, men det er uansett galt. Se på formelen for hvordan man priser opsjoner, så ser du at man trekker fra utbytte. Gi meg en link, dette vil jeg gjerne se på...

beat pete
07.04.2000 11:18
#153

Endre
Tror dere har delvis rett begge to. Utbetaling av utbytte er delvis priset inn i opsjonen, likevel ikke fullstendig. Hvis ikke DNB har utbetalt utbytte enda kan selskapet stå som et eksempel på dette. Nå har aksjen vaket rundt 32 den siste tiden og salgsopsjonen på 32 er vesentlig dyrere enn kjøpsopsjonen på samme strike. DNB utbetaler 1,75 kr i utbytte den 26 eller 27 april.

Beklager forresten at jeg kom med feil dato for fremleggelse av 1Q for NHY. Rett dato er som dere sikkert vet 17 april.

Break even
07.04.2000 11:41
#23

Endre
Re:Gordon
Adresssen er http://www.ose.no/opsjonskvartal/
Opsjonskvartal 1-99 Gå til oposjonsskole.
Som omhandler utbytte og tidlig innløsning.Det står også en formel hvordan man beregner utbytte.


Gordon
08.04.2000 10:30
#455

Endre
re: Break Even

Jeg har lest det du henviser til. I tillegg har jeg diskutert det med en bekjent av meg som er meget velbevandret i opsjonenes verden og i tillegg har foretatt avanserte studier i finansiell matematikk.

Vedkommende bekrefter det som er skrevet fra Oslo Børs' side, men sier samtidig at dette er meget komplisert å foreholde seg til og dessuten bygger en del forutsetninger mht blant annet hvor deep itm callen er og implisitt volatilitet. Konklusjonen på vår diskusjon er at det faktisk forekommer at det er slik det er beskrevet, men at det i praksis er meget vanskelig å forholde seg til.

Uansett er det slik at endringene i NHY-kursen i forbindelse med resultatpresentasjon er så store at dette pleier å gi langt større utslag enn det tema vi har diskutert. For min egen del ville jeg ha sett bort i fra dette, og konsentrert meg om hvilken vei aksjekursen og implisitt volatilitet skal bevege seg. Det er der det avgjøres hvem som vinner og hvem som taper...
Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS