"
Du er her: Forside > After hours > Bagatelle strøk med glans
Bagatelle strøk med glans
rug_0573
05.02.2007 11:52
#3819

Endre
I helgen strøk Bagatelle med glans. Fra et sted hvor middag med vin koster 2500,- pr pers så forventer jeg perfeksjonisme.

Når kelneren serverer kald vin ti minutter før retten kommer, da er vinen ikke kald lenger, eller som i mitt tilfelle, vinen er oppdrukket, når retten kommer.
Når retten så kommer, da skal vinen iallefall fylles opp. Noe som ikke skjedde...før retten var oppspist.

Når så desserten kommer, en dessert med is, da skal vinen være på bordet samtidig....Det gjorde den ikke..Så når isen begynte å smelte, da måtte spisingen påbegynnes....og når halve desserten var spist. Da kom vinen...

Da jeg syrlig spurte om den vinen var til nest dessert var svaret at neida, den var til denne desserten....og oppfylling av vin fikk vi ikke da dessert nr to kom...

I tillegg var der en til håpløs episode som jeg ikke gidder å skrive her.

Kelnerene fikk selvfølgelig IKKE tips...Synd for dem da de, hvis de hadde gjort jobben sin hadde fått ett sted mellom 500,- og 750,- i tips...


[Endret 05.02.07 11:53 av rug_0573]
fjellbonde
05.02.2007 12:01
#14312

Endre
fikk du vinen hele ti minutter før maten? dette må være en sak for VG.
Dividenten
05.02.2007 12:03
#9232

Endre
hÆHHÆHÆHÆ
Dividenten
05.02.2007 12:03
#9233

Endre
rug.

Feiret du ny bil...?
rug_0573
05.02.2007 12:12
#3820

Endre
Feiret noe gjorde vi, men ikke ny bil.

Sånne steder a la Bagatelle har jeg spist på i hele norden. Bagatelle var faktisk den dårligste Michelin-ratede resturanten jeg har prøvd.
Stadholdergaarden her i Oslo er meget mye bedre.

Rug
rug_0573
05.02.2007 12:16
#3821

Endre
fjellbonde [14383];
Din ****a bondeknøl, problemet var vel heller vinen som manglet når maten kom.....

cipo
05.02.2007 12:16
#10302

Endre
hadde du hunden med inn?
caligula
05.02.2007 12:23
#8123

Endre
Var du på Bagatelle for å spise og drikke Rug..?
I så fall...hvordan smakte maten og vinen ? :)
Dividenten
05.02.2007 12:28
#9234

Endre
Hvor parkerer man lettest med ballongen?

Lapsetorvet?
rug_0573
05.02.2007 12:29
#3822

Endre
caligula [8196];
Maten var meget godt. Genialt og verd pengene. Vinen vandret stille hånd i hånd med maten.

Selv liker jeg det når kjøkkenet sjanser litt, tør å trå i grenseland, men det er kanskje ikke bagatelles filosofi.

Problemet var servicen, den var virkelig ikke i stil med et sted i den klassen.

Den skuffet, og jeg tolererer ikke feil på et sted i en slik prisklasse.


[Endret 05.02.07 12:34 av rug_0573]
rug_0573
05.02.2007 12:39
#3823

Endre
Her er en annen episode derfra:
En rett med kongekrabbe ble satt på bordet.
Kongekrabben smakte fantastisk...smak, konsistens, alt var perfekt. Det kan nesten ikke gjøres bedre. Nesten orgasmisk å putte maten i munnen..

Men så inntraff katastrofen...vi smakte på det fristende hvite skum-aktige som lå under kongekrabben.

På andre steder har vi opplevd å få en slags "smakstilsatt snø" servert og vi tenkte at dette var noe lignende. Og berømte i vår tanker kjøkkenet for spenstig kombinasjon....

Vi begge tok en god teskje/ spiseskje og la den forventningsfullt på tungen.

Og ende opp med å forbanne kelnerene,

Dette var tragisk.

Det hvite fristenede var rent salt! Tenk dere å spise en spiseskje med rent salt..

Resten av kongekrabben fikk vi altså ikke nytt da smaksløkene var bedøvet.
Vi spiste den, men den smakte ingenting til tross for iherdig skylling av munnen med både vann og vin.

Sånt skal ikke skje...og enda mer tragisk. Da vi fortalte kelneren at vi smakte på det hvite fristende så kunne hun fortelle at det hadde vært gjester som hadde spist alt saltet...Da snakker vi om 8-10 ss med rent salt..

Uansett, da kelnerne visste at gjester kunne ta det hvite for mat, da burde de faktisk advare....

Som utgangspunkt spiser/ smaker jeg på det som ligger på fatet.


[Endret 05.02.07 12:39 av rug_0573]
sammyboy
05.02.2007 12:45
#739

Endre
eg heldt meg te lefso hennar mor... heilt gratis e det og... ;-)
torfdog
05.02.2007 12:45
#58

Endre
Spør du meg så virker det som om du fikk i deg mer enn nok vin Rug...
Hvem **** slenger innpå ei spiseskje salt uten å smake
rug_0573
05.02.2007 12:52
#3824

Endre
Torf;
På slike steder er maten i fokus, jeg er meget forsiktig med vinen for ikke å blir for beruset til å nyte smakene...

Mat/ smaks-opplevelser er min store lidenskap, for å si det sånn.
longterm
05.02.2007 12:55
#6540

Endre
vel, du har tydeligvis nok til salt i maten....hæhæhæ
fjellbonde
05.02.2007 13:02
#14313

Endre
http://www.bagatelle.no/hvaskjer.html
fjellbonde
05.02.2007 13:06
#14314

Endre
en teskje/spiseskje med sjøsalt var nok ikke serlig godt nei. ble det svelget eller rett og slett spyttet ut rug?



[Endret 05.02.07 13:07 av fjellbonde]
skipper*
05.02.2007 13:07
#4310

Endre

Var kelnerne en polakk ??
Da var han unskyldt for saltet... :-))
fatima
05.02.2007 13:12
#62

Endre
en skjebne verre en døden!! Føler med deg.
rug_0573
05.02.2007 13:15
#3825

Endre
fjellbonde [14385];
I forfjamselsen gikk den ned, men skal jeg være ærlig, så burde jeg spyttet den ut på bordet, fått kelneren dit og så avlyst måltidet.

Men jeg valgte den litt mer diskret varianten...

Desuten, jeg er åpen for humoristiske feil og vi lo faktisk av det hele selv om krabbenretten ble ødelagt.

For å være ærlig, oppvartningen fra kelnerene var det som ødela det hele. Ikke salt-uhellet.






[Endret 05.02.07 13:17 av rug_0573]
Bolean
05.02.2007 13:23
#23507

Endre
- stakkars rug, velger alltid feil, aksje, bil, restaurant .. :-)
Phoebus
05.02.2007 13:26
#6679

Endre
Ble det noe på deg etterpå da rug? Det er vel derfor man går på Bagatelle? I alle fall når man betaler selv.

Jeg husker en episode for noen år siden med noe krabbesuppe som smakte oppvaskvann og gav brekningsfornemmelse (inkludert i tasters menu), forøvrig bare gode minner fra B, inklusive god service.
rug_0573
05.02.2007 13:32
#3826

Endre
Bolean [23633];
Mener du at en ikke skal være kravstor på spisesteder av en slik art?
Desuten, jeg har spist på mang en resturant hvor jeg har forlatt lokalet med stjerner i øynene.

Phoebus;
Jeg er åpen for at kjøkkenet lager noe som smaksløkene mine ikke liker.
Men ikke dårlig service.
Om det ble noe på meg....hm...jeg går ikke på Bagatelle for å spise få "noe" nei..Jeg går der for å få matopplevelse...

Hvis noen kjører forbi Tommelilla, i Skåne tror jeg, da er Brummers Krog et selvskrevent stoppested...

Så også Møteplass Østerlen.....men gud forby, håper dere ikke får kelneren som var der da vi spiste der....
Da jeg spurte hvorfor han hadde valgt den vinene han hadde til retten vi spiste svarte han: Risotto er italiensk mat, derav italiensk vin....Hehehhh......


[Endret 05.02.07 13:40 av rug_0573]
[Endret 05.02.07 13:49 av rug_0573]
Camelon
05.02.2007 14:02
#8310

Endre
Nei. Takke seg til kinarestauranter! Der får man mye mat til en billig penge.

Men man bør nok styre unna slike steder i Hamburg...
Dividenten
05.02.2007 14:22
#9235

Endre
Camelon.

Yepp, helt enig.

Altfor mye bra kjøkken rundt omkring til å kaste pengene etter Hellstrøm.

Vi går for Indisk.
Billig, knallgodt, store porsjoner og man hakke peiling på hva man spiser, ergo - man kan ikke klage.
Selv havsaltet går rett ned.
rug_0573
05.02.2007 14:24
#3827

Endre
Camelon og Div;

Hvis dere bor i Oslo er det verd turen til Konghellegaten på Rosenhof. Rett ved trikkeholdeplassen. Da kan dere kjøre billig trikk, slippe parkeringsproblem og dere kan drikke vin til maten....

Og tro meg, der får dere Oslos absolutt beste indisk/ pakistanske mat.....
engaboy
05.02.2007 15:55
#548

Endre
rug_0573,

Hva heter stedet ? Jeg foretrekker selv også diverse internasjonale
kjøkkener fremfor et utpreget gourmet kjøkken.
I Oslo så er Dehli Tandoori i Maridalsveien og Anarkali i Thorvald Meyers gate de indiske favorittene.

rug_0573
05.02.2007 15:56
#3828

Endre
Shalimar.
MKane
05.02.2007 16:07
#4109

Endre
Hva heter han som lager sånne gode burgere?
Macdonald eller noe sånt, det er jo en fin internasjonal sak, spiser ikke herrene der?
MKane
05.02.2007 16:10
#4110

Endre
Her i bygda et vi nu mest kokfesk, skal vi ete ute går vi til han hans krestian på kiosken og tar ei baconpølse
engaboy
05.02.2007 16:32
#549

Endre
Det blir ikke så mye pølse her i gården, men hvis jeg først skal ha så
finner jeg gjerne et sted som kan gi meg Sør Afrikansk Boer Wurst.
En skikkelig god Boer Wurst er en gedigen smaksopplevelse. Sjekk
med din lokale slakter om han kan lage noen kilo til grillsesongen.
Det vil du garantert ikke angre på !
fjellbonde
05.02.2007 17:14
#14315

Endre
rug 3823

spenstig kombinasjon var det i alle fall.. (kongekrabbe på en seng med ren salt)



[Endret 05.02.07 17:14 av fjellbonde]
Dividenten
05.02.2007 18:41
#9236

Endre
Rug.

Vært på Shalimar, meget bra.

Og den sjappa nederst i Maridalsveien.
Var der rett etter det var åpnet. (-95?)
Har aldri sett maken til harry bule, men har heller aldri fått maken til Indisk - helt kanon.

For ikke å snakke om Kismat på Youngstorget.
Den var absolutt best i sin tid, men den tok tidlig kvelden som bra spisested.
Dividenten
05.02.2007 18:43
#9237

Endre
Når du nevner Anarkarli kan du også slenge med Rehmanns.

Topp mat, men man kan bli skutt hvis man setter seg ved feil vindusbord....

...Ja, for ikke å glemme Villa Paradiso.
Langt fra indisk, men beste pizzaen nord for Napoli.
engaboy
05.02.2007 20:06
#551

Endre
Rehmanns var _veldig_ bra før det ble for hipt, men det er sikkert
greit for de som liker litt fusion. Mener jeg spiste hjortecurry sist jeg
var der :-)

Delhi Tandoori i Maridalsveien er ikke av de "flotteste", men skal du
gi ganene en opplevelse, så er den som du sier... helt kanon.

Noen som har funnet noe bra meksikansk ? Burritto på Mucho Mas
er greit, men jeg savner noe litt mer autentisk meksikansk.
fjellbonde
05.02.2007 20:14
#14318

Endre
hvorfor kan man bli skutt da?
engaboy
05.02.2007 20:31
#552

Endre
Tror det er større sjanse for at du blir tatt av bondefangern på trikken
eller får en TV i hodet enn at du blir skutt. Bor selv i strøket og det
er stort sett helt greit, men ifjor var det en litt ustabil kar i Nordre
gate som kaste TVen sin ut gjennom vinduet fra 4. etasje.
Dividenten
05.02.2007 20:31
#9238

Endre
Enga.

Mucho Mas er vel det nærmeste man kommer bra mexikansk, selv om den sjappa er rimelig oppskrytt.

Ellers var det mye grosse tex-mex å få på Cactus i sin tid, men den sjappa er vel borte.
Er ikke så farlig, man ble lett kvalm etter en 1,5 kg sparerib....
fjellbonde
05.02.2007 20:34
#14319

Endre
kufanger mener du vel engagutten?

;-)



[Endret 05.02.07 20:49 av fjellbonde]
cipo
05.02.2007 22:19
#10305

Endre
kvifor heiv han tvapparatet sitt?
var det noko på skjermen han ikkje var nøgd med ?
engaboy
06.02.2007 00:56
#554

Endre
Jeg vet ikke. Ryktene sa at han feilaktig hadde blitt sluppet fra en
psykiatrisk anstalt og dermed hadde fått en flott hybel oss bymisjonen.

Jeg gikk på andre sida av gata når TVen plutselig dalte ned og sneia
en passerende bil. Tok heldigvis ikke mer en speilet.

Det var mitt i tippekamp tida på lørdan, så da var vel et eller annet
bygdelag som ikke helt svarte til forventningene hans :-)

MKane
06.02.2007 01:10
#4111

Endre
Måtte vel være bygdelaget LO og Valla som gjorde han så pisst.
Vet flere som byttet til flatskjerm den helga.
caligula
06.02.2007 02:55
#8125

Endre
Hehe, mye fjas og moroklumper som besvarer rug her....

For å drive fokuset over på hva man bør forvente av et etablissement som Bagatelle.

Kongekrabbe-insidenten er mulig utløst av en kokk som VET at krabben er kokt i sjøvann som i beste fall inneholder 30-35 gram salt pr.liter. Ideelt sett burde kokevannet til kongekrabben inneholde ca 40 gram salt pr. liter vann. Sett i dette lys skjønner jeg at kokken danderer krabben på "en seng av salt"...men dette burde vært opplyst konsument Rug m/følge.

Rug kan betraktes som litt "stuffy" ved å ta opp sådanne "uvesentlige" temaer her på ST, men mangfoldet er vår styrke, og jeg tenderer til å være enig med rug vedr. spørsmålet om pris/kvalitet/utførelse i dette tilfellet harmonerer med restaurantens profil.
rug_0573
06.02.2007 08:35
#3829

Endre
caligula [8198];
Hehe, litt stuffy..Hmf...uvesentlig...
Hva er mer vesentlig enn å fryde ganen?

Jeg mener, visst himler jeg med øynene og stønner i pur nytelser over en Pizza Grandiosa, men jeg liker å spille over hele spekteret....

Forresten interresant teori om saltet undre krabben......

Desuten, Bagatelle er blitt for høye på pæra, tror jeg. De er ikke mottagelige for kritikk...

Da minnes jeg en tur jeg hadde på Statholdergaarden. Der gjorde vi vinkelneren oppmerksom på en uheldig skjæring mellom måltidet og vinen....eller, vi gjorde han ikke oppmerksom, vi har er "rafinerte" måter å få frem våre poenger på.

Måltidet var kokt ishavsrøye som lå og duppet i en meget armomatisk kjøttbuljong (buljongen har et sånt fancy navn, ""konsomme""eller noe),

Hvis en tok en nett liten bite av røya og nøt ganens muskulære sammentrekninger og så tok en liten sipp vin...Da skjærte det seg helt...Så prøvde vi en liten sup buljong og så litt vin...enda værre!!!....Da vi spurte vinkelneren så sa han at han hadde slitt en del med akkurat den greia. Måten han hadde fått dette til på var at en skulle klemme røya ned i buljongen slik som kjøttkaker i brun saus klemmes....Da gikk kombinasjonen mat vin med et nødskrik...

Det morsomme her var at vinkelneren faktisk var interresert.....og hva bedre er, opp av kjelleren kom det til neste rett en portvin av en helt annen klasse enn hva vi egentlig skulle fått.....

Juhu, her snakker vi service...
Desuten, der var aldri et tomt glass der, det var kontinuerlig oppfølging av kelnere, vi ble geleidet igjennom måltidet, som en hør og bør på resturanter av slik klasse.

Sukk, rett så jeg blir sulten gitt.


[Endret 06.02.07 08:36 av rug_0573]
rug_0573
06.02.2007 13:48
#3832

Endre
Overraskende, men likevel.

Jeg har hatt en dialog, ikke monolog, men altså dialog med Bagatelle.

De viser, foreløpig, en høy profesjonalitet og det kan være at sluttintrykket mitt blir at det er profesjonelle til fingerspissene.....

cipo
21.02.2007 10:39
#10455

Endre
Kvinnelig kjøkkensjef fikk tre Michelin-stjerner
Anne-Sophie Pic har gjort sin restaurant Maison Pic i Valence i Sør-Frankrike til et spisested i verdensklassen.

NTB

For første gang på 56 år er en kvinnelig kjøkkensjef tildelt tre stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden.

Pic kommer fra en kjent fransk kokkefamilie som opp gjennom årene har mottatt mye Michelin-heder, skriver nyhetsbyrået AFP. Inntil onsdag var hun og Helene Darroze i Paris de eneste kvinnene i guiden med to stjerner.

Første gang Michelin hedret kvinner med tre stjerner, var i 1933, da denne toppkarakteren gikk til Eugenie Brazier og Marie Bourgeois. I 1951 fikk Marguerite Bise tre stjerner, men så var det altså stopp i mer enn et halvt århundre.

Som vanlig er, inneholder den nye utgaven av Michelin-guiden både ris og ros. Den fasjonable Paris-restauranten Taillevent, som gjennom 33 av sine 60 år har hatt tre stjerner, må i år nøye seg med to.

I fjor rammet den samme skjebnen et annen berømt spisested i den franske hovedstaden, selveste La Tour d’Argent. Tallet på restauranter i Michelins trestjernersklubb ligger på 26, det samme som i fjor. (©NTB)



Stocktalk.no eies av MarketMind AS
Adresse: Thunesvei 2, 0274 Oslo Tlf: 21 07 50 08 Email: st [at] stocktalk.no Orgnr: 979 175 027 MVA
Kontakt oss | Hjelp | Regler | Sett som startside | Legg til favoritter © 2008 Vestover AS