"
Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Valutalån, Japanske yen eller Sveitsiske franc
Valutalån, Japanske yen eller Sveitsiske franc
pjonsen
14.08.2000 07:37
#85

Endre
Vurderer ett valutalån, men tror at YENen kan bli bullish hvis dollaren stiger ytterligere og vurderer derfor Sveitser franc.

Er det noen som har en formening om hva som vil lonne seg ettersom det ser ut til at republikanerene med Bush i spissen overtar makta 'over there'. Ser vi tilbake på sist da republikanerene og Regan administarsjonen styrte gikk USD,en til himmels, vil YEN følge USD og dermed gjøre CHF til en tryggere valuta?

Gorwell, jeg har lest noen av dine tidligere inlegg og lurer på om du kan bidra med din analyse og kløkt.

Mvh. Pjonsen

[This message has been edited by pjonsen (edited 14-08-2000).]

tore-f
14.08.2000 21:59
#151

Endre
CHF er relativt svak mot USD og Yen, og kan nok bli dyr i lengden. Yen ville være mitt tips som valutalån.

TE

pjonsen
14.08.2000 22:53
#86

Endre
re: tore-f

Når en tenker valutalån må en vel sammenligne
relativ NOK. CHF er nær toppnotering som såvidt jeg kan se var 5.55.

På kort sikt tror jeg at NOK vil styrkes mot CHF p.g.a oljeprisen og spekulasjonen rundt kronen for øyeblikket.

JPY har falt litt tilbake siden toppnoteringen på 8.4, men hvis JPY følger USD tror jeg vi vil få en rekyl opp som følge av fortsatt stigenede dollar kurs etter USA valget i November.

Historisk sett vil USD stige ved ett republikansk skifte, men jeg ser det lite sannsynelig at dette skjer nå, jeg er derfor usikker.

Er det andre med synspunkter her?

pjons

Flawless
15.08.2000 13:27
#46

Endre
Jeg tror i realiteten at man skal være litt forsiktig med hvor høyt man tror USD vil stige. Husk... den har ligget lenge rundt NOK 9. Hvor høyt den vil stige videre er vanskelig å vurdere. Oljeprisene vil justeres, dette erfarer man jo hele tiden.

Det er mange ledd å ta i betraktning her, men jeg vil nok si det samme som en før meg her. Skulle jeg vurdert noe ville det blitt yen. Den har hatt en descenderende utvikling den siste tiden og må nesten derfor regnes å stige. Japanske markeder har hatt en tøff tid her tidligere, men er såpass sterk og dominerende i verdenssammenheng at den vil justere seg og kanskje også som du selv nevner følge USD. Alt i alt virker dette som en vanskelig avgjørelse i og med (som nevnt tidligere) at USD lenge har vært høy. Er litt i tvil på om vi kommer til å få se tiden ved rundt NOK 10 igjen. Iallefall med det første.

Tidshorisonten din???

Et lite råd... satser du på USD stigning... kjøp Euro eller DM når stigningspeek'n er der. Da vil de begge være på det laveste, og du vil gjøre en grei sum på at Europeisk valuta (ofte representert via euro/DM) justerer seg i forhold til USD.

Var dette forståelig?

Mvh
F.

pjonsen
15.08.2000 14:24
#89

Endre
re: Flowless

Tidshorisonten er 1.5-2mil på ett år.

Hvis vi forventer en stigende JPY kurs kan det umulig lønne seg å låne i denne valuta.
Tvert imot, spekulasjon alla valutakjøp er da å anbefale.

Indikatorene fra Norges Bank i dag er

JPY og USD opp (kjøp)
CHF og EUR ned (lån)

i forhold til NOK, har jeg misforstått dette?

pjons

Flawless
15.08.2000 15:03
#49

Endre
Indikatoren har du forstått og den er i teorien riktig hadde det ikke vært for usikkerheten om hvor høyt eventuelt USD vil sitge.

Det var det jeg prøvde å understreke med mitt forrige innlegg.

Et lån er samtidig ofte mindre gunstig i forhold til det å faktisk kjøpe valuta.

Vil du/har du kun mulighet via et lån så OK... da er utgangspunktet ditt ikke aller værst. Sveitser Franc kan da bli en habil og "trygg" valuta å sitte med.

Skal du se i forhold til NOK og dens variasjon i markedet er det jo bare en ting å si. NOK vil alltid være så latterlig habil i og med at det er det norske myndigheter er ute etter... justere rente mot NOK er en kjennsgjerning. Såh, uannsett.. i dette eksempelet du legger frem vil det å ta opp et lån stille en usikkerhet mot uvissheten i USD.

Det er etter min mening ikke helt det beste tidspunktet å foreta en låneanording på, men med tanke på 1 års virksomhet vil det igjen helt garantert by på gode gevinstmuligheter.

Vanskelig affære du setter ut på!

Mvh
F.

[This message has been edited by Flawless (edited 15-08-2000).]

Are
24.01.2001 10:01
#8

Endre
Hvis du har bestemt deg for å oppta lån i utenlandsk valuta nå, ville jeg nok valgt CHF fremfor JPY, siden kursen er mer gunstig i CHF akkurat nå, skift deretter til JPY på et senere tidspunkt når kursen er godt over 8 og plasser penger inn i fond hver måned for å ha en langsiktig nedbetalingsplan på lånet.

mvh
Are
Kjeksen
02.08.2001 14:23
#1

Endre
Hei alle sammen.

Det er fint og se at det er flere som tar lånn i Sveits, for min del har jeg hatt lånn i CHF i 2 1/2 år nå og det fungerer helt perfekt.
Gikk inn på 539.50, og har til nå ikke bet. noe overkurs ved forfall som er to ganger i året, så lykke til.


Mvh Stein A.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS