"
Du er her: Forside > After hours > Stenging av utesteder
Stenging av utesteder
caligula
19.11.2002 02:34
#3750

Endre
Blir nok engang imponert over "våre nye landsmenn's" forretningsmoral og generell holdning til norske lover og regler !
Les listen......og døm selv.......hvor mange av disse etablisementene er drevet av Nordmenn...?Stengte ti steder med dårlig hygiene
NTB (16:28)

I alt ti spisesteder og butikker i Oslo ble i oktober stengt på dagen på grunn av dårlig hygiene.

Pastiz Café & Bar, Viet Thai Mat, Batat Import, Bjørgs kiosk, Mona Lisa, Asia Intertrade, Hamza Gatekjøkken, Waldemar Gourmet, Kaldbakken Pizza og Club Macaroni ble stengt. Stedene hadde så dårlig hygiene at Næringsmiddeltilsynet stengte av hele eller deler av virksomheten. De fleste av disse bedriftene har nå utbedret forholdene og er i normal drift igjen med tilsynets godkjenning.

I tillegg ble fem steder enten fratatt godkjenningen sin, eller hadde mangler ved den. Seks steder fikk omsetningsforbud. Det kommer fram av Næringsmiddeltilsynets liste for oktober, som ble publisert mandag. Innen onsdag vil tilsynet publisere analyser av spritprøver fra forskjellige utesteder.

Byrådsleder i Oslo, Erling Lae, varslet før helga at man ville begynne å publisere navnene på verstingene i bransjen for at folk skulle føle seg trygge når de går ut.

Ti steder stengt
Blant de ti spisestedene eller butikkene som ble stengt på grunn av mangler ved hygienen var Club Macaroni. De fikk forbud mot bruk av flergangsbestikk på grunn av hygieneforholdene. Waldemar Gourmet ble stengt på grunn av hygienen i ferskvareavdelingen. Bjørgs kiosk fikk ikke lenger lov til å selge pølser, mens de andre stedene hadde andre klanderverdige hygieneforhold.

I tillegg fikk 38 steder varsel om stenging med mindre de utbedret mangler. Mange av disse gjorde noe med manglene innen en fastsatt frist og unngikk stenging. Listen over stedene som ble kontrollert i november er ikke publisert ennå.

Mistet godkjenning
Fem av stedene som Næringsmiddeltilsynet kontrollerte i forrige måned, fikk godkjenningen sin trukket tilbake eller manglet godkjenning. Meny Grønland Torg mistet godkjenningen sin for kjølevarer på grunn av at tilsynet fant mangler ved temperaturkontrollen. Oriental Supermarked og Poondi mat hadde ifølge lista manglende internkontroll. Nebbet Café og spiseri og Movin Video og grill hadde manglende godkjenning.

Omsetningsforbud
Både Rustad kjøtt og dagligvare i Vækerøveien og i Ostadalsveien var blant dem som fikk omsetningsforbud. Kontrollørene fant varer med utgått holdbarhet. På Maliks Big Café fant de smørbrød oppbevart ved for høye temperaturer. San Marino Grill fikk pålegg om omsetningsforbud og destruksjon av kjøtt oppbevart under uhygieniske forhold. De ble også politianmeldt på grunn av ulovlig drift av lager. Også Gamlebyen kro fikk forbud mot å selge varer, på grunn av at de var oppbevart ved for høye temperaturer. Paradis kolonial hadde smurte bagetter oppbevart ved for høye temperaturer.

I tillegg er Peppe's Pizza i Holmens gate ilagt en tvangsmulkt fordi de ikke har fulgt opp Næringsmiddeltilsynets vedtak. Brevik & Co i Sporveisgata ble etter kontrollen politianmeldt for ulovlig drift.
Bjørgs kiosk får ikke lenger selge pølser.
relevante saker verden rundtLoffen
19.11.2002 07:23
#2460

Endre
...merkelig at skikkelige nordmenn vil leie ut lokaler til utlendinger...:-)
Big Balls
19.11.2002 09:04
#1667

Endre
...merkelig at skikkelige nordmenn vil spise mat tilberedt av en utlending...

Vet man ikke at utlendingene har et helt annet forhold til renslighet og hygiene enn oss? Mange av dem kommer fra steder uten innlagt vann. Stanken av månedergammel svette er noe de fleste nordmenn har kjent på offentlige steder der utlendinger har vært tilstede. Bussen, trikken, toget. Er det da overraskende at maten blir tilsvarende bakteriell?

Jeg ler og rister på hodet hver gang bekjente får magesjau etter en måltid ute. Jeg ler hver gang, men de skjønner ikke noen ting.

En viktig del av integreringspolitikken bør være å tilvenne innvandrerne til vestlig hygiene og renslighet.

Men nå er jeg sikkert rasist, og dette er vel noe av det groveste rasistiske som noensinne har stått på ST. Bare gå ut og spis den infiserte maten du, og gå hjem og spy etterpå. Men ikke kom og si at du ikke visste det!
maxx
19.11.2002 16:52
#730

Endre
BB hva gjør du når du er ute å reiser?? Har du med deg mat eller er du aldri ute å reiser??
longterm
19.11.2002 17:03
#1585

Endre
Det lurer jeg også på! Eller går det kun i burgere fra McDonalds? Husk at i utlandet er de også tilberedt av.........utlendinger.

Antar du BB bor på landet. En av fordelene med å bo i Oslo, og som påpekes til stadighet av folk som bor her, er alle mulighetene til å spise anderledes mat på utenlandsk-drevne restauranter, samt alle innvandrerbutikkene.

Selvsagt skal man kontrollere, og stenge de som ikke oppfyller hygienekravene, men å advare folk mot å spise på steder drevet av utlendinger - som du gjør - er jo latterlig.

Men, du koser deg vel med grandiosa og hjemmebrent, begge deler handlet inn på "supern"?
Big Balls
19.11.2002 22:06
#1672

Endre
Har du aldri vært på McDonalds? Ikke gått forbi engang? Da er det nok derfor du ikke vet at det vrimler av utlendinger på kjøkkenet også der.

Har du aldri vært i utlandet? Da er det nok derfor du ikke vet at mange får ødelagt ferie og reiser pga. matforgiftning. Du kjenner nok heller ikke til alle forholdsregler helsemyndighetene anbefaler for utenlandsreiser.

Jeg synes ikke utenlandske resturanter og mat, i den form vi snakker om her, er en berikelse for vårt samfunn. Det er et fremmedelement, som forringer både helse og kultur.

Men nå er hovedsaken for meg at utlendinger som håndterer næringsmidler i Norge må rette seg etter de regler vi har for dette. Jeg oppfatter at du er uenig i det, utrolig nok.

Det må innføres en opplæring og sertifisering i renslighet og hygiene som utlendinger må ha før de får tillatelse til å servere mat i Norge.

Det er bakvendt å reagere først etter at skaden er skjedd, når vi VET at utlendinger generelt ikke kjenner våre begreper om renslighet og hygiene.

Nå finnes det faktisk utesteder hvor personalet i hovedsak er etnisk norsk, også i hovedstaden. Du må bare bruke litt tid på å finne dem. De er også generelt dyrere enn der den vanlige mann ferdes.
maxx
19.11.2002 23:59
#732

Endre
De fleste som blir syke på ferien er dem som har reist for lite og ikke tåler en annerledes bakterieflore. Kan selvsagt være dårlig mat også.
Jeg trur heller ikke "norske kjøkken" er noe særlig bedre på renhold. Du må ikke tru at alle med annen bakrunn en norks kommer fra de stederne du ser på TV.
Jeg setter veldig pris på mangfold og gleder meg til å få smake på nye ting av å til. Jeg er av oppfattningen at Norsk mat er noe av det mest kjedlige og smakløse som finnes. Vi er livredde for krydder etc.

maxx - som er mye bedre på å bestille mat en å lage den.
Big Balls
20.11.2002 01:27
#1675

Endre
Greit nok.

Jeg kjenner flere utlendinger som setter større pris på den norske maten med lite krydder, en sin egen.

Det kan være fordi de vet hvorfor det brukes så mye krydder i en del kulturer. Det er for å skjule den vonde smaken av halvbedervet mat.

Friske råvarer trenger mindre krydder.
caligula
20.11.2002 06:03
#3752

Endre
Enig Big Balls !
"Friske råvarer trenger mindre krydder"

Jeg ser at "debatten" blir vridd over til bakterieflora og generelle hygiene-krav i andre land (opphavsland).....jeg er av den formening at eiere/drivere av restauranter/spisesteder i Norge, er fullt klar over de gjeldende forskrifter....MEN gir totalt blaffen....pga av at de kun kan overleve/utkonkurrere simultane bedrifter ved ulovligheter....

Straffen for sådanne lovbrudd er så lav, at man kynisk beregner: straff minus belønning....til 1:2

Lett å sitte i buret i seks måneder....hvis "belønningen" er på flere hundrede tusen NOK pr mnd..........
longterm
20.11.2002 09:21
#1586

Endre
BB:
"Har du aldri vært i utlandet?"

Joda, men har du? Det virker ikke slik, så redd som du er for det ukjente. Jeg synes det skinner igjennom at du ikke vet hva du snakker om, men at du antar og tror basert på relativt sterke fordommer.

I tillegg til å ha bodd i utlandet i nesten tre år har jeg reist ganske mye, det er i alle fall blitt anslagsvis 30 turer - mest til syd-europa. Ikke èn gang har jeg hatt problemer med maten, hvilket sier en del i og med at jeg spiser en god del skalldyr. Der skal man som kjent være ekstra påpasselig med rensligheten. Der jeg imidlertid har hatt problemer er med rakefisk. To ganger faktisk, er både jeg og flere andre i samme selskap blitt syke av rakefisk, kjøpt inn på kjente steder i Valdres (av nordmenn). Også her skal man være meget nøye med renholdet.

Det verste av alt; Har bestillt lutefiskbord på Engebret cafe til denne uken, altså norges mest kjente lutefisk-restaurant. I går ble den stengt grunnet for dårlig hygiene...............
Big Balls
20.11.2002 09:33
#1677

Endre
Longterm: Virkeligheten viser generelt noe annet enn de enkelttilfeller du beskriver. Du har valgt å ignorere fakta, da er det ikke mer å diskutere.
BIakkMedVilje
20.11.2002 09:45
#2325

Endre
huff ja, det gode liv er nok på landsbygda i Norge, og helst før i tida.

og takk til Big Balls som har åpnet øynene våre her på ST, slik at vi innser at utlendingene er svetteluktende individer som tilbereder bedervet mat, og at vår tids jenter/kvinner er kjønnsfascistiske, voldelige individer.


[Endret 20.11.02 09:52 av BIakkMedVilje]
longterm
20.11.2002 10:03
#1587

Endre
Ja man må jo bare synes synd på fyren.

"Ignorere fakta"? Så tre års praktisk erfaring fra utenlandsopphold har altså intet med "fakta" å gjøre, men en avisartikkel er bibelen?

Du er nok ikke gamle karen BB, og har sikkert mye å lære. Lurer på hvem som har lært deg å hate alt som ikke er norsk.
Heksen
20.11.2002 10:06
#1341

Endre
Jeg skjønner ikke i det hele tatt at alle disse utlendinger utenfor Norge klarer å overleve .
BIakkMedVilje
20.11.2002 10:07
#2329

Endre
tror du tar litt feil av BB, longterm. Tror nok han er over både sin første og andre ungdom. Veldig mange av synspunktene hans hører hjemme i en forgangen tid. Eller kanskje han bare er født 50 år for sent?
caligula
20.11.2002 10:15
#3755

Endre
Jepp......intet nytt under solen.......her snakker vi om utesteder/spisesteder i OSLO som er tatt for diverse lovbrudd........ en stor andel av "restaurantene" er eid/drevet av "utlendinger"........ja, da er det vel på tide å anmelde alle kontrollinstanser som har medvirket i kontrollen.......for rasisme og selvtekt......er det ikke.....?!!
longterm
20.11.2002 10:18
#1588

Endre
På ingen måte caligula. Les BBs innlegg en gang til, så ser du at hans kommentarer ikke begrenser seg til det.
BIakkMedVilje
20.11.2002 10:25
#2330

Endre
De aller fleste av de stedene som er steng, er på forhånd kjent som relativt "lugubre" steder. uavhengig av etnisk opprinnelse.

Det eneste virkelig kjente spisestedet som er stengt, er Cafe Engebret - som vel er noe av det norskeste en kan tenke seg. Restauranten har holdt det gående i snart 150 år....
caligula
20.11.2002 10:29
#3756

Endre
"De aller fleste av de stedene som er steng, er på forhånd kjent som relativt "lugubre" steder. uavhengig av etnisk opprinnelse."


Ho-ho-ho....."uavhengig av etnisk opprinnelse"....ho-ho-ho.....jeg kommer ned pipen din 24/12-02..........

BIakkMedVilje
20.11.2002 10:30
#2331

Endre
du virker vanligvis som en sympatisk kar, caligula.
Men hver gang det blir snakk om utlendinger, blir du liksom så annerledes. Hva kan det komme av?
Heksen
20.11.2002 10:38
#1342

Endre
Sosial fobi
Professor i psykiatri dr. med. Fred Holsten intervjuet av Gunnvor Grønsdal.

- Vi antar at så mange som cirka 15 % av Norges befolkning lider av sosial fobi. En person med sosial fobi vil ofte kvie seg for å søke hjelp, men med dagens behandlingsmuligheter kan nesten alle med denne lidelsen nyttiggjøre seg behandling, sier psykiater Fred Holsten som arbeider ved Psykiatrisk klinikk, Haukeland Sykehus.

- De som er rammet av sosial fobi er det i varierende grad . Rundt 3 - 4 % har en alvorlig form som nesten er en invalidiserende tilstand. Det ligger i sakens natur at disse menneskene ikke roper høyt om sine plager, og flere kan gå i 14 - 15 år før de ber om hjelp, opplyser Fred Holsten.
Stockamateur
20.11.2002 10:39
#1405

Endre
Helt klart, caligula!

Her skal det bare flåses bort, av de samme trøtte gjengangerne, at det store grosset av resturanter og barer som er tatt for griseri, er drevet av utlendinger. Hvorfor prøver dere å underslå dette faktum? Det er til og med slik at flesteparten av "forbryterne" er fra Asia/Afrika. Det kommer latterlige spørsmål a la "Hvordan kan utlendingene være i live?" (Heksen). Mennesker kan vende seg til nesten (!) hva det skal være av bakterier, men det er ikke dermed slik at vi vil ha all verdens bakterieflora innført på restaurantene her til lands. Jeg skulle likt og sett f.eks. heksen på dassen etter å ha spist mat i Kina! Du er garantert ukeslange diareer p.g.a. den komplett ukjente (for tarmen) bakteriefloraen. Noen av buggene vender man seg ikke til, og disse kan medføre langvarige infeksjoner. Jeg har spist mat både her og der, og mener bestemt at matkultur er noe annet i Europa/Nord Amerika enn i Afrika/Asia. Har fått lettere magasjau i Sør-Europa, men det eneste stedet jeg har klart å pådra meg alvorlig amøbe-infeksjon var i Marokko, det tok meg et halvt år med bl.a. sulfa for å bli kvitt det. Årsaken: Dårlig hygiene. Poenget er at folk kan få lage mat på akkurat hvilken måte de vil, bare det ikke er noen risiko for at jeg skal få den i meg. På en offentlig godkjent norsk restaurant skal det være ordentlig mat hvor ikke bakteriene florerer! I stedet for å støtte de uvitende i deres uvitenhet (pluss noen drittsekker som gjør det av profitthensyn), burde dere i klartekst fortelle dem at slik skal det bare ikke være. Uansett, her ryker bevilgninger i bøtter og spann, og synderne er hengt ut i avisa til spott og spe, så det spiller ingen rolle at dere liberalere er aldri så mye positive til bakterieinvasjonen.....

By the way, støtter dere de som selger teknisk og fortynnet sprit også? Hvorfor ikke det da???
caligula
20.11.2002 10:42
#3758

Endre
Takker så mye for din første setning i ditt siste innlegg, BMV !
Ovennevnte setning harmonerer også med mitt inntrykk av deg.....!

Føler du at det er uetisk å ta opp problemstillinger innen restaurant/serverings-steder HVIS/OM det kan bevises at de fleste lovbrudd er relatert til "utlendinger" ....?
Stockamateur
20.11.2002 10:43
#1406

Endre
Og, bare for å understreke det, jeg spiser meget gjerne indisk, japansk (sushi), div. afrikansk, osv. med største glede. Jeg vil bare ikke ha MØKK i maten min!
longterm
20.11.2002 10:52
#1589

Endre
Ingen vil ha møkk i maten, det er ikke det som utløste diskusjonen her. Steng ALLE restauranter som ikke oppfyller kravene, neppe noen som er uenige i det.

Poenget var at det kom en del tilleggskommentarer fra BB som ikke gikk på disse utlendingene som ikke klarer å holde god nok hygiene, men på utlendinger generelt. Ren fremmedfrykt med andre ord, som noen av oss tillot oss å stille noen spørsmålstegn ved. Det må være tillatt.
Loffen
20.11.2002 10:54
#2462

Endre
Nei, caligula, nå er du ute og sykler uten hjelm og støttehjul...

...det er vel hovedsaklig utlendinger som driver spisesteder i Oslo - og da er det kanskje ikke så pussig at det er flest av disse som blir tatt heller? Enkel prosentregning, min herre!..

Min siste matforgiftning ble forøvrig gjennomført på den lokale Shellstasjonen, der en pølse m/bacon servert av helt ariske hender gå full bukse på 15 minutter...ny pers?..

Uansett er det jo uhyre positivt at slike kontroller blir gjennomført, så man får luket ut de useriøse i bransjen!
For en stund, iallfall..
Heksen
20.11.2002 10:56
#1343

Endre
Problemet er at det finnes noen gjenganger her som tar enhver mulighet til å tråkke på utlendinger istedenfor å føre en fornuftig diskusjon.

Mest kledd i generaliserende negative spørsmål:

”Blir nok engang imponert over "våre nye landsmenn's" forretningsmoral og generell holdning til norske lover og regler !
Les listen......og døm selv.......hvor mange av disse etablisementene er drevet av Nordmenn...?

eller generaliserende fordommer:


”Vet man ikke at utlendingene har et helt annet forhold til renslighet og hygiene enn oss? Mange av dem kommer fra steder uten innlagt vann. Stanken av månedergammel svette er noe de fleste nordmenn har kjent på offentlige steder der utlendinger har vært tilstede. Bussen, trikken, toget. Er det da overraskende at maten blir tilsvarende bakteriell?”
Stockamateur
20.11.2002 11:02
#1407

Endre
Dere må tåle å høre statistikk, folkens. Det nytter ikke å skyve under bordet at det er: 1. Utlendinger som stort er innblandet i restaurant-skandalene. 2. Utlendinger som står for det store grosset (i forhold til innbyggertallet) av voldtekter, ran, gjengvirksomhet og annen vold. Dette gjelder spesiellt pakistanere, somaliere, vietnamesere og andre fra Asia/Afrika. Jeg fatter ikke hvorfor dere vil forsvare drittsekkene, på bekostning av det store flertallet av utlendingene som gjør så godt de kan. Dere kaster folk i armene på FrP!
caligula
20.11.2002 11:18
#3759

Endre
Stockamateur.
Du er politisk i utakt med kongeriket...........men dine utsagn og holdninger.....blir umiddelbart adoptert og akseptert her på "vestkanten".

Heksen: Jeg har bare vært tilskuer til dine tidligere bravader...........dine "motstandere" fenger meg bortimot 850% (i ekte Grodon-ånd) mere !

maxx
20.11.2002 11:26
#736

Endre
Jeg synes synd på han invandreren som legger ut den Norske meget velsmakende gulosten i den noe varme kjøledisken når Stocka skal på handletur.
longterm
20.11.2002 11:28
#1590

Endre
Stock:

Det er ingen her som forsvarer "drittsekkene", som du kaller det. Jeg tar det da som en selvfølge at du med "drittsekkene" mener kriminelle utlendinger. Poenget (hvor mange ganger må poenget understrekes før enkelte av de mest tungnemme her skal forstå??) er at så snart det er snakk om kriminelle utlendinger så bruker enkelte her på ST dette som en anledning til å angripe ALLE utlendinger. Uttalelsene til BB er et godt eksempel, hvor det formelig oser av fremmedfrykt og fordommer.

Det er dette som oppleves som så unødvendig og trangsynt. Hvorfor må enkelte benytte enhver anledning til å sette de kriminelle utlendingene i bås med alle de utlendingene som tross alt oppfører seg bra og gjør en innsats? Straff de kriminelle, la resten være i fred.

Burde være enkelt og logisk for de fleste.
Loffen
20.11.2002 11:31
#2463

Endre
Man bør ikke kaste kjøttkaker når man sitter i glasshus.
Thomas1
20.11.2002 11:43
#118

Endre
Sist jeg var på svinesund traff jeg en pakistansk restaurant eier med fet MB og skiboks på taket.Loffen
20.11.2002 11:48
#2464

Endre
Man kan jo bare FORESTILLE seg hva som var i skiboksen!

Råtne tomater? Lettøl som skulle selges som pils før cupfinalen?

Her setter fantasien nesten ingen grenser...
caligula
20.11.2002 12:21
#3760

Endre
Loffen og kaoskameratene ønsker IKKE noen dyptgående debatt vedr topicemnet.....smalltalk og latterliggjøring er akseptert angrepsmetode...

Vi snakker om ..... STATLIG bevist overrepresentasjon av våre nye landsmenn når det gjelder overtredelser av gjeldende lover og regler.

Og....selvfølgelig ER vi rassister....som gidder å ta opp temaet....det ligger i sakens natur.........
Loffen
20.11.2002 12:30
#2465

Endre
Hva ER det du sier, cal..

...ønsker vi ingen saklig debatt, vi som er uenig med deg?

Vi har da prøvd - også i denne tråden - uten å få respons!
Men ok - et saklig forsøk til: Jeg gjentar spørsmålet: Hvis det hovedsaklig er utlendinger som driver spisesteder i Oslo, er det da rart at det er hovedsaklig er utlendinger som blir tatt i en slik undersøkelse?

Bare gi et saklig svar på det spørsmålet. Takk!
Heksen
20.11.2002 12:30
#1344

Endre
Hvem er VI , caligula ?
Vil du legge deg i ”rasistsenget” sammen med gjengangere her så skal det få bli ditt eget valg.
Men det er jo godt mulig at du sympatiserer med denne gjengen og har valgt å komme ut av skapet i denne anledning.
Thomas1
20.11.2002 12:31
#119

Endre
Jeg tror norge sakte men sikkert kommer til å dreie i retning av danmarks innvandrings politikk.Får håpe at sv subben en dag kan forholde seg til fakte. Per i dag tror de vel at pakistaneren var på en hyggelig ski tur.
Heksen
20.11.2002 12:37
#1345

Endre
”Får håpe at sv subben en dag kan forholde seg til fakte. Per i dag tror de vel at pakistaneren var på en hyggelig ski tur.”

Var det denne ”dyptgående debatten” du savner, caligula ?
Camelon
20.11.2002 12:40
#5303

Endre
Jeg sitter akkurat nå på jobb og prøver å få i meg en "Hold it".

Noen som vet om de er norske eller utenlandske?
caligula
20.11.2002 12:45
#3761

Endre
Huff.....skremmende vanlig polemikk....fra ....den vanlige siden.....

"Men ok - et saklig forsøk til: Jeg gjentar spørsmålet: Hvis det hovedsaklig er utlendinger som driver spisesteder i Oslo, er det da rart at det er hovedsaklig er utlendinger som blir tatt i en slik undersøkelse?"

HVOR HENTER DU STØTTE FOR AT DET HOVEDSAKLIG ER UTLENDINGER SOM DRIVER SPISESTEDER I OSLO.....? Har JEG nevnt det...Loffen...? NOPEmaxx
20.11.2002 12:46
#737

Endre
Det har ikke med hvor den er laget å gjøre. Det som er det viktige er hvor den er inhandlet. Har du kjøpt den av en invandrer kan den være infisiert av HIV, Salmonella, Steptokokker etc.
Hvem kjøpte du den av???
maxx
longterm
20.11.2002 12:51
#1593

Endre
Enkelte forsøker å snakke seg bort fra hva saken egentlig gjelder. Limer derfor inn mitt innlegg fra tidligere i dag, som oppsummerer hvor "frontene" egentlig går.

"Stock:

Det er ingen her som forsvarer "drittsekkene", som du kaller det. Jeg tar det da som en selvfølge at du med "drittsekkene" mener kriminelle utlendinger. Poenget (hvor mange ganger må poenget understrekes før enkelte av de mest tungnemme her skal forstå??) er at så snart det er snakk om kriminelle utlendinger så bruker enkelte her på ST dette som en anledning til å angripe ALLE utlendinger. Uttalelsene til BB er et godt eksempel, hvor det formelig oser av fremmedfrykt og fordommer.

Det er dette som oppleves som så unødvendig og trangsynt. Hvorfor må enkelte benytte enhver anledning til å sette de kriminelle utlendingene i bås med alle de utlendingene som tross alt oppfører seg bra og gjør en innsats? Straff de kriminelle, la resten være i fred.

Burde være enkelt og logisk for de fleste."
caligula
20.11.2002 12:51
#3762

Endre
"Hvem er VI , caligula ?
Vil du legge deg i ”rasistsenget” sammen med gjengangere her så skal det få bli ditt eget valg.
Men det er jo godt mulig at du sympatiserer med denne gjengen og har valgt å komme ut av skapet i denne anledning."


Jooooda, Heksen, jeg har bare ligget på lur...og sympatisert med "gutta" i laaaaaang tid. Jeg har, som du sikkert vet INGEN egen oppfattning av problemstillingen.
Heksen
20.11.2002 13:03
#1347

Endre
Jeg vet at du har vært temmelig taus angående hets av utlendinger til nå.
Om du har ingen oppfatning av problemstillingen ????
Skal det være ironisk ?
Loffen
20.11.2002 13:08
#2466

Endre
sitat caligula:

HVOR HENTER DU STØTTE FOR AT DET HOVEDSAKLIG ER UTLENDINGER SOM DRIVER SPISESTEDER I OSLO.....? Har JEG nevnt det...Loffen...? NOPE

sitat slutt.

Jaha, gamle ørn, da var det dette med sakligheten da:

Jeg har tatt en telefon til det kommunale næringsmiddeltilsynet i Oslo, som kan fortelle at de hovedsaklig kontrollerte sentralt i Oslo, der det var en klar overvekt av utenlandske spisesteder. Inntrykket de hadde var ellers at det gjorde ingen forskjell på renslighet og orden om det var norsk eller fremmedkulturell innehaver - ut fra det de hadde sett var bruddene på forskriftene likt fordelt mellom disse gruppene...

Da gjenstår det bare for deg caligula, å ta en lignende telefon...eller forlate saklighetsnivået du har etterlyst tidligere?..
Heksen
20.11.2002 13:12
#1349

Endre
Takk Loffen
Det var på tide å hente saklig informasjon .
Venter spent på et saklig tilsvar .
fjellbonde
20.11.2002 13:14
#3283

Endre
camelon

denne "hold it" som du nå sikkert har spist opp kommer vel fra ei ku som har stått innestengt i fjøset med møkk opp til knehøyde...
caligula
20.11.2002 13:15
#3763

Endre
"HEKSEN
Jeg vet at du har vært temmelig taus angående hets av utlendinger til nå.
Om du har ingen oppfatning av problemstillingen ????
Skal det være ironisk ?"


Hva skal jeg skrive nå .........oooppps....nå fikk jeg et lyst øyeblikk.......JEG innrømmer at jeg har vært en kylling mht til hets av utlendinger, Heksen, tror du at jeg tross mine svakheter , har mulighet til å nå helt til topps i ditt drømmerike....?
maxx
20.11.2002 13:19
#739

Endre
Prøv en OHS av Michel Jackson
Heksen
20.11.2002 13:19
#1350

Endre
Det holder hvis du kunne diskutere saken på et saklig nivå.
"caligula"


[Endret 20.11.02 13:19 av Heksen]
Heksen
20.11.2002 13:24
#1351

Endre
Interessant !!!!!!
(Bare morsomt, jeg skal ikke mobbe deg)
MAKTSYKE, incest, brutalitet, vanvittige orgier og hensynsløse innfall.
Her er historien om den romerske keiser GAIUS CAESAR, bedre kjent som CALIGULA, som under sin korte regjeringstid rakk å bli den mest beryktede keiser i romertiden.
caligula
20.11.2002 13:30
#3764

Endre
"Da gjenstår det bare for deg caligula, å ta en lignende telefon...eller forlate saklighetsnivået du har etterlyst tidligere?."

Loffen....jeg har i likhet med mange etniske nordmenn, begynt å gi blaffen i provokasjoner og innvandrerspørsmål......helt til vår "stemme" skal telles.....
caligula
20.11.2002 13:36
#3765

Endre
Heksen.
Siden jeg er fryktelig redd for å bli mobbet, så setter jeg umåtelig pris på ditt "statement" om at DU ikke skal mobbe meg!! Tuuusen takk !


Du skal ikke se bort fra at diskusjonen vrir seg en smule nå, Heksen, jeg er helt sjef til å mobbe......!
Thors
20.11.2002 13:37
#664

Endre
Spørsmålet mht. lovbrudd må vel bli om overtredelsene ville vært like store med kun norske eiere. Personlig tror jeg ikke det.
Loffen
20.11.2002 13:38
#2467

Endre
Der vinket vi farvel til sakligheten igjen ja...:-)

He, he...greit, det er mye morsommere å diskutere da!

Og ellers?
Bilen går bra?
maxx
20.11.2002 13:40
#740

Endre
Å ja - går som ei kule.

Heja Norge vi er verdensmestere. Nå er vi jammen blitt verdensmestere i å vaske kjøkkenbenken å.
God bedring
maxx
caligula
20.11.2002 13:42
#3766

Endre
Thors.
Jeg benytter anledningen til å melde deg inn i "vitness protection program"......du vil få ny identitet og bosted ila 48 timer.

Takker for din offervilje !
Stockamateur
20.11.2002 13:43
#1411

Endre
longterm [1708]

Du finner nordmenn så vel som utlendinger i gruppen "drittsekker".

Alle skal taes, uavhengig av nasjonalitet. Problemet mitt er at slike diskusjoner ender opp med en enorm diskusjon om hvorvidt kritikken går på alle utlendinger, noen utlendinger, alle "drittsekker", eller hva f a e n. Ethvert innlegg hvor utlendinger (bl.a.) blir kritisert, leder til en lang rekke innlegg hvor det eneste poenget er å vise at første mann (kvinne) er en rasist. Alle formuleringer blir endevendt for å bevise dette. Poenget i diskusjonen, nemlig møkk i maten, drukner fullstendig i den evinnelige diskusjonen om hvem som har de "korrekte" meninger.

Men dette er litt i samsvar med den norske ånden i mange sammenhenger: Det kan nok finnes forbrytelser, men forbrytere, norske som utenlandske, finnes ikke! De er offere for dårlig oppvekst, politisk ustabilitet, foreldreløshet, og bla, bla. Slutt med dette tullet, folk må ta ansvar for sine handlinger, uansett om det er grising med maten, voldtekt, passvindel eller for pokker.

maxx

Du hadde vel blitt happy hvis osten, dårlig norsk eller god utenlandsk, hadde blitt fisket opp fra en varm kjøledisk..... I tilfelle nei, kanskje det er bedre å si fra.
caligula
20.11.2002 13:48
#3767

Endre
Siden Loffen har klare rettningslinjer vedrørende saklighet i en opphetet debatt, så velger jeg selvfølgelig å bøye meg for "øvrigheta"! Resten av hans konversasjon/smalltalk ......er det opp til leseren å gi terningkast til.......


"Der vinket vi farvel til sakligheten igjen ja...:-)

He, he...greit, det er mye morsommere å diskutere da!

Og ellers?
Bilen går bra?"
maxx
20.11.2002 13:53
#741

Endre
Jeg prøvde på en måte i begynnelsen å initsiuere at topikheadingen ikke dreide seg om invandrere i det hele tatt da jeg mener vi ikke er noe bedre selv. Men det skar seg gitt.
BIakkMedVilje
20.11.2002 13:55
#2332

Endre
"Loffen [2534]
20.11.02 13:08
Jeg har tatt en telefon til det kommunale næringsmiddeltilsynet i Oslo, som kan fortelle at de hovedsaklig kontrollerte sentralt i Oslo, der det var en klar overvekt av utenlandske spisesteder. Inntrykket de hadde var ellers at det gjorde ingen forskjell på renslighet og orden om det var norsk eller fremmedkulturell innehaver - ut fra det de hadde sett var bruddene på forskriftene likt fordelt mellom disse gruppene..."


Jeg synes dette er en grei og redelig måte å diskutere på. Denne topicen var jo en smule på avveie...
Loffen
20.11.2002 13:57
#2468

Endre
Uff ja...jeg burde nok ikke nevnt det med bilen...:-)
caligula
20.11.2002 14:02
#3768

Endre
Enig Loffen.......DU burde IKKE nevnt bilen......
Loffen
20.11.2002 14:05
#2469

Endre
He, he...

...da mangler vi bare /AXEL og Turn for å ha fullt lag på denne topicen...

Big Balls
20.11.2002 14:08
#1678

Endre
1. longterm: "Uttalelsene til BB er et godt eksempel, hvor det formelig oser av fremmedfrykt og fordommer."

Dette er en grov påstand som jeg forlanger at du dokumenterer med eksempler fra mine innlegg på denne topicen. Hvis du ikke klarer det, fordi påstanden er helt grunnløs, vil jeg ta kontakt med ansvarlige i ST for å få deg utestengt for personlig sjikane. En uforbeholden unnskyldning kan imidlertid dempe min vrede.


2. Spørsmål til longterm, Heksen, Blakk, osv.: Vil dere benekte at utlendinger fra de regioner vi snakker om her, at de har dårligere personlig hygiene enn det som er vanlig blant etniske nordmenn?

NB! Du må ikke sammenligne med DIN hygiene, men det som du vet er vanlig blant nordmenn. Det er kanskje her misforståelsen ligger.
Camelon
20.11.2002 14:15
#5304

Endre
Hva mener så ramush og Thai om denne saken?

Skal man toppe laget, ja, så skal man toppe laget.
Heksen
20.11.2002 14:29
#1352

Endre
Big Balls

Siden jeg bare har et begrenset omgangskrets hos etniske nordmenn og et enda mer begrenset omgangskrets hos ikke etniske nordmenn eller utlendinger
(det gjelder helt sikker deg også) ville ikke jeg komme med påstander om hvem som ha en bedre eller dårligere hygiene under samme levevilkår.

Siden du kan det gratulerer jeg.

Men en ting vet jeg, jeg har sett mye rart (kan også kalles møkk og rot) og mye ”normalt” i norsk etniske hus !
BIakkMedVilje
20.11.2002 14:35
#2333

Endre
re Big Balls: "de regioner vi snakker om her"

du skriver da vitterlig dette i ditt første innlegg i topicen:


"Big Balls [1683]
19.11.02 09:04
...merkelig at skikkelige nordmenn vil spise mat tilberedt av en utlending...

Vet man ikke at utlendingene har et helt annet forhold til renslighet og hygiene enn oss? Mange av dem kommer fra steder uten innlagt vann. Stanken av månedergammel svette er noe de fleste nordmenn har kjent på offentlige steder der utlendinger har vært tilstede. Bussen, trikken, toget. Er det da overraskende at maten blir tilsvarende bakteriell? "


regionen du beskriver er utlandet

Men klart: det er en sammenheng mellom et lands utviklingsgrad og hygiene. Det er ikke så fryktelig lenge siden vanlige nordmenn skiftet underbukse en gang i uka... Sånn ca like før vi fant olje?


Loffen
20.11.2002 14:39
#2470

Endre
Nå er det jul snart.

Tid for mitt årlige bad.

Lang tradisjon.

Jeg gjør det enten det trenges eller ikke!
Heksen
20.11.2002 14:44
#1353

Endre

Nå tror jeg nesten du tar den hygienedebatten ikke alvorlig nok.
Det er en av sekundere dydene som sier mye om verdien av en person.
Camelon
20.11.2002 14:50
#5305

Endre
Nei,

at dette temaet skulle bli årsak til mer aktivitet enn hva til og med legenden gorodn klarte å få til i sine glansdager, er meg totalt uforståelig.

Big Balls
20.11.2002 14:51
#1680

Endre
1. BIakkMedVilje, din påstand er helt feil! Les mitt første innlegg en gang til, så ser du kanskje at jeg faktisk sterkt avgrenser hvilke utlendinger jeg omtaler: Det er for det første utlendinger i Norge, ikke i utlandet som andre trakk inn i debatten. For det andre er det utlendinger i Norge som ikke har vestlig hygienestandard. Det er altså skitne, stinkende utlendinger jeg snakker om. Hvis du mener det gjelder alle utlendinger, så er det din påstand. Jeg sier ikke det. En del indere, f.eks, har en tilsvarende vestlig standard. Det samme med en del afrikanske områder. Her har britene gjort en god jobb i sin tid med innflytelse over disse områdene.


2. Heksen: Jeg merker meg at du velger å se bort fra en virkelighet som du også må kjenne til. Og: Nei, du tar feil, jeg har faktisk bodd i flerkulturelle miljøer over tid, jeg kjenner problemstillingen inngående og fra erfaring så vel som gjennom faglitteratur.
Camelon
20.11.2002 15:03
#5307

Endre
Så du, Heksen, mener

at verdien av Loffen vil øke betraktelig når han nå snart hopper i julebadekaret?
BIakkMedVilje
20.11.2002 15:07
#2338

Endre
Big Balls:

du blir mer og mer tragisk og forknytt:
du skriver:
"Vil dere benekte at utlendinger fra de regioner vi snakker om her, at de har dårligere personlig hygiene enn det som er vanlig blant etniske nordmenn?"


etterpå sier du at du faktisk snakker om Norge....? Utlendinger fra Norge?
Big Balls
20.11.2002 15:18
#1682

Endre
BIakkMedVilje: Utlendinger i Norge, fra disse regionene.

Du snubler i din egen begrepsforvirring. Du og dine er så opptatt med å bytte ut begreper som utlending med mer "nøytrale" begreper med diffust innhold, at du selv blir forvirret når vi andre bruker begrepene på normalt vis.
BIakkMedVilje
20.11.2002 15:19
#2339

Endre
"fra disse regionene"?


ikke helt våken i dag, Big Balls?

du har jo ennå ikke skrevet hvilke reginoner, mann! Skjerpings!
longterm
20.11.2002 15:27
#1594

Endre
BB:

Jeg tar dine trusler om utestengning med knusende ro. Som andre over her synes også jeg at f.eks. denne uttalelsen oser av fremmedfrykt og fordommer, som jeg beskyldte deg for:

"...merkelig at skikkelige nordmenn vil spise mat tilberedt av en utlending...

Vet man ikke at utlendingene har et helt annet forhold til renslighet og hygiene enn oss? Mange av dem kommer fra steder uten innlagt vann. Stanken av månedergammel svette er noe de fleste nordmenn har kjent på offentlige steder der utlendinger har vært tilstede. Bussen, trikken, toget. Er det da overraskende at maten blir tilsvarende bakteriell?"

Big Balls
20.11.2002 15:29
#1683

Endre
BIakkMedVilje: Men du har jo kategorisk avvist mine påstander, så da må du jo ha en like klar oppfatning av hvilke områder vi snakker om. Eller mener du faktisk at du så kategorisk har avvist noe du ikke vet hva er?

Med andre ord, du vet ikke hva du snakker om?

Hvis du synes noe er upresist, så må du be om en presisering før du avviser et argument. Forstår?

Hvis du kommer i ettertid og ber om presisering, innrømmer du jo bare at du ikke har visst hva du har snakket om.

Og det er da også inntrykket som har festet seg når jeg har lest innleggene dine.
Reppenskara
20.11.2002 15:33
#1481

Endre
Hvilke regioner??

Er ikke det den sentrale østlandsregionen, da??

... Der kontrollen ble holdt.... i Oslo sentrum...

;-)

mvhR

Big Balls
20.11.2002 15:37
#1684

Endre
longterm: Fint at du tar dette med ro. Mer bekymringsfullt er det at det overhodet ikke går inn på deg at du har forulempet et medmenneske.

Jeg bryr meg ikke om hva du synes, longterm. Jeg ber om begrunnelse for din ondskapsfulle fremstilling av meg. Jeg synes ikke jeg oser hverken av fremmedfrykt eller fordommer, og det synet vet jeg andre deler. Så mener du din synsing betyr mer enn andres? Hvilket mennesksyn er det da du legger for dagen? Rammes ikke et slikt syn nettopp av den klassiske definisjon av rasisme, som du finner i enhver ordbok?
BIakkMedVilje
20.11.2002 15:39
#2340

Endre
latterlig, Big Balls - men et litt bedre forsøk enn de forrige innleggene dine (hvor har du gjort av din ellers så skarpe penn i dag??)

Jeg har ikke "kategorisk avvist" dine påstander - jeg har kritisert deg for din ullene generalisering, og den håpløst bakstreverske grunnholdning din. Jeg har også GJENTATTE ganger forsøkt å finne ut av hvilke geografiske regioner du snakker om.

tenk å skrive noe så dumt som at "det brukes så mye krydder i en del kulturer. Det er for å skjule den vonde smaken av halvbedervet mat.
"


Alle (vel, nesten alle da) vet jo at under varmere himmelstrøk og i land med liten tilgang på kjølefasciliteter - benyttes krydder som konserveringsmiddel. Ikke for å "skjule den vonde smaken av halvbedervet mat.", men for å forhindre at maten blir fordervet.
Camelon
20.11.2002 15:39
#5309

Endre
Jeg er litt i tvil om jeg skal ha kjøttkaker til middag i dag.

Andre tips?
BIakkMedVilje
20.11.2002 15:40
#2341

Endre
KjøttBaller?
Camelon
20.11.2002 15:43
#5310

Endre
Store eller små?

Go' middag, alle sammen!
fjellbonde
20.11.2002 15:44
#3286

Endre
kjøttboller av kylling.
Heksen
20.11.2002 15:45
#1355

Endre
:-)
Hva mener du om stekte camelon direkte impotert fra Madagskar ?


[Endret 20.11.02 15:44 av Heksen]
longterm
20.11.2002 15:46
#1596

Endre
BB:

Du synes visst det er greit å forulempe medmennesker selv, men reagerer sterkt når noen tillater seg å kritisere deg selv.

Jeg mener jeg har begrunnet mine utsagn, og ander dermed debatten om akkurat det for avsluttet.
Camelon
20.11.2002 15:52
#5311

Endre
Takker for tips.

Poenget mitt var nok mest det at jeg tviler på at bunnen i aksjemarkedet er nådd når mossepøbler og krydret mat er det hotteste å diskutere på en diskusjonsside for aksjer og økonomi.

Det er artig å diskutere, men disse nevnte topicene er tull og tøys.

BIakkMedVilje
20.11.2002 15:57
#2342

Endre
"bunnen i aksjemarkedet er nådd når mossepøbler og krydret mat er det hotteste å diskutere på en diskusjonsside for aksjer og økonomi"

hmmm... du mener at vi burde diskutere dette i Pit'en? ;-)
Yoshimitsu
20.11.2002 16:01
#1133

Endre
Mye mat i krabbene i år.
Big Balls
20.11.2002 16:01
#1685

Endre
longterm: Det er ikke forulempende å peke på et faktisk forhold.

Dessuten, i dette tilfelle med renslighet og hygiene, er det kundene, gjestene, som er offer og den svake part, ikke det urenslige kjøkkenpersonalet og ledelsen. Det har neppe streifet deg.

Nei, du har overhodet ikke begrunnet ditt utsagn.
stocking
20.11.2002 16:27
#6756

Endre
Er det noen som har hørt om en innvandrer butikk/resturant , som , følger forskriftene fra næringsmiddeltilsynet , betaler den momsen de skal , og ikke kjøper tyvegods ?

Det ble bekreftet på NRK for noen uker siden , da en mann ville selge sjokolade og Røyk o.l som var stjålet , faktisk var det bare innvandrerbutikkene som kjøpte , tilfeldig ?

I Stavanger står de og fisker i kloakken i Vågen , og serverer den som ekslusiv Sushi .
Rotter og katter fanget i bakgården blir servert som biff .

Men det finnes heldigvis noen få unntak , det er noen Meksikanske , Kina , Italienske resturanter som drives innenfor Norske regler og forskrifter .
Maestro
20.11.2002 16:33
#3645

Endre
En av Oslos mest velrenommerte restauranter, Cafe Engebret, er stengt på grunn av dårlig hygiene.Maestro
Big Balls
20.11.2002 16:44
#1688

Endre
Det sies at dette var grunnen til at Ari fant seg kongelig brud. Han var lei av at maten kom ut i feil ende. Bedre å spise fra kongens bord. Der er vel neppe annet enn etniske nordmenn i hele tilberedelsesprosessen? Kanskje ikke så farlig, alt håndteres med rene, sterile silkehansker.Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS