"
Du er her: Forside > Utenlandske aksjer - Valuta - Råvarer > Russisk Oljeselskap Rosneft
Russisk Oljeselskap Rosneft
skipper*
19.07.2006 09:42
#3141

Endre
Siste nye gigant innen olje

Russiske ROSNEFT

I kø for å kjøpe Rosneft-aksjer

Frdag går den russiske oljegiganten Rosneft på børs. Flere av verdens største oljeselskaper står i kø for å kjøpe aksjer i det statseide selskapet, skriver NA24.
British Petroleum har tegnet seg for to milliarder dollar. Royal Dutch Shell har også vist interesse, men kommer neppe til å ende opp på aksjonærlisten. Det gjør derimot den statseide giganten China National Petroleum Corp, Malaysiske Petronas og brasilianske Petrobras.

De tegner seg til en pris på mellom 7,15 og 7,85 dollar. Prisen ender opp i øvre ende av en skala som institusjonelle investorer mente var for høy.

Den planlagte børsnoteringen av den russiske oljegiganten er ventet å hente inn over 11 milliarder dollar (nærmere 70 milliarder kroner). Det gjør det til den største børsnoteringen i olje- og gassindustrien noensinne. Det er 13 til 19 prosent av selskapets aksjer som legges ut for salg,

Tidligere denne uke skrev Financial Times at Russlands rikeste mann, Roman Abramovitsj, har tegnet seg for aksjer verdt flere hundre millioner dollar i det russiske olje- og gasselskapet.

Institusjonelle investorer har vist liten interesse for aksjen, fordi de stilte seg tvilende til verdisettingen, selskapsstyring og mulige søksmål mot selskapet.

Ifølge Evening Standard blir børsnoteringen preget av trusler om søksmål fra aksjonærene i Yukos, som ønsker å stoppe noteringen med begrunnelse i at Kreml tillot Rosneft å stjele verdiene i selskapet etter at Yukos-eier Mikhail Khodorkovsky ble fenglset.

Publisert dato: 13.07.06 14:02
Sist oppdatert: 14.07.06 11:48Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS