"
Du er her: Forside > After hours > SYDENREISENDE LURT TIL KJEDESALG AV FERIE??????
SYDENREISENDE LURT TIL KJEDESALG AV FERIE??????
hasseloey
03.04.2001 22:16
#110

Endre
jeg har et spørsmål ang. et firma som kaller seg Interval-International, og som opererer ved at pene unge jenter fra Norge Lurer deg med på et info møte i syden.
De stopper deg på stranda og sier du har vunnet i lotteri og må møte på det og det hotellet for å hente en premie på en reise verdt 5000 kr.
Noen som kjenner til dette
Jeg har noen kjennigne som har inngått en avtale om dette og må betale 100000 kr og er redde de skal være snytt
geirtho
03.04.2001 22:20
#241

Endre
Dette har vert kjendt lenge, og er et problem for turister.
Har du først signert noen papirer hos denne typen fåretak, er det ingen vei tilbake.
Snytt er er ting som sikkert blir diskutert, men de har betalt en pris som er mange ganger høyere en varens verdi. Dette er det hele tiden folk som brenner seg på.


[Endret 03.04.01 22:21 av geirtho]
[Endret 03.04.01 22:23 av geirtho]
Aahhaawaa Zaawie
03.04.2001 22:23
#233

Endre
Antar det dreier seg om et Time-sharing forhold. Da er nok svaret bekreftende. Men, - Det er vel etterhvert - så langt jeg vet - på trappene et EU-direktiv, som fanger opp deler av dette.

Redd det kan bli god advokatmat, hvis dine kjenninger skal komme seg ut av dette
stocking
03.04.2001 22:23
#3091

Endre
Dette er kjent , turister blir stoppet på gata , av noen som lokker godtroende , til å skrive under på kjøpe/leie-kontrakter av leilligheter .
hasseloey
03.04.2001 22:30
#111

Endre
takk for svar
kan du fortelle meg litt mer om hva du vet om dette?
De som jeg kjenner var på tenerif for en uke siden, og ble stoppet av en ung jente som spurte om de hadde lyst å prøve å trekke et lodd. Hun sa at det var ingen som vant, men at det var en sjanse.
De trakk og fikk beskjed til denne unge jentas "store" overaskelse at de hadde vunnet førstepremien og de mått komme og hente premien som var en reise for to tl 5000
Når de kom fikk de første erfaring som var at de var blitt lokket til å høre om dette prosjketet som de kunne bli med på.
da betalte de 100000 kunne de være medlemer og skulle få muligheten til å reise billig over hele verden.
De kunn velge å selge turene til dem og har 10% årlig avkasting.
De kunne også selge medlemskapet og få garntert igjen 100000 kr
Det siste står svart på hvitt i kontrakten deres.
De begynne nå å lure på om de har blitt lurt.
Deres andre sjokk var at de hadde fått beskjed muntlig at de kunne trekke seg innen ti dager.
Da de ringte igår for å melde av, sa han de snakket med at det hadde de aldri sagt, og spurte dertetter om de hadde det skrftlig......
De fikk bare se til å betale ellers fikk de innkasso

HAR DE BLITT LURT????

Firmaet kaller seg Interval international
Eller Skandinaviske feriereiser
De refererte tuil utenlandske lover og regler, som sikkert ingen klarer og tolke hvis det blir tulll
hasseloey
03.04.2001 22:34
#112

Endre
Dette foretaket hevder via sin feriekatalog at de har 80 hoteller (samarbeidsavtaler) over hele verden og at det er disse stedene du kan feriere så så mange uker i året
Du skal altså kunne velge steder og betale flytur selv og innlosjeres for en billig penge.
Eller at firmaet kunne kjøpe turen av deg for videresalg og du kan da ta ut 10 prosent årlig gevinst, samtidig har dine 100000 uansett.
Dette har jeg for lenge siden sett på som skummelt og ville selv aldri bitt på, men mine venner er nok litt mer naive og har altså skrevet under
stocking
03.04.2001 22:38
#3093

Endre
Hvis de ikke har betalt , så gjør det vel ingenting , de sender sikkert ikke torpedo på døren ?
hasseloey
03.04.2001 22:43
#114

Endre
De trua med innkasso hvis de ikke betalte innen fristen.
Disse menneskene er ordentlige og liker å betal til fristene og sikkert redde for trusler og varsler o.l
ER DE BLITT LURT ELLER ER DETTE NOE SOM ER SERIØST????
Er det noen som vet det?
Tank-Andersen
03.04.2001 22:50
#676

Endre
Trist - og igjen - pass på pengene og bruk sunn fornuft.

Men - dette må da være god mat for programmer som TV2 hjelper deg, FBI på NrK etc.
hasseloey
03.04.2001 22:51
#117

Endre
Trist sier meg lite og ingenting, men er det noen som vet om de er blitt lurt eller om de sitter med sjegget i postkassa
snuffen
03.04.2001 22:54
#546

Endre
De forskjellige "forbrukerrådene" har noen hyllemeter med klager.
Brudd på markedsføringsloven, oppgir annenhåndsmarkedet til å ville gi 10 ggr mer enn virkeligheten.

Mener det var en artikkel i KAPITAL for ikke lenge siden om tilsvarende forhold.

Personlig anbefaler jeg baseballkølle og springskalle som verktøy på svindlere. NORGE er ikke nødvendigvis noen rettsstat, så forvent ikke noe hjelp lovgivende/utøvende myndigheter.
Hebbe
03.04.2001 23:35
#676

Endre
Dette er seriøst lureri.

For all del ikke betal. Benytt angrefrist, ta opp telefonsamtalen, send brev og ta kopi av dato, få publikum notarius til å verifisere dato, send i oppkrav.

Det finnes mange slike firmaer. Desverre biter mange på og er for stolte til å innrømme at det var en dårlig deal. Og betaler år etter år for medlemskostnader som er høyere en vanlige priser av sydenreiser. Helt utrolig.
mad
03.04.2001 23:38
#2644

Endre
Dersom de ikke betaler vil de sannsynligvis bli trukket inn for forliksrådet. Denne saken burde de vinne...
Bluelady
03.04.2001 23:59
#141

Endre
Til alle dere som lurer på dette med timeshare...
Les Kapital nr. 5. Der omtales denne business meget nøye.
Det er masse lureri innen denne bransje, men det finnes også seriøse personer som kjøper/selger. Jeg er en av dem som driver seriøst innen denne bransje, og min virksomhet er også positivt omtalt i nevnte nr. av Kapital. Se også min hjemmeside:
www.mobilia-timeshare.no .Jeg driver KUN med formidling av gjensalgsandeler på luksusanlegget Anfi del Mari på Gran Canaria.
Så lenge man opererer i "the resale market" kan man gjøre en god handel, og mulighetene for å bli lurt er meget små. Ta gjerne kontakt hvis dere lurer på noe.
Mvh
BlueLady[Endret 04.04.01 00:01 av Bluelady]
[Endret 05.04.01 01:33 av Bluelady]
amy
04.04.2001 00:07
#221

Endre
På Tenerife er det en norsk dame som er en slags sjef for dette "firmaet" Interval-International. Vi vant hotell-reise til Nkr 5000 og ble også "lurt" med til deres "hotell". Vi var klar over at dette antagelig var noe lureri og hadde i utgangspunktet ikke til hensikt å kjøpe eller å skrive under noe som helst.
Vi hadde "fridag" ifra stranda og ble med for å "grave" litt i denne "gevinsten", og vi så det som en "gratis utflukt".
Det var nesten plent umulig å finne ut hva "gevinsten" egentlig innebar, men etterhvert forstod vi at det nok ikke var rare greiene, mått nok betale det aller meste selv, kansje var selve oppholdet gratis, men ikke mat, reise etc, og å få beløpet i kontanter var helt uaktuellt.
For å få "gevinsten" måtte vi la en selger fortelle litt om ett eller annet som de i utgangspunktet ikke ville si hva var!
Virket meget mistenkelig at de ikke ville si hva det hele dreiet seg om.
Men etter masse snakk forstod vi at de ville selge oss noe(!) (hva ellers...) Etter mye om og men forstod vi at de forsøkte å selge oss "billig" opphold fritt valgt over hele verden på masse forskjellige luksus-hotell som de hadde i en katalog, men det kostet selvfølgelig noe å bli "medlem", avhengig av antall døgn man ville "kjøpe" (døgn pr. år).
Det var meget vanskelig å finne ut hva dette evt. kostet og
for å kunne undersøke litt mer lot jeg som om jeg var noe intressert og forsøkte derfor å få med meg noe matriale under påskudd av å studere dette i ro og mak senere. Dette ble meget kontant avvist. Tydligvis var de livredde for at noen form for dokumentasjon skulle komme i "urette" hender. (Svindel?)
Som nevnt ble vi med bare for å se og de ble "meget sinte" når vi takket nei, de påstod at vi hadde kastet bort deres tid osv. Hvorvidt sinnet var påklistret eller ekte vites ikke sikkert, men for selgeren var det nok surt bortkastede timer. (vi halte ut tiden ganske mye med alle våre spørsmål) men for å selge en litt mystisk vare i 100000 kroners klassen må nok selgeren påregne å benytte litt tid også på kunder som ikke kjøper "varen" etter "besiktigelse".
Hvorvidt det dreier seg om lureri eller ikke fant vi aldri ut, og noen gevinst ville vi ikke ha for da måtte de ha en underskrift på et eller annet vi ikke fikk lese igjennom (på spansk), så vi forlot stedet i Taxi på deres regning (Det ble vi nemelig lovet, men når vi skulle reise hadde aldri noen lovet det....)
Jeg gikk derfor inn til den norske dama og slo i bordet så øvrige kunder "skvatt" og gjorde henne ganske høylytt oppmerksom på forholdet og at vi mistenkte det hele for å være et svindelforetak. Hun stivnet fullstendig og jeg moret meg stort... Taxi-pengene kom på bordet omgående!

Mener å huske at dette har blitt tatt opp i TV2 Hjelperdeg tidligere, (evt. noe lignende pgm) husket meget godt fjeset på den livredde norske dama, kjente henne igjen straks vi ankom stedet.
Husker at beløpet man evt. innbetalte kun skulle overføres til en bankkonto i ens eget navn, gjerne i den bank man selv valgte, men rentene skulle tilfalle "firmaet", som et slags depositum(?)
Alle på stedet virket svært nervøse og stresset selv om de forsøkte å gi intrykk av det motasatte. Dårlig samvittighet? Svindel?
Vel, dette var min historie, kansje ikke til stor hjelp men litt morsomt var det.

Mvh amy


[Endret 04.04.01 00:11 av amy]Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS