"
Du er her: Forside > After hours > Typisk norsk???!!!!
Typisk norsk???!!!!
Maestro
21.11.2001 13:33
#1608

Endre
«Godt Norsk» kan være billig afrikansk.
Maestro
Aahhaawaa Zaawie
21.11.2001 14:22
#1217

Endre
re: Maestro

Du bryr deg med hva noen har oppdaget av bagatellmessig art.

Makan!

Politi og diverse tilsyn har langt viktigere ting fore:Reke- selger får bot som svir

ARENDAL: Uten en reke å oppdrive på mottaket, takket kjøpmannen ja til forsyninger direkte fra tråler. Nå kommer regningen - fra politiet. -Sovjet-tilstander, mener Ole Eikaas.

Jon Gran

37 00 37 49 gran@agderposten.no

Sammen med tre andre kjøpmenn er Ole Eikaas på Rimi Songetorvet bøtelagt med til sammen 22.000 kroner for å ha kjøpt reker direkte fra reketråleren «Astrid Ann». Også skipperen på tråleren må ut med en saftig bot på 25.000 kroner.
De fire kjøpmennene som i fjor falt for fristelsen å kjøpe reker rett fra «Astrid Ann», har fått bøter som svir. Verst har det gått ut over kjøpmann Ole Eikaas på Rimi Songetorvet som i fjor kjøpte 1,5 tonn reker direkte fra tråleren. Politiet har ilagt Eikaas en bot på 10.000 kroner. I tillegg inndrar politiet en sum tilsvarende de 85.000 kronene som Eikaas betalte for rekene.
De øvrige kjøpmennene, en på Hisøy og to i Tvedestrand, har kjøpt langt mindre kvanta, og både bøter og inndragningsforelegg er derfor lavere enn hva Eikaas må ut med. Også en femte mottaker er bøtelagt i denne saken. Politiet mener de fem virksomhetene til sammen har direktekjøpt reker for 134.000 kroner. Denne summen har politiet brukt som beregningsgrunnlag, og har derfor utferdiget et inndragningsforelegg som for de fem totalt utgjør 134.000 kroner.


Godtar ikke bøter

-Jeg kan love deg at verken inndragningsbeløpet eller bøtene vil bli godtatt. Jeg kan ikke se jeg har gjort noe galt. Da det i fjor ikke var reker å oppdrive på Havmannen, som er det godkjente mottaket i Arendal, sa jeg ja takk til tilbudet som kom fra «Astrid Ann». Jeg kan ikke forstå at det skulle være noe galt i det. Alt skjedde i ordnede former. Når mottaksmonopolet ikke fungerer, kan det da ikke være noe galt å kjøpe direkte fra båt, sier Ole Eikaas.
-Så du visste ikke at dette var ulovlig?
-Nei, er du gal. Da hadde vi ikke gjort det. Jeg ble kontaktet av flere reketrålere, og valgte å si ja til «Astrid Ann».
-Og nå blir det rettssak?
-Det må det bli. Jeg vil ikke bli gjort til kjeltring for at ikke mottaksmonopolet fungerer. Det vil være svært urimelig, sier Ole Eikaas.


Sovjetisk

Det var i fjor at Eikaas kjøpte rekene fra tråleren. Ved juletider ble han i et brev fra Fiskeritilsynet gjort oppmerksom på at det som hadde foregått ikke var lovlig.
-Jeg tok så kontakt med tilsynet og spurte om de ikke kunne være behjelpelig slik at fiskerne kunne få levert rekene sine på Havmannen, og at vi da kunne kjøpe reker derfra. Men nei, det kom ikke på tale. Det skuffet meg. Når monopolet skal gå foran fornuften, må man ikke spørre om det ikke er sovjetiske tilstander disse fiskeribyråkratene forfekter, sier Ole Eikaas oppgitt.


119.000 kroner

Som skipper på reketråleren «Astrid Ann» har Agnar Langtveit fått et forelegg på 25.000 kroner. I tillegg har politiet forlangt inndratt et beløp på 94.000 kroner som skal utgjøre verdien av et salg direkte til forskjellige privatpersoner.
Politiet mener det ulovlige salget skal ha foregått fra 1998 til 2000. En rekke privatpersoner skal i tillegg til butikkene, også ha kjøpt reker direkte fra tråleren.
Det lyktes ikke Agderposten i går å få tak i skipper Agnar Langtveit på «Astrid Ann», men Langtveits bror Endre som også er medeier i båten, sier at bøtene ikke blir akseptert.
-Det er helt uhørt at vi skal betale bøter for det vi har gjort. Vi har ikke drevet noe svartsalg slik det kanskje kan virke når vi blir bøtelagt. Alt salg er bokført med moms og det hele. Det vi har gjort er å selge reker utenom det offentlige mottaket - som ikke ville ha rekene fra oss. Direktesalget ga oss også mer inntekter. Mens Havmannen betalte 17 kroner kiloen for råreker, fikk vi 55 kroner for de kokte rekene da vi solgte direkte til butikk. Vi gjorde dette for å overleve, sier Endre Langtveit.


Angrer ikke

Langtveit fremstår ikke som noen angrende synder. Han sier han ser fram til rettssaken fordi at da kan alle sider saken komme fram.

Sist endret: 19. November 2001 22:50
gorwell
21.11.2001 22:59
#2486

Endre
"Godt norsk" er ikke godt i det hele tatt. Det er NRF, er det. Og utenlandskjøttet har nok havnet på restaurantene.

gorwell
Maestro
22.11.2001 07:54
#1610

Endre
Bryr og bryr, fru Blom!!!

Et innlegg i mangefoldet av det som allerede er her.
Og ja, tilsyn og politi har riktignok langt flere og viktigere oppgaver, men prioriteringen er dog ikke alltid riktig sett fra mitt ståsted.MaestroStocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS